Showbizz

Songfestivalacts beoordeeld: Italië gaat winnen…

Camera videoSongfestivalacts beoordeeld: Italië gaat winnen…

Metro's favoriet Danny Vera, eh Francesco Gabbani van Italië. / Foto's: ANP, Getty Images en BrunoPress

Foto van 'Erik Jonk'

4 MEI 2017

Metro’s duo Jo & Co is terug van weggeweest om de Songfestivaldeelnemers te beoordelen.

Recht voor z’n raap, streng doch rechtvaardig, geen blad voor de mond: dat is Metro’s beoordelingsduo Jo & Co. Nog een kenmerk van dit tweetal Erik Jonk en Marcel Smit: als het om het Songfestival gaat zitten zij er met hun voorspellingen altijd faliekant naast. Zaterdagavond bezochten zij Eurovision in Concert en bekeken zij in de uitverkochte Amsterdamse Melkweg 34 van de 42 Songfestivaldeelnemers. Jo & Co zijn daarvoor uitermate geschikt, want of zij het nu goed zien of niet: over het Songfestival raken we met z’n allen nooit uitgediscussieerd. We lichten er hier tien opvallende en favorieten uit, zonder uiteraard de vaak belangrijke vormgeving te hebben gezien. Maarrrr: we hebben de deelnemers ook nog 'ons' nummer van O'G3NE laten zingen:

Ierland

Artiest: Brendan Murray. Lied: Dying to Try. Over: Liefde is lastig, maar we gaan het proberen. Feitje: Als lid van de boyband Hometown scoorde hij twee nummer 1-hits in eigen land.

Songfestivalacts beoordeeld: Italië gaat winnen…

Brendan Murray van Ierland.

Co: Is dit playback? Een vrouwenstem? Jo: Ierland is altijd goed, maar dit is iets mierzoetigs van een jochie. Wel goede uithalen. Co: Ik vind het een trage, pijnlijke bevalling van een vlotte kerel.

Spanje

Artiest: Manel Navarro. Lied: Do It For Your Lover. Over: Het leven is lastig, maar leef voor je liefje. Feitje: Televoters in Spanje vonden twee acts beter dan deze singer-songwriter, maar een vakjury beloonde hem wel met deelname aan het liedjesfestijn.

Songfestivalacts beoordeeld: Italië gaat winnen…

Manel Navarro van Spanje.

Jo: Beetje type straatartiest, ik vind dit wel vrolijk gedoe hoor. Co, nadat hij de Spanjaard 28 keer heeft gefotografeerd: Leuke middenmoot.

Georgië

Artiest: Tako. Lied: Keep the Faith. Over: Geloof erin, je bent niet alleen. Feitje: Zou in 2009 meedoen met het nummer I Don’t Wanna Put In, wat te veel zou verwijzen naar de Russische president Putin. Georgië trok zich terug.

Songfestivalacts beoordeeld: Italië gaat winnen…

Tako van Georgië.

Jo: Aaaahhh, ze zegt dat ze van ons houdt. Maar dit kan zo in een Disneyfilm. Co: Ik dacht zelf aan James Bond. Jo: Ze schreeuwt me in elk geval half doof en dat met nog 31 nummers te gaan. Co: Ik vind dit Mariah Carey die zich naar het einde gilt. Je moet ervan houden zullen we maar zeggen.

Litouwen

Artiest: Fusedmarc. Lied: Rain of Revolution. Over: Maak een nieuwe start. Feitje: Dertien jaar oude band die tal van muziekstijlen door elkaar husselt.

Songfestivalacts beoordeeld: Italië gaat winnen…

Fusedmarc van Litouwen.

Jo: Oh, ze zingt Engels. Co: Oh! Haha. Ik snap niet waarom er een gitarist staat zonder dat je gitaar hoort. Dan kun je er ook iemand met een klavecimbel neerzetten. Jo: Ik noem dit wirwargeweld. Co: Ik een Litouwse flipperkast. En hoe vaak kan er ‘yeah yeah’ in één nummer?

Polen

Artiest: Kasia Moś. Lied: Flashlight. Over: De sterke maar verboden liefde tussen twee tortelduifjes. Feitje: Schitterde in de Poolse Playboy.

Songfestivalacts beoordeeld: Italië gaat winnen…

Kasia Moś van Polen.

Jo: Dit heeft net als haar fotoreportage weinig om het lijf hè? Kolere, 23 uithalen. Co: Dit is duidelijk het jaar van de vrouwelijke uithalen. Dit lied heeft geen hartslag, maar een slappe pols.

Noorwegen

Artiest: JOWST. Lied: Grab the Moment. Over: Het stemmetje in mijn hoofd moet weg, ik ga ervoor. Feitje: Joakim With Steen (JOWST), die meedoet met zanger Aleksander Walmann, schreef de song met vrienden in een besloten Facebookgroep.

Jo: Een dj met een masker in het donker heeft niet zoveel nut, maar: finale! Co: Minstens. Ik houd niet van rap, maar met zo’n Eurovisiesausje is het goed te pruimen. Dit blijft hangen en dat is een goed teken.

