Erik Jonk
Erik Jonk Entertainment 5 jun 2017
Leestijd: 2 minuten

Coldplay zingt Ariana toe: Don’t Look Back in Anger

One Love Manchester, het concert ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de terroristische aanslag in Manchester, kende veel hoogtepunten. Eentje sprong er zondagavond toch wel bovenuit: Coldplay dat met Chris Martin en gitarist Ariana Grande toezong met het Oasis-nummer Don’t Look Back in Anger. Grande (23) gaf vorige week een optreden in Manchester en aan het einde van haar show vielen net buiten de concerthal door een bom 23 doden en 120 gewonden.

Vijftigduizend mensen in het stadion zongen Ariana samen met Coldplay toe en dat was indrukwekkend. De Amerikaanse zangeres had zelf een groot aandeel op de avond en sloot deze ook solo af met Somewhere over the Rainbow. Hier zie je Don’t Look Back in Anger.

https://www.youtube.com/watch?v=A8dFum9eKgE

Oasis?

Tijdens One Love Manchester traden veel artiesten van wereldformaat aan (anderen als Paul McCartney en Sean Paul zonden een videobooschap). Zo liet Justin Bieber zich met twee akoestische nummers van zijn beste kant zien (‘liefde overwint alles’). Onder meer ook Katy Perry, Robbie Williams en Pharrell Williams traden op. Een kinderkoor, dat samen met Ariana Grande zong, zorgde voor de nodige tranen in het stadion. Op het programma stond één vraagteken. Heel Manchester hoopte op de verbroedering van de band van de stad, Oasis. De broers Noel en Liam Gallagher gunnen elkaar al negen jaar geen blik waardig. Hun Don’t Look Back in Anger zou de ultieme verbroedering zijn, maar toen Coldplay het nummer zong – dat bij herdenkingen van de aanslag spontaan klonk – was wel duidelijk dat een Oasisreünie te mooi was om waar te zijn.

https://www.youtube.com/watch?v=OGXszNBxxt0

Toch Liam

De avond na een nieuwe aanslag, in Londen, kreeg toch een vleugje Oasis. Liam Gallagher bleek het vraagteken. Daarmee kon Manchester terugkijken op een prachtige avond, waarbij de opbrengst van ‘One Love’ naar de (nabestaanden van) de slachtoffers gaat. Liam Gallagher is maandag overigens op de slotdag van Pinkpop te zien. De voormalige Oasis-frontman kon het na het concert niet laten nog even een sneer uit te delen naar zijn broer. Wat hem betrof had Noel wel op het vliegtuig mogen stappen om zijn liedjes ‘voor de kinderen’ te spelen.

In Nederland keken 726.000 mensen naar de uitzending van One Love Manchester, in Groot-Brittannië keken 11 miljoen mensen naar de BBC.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.