Showbizz

Camera video‘Dik of zwanger’ leidt tot petitie tegen tv-show

Gast Tim Senders en presentator Klaas van der Eerden./still NPO

Foto van 'Constance van Amstel'

12 APR 2017

Een onderdeel in het televisieprogramma Neem je zwemspullen mee heeft geleid tot een petitie. De initiatiefnemer van de burgerpetitie wil dat KRO-NCRV het programma vanwege het onderdeel ‘dik of zwanger’ van de buis haalt. Op het moment van schrijven hebben ruim 1300 mensen de petitie al getekend.

Afgelopen zondagavond was het programma Neem je zwemspullen mee voor het eerst te zien op NPO 3. Het door cabaretiers Klaas van der Eerden en Pepijn Gunneweg gepresenteerde amusementsprogramma is een aaneenschakeling van komisch bedoelde sketches en het onderdeel ‘dik of zwanger’ is er daar een van. Daarin staat een dame met een fors postuur op een draaischijf en beoordelen de presentatoren en hun gasten of deze vrouw gewoon te dik is of toch in verwachting is van een kindje.

Commotie

Het onderdeel, dat in 2016 al op tv te zien was tijdens het experimentele TV Lab, leidde nu tot ontzettend veel commotie. Op social media wordt duidelijk dat veel mensen niet begrijpen dat de Nederlandse Publieke Omroep dergelijke programma’s maakt en vinden dat het op deze manier ‘bodyshaming’ en pesten in de hand werkt.

Natuurlijk wilden we Van der Eerden en Gunneweg om een reactie vragen, maar omroep KRO-NCRV laat weten dat de heren niet in de gelegenheid zijn om te reageren.

De omroep wil alleen reageren via een algemene reactie op de website. Daarin staat dat het programma met het onderdeel wil aantonen hoe je ‘de mist in kan gaan wanneer je mensen op hun uiterlijk beoordeelt’. Ook schrijft de omroep dat het onderdeel in een rubriek zit die soortgelijke vergelijkingen laat zien. „In deze ronde komen talloze uiterlijke vooroordelen voorbij, zoals: ‘is hij een crimineel of zakenman?’ en ‘is hij een Nederlander of een Duitser?’. Door het in deze satirische setting te plaatsen is het een manier om allerlei vooroordelen weg te lachen.”

Op Facebook vroegen we lezers van metronieuws.nl om hun mening over het gewraakte onderdeel. Met 43 procent van de stemmers gaf in een poll aan het een goed idee te vinden om het programma helemaal van de buis te halen. Een kleine 30 procent vindt dat alleen het onderdeel schrappen goed is en 27 procent vindt dat de programmamakers hun excuses moeten maken.

Voor komende zondag staat de tweede aflevering van de show gepland. Dit keer met actrice Imanuelle Grives en radio-dj Paul Rabbering als gasten. We zijn benieuwd hoe zij zich uit het onderdeel ‘dik of zwanger’ zullen redden.

BEKIJK OOK


  The Lion King nu al record aantal bezoekers in NL

  De soundtrack van The Lion King wordt gezongen door Beyoncé. Foto: ANP

  Foto van 'Metro en ANP'

  18 JUL 2019

  De nieuwe versie van The Lion King is op de eerste dag dat de Disneyfilm in de bioscoop draaide, bezocht door 112.000 bezoekers. Het is daarmee de beste opening voor een Disney-film ooit in Nederland, maakte de distributeur donderdag bekend.

  Dubbele bedrag

  De nieuwe Lion King bracht in één dag 1,6 miljoen euro op. Dit is bijna het dubbele van het bedrag dat de originele versie uit 1994 in het hele eerste weekend opbracht.


  Nieuwe Lion King is koninklijk

  Nieuwe Lion King is koninklijk

  Simba wordt getoond aan het dierenrijk. / Foto's: Disney Enterprises

  Foto van 'Erik Jonk'

  17 JUL 2019

  Precies een kwart eeuw na de tekenfilm heeft Disney The Lion King in een langverwachte live-actionversie woensdag in de bioscoop gebracht. Metro zette de 3D-bril op (en genoot).