Duitsland

Artiest: Levina. Lied: Perfect Life. Over: Doorzetten tot het goed komt. Feitje: Deze rechtstreeks geplaatste finaliste studeert aan het Muziekcollege van Londen.

Songfestivalacts beoordeeld: Italië gaat winnen…

Levina van Duitsland (l) heeft lol met O'G3NE.

Co: Haar stem heeft wel wat van Taylor Swift. Jo: Ja, opvallend en het slaat aan bij het publiek. Ik vind Levina wel een wat houterige slungel. Co: Ja, die is een beetje doorgeschoten. Jo: Ze zegt dat ze dit haar allerleukste optreden ooit vond. Co: Dat spreekt boekdelen.

Albanië

Artiest: Lindita Halimi. Lied: World. Over: Zelfacceptatie en verspreiding van de liefde over de wereld. Feitje: Vrouw met talenknobbel stond tien jaar geleden in de finale van Albanian Idol.

Songfestivalacts beoordeeld: Italië gaat winnen…

Lindita Halimi van Albanië.

Co: Nou, het majorettenkorps komt binnen hoor. Jo: Lekker pakkie, toch? Best een aardig popliedje. Co: Ik heb het idee dat ze één lang orgasme heeft. Jo: Dan is dat misschien wel hip in Albanië.

Hongarije

Artiest: Joci Pápai. Lied: Origo. Over: Jálomá lommá lomalom zingt ie, maar het schijnt over etnische discriminatie te gaan. Feitje: Stond op het punt professioneel basketballer te worden, maar koos toch voor de (zigeuner)muziek.

Co: Ha, daar hebben we de Balkan. Jo: Wat klinkt hij zielig hè? Wat een leed. Ik versta alleen maar lalala, maar dat zingt lekker mee. Co: Een soort lalala, diep vanuit de keel. Hm, een niemendalletje. Jo: Ja maar de zaal gaat uit z’n dak, Co. Dit wordt een hit. Echt. Co: Een dikke kerel met een staartje? Nee, dat wordt hem niet.

Finland

Artiest: Norma John. Lied: Blackbird. Over: Het gevoel dat je hebt bij een gebroken hart. Feitje: Norma John is een duo en bestaat uit twee goede vrienden, Leena en Lasse.

Songfestivalacts beoordeeld: Italië gaat winnen…

Norma John van Finland.

Jo: Dit noemen we een klein, mooi liedje. Co na een diepe zucht: Ah, een intermezzo op piano. Tevens hoogtepunt. Jo: Ik geef toe, Blackbird van The Beatles was toch iets anders. Co: Hierbij een tip voor de lezers. Finland is een goed moment voor het bijvullen van de kaasblokjes of om te poepen.

Moldavië

Artiest: Sunstroke Project. Lied: Hey Mamma. Over: Jongen vertelt de moeder van zijn meisje dat ze niet bezorgd hoeft te zijn. Feitje: Dit trio deed ook mee in 2010 en werd in Oslo 22e.

Songfestivalacts beoordeeld: Italië gaat winnen…

Sunstroke Project tijdens het Songfestival in 2010 (Oslo).

Jo: Die daar links noemen ze Epic Sax Guy. Lachen hè. Co: Die met die saxofoon? Jo: Ja, Co. Nou, de choreograaf heeft hier nog geen kwartier werk aan gehad. Co: Toch wel aanstekelijk, op naar de finale. Maar goed, iedereen scoort volgens mij na het begrafenisnummer van Finland.

Zwitserland

Artiest: Timebelle. Lied: Apollo. Over: We hebben altijd de liefde nog. Feitje: Groep bestond oorspronkelijk uit vijf mannen, maar heeft nu een zangeres met Roemeense roots.

Songfestivalacts beoordeeld: Italië gaat winnen…

Timebelle van Zwitserland.

Co: Van mij een heel bescheiden applausje. Wat jij? Jo: Apollo is de God van de Muziek, maar zij nog niet de godin.

Slovenië

Artiest: Omar Naber. Lied: On My Way. Over: Er vandoor gaan om nooit meer terug te keren. Feitje: Deed in 2005 al eens mee, ook toen in Kiev; hij werd in de halve finale 12e.

Songfestivalacts beoordeeld: Italië gaat winnen…

Omar Naber van Slovenië.

Co: Moet je zien, die gespreide benen… Ik vermoed een ernstige vorm van kruisinfectie. Jo: Hij zingt over er vandoor gaan. Nou wegwezen dan! Co: De projectie van het Noorderlicht op het scherm was het hoogtepunt.

San Marino

Artiest: Valentina & Jimmie. Lied: Spirit of the Night. Over: We zijn verliefd en samen kunnen we het aan. Feitje: Valentina deed ook in 2012, 2013 en 2014 mee; de laatste keer haalde zij de finale en eindigde 24e.

