Kiev Calling: ‘Snacken met Kroatië’

Rene Romkes met de dames van OG3NE.

Foto van 'Metro'

Metro

10 MEI 2017

De eerste halve finale zit erop; tijd om ons te richten op de tweede halve finale waarin OG3NE aantreedt. Wie zijn de concurrenten? En van wie hoeven Amy, Lisa en Shelley niets te vrezen?

No-hopers

Laten we eerst de no-hopers afstrepen. Voor de nationale omroepen van Servië, San Marino en Litouwen was deze deelname weggegooid geld. De Servische Tijana opent de show en krijst haar drie minuten vol. San Marino heeft maar 1 zangeres en die mag het dwergstaatje alweer voor de vierde keer vertegenwoordigen. Ze krijgt deze keer ‘hulp’ van de Duitse Jimmie Wilson waarmee zangeres Valentina volgens componist Ralph ‘Ein bisschen Frieden’ Siegel een ijzersterk duo vormt. Litouwen komt ook met een duo, waarvan de vrouwelijke helft een agressief ogende schreeuwlelijk is.

Landen die ik sowieso naar de finale zie gaan: Roemenië met een jodelend/rappend duo, Denemarken met een zangeres die naast haar stembanden meer pluspunten heeft, Bulgarije met een 17-jarige zanger die zijn nachtbeugel te vaak vergeet, Estland met een chemieloos duo maar wèl met een lied waarvan je het refrein niet uit je hoofd krijgt, Hongarije dat voor de verplichte etnische noot zorgt en Israël, hoewel zanger Imri het meer van zijn looks en moet hebben dan van zijn vocalen. En natuurlijk is er een envelop voor OG3NE gereserveerd! Ik hoop dat mijn vlaggetje het deze keer wèl houdt...

'Geel staat niemand'

Dan zijn er nog een aantal twijfelgevallen: in Zwitserland is het motto ‘geel staat niemand’ nog steeds niet doorgedrongen; Kroatië is echt wel een dingetje. Jacques Houdek is een wereldster op de Balkan. Hij heeft een gouden strot en houdt van een hapje. Dat laatste bleek eens te meer toen ik gister een onderonsje met hem had. Na de zevende Oekraïense snack had ik eigenlijk in moeten grijpen. Tenslotte hebben we de über-energieke Nathan Trent uit Oostenrijk. Iedereen hier gunt het de sympathieke zanger van harte; ik vrees echter met grote vreze. Nathan moet als tweede aan de bak en de doorgewinterde songfestivalfan weet wat dat betekent...

René Romkes - Songfestivalkenner. Voor Metro volgt hij het Songfestival in Kiev.


Log in om een reactie te plaatsen

Views

1

Er wordt wat afgepaft in al die Netflix-series

Foto van 'Sander Schomaker'

Sander Schomaker

3 UUR

Liefhebbers van series op Netflix moet het zijn opgevallen: het constante gerook. Ook in het gloednieuwe seizoen 2 van The Crown, over het leven van de Britse koningin Elizabeth, wordt weer de ene peuk met de andere aangestoken. Mensen die onlangs zijn gestopt met roken, krijgen de kriebels als ze seizoen 2 van The Crown aan het ‘bingewatchen’ zijn. Het roken wordt zo pontificaal in beeld gebracht dat zelfs een niet-roker zin krijgt in een ‘peukie’.

Ongeveer hetzelfde gebeurde eerder overigens al met series als Mad Men, House of Cards, Californication, Sons of Anarchy, Homeland en Orange is the new Black. En dat terwijl er in Nederland een uiterst streng beleid wordt gehanteerd ten aanzien van roken op televisie.

Camera videoCaro Emerald maakt haar eerste kerstsingle

Caro Emerald./ANP

Foto van 'Mario Wisse'

Mario Wisse

VANDAAG, 08:18

In de monumentale open ruimte van het Amsterdamse Conservatorium Hotel staat een joekel van een kerstboom. Toepasselijk, want Caro Emerald (36) heeft net een EP met vijf liedjes gelanceerd waaronder haar eerste kerstsingle ooit: Something For Christmas.

Serious Request 2018 richt zich op de jongeren

Camera videoSerious Request 2018 richt zich op de jongeren

De Serious Request-dj's 2018, vlnr: Angelique Houtveen, Sander Hoogendoorn en Domien Verschuuren.

Foto van 'Metro & ANP'

Metro & ANP

GISTEREN

De 3FM-actie Serious Request is voor de komende editie opgefrist en richt zich vooral op een publiek van 15 tot 35 jaar.

Serious Request 'nieuwe stijl', dat gaan we binnenkort zien. Het bekende Glazen Huis, dat vanaf 18 december de plek is waar drie dj's zes dagen verblijven, heeft een metamorfose ondergaan. Ook doen op de laatste actiedag alle andere publieke radiozenders mee, waardoor dj's van NPO Radio 1, Radio 2, Radio 4 en Radio 5 meepresenteren vanuit het Glazen Huis.

Vacature: Topper gezocht voor concerten in ArenA

Vacature: Topper gezocht voor concerten in ArenA

René Froger, Gerard Joling, Jeroen van der Boom Foto: ANP

Foto van 'Sofie Smulders'

Sofie Smulders

9 DEC 2017

Ben jij een Topper met een hoofdletter T? Grijp je kans, want René Froger, Gerard Joling, Jeroen van der Boom en Jan Smit hebben een vijfde lid nodig voor een van hun feesten.

Het doet een beetje denken aan K3 Zoekt K3: ook de Toppers openen een talentenjacht om hun doel te bereiken. Topper Gezocht is eveneens te zien bij SBS6 en gegadigden kunnen zich al opgeven.

Humberto Tan op de plek van Matthijs van Nieuwkerk?

Humberto Tan op de plek van Matthijs van Nieuwkerk?

Humberto Tan Foto: ANP

Foto van 'Metro & ANP'

Metro & ANP

9 DEC 2017

Bij de publieke omroep zien ze Humberto Tan als geschikte vervanger van Matthijs van Nieuwkerk, wanneer die voor een paar maanden DWDD verlaat.

NPO-directeur Frans Klein vertelt dit zaterdag in de Volkskrant. Klein zegt dat hij Tan een tijdje terug heeft gesproken voor 'een rol in het vervangen' van Van Nieuwkerk. „Maar hij heeft mij duidelijk gemaakt dat hij voorlopig nog een contract bij RTL heeft. Daarmee is het voor mij klaar. Ik ga geen bommen onder contracten leggen.”

‘Wat gebeurt er met geamputeerde ledematen?’

Joost Swinkels/Q-music

Foto van 'Kasper Hermans'

Kasper Hermans

8 DEC 2017

Wat gebeurt er met het kleffe eten dat overblijft in vliegtuigen? Hoe werkt het met getuigenbescherming wanneer iemand een compleet andere identiteit aan moet nemen? En hoe komt het dat als je je wekker om acht uur zet, je vaak al 7.56 uit jezelf wakker wordt? Het zijn vragen waar Joost Swinkels altijd al antwoord op heeft willen hebben.

Joost Mag Het Weten

Trailer Jurassic World 2 ziet er superstrak uit

Hoofdrolspeler Chris Pratt/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

Kasper Hermans

8 DEC 2017

Een van 's werelds bekendste filmfranchises komt in 2018 weer met een nieuw verhaal. In de reeks die ooit begon met Jurassic Park, is het komend jaar de beurt aan Jurassic World 2: Fallen Kingdom.

Nog zes maanden