Adam Zkt. Eva: je ogen dwalen toch even af

18 mei 2017 om 09:14 door Jessica Heijmans
Adam Zkt. Eva: je ogen dwalen toch even af
Foto: Roland J.Reinders

Liefdesexperiment Adam Zkt. Eva is vanaf donderdag terug op de buis, maar wel in een nieuw jasje. Ditmaal zijn het bekende Nederlanders die zich letterlijk blootgeven op televisie. DJ Tony Star, voormalig zwemster Inge de Bruijn, Cassius Verbond (B-Brave), realityster Kasia Dolkowska, acteur en presentator Curt Fortin & musicalster Chaira Borderslee doen allemaal mee met Adam Zkt. Eva VIPS. Metro sprak met de deelnemers over hun ervaringen en redenen om mee te doen.

Naakt daten op televisie, waarom zou je dat in hemelsnaam willen?

Ware liefde, dat is de reden dat ik meedoe, stelt musicalster Chaira „Het geeft mij toch de kans om de ware te ontmoeten, dus toen ik voor het programma werd gevraagd dacht ik 'waarom niet?'" En dat lijkt gelukt te zijn, althans... „Ik ben zeker verliefd geworden op het eiland.” Tony, bekend als Sterretje uit Oh Oh Cherso vertelt daarentegen lachend: „Ik had gewoon niets te doen!” Op een serieuzere toon gaat hij verder: „Ik heb aan diverse datingprogramma's meegedaan, maar die zijn niet allemaal even goed bevallen. Dit programma biedt veel mogelijkheden, je krijgt een ander beeld van iemand als diegene naakt is.”

In het geval van de Poolse realityster Kasia is het programma een goede optie als je niet zo bedreven bent in het vinden van de juiste mannen „Ik kies altijd de verkeerde dates, ik kan er een heel boek over schrijven, getiteld: ‘de 100 ergste dates’. Dus als iemand anders de date voor mij uitkiest en die een beetje ongemakkelijk wordt, kan ik mijzelf wellicht beter openstellen.”

En toen was het moment daar, nog één kledingstuk te gaan...

„Je staat daar op dat vlotje te hannesen en probeert het toch nog leuk en sexy te brengen, maar dat lukt niet. Dus dan ga je er maar gewoon voor”, vertelt Tony. Herkenbaar probleem voor Curt: „Het was inderdaad spannend of je jezelf kon laten balanceren op het vlot. Want dat moet dan zo stoer mogelijk, maar tegelijkertijd denk je ‘ik heb geen ballet gedaan!’”

Toen die boxer (of string) uiteindelijk uit was, bleek dat voor de meeste deelnemers echter best bevrijdend te zijn. „Het was alsof er kilo’s met lood van me afvielen, ik was in een keer vrij”, aldus Tony. Chaira was nog enthousiaster: „Ik kon niet wachten om mijn kleding uit te doen. Ik heb nogal wat dingen in mijn leven meegemaakt, en het was echt zo’n lading die van mij afgleed. Ik sprong zo de zee in naar een nieuw begin.” Voor zanger Cassius was het wel even slikken: „Eerst dacht ik, oké, ik ben nu echt naakt. Toen dacht ik bij mezelf, ik kan toch niet meer teruggaan."

De spanning steeg toen de Adam’s en Eva’s hun opwachting maakten

Curt wist niet meer waar hij het moest zoeken: „Toen mijn Eva eraan kwam, sloeg ik helemaal dicht. Ik werd een soort geobsedeerde man die loopt te turen naar een vrouw in de verte, maar niet kan zien hoe ze eruit ziet. Ik werd helemaal gek. Ik moest echt tegen mijzelf zeggen: Curt, ga even ergens een kokosnoot zoeken, hou op!” Ook Tony wist even niet hoe hij deze situatie aan moest pakken: „Ik sta daar te wachten vol spanning terwijl ze uit het water komt, en ik weet dat je moet wachten voor het shot, maar het liefste rende ik meteen naar haar toe.”

De begroeting was dan ook wat onwennig: „Normaal geef ik een knuffel, maar nu hield ik de afstand wel even, voordat ik in een keer tegen haar aan zit te tikken met iets”, aldus Tony. Chaira ging er echter helemaal voor: „Ik gaf op een gegeven moment een knuffel, en ineens voel je een tingeling. Ja, dat was even zo’n realisatie van: we zijn naakt.”

Wat viel eigenlijk als eerste op, het gezicht of...?

„Toen ze uit het water kwam, wist ik bij god niet meer waar ik moest kijken. En we weten als mannen: een vrouw ziet alles. Dus dan ga je ook niet naar beneden kijken, want dan denkt ze: ‘Hij kijkt naar mijn tieten!”, vertelt Curt. En dat kan best nog een leuke beelden opleveren: „Het was heftig, ik denk dat het meest gênante shot van mijn gezicht gaat worden”, aldus Curt. Ook Kasia wist zo snel niet waar ze moest kijken: „Ik dacht steeds nergens naar kijken, alleen naar de ogen. Want als je alles gaat scannen, dan gaat het zo gênant worden. Normaal kijk ik eerst naar iemands lach, en dan zijn kont. Dus op het eiland was ik van ‘kijk daar, een mooie vogel!”

Toch dwaalden de blikken uiteindelijk wel af. „We bleven elkaar lang in de ogen aankijken en op een gegeven moment ga je lachen, want je wordt verlegen. En dan gaan je ogen toch wat lager... Dus ik heb hem ook goed gescreend daarop”, stelt Chaira. „Ik keek alleen naar haar ogen en lippen en op een gegeven moment natuurlijk ook wel omlaag”, aldus Cassius. „Maar het was niet meteen van ‘wow, wat zit daar!”, verzekert de voormalig B-Brave zanger ons.

De eerste aflevering van Adam Zkt. Eva VIPS, waarin Tony op zoekt gaat naar de liefde, is donderdag 18 mei te zien op RTL5.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!