Songfestivalacts beoordeeld: Italië gaat winnen…

Valentina en Jimmie van San Marino.

Co: Krijgen we een work-out, een lekker buikspierkwartiertje? Die kerel traint alleen z’n bovenlichaam, moet je nou kijken! Jo: Hm, discodeunerig liefdesgeneuzel met krappe broeken. Niet mijn ding. Co: Goed, dit was dan het anabolenteam van San Marino. Leuk lied voor bodypump.

Malta

Artiest: Claudia Faniello. Lied: Breathlessly. Over: Met hele grote woorden zegt Claudia dat ze van hem houdt. Feitje: Deed, toen nog zonder succes, zeven (!) keer mee aan de Maltese voorselectie.

Songfestivalacts beoordeeld: Italië gaat winnen…

Claudia Faniello van Malta.

Jo: Hartverscheurend, hoor. Co: Door merg en been! Jo: Volgende. Co: Doorzappen die handel.

Israël

Artiest: Imri Ziv. Lied: I Feel Alive. Over: Het ging allemaal niet zo lekker, maar nu geweldig (door jou). Feitje: Deze The Voice of Israël-deelnemer was bij de vorige twee Songfestivaledities al achtergrondzanger.

Songfestivalacts beoordeeld: Italië gaat winnen…

Imri Ziv van Israël.

Jo: Die zingt niet echt best, maar leuk. Co: Zeker leuk en vrolijk, absoluut finalewaardig. Jo: Maar of Israël ook wint… Co: Mwah, denk het niet.

Azerbeidzjan

Artiest: DiHaj. Lied: Skeletons. Over: Vervloekt zijn door een bad boy. Of zoiets. Feitje: Zong backing vocals tijdens de Azerbeidzjaanse inzending van 2016.

Songfestivalacts beoordeeld: Italië gaat winnen…

DiHaj van Azerbaidzjan.

Jo: Dertien in een Songfestivaldozijn. Dit is mijn kaas- en leverworstmoment. Co: Qua uitstraling vind ik het wel een bijzondere vrouw, een soort Grace Jones. Maar niet qua zang…

Wit-Rusland

Artiest: Naviband. Lied: Historyja Majho Zyccia. Over: Ach, wat is ons leven toch prachtig. Feitje: Zij is een zangeres, hij eigenlijk een journalist.

Songfestivalacts beoordeeld: Italië gaat winnen…

Naviband van Wit-Rusland.

Jo: Vrolijker dan dit wordt het niet. Hey hey, ajaijaijohh! Ik ben fan. Co: Ik ook. Wat ontzettend aanstekelijk. Ik geef een 10 voor enthousiasme. Jo: Oh, nu gaan ze nog een stukje Common Linnets doen. Doe mij hun eigen liedje nog maar een keer.

Bulgarije

Artiest: Kristian Kostov. Lied: Beautiful Mess. Over: Onze liefde die onaantastbaar is. Feitje: Russische tiener die naar Bulgarije verhuisde om er aan The X-Factor te kunnen meedoen.

Songfestivalacts beoordeeld: Italië gaat winnen…

Kristian Kostov van Bulgarije.

Jo: Oeh, die heeft een fietsenstalling. Nou ja, daar is iets aan te doen, niet aan dit gaapliedje. Co: Hij lijkt op de zanger van A-HA, maar dan z’n zoon. Jo: Oh, nu moeten we juichen voor zijn zaalfoto. Spontaan! Co: Als je daar om moet vragen zegt het genoeg.

Tsjechië

Artiest: Martina Bárta. Lied: My Turn. Over: Het is altijd jij jij jij geweest, nu wordt het ik ik ik. Feitje: Heeft tijdens elk optreden een gelukssteen in haar BH.

Songfestivalacts beoordeeld: Italië gaat winnen…

Martina Bárta van Tsjechië.

Jo: De steen brengt geen geluk. Co: Ik vind het wel een mooi nummer eerlijk gezegd. Jo: Zet jij hem thuis maar lekker op met een romantisch kaarslichtje, Co.

Oostenrijk

Artiest: Nathan Trent. Lied: Running on Air. Over: Je niet laten tegenhouden als je je eigen gang gaat. Feitje: Werd op z’n 3e naar viool- en pianoles gestuurd, speelde in veel toneelstukken en musicals.

Songfestivalacts beoordeeld: Italië gaat winnen…

Nathan Trent van Oostenrijk.

Jo: Leuk singer-songwriterliedje dat blijft hangen. Co: Goede performer, goede zanger, leuke song. Ja, dit steekt er voorlopig met een halve schouder boven de rest uit.

Denemarken

Artiest: Anja. Lied: Where I Am. Over: Vanavond gaat het gebeuren! Feitje: Deense, maar geboren in Australië waar zij in 2014 ook The Voice won.

Songfestivalacts beoordeeld: Italië gaat winnen…

Anja van Denemarken.