  Alweeeeeeer The Lion King? Die vraag zou je na honderd keer de tekenfilm te hebben gezien of een paar keer naar de musicalversie in Scheveningen te zijn geweest, kunnen stellen. Maar nee. Bij wijze van spreken keek de halve wereldbevolking reikhalzend uit naar het beroemde verhaal dat opnieuw wordt verteld. De eerste korte trailer werd op dag één al meer dan 200 miljoen keer op YouTube bekeken. En nu is The Lion King dan eindelijk terug in de bios. Een Metro-collega probeerde voor de avondvoorstelling van woensdag in Hilversum een ticket te bestellen. Geen kans. Tja, dit wordt natuurlijk de filmklapper van deze zomer (de tekenfilmversie leverde Disney bijna 1 miljard dollar op). Het mag gezegd: uitstekende tip voor diegenen die niet op vakantie gaan.

  Levensecht


  Temptation-Rodanya zwanger van eerste kindje

  Foto: Instagram Rodanya Kelsey

  Foto van 'Metro'

  16 JUL 2019

  Realityster Rodanya Kelsey, bekend van Temptation Island, wordt moeder. Dat maakte Kelsey dinsdagavond bekend op Instagram.

  Niet helemaal eerlijk

  Kelsey deelt foto’s van een fotoshoot met de tekst: „Ik ben verliefd op een klein mensje, alleen heb ik hem nog niet ontmoet. Alleen wij tweetjes.”


  Emmy-nominaties voor The Voice en Carice van Houten

  Sfeerbeeld tijdens de halve finale van The Voice of Holland. / ANP

  Foto van 'Metro'

  16 JUL 2019

  De nominaties voor een Emmy zijn dinsdag bekendgemaakt. De Amerikaanse versie van The Voice is genomineerd in de categorie Outstanding Reality-Competition Program. Het is de achtste Emmy-nominatie voor het programma van John de Mol.

  Nederlands tintje

  De talentenjacht werd voor het eerst genomineerd in 2012, en won de eerste Emmy het jaar erop. Ook in 2015, 2016 en 2017 ging De Mol er met de prijs vandoor. Vorig jaar moest hij RuPaul's Drag Race voor laten gaan.


  Technokoning Adam Beyer: ‘Talent gaat vóór gender’

  Adam Beyer, de man achter Drumcode Festival.

  Foto van 'Daisy Heyer'

  15 JUL 2019

  Vorig jaar was het daar opeens: een eigen festival voor het immens populaire Drumcode label. Dit jaar gaat het festival van één naar twee dagen. De man achter het label, de muziek en het festival: Adam Beyer.

  De 43-jarige Zweedse dj die oorspronkelijk uit Stockholm komt en die al vanaf zijn vijftiende besloot als dj aan de slag te gaan, blijkt al jaren een succes. Anno 2019 woont hij met zijn vrouw (en tevens dj) Ida Engberg op Ibiza, heeft hij eigen succesvolle avonden op Awakenings Festival, draait hij over de hele wereld als een van de pioniers van de scene en is ‘zijn’ festival na de eerste editie direct uitgebreid naar twee dagen.

  Opvallend accent


  Amsterdamse dolblije zomerqueen van Rotterdam

  Amsterdamse is de dolblije zomerqueen van Rotterdam

  Chesley Verbond kan haast niet wáchten op 27 juli. / Thijs Tromp

  Foto van 'Erik Jonk'

  15 JUL 2019

  Rotterdam krijgt een Amsterdamse zomerqueen, of beter gezegd: de Queen Western Union Zomercarnaval 2019.

  Want zo heet deze eervolle ‘job’ tegenwoordig in plaats van zomerqueen of zomerkoningin. Chesley Verbond (27) is op zaterdag 27 juli het stralende middelpunt van de wereldberoemde Zomercarnaval Straatparade in de havenstad. Dit praalwagen- en muziekfeest is een van de hoogtepunten van Rotterdam Unlimited. Van 23 tot en met 27 juli staat Rotterdam in het teken van het grootste gratis straatfestival van Europa, waar vele culturen samenkomen.

