Showbizz

Boef domineert: 'Van sommige dingen heb ik spijt'

Boef domineert: 'Van sommige dingen heb ik spijt'

Boef. / Warner Music

Foto van 'Daisy Heyer'

27 MRT 2017

Of je hem nou leuk vindt of niet, je kunt niet meer om hem heen: Boef. De rapper plaatste vrijdagochtend zijn debuutalbum Slaaptekort online, en domineert direct de hitlijsten. Single Salam staat binnen een dag op nummer één op Spotify, waarmee hij onder andere records van Ed Sheeran, Adele en Drake verbrak. De clip van Habiba werd in een uur tijd bijna 100.000 keer bekeken. We kunnen wel stellen: Boef is de nieuwste superster van Nederland.

Boef is blij. Wie hem enkel kent van zijn moeilijke moment bij RTL Late Night, waar hij door onder anderen Rick Nieman en minister Jeanine Hennis-Plasschaert werd aangevallen over zijn manier van vloggen, zou de vrolijke rapper niet herkennen als hij voor het kantoor van management SPEC snel op de foto gaat met een paar jonge fans. „Wel je school afmaken hè?!” roept hij tegen de jochies, voordat zij dolblij met een foto vertrekken.

Volwassener

„Ik ben volwassener geworden de afgelopen tijd”, zegt Boef even later als hij met een frisse blik en een grote lach op zijn gezicht de clip van Habiba laat zien. „In het begin maak je muziek, maar ben je je niet bewust van de voorbeeldfunctie die je hebt. Dat was voor mij best moeilijk. Ik wist nog niet helemaal hoe ik met al die aandacht om moest gaan. Daarna gaat het een beetje settelen en kom je toch tot de conclusie dat er echt verandering moet komen als je bepaalde doelen wilt bereiken.”

Je bent daarom ook gestopt met blowen, toch?
„Ja dat is één van de redenen, maar niet alleen daarom hoor. Het gaat ook om mijn gezondheid. Op een gegeven moment ben je superdruk met die shows. Je moet om 09:00 uur op, bent om 06:00 uur thuis… Je bent gewoon kapot. Daarom heet mijn album ook Slaaptekort. Het was een fase in mijn leven, maar ik had zoiets van: nu moet ik kappen, want dit is niet wat ik op mijn vijftigste nog steeds wil doen.”

En hoe gaat het je af?
„Het gaat goed. Ik zeg je eerlijk; ik slaap lekker, ben actief en vrolijk dus voor mij is het een goede keuze geweest.”

Even wat zelfreflectie: we leggen je wat stukjes tekst voor uit de nummers van Slaaptekort. Allereerst Habiba. ‘Ik ben gefocust op verdienen, dus word niet te verliefd.’ Hoeveel moet je verdiend hebben voordat je tevreden bent?
„Ik ben nu al tevreden om eerlijk te zijn, want ik kom echt van niks. Alleen ik ruik wel dat er nog meer verdiend kan worden. Ik denk dat ieder mens zoveel mogelijk wil verdienen, dus ik kijk waar het kan eindigen. Maar ik heb niks te klagen op dit moment.”

Ga je, als je vindt dat je genoeg verdiend hebt, wel op jacht naar die ene vrouw?
„Ja, absoluut. Ik weet alleen op dit moment nog niet helemaal waar ik sta en heen wil in mijn leven. Als ik een vriendin heb, wil ik ook dat zij weet dat we samen iets moois kunnen opbouwen. Ik neem niet zomaar een vriendin, ik wil haar ook iets kunnen bieden, snap je? Dus het is niet zo dat ik gretig op zoek ben op dit moment. Ik ben nu heel erg gefocust op mijn muziek.”

Wat zoek je eigenlijk in een vrouw?
„Loyaliteit is voor mij heel belangrijk. Dat is echt mijn nummer één als ik een vriendin zou hebben. Ze moet mij succes gunnen, steunen en bijvoorbeeld begrip hebben op de momenten dat ik het druk heb.”