Jo: Tsja, eigenlijk vallen maar twee dingen bij deze dame op. Helaas voor haar. Co: Ondanks die twee extra’s gaat ze het niet redden. Jo: Weer allemaal uithalen. Co: Ja lezers, zet je in mei maar schrap voor drie Songfestivalavonden met uithalen. De vrouwelijke deelnemers proberen zich niet echt te onderscheiden.

Zweden

Artiest: Robin Bengtsson. Lied: I Can’t Go On. Over: Je bent zo geweldig, dit kan gewoon niet zo doorgaan. Feitje: Maakte een verpletterende en vooral volwassen indruk tijdens de Zweedse Idols 2008.

Songfestivalacts beoordeeld: Italië gaat winnen…

Robin Bengtsson van Zweden.

Jo: Fraai betoog over de aanslag in Stockholm en de liefde en diversiteit die bij het Songfestival hoort. Maar ik verlang nu al terug naar Heroes van Mans Zelmerlöw. Dit is daar een wat slap aftreksel van. Co: Toch weer top 10 voor Zweden. Ik snap wel dat mensen dit leuk vinden. Het is een liedje van nu, gezongen door een knappe vent. Dat levert stemmen op.

Oekraïne

Artiest: O.Torvald. Lied: Time. Over: Rustig aan mensen, kijk eens om je heen. Feitje: Vijf rockers, die in hun eigen woonplaats Kiev mogen optreden, zingen voor het eerst in het Engels.

Songfestivalacts beoordeeld: Italië gaat winnen…

O.Torvald van Oekraïne.

Jo: Het thuisland. EO Let’s Go, zingt hij er als een punker op los. Co: Veel homo’s in de zaal en dan hardrock, nee dat gaat niet goed samen. Al vind ik het een aardige afwisseling na al die gillende dames.

Armenië

Artiest: Artsvik. Lied: Fly With Me. Over: Een hoogvlieger die net als Paul de Leeuw vraagt om mee te vliegen. Feitje: De geboren Armeense verhuisde naar Moskou, maar keerde vorig jaar terug.

Songfestivalacts beoordeeld: Italië gaat winnen…

Artsvik van Armenië.

Jo: Grappige beat zeg. Co: Inderdaad, dit zou zomaar kunnen winnen als je weet waar Oekraïne vorig jaar mee won. Ja, Top 10-kanshebber.

Montenegro

Artiest: Slavko Kalezic. Lied: Space. Over: Kom bij mij, ik ben dronken van verliefdheid. Feitje: Is in eigen land acteur in tv-series en films en deed er mee aan The X-Factor.

Jo: Ik vind eigenlijk alleen de ontblote torso opvallend. Co: Ik vind dat voornamelijk eng. Wel een dansnummer dit. Jo: Hij slingert met z’n paardenstaart! Co: Ik zal mijn mond houden, anders wordt het vulgair. Maar: Top 10.

Frankrijk

Artiest: Alma. Lied: Requiem. Over: Ons Frans is niet zo goed, maar met ‘vier het leven voor het voorbij is’ zullen we wel redelijk in de buurt zitten. Feitje: Spreekt vier talen en is rechtstreeks geplaatst voor de finale.

Songfestivalacts beoordeeld: Italië gaat winnen…

Alma van Frankrijk.

Co: Frans lied met een vleugje Adele. Mooi. Jo: De clip is prachtig. Mensen lopen daarbij tegen gebouwen op alsof het doodnormaal is. Maar ja, daar heeft Alma nu niets aan. Co: Dit gooit wel hoge ogen.

Cyprus

Artiest: Hovig. Lied: Gravity. Over: Gezwijmel; zij het mooie meisje, hij haar zwaartekracht. Feitje: Drie keer is scheepsrecht na het twee keer eerder geprobeerd te hebben in de nationale voorronde.

Songfestivalacts beoordeeld: Italië gaat winnen…

Hovig van Cyprus.

Jo: Zuid-Europees gezwijmel, met z’n zwaartekracht. Maar ik heb Cyprus wel eens slechter gehoord. Of eigenlijk, altijd wel slechter. Co: Dit is een van de betere nummers van de avond, Jo. Ik vind het gaaf. Eindelijk een beetje funk en soul.

Verenigd Koninkrijk

Artiest: Lucie Jones. Lied: Never Give Up On You. Over: Ik zal er altijd voor je zijn. Feitje: Deze musicalster (Les Misérables, We Will Rock You) poetst voor elk optreden twee keer haar tanden.

Songfestivalacts beoordeeld: Italië gaat winnen…

Lucie Jones van het Verenigd Koninkrijk.

Jo: Mooi dit, niks meer aan doen. Maar winnen gaat ze niet. Co: Eens. De beste zangeres van de avond, maar niet ‘Songfestival genoeg’.

Roemenië

Artiest: Ilinca ft. Alex Florea. Lied: Yodel It! Over: Vandaag is de dag, dus jodel het maar uit. Feitje: Deden beiden mee aan The X-Factor en The Voice of Romania en combineren nu jodelen met rap.

Songfestivalacts beoordeeld: Italië gaat winnen…

Ilinca en Alex Florea van Roemenië.

