TV-avond: Ajax in Europa en laatste keer Temptation

20 april 2017 om 16:29 door Metro
TV-avond: Ajax in Europa en laatste keer Temptation
Ajacieden tijdens een training in de Veltins-Arena in Gelsenkirchen. Foto: ANP.

Welke programma's komen er donderdagavond op de buis en waar gaan we het vrijdagochtend bij de koffieautomaat over hebben? Metro geeft je drie kijktips waarmee je de donderdagavond door kunt komen.

Behaalt Ajax de halve finale van de Europa League?

Er gloort hoop in Amsterdam: Ajax kan zich namelijk voor het eerst in 20 jaar weer plaatsen voor de halve finale van een Europees toernooi. De Amsterdammers verdedigen in Gelsenkirchen een 2-0 voorsprong op Schalke 04.

Toch is de ploeg van Peter Bosz gewaarschuwd: in de vorige ronde knokte Schalke zich in de return tegen Borussia Mönchengladbach terug van een 2-0 achterstand. De eindstand van 2-2 was na de 1-1 in de heenwedstrijd voldoende voor het bereiken van de volgende ronde.

De achtste finale tussen Schalke 04 en Ajax begint donderdagavond om 21.05 uur en is te zien op RTL7.

De allerlaatste keer Temptation Island

Het was een van de heftigste seizoenen uit de geschiedenis van Temptation Island, donderdagavond is de allerlaatste aflevering. In die laatste aflevering kijken de vier stelletjes terug op hun avontuur.

De hamvraag is natuurlijk: welke koppels hebben de ultieme relatietest overleefd en voor wie is het na Temptation Island einde verhaal?

De laatste aflevering begint om 20.30 uur op RTL5.

Is er leven op Pluto?

En kun je dansen op de maan? Al sinds jaar en dag vragen mensen zich af of er buitenaards leven bestaat. In Kuipers zoekt contact gaat de Nederlandse astronaut André Kuipers op zoek naar antwoord.

Het betreft een eenmalig programma waarin Kuipers antwoord probeert te vinden op vragen als: Hoe waarschijnlijk is het dat er ergens leven is? en Hoe gaan we daar dan naar op zoek?

Kuipers zoekt contact wordt donderdagavond om 21.25 uur uitgezonden op NPO1.

André Kuipers. Foto: ANP.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!