Erik Jonk
Erik Jonk Entertainment 28 jun 2017
Leestijd: 2 minuten

Bloeddorstige haaien wijken niet van zijde zusjes

Wat een onvergetelijke vakantie in Mexico had moeten worden, eindigde voor twee zusjes op 47 meter diepte in een horrorscenario.

Voor wie dit nu al te gruwelijk vindt om verder te lezen: ho maar. We hebben het wel over een een horrorscenario, maar tegelijkertijd over een film. Vanaf donderdag (22 juni) draait de spannende thriller 47 Meters Down in de bioscoop. Nederland kan weer eens onvervalst sidderen.

Bloeddorstige haaien wijken niet van zijde zusjes
Mandy Moore (l) en Claire Holt als Lisa en Kate in vrolijke tijden.

In 47 Meters Down zien we Kate en Lisa, die dus voor die onvergetelijke vakantie naar Mexico komen. Het wordt bepaald geen strandvakantie, want de zusjes krijgen aangeboden om in een kooi naar witte haaien te kijken. Kate wil dat meteen, maar Lisa is wat minder enthousiast van het idee tussen ongetwijfeld hongerige haaien te zwemmen. Met moeite wordt zij toch overgehaald.

Zuurstof raakt op

Daar gaan ze dus, twee uur varen uit de kust van Huatulco, klaar om in de kooi te stappen en oog in oog met de roofdieren te staan. Voor even is het leuk, maar de pret is voorbij als de kabels van de kooi afbreken. Het stalen gevaarte zinkt razendsnel naar de bodem van de oceaan, 47 meter diep. Er zit niets anders op dan te bedenken hoe Kate en Lisa in hemelsnaam terug bij de boot kunnen komen. En de haaien? Die wijken, bloeddorstig als ze zijn, niet van hun zijde en de zuurstof raakt op.

Bloeddorstige haaien wijken niet van zijde zusjes

Groot talent

De hoofdrollen van de wanhopige Kate en Lisa zijn vertolkt door Claire Holt en Mandy Moore. Holt staat in Hollywood te boek als groot talent en was al te zien in series als The Vampire Diaries, The Originals, Mean Girls 2 en Pretty Little Liars en enkele kleinere films. ‘Zus’ Moore is in Amerika bekend van het tv-drama This Is Us. Mandy Moore is echter vooral zangeres, met al vijf albums op haar naam. Of zij ter geruststelling op 47 meter diepte ook gaat zingen verklappen we op deze plek maar niet. En tja, of dat ook zou helpen…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.