Jo: Hahahahaha. Co: Hahahahaha. Jo: Rap en jodelen, wat een combi. Maar ze jodelt er lekker op los, Co. Co: Ik noem dit ludiek. Jo: Wie denkt op zo’n jonge leeftijd nou ‘ik ga op jodelen’? Co: Dat is juist sterk, maar je zien hoe het hier in de Melkweg scoort. Jo: Toch maar finale? Co: Ja, ik ben helemaal blij.

Macedonië

Artiest: Jana Burceska. Lied: Dance Alone. Over: Ik ga helemaal uit m’n plaat in mijn up, maar eigenlijk had je erbij moeten zijn. Feitje: Jana zet zich in voor mensen met een handicap en is ambassadeur van Unicef.

Songfestivalacts beoordeeld: Italië gaat winnen…

Jana Burceska van Macedonië.

Co: Dit lijkt op Kylie Minogue, maar helaas voor Macedonië is die op haar retour. Jo: Ik krijg door dat gele jurkje vooral trek in bier.

Italië

Artiest: Francesco Gabbani. Lied: Occidentali’s Karma. Over: Iets met karma, heel diepzinnig in elk geval. Feitje: De Clip op YouTube is, vooral door een dansend persoon in apenpak, ruim 86 miljoen keer bekeken.

Songfestivalacts beoordeeld: Italië gaat winnen…

Francesco Gabbani van Italië

Jo: We hebben een winnaar! Co (schudt zijn hoofd): Wat is dit zeg? Jo: De winnaar, dat zeg ik toch? Co: Tja, dit gaat inderdaad winnen. Het is niet anders voor Nederland. Leuke vent, leuk nummer; die man kan niets fout doen.

Servië

Artiest: Tijana Bogićević. Lied: In Too Deep. Over: Ik hou van je, maar er is geen weg terug. Feitje: Scoorde in 2010 een grote hit in eigen land, maar haar carrière kwam daarna nooit echt van de Servische grond.

Co: Een beetje tragisch dit. Jo: En dat na het feest van Italië. Niemendalletje der niemendalletjes. Op naar Nederland!

Nederland

Artiest: O’G3NE. Lied: Light and Shadows. Over: Hun ernstig zieke moeder. Feitje: Het nummer is geschreven door de vader van de zusjes Amy, Lisa en Shelley, die als eerste groep ter wereld The Voice wonnen.

Songfestivalacts beoordeeld: Italië gaat winnen…

O'G3NE bij Vondel CS, vlnr Amy, Lisa en Shelley.

Jo: Ik vind dat we de beste zangeressen van de avond hebben gezien, samen met Lucie Jones van het Verenigd Koninkrijk. Co: Zeker, zeer harmonieus. Misschien halen we nét de finale. Jo: Ja, hoe goed gezongen ook, het lied is wat slapjes. Co: Eens. Jo: Het Songfestival is volgend jaar in Rome.

Veld niet compleet

In de Melkweg presenteerden Cornald Maas en Selma Björnsdóttir (trad in 1999 en 2005 aan voor IJsland). De concertzaal was binnen een half uur uitverkocht. Liefst 34 van de 42 landen hadden hun troef naar Amsterdam afgevaardigd. Het uitgebreide veld was dus niet helemaal compleet. Australië, Estland, Griekenland, IJsland, Kroatië, Letland en Portugal hebben we nog niet live aan het werk kunnen zien. Blanche van België ontbrak op het laatste moment door ziekte. Op YouTube maakt laatstgenoemde van de afwezigen wel de meeste indruk. Volgens Jo & Co dan.

Songfestival 2017

‘The Eurovision Song Contest’ wordt gehouden in Kiev (Oekraïne).

• De eerste halve finale is op dinsdag 9 mei. Hierin treedt België aan, maar ook gevreesde landen als Zweden en Australië.

• De tweede halve finale is op donderdag 11 mei. Nederland is als zevende aan de beurt, de aanvankelijke tegenstander Rusland is niet welkom in Oekraïne.

• Finale. Als O’G3NE door de halve finale komt, zitten we op zaterdag 13 mei hoopvol voor de buis.


Imanuelle Grives vast in België vanwege drugsvondst
Likeability of5

Imanuelle Grives vast in België vanwege drugsvondst

Foto: ANP

Foto van 'Metro'

GISTEREN

Actrice Imanuelle Grives is gisteren in België opgepakt tijdens het festival Tomorrowland omdat ze verschillende soorten drugs bij zich had. Dat meldt de Vlaamse krant Gazet van Antwerpen. Volgens de krant verblijft Grives momenteel in een Vlaamse cel.