  Liefde na Caribana


  Dj mist optreden door in brand gevlogen auto

  Hardstyle-dj Psyko Punkz miste zaterdag een optreden doordat zijn auto op de snelweg in brand vloog. / Pexels

  Foto van 'Metro'

  13 JUL 2019

  Het optreden van hardstyle-dj Psyko Punkz liep zaterdag iets anders dan gedacht. Psyko Punkz moest zijn optreden cancelen omdat zijn auto onderweg in brand was gevlogen.

  Zware beschadigingen

  Wietse Amersfoort, zoals de dj eigenlijk heet, was zaterdagmiddag onderweg naar een optreden in Duitsland toen zijn auto op de A12 ter hoogte van Zevenaar in brand vloog. Zowel de dj als de bijrijder zijn ongedeerd gebleven, schrijft Omroep Gelderland


  Christoph Waltz toch weer de schurk in Bond-film

  Acteur Christoph Waltz. / AFP

  Foto van 'Metro'

  12 JUL 2019

  Acteur Christoph Waltz keert mogelijk terug als schurk in de 25e James Bond-film die momenteel in de maak is. De geruchten gaan nadat de acteur werd gesignaleerd op de set.

  In 2015 nam de Duits-Oostenrijkse acteur voor het eerst de rol van slechterik op zich in de film Spectre. Het was lang onduidelijk of Waltz ook voor de opvolger de rol van Blofeld zou vertolken, dat lijkt nu bevestigd te worden.

  Tip


  Geen nieuw seizoen meer voor Marvel-series Netflix

  Luke Cage krijgt ook geen nieuw seizoen/ANP

  Foto van 'Kasper Hermans'

  11 JUL 2019

  Na Netflix, Videoland, HBO en Amazon Prime komt er een nieuwe streamingdienst bij, eentje van Disney. Dat heeft gevolgen voor het grote Marvel-aanbod dat bij Netflix onder is gebracht.

  Netflix geproduceerd

  De heldenseries van Marvel vallen onder Disney en zullen, nu daar een eigen streamingdienst komt, de overstap maken. Dat betekent dat de series die door Netflix geproduceerd werden, Daredevil, Iron Fist, Jessica Jones en Luke Cage, er niet een nieuw seizoen zullen krijgen.


  Nieuwe seizoen Stranger Things breekt records

  Stranger Things/ANP

  Foto van 'Kasper Hermans'

  9 JUL 2019

  Stranger Things seizoen 3 ging afgelopen donderdag in première op Netflix. Volgens de streamingsdienst zorgde de serie direct voor een nieuw record doordat er vanaf 40,7 miljoen accounts al is afgestemd op de show.

  Bovendien slaat het seizoen ook goed aan, want al vanaf 18,2 accounts zijn de acht afleveringen al helemaal afgekeken. Sowieso moet 'zeventig procent' van het seizoen gezien zijn door een gebruiker om door Netflix als bekeken te worden gecategoriseerd.

  Murder Mystery


  Ranking the Stars terug bij RTL mét Paul de Leeuw

  Paul de Leeuw gaat weer aan de slag met 'zijn' Ranking The Stars, maar nu op RTL. / ANP

  Foto van 'Daisy Heyer'

  6 JUL 2019

  Ranking the Stars keert terug op televisie, maar dit keer niet bij de NPO maar bij RTL. Het programma verhuist, samen met presentator Paul de Leeuw, van BNNVARA naar RTL 5, meldt NU.nl aan wie de zender dat bevestigd heeft.

  De Leeuw maakte de overstap naar RTL in 2018 al, maar lange tijd was onduidelijk wat er zou gebeuren met het programma dat hij bij de publieke omroep maakte. Bij de NPO werd het programma gezien als 'te veel entertainment', waardoor het daar niet meer mocht worden uitgezonden.