Je bent nu een bekende Nederlander. Hoe voelt dat?
„De laatste zes maanden is het echt absurd hoe vaak ik herkend word. Ik vind het heel leuk, al is er natuurlijk ook geen weg meer terug. Meestal geniet ik er van, alleen ook ik ben weleens chagrijnig. Dan houd ik altijd in mijn achterhoofd dat ik ondanks de situatie, altijd aardig moet zijn tegen de fans want die maken jou maar één keer mee, niet ook nog die vijf dagen dat je wel aardig bent. Dat is wel eens lastig qua gedachtegang, maar ik laat dat nooit aan de buitenwereld zien.”

In Salam zing je: ‘Bedank m'n ma, zij heeft gestreden voor dit, maar die klok hier om mijn pols vindt zij een beetje getikt.’ In een interview heb je weleens gezegd dat ze niet goed weet wat je doet. Is dat nu anders?
„Het begint steeds meer te komen, maar mijn moeder woont in Parijs en spreekt geen Nederlands. Mijn broertjes en zusjes laten wel zien wat ik doe, dus trots is ze absoluut. Mee naar een optreden heb ik haar nog nooit genomen. Wie weet als ik ooit een Ahoy of Ziggo Dome uitverkoop: dan moet ze er wel bij zijn.”

Is er nog iets wat je haar zou willen geven?
„Ik geef haar al heel veel, ben haar ontzettend dankbaar. Financieel heeft zij het goed als ik het goed heb en qua liefde sta ik altijd voor haar klaar. Ik heb alleen niet zoiets van: ik geef haar een Range Rover. Mijn moeder krijgt wat zij wil. Ik zorg dat ze het goed heeft.”

Spijt

‘Nu gaat het goed, maar weet nog drie jaar terug’ rap je in Slapend Rijk. Wat zou je jongeren die nu in een rotsituatie zitten meegeven?
„Dat ze hun talent echt moeten ontwikkelen en achter hun dromen aan moeten gaan. Het gaat niet vanzelf, ook bij mij niet. Ik ging ook niet rappen om vervolgens binnen een week succesvol te zijn, ik heb hier heel hard voor gewerkt. Ik denk dat als zij dat ook doen en de negatieve dingen laten, ze er iets heel moois van kunnen maken.”

Heb je spijt van daden uit het verleden? (Boef kwam in het verleden meermalen met politie en justitie in aanraking, onder andere vanwege provocatie, opruiing en betrokkenheid bij een vechtpartij).
„Het is dubbel, want het heeft mij wel gecreëerd en gevormd, maar van bepaalde dingen heb ik wel spijt ja. Ik heb naïef gehandeld op bepaalde momenten. Achteraf bleek ik soms naïef, denk bijvoorbeeld aan blowen in mijn vlogs. Het is een klein voorbeeld, maar ik dacht daar in het begin ook niet bij na, bedacht me pas later dat er ook kinderen naar mijn vlogs kijken en mij als voorbeeld hebben. Ik zou dat nu heel anders hebben gedaan.”

In je nummers ben je best wel open over je verleden, je gevoelens. Zijn er dingen die je wel in een track zegt, maar in een vlog nooit zou laten zien?
„Jawel. Ik vlog bijna alles, maar ik denk wel dat iedereen privedingen mag hebben. Ik rap bijvoorbeeld over mijn moeder, maar zou haar niet op de vlogs laten zien uit respect voor haar. Niet iedereen hoeft mijn moeder te zien.”

En je eigen verdriet?
„Ik zal je vertellen dat ik voor het laatst gehuild heb toen ik 12 of 13 jaar was, maar als ik verdriet zou hebben zou ik dat denk ik wel in mijn vlogs laten zien. Al zou ik niet voor de camera in tranen uitbarsten hoor.”

In Wejoow rap je: ‘Zeg de PVV van "Er is nog hoop". Geef me heel effe, ik verdwijn van hier’ Waar ga je heen?!
„Haha, gewoon even op vakantie hoor. Met rap is het net als met cabaret: niet alles wat je zegt hoeft 100 procent waar te zijn. Af en toe overdrijf je dingen. Het was meer een grap dat ze dan geen last meer van me zouden hebben. Nederland is het best geregelde land ter wereld. Dus nee, het is niet zo dat ik aan het sparen ben, een huis in Spanje koop en nooit meer terugkom. Niemand hoeft bang of blij te zijn dat ik ga emigreren: dit voelt als mijn land.”