Meer dan gebruikershoeveelheden

Ook tijdens een huiszoeking bij haar verblijfadres werden drugs gevonden. De advocaat van Grives spreekt over een „zeer fout afgelopen experiment”. Volgens het Belgische OM had Grives meer dan de gebruikershoeveelheden van verschillende soorten soft- en harddrugs bij zich. Ze zou ongeveer honderd xtc-pillen en meer dan twintig gram cocaïne in haar bezit hebben gehad.


like
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

10 pareltjes van het grootste straatfestival

10 pareltjes van het grootste straatfestival

Het hoogtepunt op de laatste dag, de Straatparade. / Jerry Lampen | ANP

Foto van 'Erik Jonk'

GISTEREN

Rotterdam Unlimited geldt als Europa’s grootste, meest uitbundige en veelkleurige straatfestival. Allerlei culturen komen samen en drommen bezoekers uit binnen- en buitenland reizen af naar Rotterdam. Gratis concerten, dansdemo’s, parades en nog veel meer culturele diversiteit: het is er allemaal. Van 23 tot en met 27 juli gaat het in de havenstad weer he-le-maal los. Metro pakt 10 parels uit het aanbod.

1 Straatparade

Eén van de hoogtepunten tijdens Rotterdam Unlimited, zo niet hét hoogtepunt, is de Zomercarnaval Straatparade. Traditiegetrouw op de laatste dag van het festival, gaat de Zomerqueen (Chesley Verbond uit Amsterdam) voorop. De Straatparade neemt voor een dag de Rotterdamse binnenstad over en tovert die om tot een kleurrijke, dansende en energievolle massa.


Lion King gestopt na 1139 voorstellingen

Lion King gestopt na 1139 voorstellingen

De nieuwste Lion King-film is prachtig, maar dat geldt ook voor het decor in Scheveningen. / Deen van Meer

Foto van 'Erik Jonk'

GISTEREN

The Lion King is zondag voor het laatst gespeeld en mag zich de beste bezochte musical in Nederland ooit noemen.

Met 1139 voorstellingen sinds oktober 2016 en 1,7 miljoen bezoekers, viel het doek zondag voor The Lion King. Drie jaar lang bracht producent Stage Entertainment ‘de koning der musicals’ in het AFAS Circustheater in Scheveningen. Tussen 2004 en 2006 was The Lion King in hetzelfde theater te zien. Daarmee staat de teller op 3,4 miljoen bezoekers.

Soldaat van Oranje


Miljuschka reageert op kritiek over 'plussize'

Miljuschka reageert op kritiek over 'plussize'

Miljuschka Witzenhausen. /ANP

Foto van 'Metro'

20 JUL 2019

„Vanaf morgen sier ik met trots als eerste plussize model de cover van Grazia", zo startte presentatrice Miljuschka Witzenhausen haar Instagrampost woensdag. Alhoewel de presentatrice dit goed bedoelde, kreeg ze een hoop kritiek over zich heen. Fans en volgers waren in shock dat ze zichzelf onder het kopje 'plussize' vond behoren.

Vanaf maat 40 onder plussize


Partysquad's Ruben komt met eigen 'Indo-kledinglijn'

Ruben in één van zijn ontwerpen. / Privébeeld

Foto van 'Daisy Heyer'

20 JUL 2019

Ruben Fernhout, dat is toch die van de The Partysquad?! Klopt, maar vanaf nu is Ruben ook de man achter de kledinglijn Masa Cinta: en voor de mensen die een band met Indonesië hebben, komen de stoffen vast heel bekend voor…

Fernhout praat honderduit als we hem spreken over zijn eerste project op het gebied van fashion. Hij is bloednerveus voor de lancering, zaterdagmiddag in Hotel Jakarta, Amsterdam „Omdat dit iets is wat recht uit mijn hart komt”, vertelt hij vol trots. Het concept is eigenlijk heel herkenbaar voor mensen met Indo-roots of de vele duizenden vakantiegangers die ooit een bezoekje hebben gebracht aan Indonesië: batik-stoffen, maar dan in een hip jasje.


The Lion King nu al record aantal bezoekers in NL

De soundtrack van The Lion King wordt gezongen door Beyoncé. Foto: ANP

Foto van 'Metro en ANP'

18 JUL 2019

De nieuwe versie van The Lion King is op de eerste dag dat de Disneyfilm in de bioscoop draaide, bezocht door 112.000 bezoekers. Het is daarmee de beste opening voor een Disney-film ooit in Nederland, maakte de distributeur donderdag bekend.

Dubbele bedrag

De nieuwe Lion King bracht in één dag 1,6 miljoen euro op. Dit is bijna het dubbele van het bedrag dat de originele versie uit 1994 in het hele eerste weekend opbracht.


Nieuwe Lion King is koninklijk

Nieuwe Lion King is koninklijk

Simba wordt getoond aan het dierenrijk. / Foto's: Disney Enterprises

Foto van 'Erik Jonk'

17 JUL 2019

Precies een kwart eeuw na de tekenfilm heeft Disney The Lion King in een langverwachte live-actionversie woensdag in de bioscoop gebracht. Metro zette de 3D-bril op (en genoot).