  Bekende Nederlanders ranken


  Temptation-Rosanna en Michella Kox samen op de bank

  Michella Kox en Rosanna van Temptation Island samen op de bank. / Videostill Michella Kox YouTube

  Foto van 'Daisy Heyer'

  5 JUL 2019

  Wie Temptation Island de afgelopen jaren heeft gevolgd weet twee dingen: Michella Kox is de koningin wat betreft de roddels over het programma en Rosanna (die van Niels) had tot voor kort een bloedhekel aan haar precies om die reden. De meeste roddels die Kox naar buiten bracht, gingen namelijk over Rosanna en haar huidige lief Niels. En dat blijkt best veel te weeg te hebben gebracht in het leven van Rosanna.

  Verrassend genoeg is Rosanna te gast geweest bij Michella Kox voor de opnames van Alles Kan Kapot: een serie op het YouTube-kanaal van Kox. Hoewel de twee al tijden met elkaar lopen te ruziën op social media, bleek Rosanna niet de beroerdste om langs te komen toen Kox haar vroeg voor de video, waar ze voor eens en altijd samen roddels konden bespreken én ontkrachten.

  Vaak ruzie


  Tv-serie over Harry Potter in de maak

  Harry Potter aan het zwerkballen. / EPA

  Foto van 'Metro'

  3 JUL 2019

  Goed nieuws voor fans van de tovenaarsleerling van Zweinstein! Naar verluidt is Warner Bros bezig met een tv-serie over Harry Potter, Ron Wemel en Hermelien Griffel.

  Trouwe fans

  Het is inmiddels alweer acht jaar geleden dat de laatste Harry Potter-film uitkwam en nog steeds zijn de boeken en films zeer geliefd bij een grote groep fans. Volgens het AD wordt er door Warner Bros momenteel gewerkt aan een serie welke zich afspeelt in hetzelfde universum.


  Famke Louise maakt acteerdebuut

  Famke Louise maakt acteerdebuut

  Famke Louise, hier als zangeres tijdens Noorderslag. / Ferdy Damman | ANP

  Foto van 'Erik Jonk'

  3 JUL 2019

  Famke Louise maakt haar acteerdebuut. De zangeres speelt de hoofdrol in de korte film Hitte van regisseur Thessa Meijer.

  Meijer en productiebedrijf July Film maakten Hitte in opdracht van filmplatform Cineville. Vanaf 8 augustus is de korte film in de 43 Cineville-filmtheaters te zien. Eerder speelde Famke Louise een 'hoofdrol' in een Videolandproductie, maar dat was een documentaire over haar leven.

  Knappe ijscoman


  Rapper A$AP Rocky in Zweedse gevangenis

  Rapper A$AP Rocky in Zweedse gevangenis

  De rapper wordt verdacht van ernstige mishandeling, in een video is te zien dat hij een man tegen de grond werkt. /ANP

  Foto van 'Metro'

  3 JUL 2019

  A$AP Rocky, een Amerikaanse rapper, is dinsdagavond door de Zweedse politie gearresteerd in het centrum van Stockholm. Dat meldt de Zweedse krant Aftonbladet. Volgens diezelfde krant wordt de rapper, die was verwikkeld in een gevecht, verdacht van ernstige mishandeling.

  Dinsdagavond vond het Smash Festival, waar A$AP Rocky optrad, plaats in het stadion van Stockholm. Kort na de afloop van het festival werd de rapper gearresteerd.

  Gevecht


  Film White Chicks krijgt vervolg

  Terry Crews. / EPA

  Foto van 'Metro'

  2 JUL 2019

  In de talkshow Watch What Happens Live With Andy Cohen, bekende acteur Terry Crews dat er na vijftien jaar een vervolg komt op de populaire film White Chicks.

  De acteur laat in de talkshow weten dat hij al sinds de eerst film uitkwam aan het trainen is voor het vervolg. In de film gaan twee FBI-agenten undercover als ‘white chicks’ om twee hotelerfgenamen te redden.

