Mees is ondankbaarste kandidaat ooit #HMMIK

21 april 2017 om 11:34 door Jurgen van der Hoeven
Mees is ondankbaarste kandidaat ooit #HMMIK
Mees is niet blij als hij John Williams en zijn camerateam ziet verschijnen. Foto: Videostill RTL.

Kennen we Karin uit Help Mijn Man Is Klusser nog? Zij kreeg na afloop van het programma het verwijt de ondankbaarste kandidaat ooit te zijn. Maar volgens kijkers van de uitzending van donderdagavond heeft Karin een troonopvolger. Mees kreeg bakken kritiek over zich heen wegens zijn ondankbare houding.

 

In 2015 kreeg Karin in het programma een gloednieuwe keuken. Aanvankelijk leek ze best tevreden, maar al snel kwamen er kritiekpunten: „Die vriezer is veel te klein” en „waar zijn mijn stopcontacten?”, vroeg ze toen.

Ondankbare Mees

Dit keer is het Mees Pruissen die niet bepaald blij is met de hulp die wordt geboden. Hij woont met Femke in het Noord-Brabantse Almkerk, samen hebben ze drie kinderen. Het opknaphuis dat ze in 2004 betrokken, is nog altijd niet af.

Femke en Mees in gesprek met John Williams. Foto: Videostill RTL.

Als John Williams voor de deur staat, schiet dat bij Mees in het verkeerde keelgat. Later blijkt dat hij eerder al een e-mail van Femke aan het programma heeft weten te onderscheppen: „Als ik mijn deelname aan het programma zou doorzetten, zou hij zijn spullen pakken”, aldus Femke. Uiteindelijk gaat hij toch akkoord, maar als Williams dan daadwerkelijk voor zijn neus staat, ziet hij het toch niet zitten.

Daarna is Mees niet meer te kalmeren: „Opsodemieteren. Donder op man”, foetert hij. Uiteindelijk laat hij toe dat de klussers een badkamer installeren en de keuken een opknapbeurt geven. Ook tijdens het opknappen loopt het niet op rolletjes en loopt Mees boos weg: „Sodemieter op met die kutcamera, want ik word er helemaal hysterisch van”, bijt hij de cameramensen toe. Gedurende de klusweek is het een en al ellende met Mees.

Voor Femke zijn het ook heftige dagen: „Zo heb ik hem nog nooit gezien. Hij wil juist niet negatief in beeld komen, maar hij is nu één brok negativiteit.”

Marktplaats

Ook als hij het eindresultaat bekijkt, straalt de dankbaarheid er niet vanaf: „Ik vind het niet mooi”, is alles wat hij zegt. Volgens John Williams heeft de man alles wat hij van het programma heeft gekregen op Marktplaats gezet. De ondankbaarste kandidaat ooit? Dat zou zomaar eens kunnen.

Femke geeft hem aan het eind nog een advies: „Je moet echt of met mij of met iemand anders praten, en niet zo'n binnenvetter zijn. Want je zit niet lekker in je vel en ik wil dat je de oude Mees wordt.” Of Mees dat ziet zitten, is nog maar de vraag.

Inmiddels heeft Femke laten weten niet blij te zijn met RTL4, omdat de omroep bewust weg zou hebben gelaten dat haar man autisme heeft. ,,Als mijn lieve Mees te veel prikkels krijgt, slaat hij volledig dicht", zegt ze tegen AD.

 
 
 
 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!