Het album Slaaptekort van Boef is vanaf nu te koop via iTunes of te luisteren via Spotify.


Doven en slechthorenden boos over Flikken Maastricht

Angela Schijf en Victor Reinier tijdens de opnames van Flikken Maastricht in 2009. / ANP

Foto van 'Daisy Heyer'

8 DEC 2018

We weten natuurlijk allemaal dat Flikken Maastricht ongekend populair is, maar toch is het altijd even spannend of het nieuwe seizoen weer net zo goed opgepakt gaat worden als het vorige.

Nadat vanochtend de kijkcijfers bekend zijn geworden blijkt dat Victor Reinier en Angela Schijf zich geen zorgen hoeven te maken: de eerste aflevering van het dertiende seizoen van de serie werd door maar liefst 1,36 miljoen mensen gekeken.

Niet goed horen


Herfstvakantie Museadeuren open voor de kids
Likeability of 3

Herfstvakantie! Museadeuren open voor de kids

In samenwerking met de Museumvereniging

19 OKT 2018

Zo’n 170 musea met meer dan 400 activiteiten en een thema dat aansluit bij de Kinderboekenweek: vriendschap. Dat is de Museumkidsweek – die tot en met 28 oktober stiekem twee weken duurt – in één zin. De museumdeuren staan tijdens de herfstvakantie dus wagenwijd open voor de kinderen, want zij zijn de museumambassadeurs van de toekomst! Voor wie nog uitjes voor die vakantie wil bedenken: de musea in ons land zijn voor gezinnen met kids op een leuke manier te ontdekken. Metro licht enkele activiteiten uit en een compleet overzicht van musea en ‘wat te doen’ vind je op Museumkidsweek.nl.

1 Een high tech Romein spelen

Rare jongens, die Romeinen, klinkt het vaak in de strips van Asterix & Obelix. Nou, zo raar waren die jongens niet. In de tentoonstelling High Tech Romeinen kunnen de kleintjes zelf ontdekken welke slimme technieken de Romeinen allemaal bedachten. De expo bevat nog veel meer knappe techniek van vroeger tijden en door voorwerpen te zoeken, stickers te plakken en letters te verzamelen kan – hoe spannend – een code worden gekraakt. Wie de Techniekspeurtocht tot een goed einde brengt, krijgt een technisch cadeautje.


sad
user_c0691129cef63d2bc620261552fd65907cc215dd_avatar

Er komt een vervolg op Costa!

Foto van 'Daisy Heyer'

7 DEC 2018

Goed nieuws voor alle fans van Costa! De film stamt alweer uit 2001 en was destijds een enorm succes. En er komt nu een vervolg, heeft NL Film vrijdag bekendgemaakt.

De film wordt geregisseerd en geschreven door Jon Karthaus in samenwerking met wetenschapsjournalist Diederik Jekel. Waar de nieuwe Costa! over zal gaan is niet bekend. „Het project staat nog in de kinderschoenen, maar we zijn er wel heel serieus mee bezig", aldus een woordvoerder tegen RTL Boulevard. 

Succes


Ook pizza’s en mayo kunnen diervriendelijker zijn
Likeability of 5

Ook pizza’s en mayo kunnen diervriendelijker zijn

In samenwerking met de Dierenbescherming

22 OKT 2018

Wie z’n boodschappenmandje vult met pizza’s, hondenvoer, soep en mayonaise waarin eieren zijn verwerkt, zal niet meteen overtuigd van de daken schreeuwen dat hij of zij zo lekker diervriendelijker aan het winkelen is. Maar… dat kan wel degelijk het geval zijn!

Supermarkten bieden namelijk steeds meer producten aan die het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming dragen. Zo hebben mensen die graag diervriendelijker shoppen, meer keuze dan ooit. Om dat nog duidelijker te maken, houdt de Dierenbescherming deze week (22 tot en met 28 oktober) een Beter Leven week.