  Culthit


  Likeability of2

  Er komt een follow-up serie van Sex and the City!

  De officiële cast van Sex and the City zal waarschijnlijk niet te zien zijn, maar goed nieuws is het wel. / ANP

  Foto van 'Daisy Heyer'

  23 JUN 2019

  Je had de serie, toen een film, toen een tweede film en daarna was het basta: Sex and the City komt nooit meer terug. Maar fans springen een gat in de lucht bij het volgende nieuws: er komt een nieuw boek én een nieuwe tv-serie van Sex and the City-schrijfster Candace Bushnell. En die klinkt nog beter dan het oldskool Sex and the City!

  In maart afgelopen jaar werd bekendgemaakt door Deadline dat het boek van Sex and the City een follow-up kreeg met de naam Is There Still Sex in the City? Het boek staat gepland voor 6 augustus, maar dat is dus niet het enige: dit boek krijgt ook een tv-staartje met een eigen serie op televisie. En de serie zal gaan over een categorie vrouwen die je wellicht niet verwacht.

  50-plussers


  dislike
  user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avataruser_96f627cf0fde99c0cb64b5068af60e5af255dfdf_avatar

  Dief berooft Halle Berry bijna van haar hele huis

  Dief berooft Halle Berry bijna van haar hele huis

  De man was flink brutaal: hij had een slotenmaker bij zich en een van de sloten was zelfs al veranderd. /ANP

  Foto van 'Metro'

  22 JUN 2019

  Waarom zou je een tv, laptop of auto stelen als je ook gewoon iemands hele huis buit kan maken? Inboedel en al. Dat moet de dief die Halle Berry in maart bijna beroofde gedacht hebben. De 59-jarige man, die in januari ook al een poging waagde, was namelijk van plan de sloten van haar huis te verwisselen en zelf in te trekken.

  Slotenmaker

  De dief werd in januari ook al aangetroffen bij het huis van Berry. Toen was hij met een slot aan het rommelen, schrijft TMZ. Pas toen een tuinman hem aansprak, nam hij de benen. Slechts enkele maanden later, in maart, was het opnieuw raak. Deze keer was de man echter een stuk brutaler: hij had een slotenmaker bij zich. Een van de sloten was zelfs al vervangen toen het personeel toch maar even ging checken wat er aan de hand was.


  Chucky is back: 2.0!

  Camera videoChucky is back: 2.0!

  Foto van 'Erik Jonk'

  21 JUN 2019

  Een angst van zovelen – een bezeten speelgoedpop - is terug op het witte doek. De horrorklassieker Child’s Play is nu in een 2019-versie te zien met uiteraard Chucky, de beroemde pop uit de vorige eeuw, in de absolute hoofdrol. En ja, hij vraagt het weer uitermate vriendelijk: Wanna play?

  Gruwelijke andere kant

  Child’s Play 2019 is van de makers van de succesvolle reboot van IT. Zij laten zien hoe een Vietnamese fabrieksarbeider wraak neemt op een vernederend ontslag. Hij creëert Chucky als moordpop in plaats van een behulpzaam vriendje Buddi, zoals de populaire poppen worden genoemd. De jonge Andy (Gabriel Bateman) wordt eigenaar van Chucky (met de stem van Star Wars-acteur Mark Hamill). Zijn moeder (Aubrey Plaza) schenkt de pop voor zijn verjaardag en als troost voor een verhuizing waarmee haar zoon het moeilijk heeft. Andy wordt Chucky’s beste vriendje, wat gelijk een gruwelijke andere kant inhoudt: wie Andy (of Chucky) pijn doet… die moet het ontgelden zullen we maar netjes zeggen. De vriend van Andy’s moeder, de kat, de aardige buurvrouw die zegt ‘nu Andy’s beste vriend te zijn’ en de klusjesman van het appartementencomplex en ook al het volk in de speelgoedwinkel waar Chucky eerder werd verkocht: allemaal zien zij een pop met een menselijke trekken en een menselijke wil, maar die tegelijkertijd een psychopaat en een moordmachine kan zijn.