Alweeeeeeer The Lion King? Die vraag zou je na honderd keer de tekenfilm te hebben gezien of een paar keer naar de musicalversie in Scheveningen te zijn geweest, kunnen stellen. Maar nee. Bij wijze van spreken keek de halve wereldbevolking reikhalzend uit naar het beroemde verhaal dat opnieuw wordt verteld. De eerste korte trailer werd op dag één al meer dan 200 miljoen keer op YouTube bekeken. En nu is The Lion King dan eindelijk terug in de bios. Een Metro-collega probeerde voor de avondvoorstelling van woensdag in Hilversum een ticket te bestellen. Geen kans. Tja, dit wordt natuurlijk de filmklapper van deze zomer (de tekenfilmversie leverde Disney bijna 1 miljard dollar op). Het mag gezegd: uitstekende tip voor diegenen die niet op vakantie gaan.

Levensecht


Temptation-Rodanya zwanger van eerste kindje

Foto: Instagram Rodanya Kelsey

Foto van 'Metro'

16 JUL 2019

Realityster Rodanya Kelsey, bekend van Temptation Island, wordt moeder. Dat maakte Kelsey dinsdagavond bekend op Instagram.

Niet helemaal eerlijk

Kelsey deelt foto’s van een fotoshoot met de tekst: „Ik ben verliefd op een klein mensje, alleen heb ik hem nog niet ontmoet. Alleen wij tweetjes.”


Emmy-nominaties voor The Voice en Carice van Houten

Sfeerbeeld tijdens de halve finale van The Voice of Holland. / ANP

Foto van 'Metro'

16 JUL 2019

De nominaties voor een Emmy zijn dinsdag bekendgemaakt. De Amerikaanse versie van The Voice is genomineerd in de categorie Outstanding Reality-Competition Program. Het is de achtste Emmy-nominatie voor het programma van John de Mol.

Nederlands tintje

De talentenjacht werd voor het eerst genomineerd in 2012, en won de eerste Emmy het jaar erop. Ook in 2015, 2016 en 2017 ging De Mol er met de prijs vandoor. Vorig jaar moest hij RuPaul's Drag Race voor laten gaan.


Technokoning Adam Beyer: ‘Talent gaat vóór gender’

Adam Beyer, de man achter Drumcode Festival.

Foto van 'Daisy Heyer'

15 JUL 2019

Vorig jaar was het daar opeens: een eigen festival voor het immens populaire Drumcode label. Dit jaar gaat het festival van één naar twee dagen. De man achter het label, de muziek en het festival: Adam Beyer.

De 43-jarige Zweedse dj die oorspronkelijk uit Stockholm komt en die al vanaf zijn vijftiende besloot als dj aan de slag te gaan, blijkt al jaren een succes. Anno 2019 woont hij met zijn vrouw (en tevens dj) Ida Engberg op Ibiza, heeft hij eigen succesvolle avonden op Awakenings Festival, draait hij over de hele wereld als een van de pioniers van de scene en is ‘zijn’ festival na de eerste editie direct uitgebreid naar twee dagen.

Opvallend accent


Amsterdamse dolblije zomerqueen van Rotterdam

Amsterdamse is de dolblije zomerqueen van Rotterdam

Chesley Verbond kan haast niet wáchten op 27 juli. / Thijs Tromp

Foto van 'Erik Jonk'

15 JUL 2019

Rotterdam krijgt een Amsterdamse zomerqueen, of beter gezegd: de Queen Western Union Zomercarnaval 2019.

Want zo heet deze eervolle ‘job’ tegenwoordig in plaats van zomerqueen of zomerkoningin. Chesley Verbond (27) is op zaterdag 27 juli het stralende middelpunt van de wereldberoemde Zomercarnaval Straatparade in de havenstad. Dit praalwagen- en muziekfeest is een van de hoogtepunten van Rotterdam Unlimited. Van 23 tot en met 27 juli staat Rotterdam in het teken van het grootste gratis straatfestival van Europa, waar vele culturen samenkomen.

Liefde na Caribana


Dj mist optreden door in brand gevlogen auto

Hardstyle-dj Psyko Punkz miste zaterdag een optreden doordat zijn auto op de snelweg in brand vloog. / Pexels

Foto van 'Metro'

13 JUL 2019

Het optreden van hardstyle-dj Psyko Punkz liep zaterdag iets anders dan gedacht. Psyko Punkz moest zijn optreden cancelen omdat zijn auto onderweg in brand was gevlogen.

Zware beschadigingen

Wietse Amersfoort, zoals de dj eigenlijk heet, was zaterdagmiddag onderweg naar een optreden in Duitsland toen zijn auto op de A12 ter hoogte van Zevenaar in brand vloog. Zowel de dj als de bijrijder zijn ongedeerd gebleven, schrijft Omroep Gelderland


Christoph Waltz toch weer de schurk in Bond-film

Acteur Christoph Waltz. / AFP

Foto van 'Metro'

12 JUL 2019

Acteur Christoph Waltz keert mogelijk terug als schurk in de 25e James Bond-film die momenteel in de maak is. De geruchten gaan nadat de acteur werd gesignaleerd op de set.