Ook pizza’s en mayo kunnen diervriendelijker zijn

like
user_b30560760a6da3bd458506e184e5951806c29233_avatar

Kevin Hart trekt zich terug als presentator Oscars

Komiek Kevin Hart heeft zich teruggetrokken als presentator van de Oscars van 2019 nadat er ophef is ontstaan over tweets en opmerkingen van een aantal jaar geleden. Foto: ANP foto

Foto van 'metronieuws'

7 DEC 2018

Komiek Kevin Hart heeft zich teruggetrokken als presentator van de Oscars van 2019 nadat er ophef is ontstaan over tweets en opmerkingen die hij een aantal jaar geleden maakte.

Uitspraken uit 2010


Nieuwe relatie Anna Nooshin is bevestigd

Anna Nooshin tijdens de seizoenspresentatie van RTL 2017/2018. / ANP

Foto van 'Daisy Heyer'

6 DEC 2018

We zeiden het half november al, maar nu is toch echt officieel bevestigd dat Anna Nooshin een nieuwe liefde heeft. Wie de gelukkige is? Niemand minder dan de Amsterdamse Nassim Zeta, CEO van We Say So Contact Centers, een telemarketing bedrijf. Hij plaatste een foto van hem en Nooshin, zoenend.

Tatoeage


Camera videoJeroen van Koningsbrugge aan de toog voor nieuwe rol

De serie ’t Schaep met de 5 pooten wordt komend voorjaar een musical. De hoofdrol van kroegbaas Kootje wordt vertolkt door Jeroen van Koningsbrugge. Foto: Moretheater

Foto van 'Lisa Vermeij'

5 DEC 2018

De serie ’t Schaep met de 5 pooten wordt komend voorjaar een musical. De hoofdrol van kroegbaas Kootje wordt vertolkt door Jeroen van Koningsbrugge, die in de beginjaren van de serie „min vier jaar oud” was. „Maar ik heb later alle afleveringen teruggekeken.”

’t Schaep met de 5 Pooten was vijftig (!) jaar geleden razend populair en werd door gemiddeld zes miljoen mensen bekeken. De serie werd geschreven door Eli Asser en won een Gouden Televizier-Ring. In 2006 speelde Georgina Verbaan, Loes Luca, Pierre Bokma, Marc-Marie Huijbregts in een remake van de serie, die zowel door jong als oud publiek goed werd ontvangen. Er volgde nog vier series en de tweede serie ’t Vrije Schaep won de Zilveren Nipkowschijf.

Nog steeds geen idee waar de serie over gaat? Hoofdrolspeler Jeroen van Koningsbrugge legt het graag nog even uit als we hem spreken in de Jordanese Kapsalon op de Elandsgracht in Amsterdam. „Het gaat over volkscafé ’t Schaep, middenin de Jordaan, waar allerlei verschillende soorten mensen bij elkaar komen. Ze hebben lol met elkaar, maar ook ruzie. We volgen de besognes van alledaagse personen en dat maakt het zo herkenbaar.”


U2 op het podium in Italië. Foto: ANP

Dít zijn de 3 bestverdienende artiesten ter wereld

U2 op het podium in Italië. Foto: ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

5 DEC 2018

Zakenblad Forbes heeft weer weten te ontfutselen welke artiesten er de komende jaren (lees: de rest van hun leven) warmpjes bijzitten. Alle bedragen in de top tien zijn al bést noemenswaardig, maar U2 spant de kroon: volgens Forbes harkte de Ierse band tussen juni 2017 en juni dit jaar 118 (!) miljoen dollar binnen.

Wereldtournee

U2 verdiende omgerekend zo'n 104 miljoen euro, al moet de belasting daar nog wel van af. Het fraaie bedrag dat overblijft heeft de band te danken aan de wereldtournee waarmee het dertig jaar oude album The Joshua Tree werd gevierd.


Likeability of 5

Kijkers verbijsterd over Tygo in de GHB

Tygo Gernandt. / ANP

Foto van 'metronieuws'

4 DEC 2018

Verbijstering alom over het nieuwe tv-programma van Tygo Gernandt. De acteur en presentator duikt voor zijn nieuwe programma in de wereld van de harddrug GHB. Niet alleen hijzelf, maar ook de kijkers zijn vaak met stomheid geslagen.

