Erik Jonk
Erik Jonk Entertainment 17 mei 2017
Leestijd: 2 minuten

Eva Koreman: ‘Televisie is mijn minnares’

Eva Koreman en Chris Zegers maken vanaf dinsdag (21.00 uur, NPO 3) voor BNN radio op locatie. Te horen is Radio Gaga echter niet. 3FM-dj Eva Koreman, die onlangs ook in Jules Unlimited op de buis te zien was: „Nee, Radio Gaga is alleen op tv.” Zegers en Koreman reizen in een tot radiostudio omgebouwde caravan naar locaties met bewoners die persoonlijke, vrolijke en ontroerende verhalen te vertellen hebben.

Waarom wilde je graag meedoen?

Eva: Omdat het een programma is met en over mensen, dat vind ik mooi. En ook omdat me gevraagd werd of ik met Chris wilde samenwerken. Ik had hem een paar keer ontmoet. Wie Chris ontmoet, is meteen dol op hem, hij is zo’n lieve, geïnteresseerde en attente man.

Laptop en een mengpaneeltje

Hoe ziet de caravan er als studio uit?

Heel minimaal, een beetje zoals ik ooit ben begonnen. Ik heb alleen een laptop en een mengpaneeltje. Het is gewoon een heel lief caravannetje waarin we gezellig mensen ontvangen die hun verhalen vertellen.

Waar kwamen jullie allemaal terecht?

We gingen naar plaatsen met verhalen, waar mensen op een bijzondere of niet-reguliere manier samenleven. Zo waren we in een forensische afkickkliniek, da’s een plek waar ik niet bepaald dagelijks kom. Of een wooncomplex waar zowel studenten als vluchtelingen wonen. De verhalen zijn niet per se zwaar, ze kunnen ook lichtvoetig zijn. Humanitas bijvoorbeeld, in de uitzending van dinsdag. Daar leven bejaarden en studenten bij elkaar.

Eva Koreman en Chris Zegers maken radio op tv
Eva Koreman.

Homoseksualiteit strafbaar

Wat was een indrukwekkend verhaal?

We ontmoetten Brandon die Jamaica moest ontvluchten, hij was zijn leven niet zeker. Bij Jamaica denk je aan zon, palmbomen en relaxen. Homoseksualiteit praktiseren is er echter strafbaar en dat uit zich in vijandigheid van politie en bevolking. Het is er als homoseksueel bijna niet mogelijk om een normaal leven te leiden. Ik wist dat niet.

Hoelang zijn jullie op één plek?

48 uur en we slapen er ook; het is best intensief.

Eva Koreman en Chris Zegers maken radio op tv
Chris Zegers.

Houtje-touwtjeradio

Kan Chris een beetje radio maken?

Ja joh! We maken een soort houtje-touwtjeradio, maar hij heeft natuurlijk ontzettend veel ervaring met interviewen. We moeten heel erg om elkaar lachen. Misschien kan Chris een carrièreswitch overwegen…

En jij, in de ban van tv?

Televisie is mijn leven binnengeslopen. Ik wil niet ondankbaar klinken dat ik het er wel bij doe of zo. Laat ik het zo zeggen: radio is mijn grote liefde, televisie mijn minnares.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.