In 2015 nam de Duits-Oostenrijkse acteur voor het eerst de rol van slechterik op zich in de film Spectre. Het was lang onduidelijk of Waltz ook voor de opvolger de rol van Blofeld zou vertolken, dat lijkt nu bevestigd te worden.

Tip


Geen nieuw seizoen meer voor Marvel-series Netflix

Luke Cage krijgt ook geen nieuw seizoen/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

11 JUL 2019

Na Netflix, Videoland, HBO en Amazon Prime komt er een nieuwe streamingdienst bij, eentje van Disney. Dat heeft gevolgen voor het grote Marvel-aanbod dat bij Netflix onder is gebracht.

Netflix geproduceerd

De heldenseries van Marvel vallen onder Disney en zullen, nu daar een eigen streamingdienst komt, de overstap maken. Dat betekent dat de series die door Netflix geproduceerd werden, Daredevil, Iron Fist, Jessica Jones en Luke Cage, er niet een nieuw seizoen zullen krijgen.


Nieuwe seizoen Stranger Things breekt records

Stranger Things/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

9 JUL 2019

Stranger Things seizoen 3 ging afgelopen donderdag in première op Netflix. Volgens de streamingsdienst zorgde de serie direct voor een nieuw record doordat er vanaf 40,7 miljoen accounts al is afgestemd op de show.

Bovendien slaat het seizoen ook goed aan, want al vanaf 18,2 accounts zijn de acht afleveringen al helemaal afgekeken. Sowieso moet 'zeventig procent' van het seizoen gezien zijn door een gebruiker om door Netflix als bekeken te worden gecategoriseerd.

Murder Mystery


Ranking the Stars terug bij RTL mét Paul de Leeuw

Paul de Leeuw gaat weer aan de slag met 'zijn' Ranking The Stars, maar nu op RTL. / ANP

Foto van 'Daisy Heyer'

6 JUL 2019

Ranking the Stars keert terug op televisie, maar dit keer niet bij de NPO maar bij RTL. Het programma verhuist, samen met presentator Paul de Leeuw, van BNNVARA naar RTL 5, meldt NU.nl aan wie de zender dat bevestigd heeft.

De Leeuw maakte de overstap naar RTL in 2018 al, maar lange tijd was onduidelijk wat er zou gebeuren met het programma dat hij bij de publieke omroep maakte. Bij de NPO werd het programma gezien als 'te veel entertainment', waardoor het daar niet meer mocht worden uitgezonden.

Bekende Nederlanders ranken


Temptation-Rosanna en Michella Kox samen op de bank

Michella Kox en Rosanna van Temptation Island samen op de bank. / Videostill Michella Kox YouTube

Foto van 'Daisy Heyer'

5 JUL 2019

Wie Temptation Island de afgelopen jaren heeft gevolgd weet twee dingen: Michella Kox is de koningin wat betreft de roddels over het programma en Rosanna (die van Niels) had tot voor kort een bloedhekel aan haar precies om die reden. De meeste roddels die Kox naar buiten bracht, gingen namelijk over Rosanna en haar huidige lief Niels. En dat blijkt best veel te weeg te hebben gebracht in het leven van Rosanna.

Verrassend genoeg is Rosanna te gast geweest bij Michella Kox voor de opnames van Alles Kan Kapot: een serie op het YouTube-kanaal van Kox. Hoewel de twee al tijden met elkaar lopen te ruziën op social media, bleek Rosanna niet de beroerdste om langs te komen toen Kox haar vroeg voor de video, waar ze voor eens en altijd samen roddels konden bespreken én ontkrachten.

Vaak ruzie


Tv-serie over Harry Potter in de maak

Harry Potter aan het zwerkballen. / EPA

Foto van 'Metro'

3 JUL 2019

Goed nieuws voor fans van de tovenaarsleerling van Zweinstein! Naar verluidt is Warner Bros bezig met een tv-serie over Harry Potter, Ron Wemel en Hermelien Griffel.

Trouwe fans

Het is inmiddels alweer acht jaar geleden dat de laatste Harry Potter-film uitkwam en nog steeds zijn de boeken en films zeer geliefd bij een grote groep fans. Volgens het AD wordt er door Warner Bros momenteel gewerkt aan een serie welke zich afspeelt in hetzelfde universum.


Famke Louise maakt acteerdebuut

Famke Louise maakt acteerdebuut

Famke Louise, hier als zangeres tijdens Noorderslag. / Ferdy Damman | ANP

Foto van 'Erik Jonk'

3 JUL 2019

Famke Louise maakt haar acteerdebuut. De zangeres speelt de hoofdrol in de korte film Hitte van regisseur Thessa Meijer.

Meijer en productiebedrijf July Film maakten Hitte in opdracht van filmplatform Cineville. Vanaf 8 augustus is de korte film in de 43 Cineville-filmtheaters te zien. Eerder speelde Famke Louise een 'hoofdrol' in een Videolandproductie, maar dat was een documentaire over haar leven.

Knappe ijscoman