Zo was het ook maandagavond weer raak. Gernandt maakt kennis met de 28-jarige Junita. Het blijkt dat Junita al jarenlang ernstig verslaafd is aan drugs. Een bijkomend gevolg van haar GHB- en speedgebruik is dat ze nauwelijks nog de straat op durft en dat ze last heeft van zware paranoia.

Alleen naar de winkel gaan voor boodschappen durft Junita dan ook niet. Daarvoor schakelt ze de hulp in van haar vrienden Hans en Dries. Het enige probleem is dat Hans en Dries zelf ook fervente drugsgebruikers zijn.


like
user_5d040c0ec9aa8e53b0506c53d634b2a17a41e031_avatar

Acteur Dave Mantel (37) plotseling overleden

Foto: ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

2 DEC 2018

Acteur Dave Mantel is zaterdagochtend overleden. Mantel is vooral bekend van zijn rol als homoseksuele rechercheur Menno Kuiper in Goede Tijden, Slechte Tijden (GTST). Hij is 37 jaar geworden.

Het overlijden van de acteur wordt bevestigd door producent en goede vriend Dave Schram, die bij de films Sonny Boy, De groeten van Mike! en Spijt! samenwerkte met de acteur.

Plotselinge overlijden


Thru op Insight TV: rechtdoor van A naar B, maakt niet uit hoe...video icon
01:00

In samenwerking met Insight TV

30 NOV 2018

Thru op Insight TV: rechtdoor van A naar B, maakt niet uit hoe...

Nederland is sinds september een tv- en onlinezender rijker. Insight TV zendt uit in Ultra HD en dat is mooi voor iedereen die een 4K-televisie in huis heeft. Metro stelt Insight TV deze weken in enkele video-afleveringen voor. Als slot: het actieprogramma Thru.

Rechtdoor naar de jackpot

Thru is een superuitdagend spel, gespeeld in Griekenland. Twee teams van negen mensen nemen het tegen elkaar op en hebben kracht, moed, uithoudingsvermogen en teamgeest nodig. Presentator Brendan Moar stuurt de teams naar fantastische locaties vol verrassingen, waar de jacht op een pot met geld wordt geopend. Hoe? Heel simpel. De deelnemers moeten van A naar B. Er is maar één regeltje: de teams moeten rechtdoor en daar mag geen meter van worden afgeweken...


Acteur Hugh Jackman zingt filmhits in Ziggo Dome

Hugh Jackman. / AFP

Foto van 'metronieuws'

29 NOV 2018

Niemand minder dan Hollywoodster Hugh Jackman reist aankomend jaar af naar de Ziggo Dome in Amsterdam. De steracteur zal daar op 17 mei een concert geven. De voorverkoop start op vrijdag 7 december via Ticketmaster.

Jackman, vooral bekend van zijn personage Wolverine, in de populaire X-Men reeks, zal volgens Nu.nl tijdens het concert voornamelijk Broadway-klassiekers en filmhits ten gehore brengen.

Impulse


Miljuschka Witzenhausen eert moeder Astrid Holleeder

Miljuschka Witzenhausen. / ANP

Foto van 'metronieuws'

29 NOV 2018

Miljuschka Witzenhausen, deskundige aan de desk bij RTL Boulevard plaatste donderdag een foto op haar Instagram, waarbij ze uitgebreid stilstaat bij haar moeder Astrid Holleeder en hoeveel ze voor haar betekent.

Omdat haar moeder wordt bedreigd door haar broer Willem Holleeder, is het voor haar al heel lang niet meer mogelijk om in het openbaar te verschijnen. Door het plaatsen van de foto wil Witzenhausen haar moeder een hart onder de riem steken.

Rugdekking


Barry en Noortje ouders geworden van dochtertje

Een selfie van Noortje Herlaar, Barry Atsma en hun baby. Noortje Herlaar is 20 oktober bevallen van een dochter. Herlaar en haar vriend, acteur Barry Atsma, hebben haar Bobbi genoemd. / ANP

Foto van 'metronieuws'

28 NOV 2018

Gezinsuitbreiding bij het acteurskoppel Noortje Herlaar en Barry Atsma. Herlaar is op 20 oktober bevallen van een gezond dochtertje. Het koppel noemde haar Bobbi. Dit laten zij woensdag via hun agentschap weten.

Atsma en Herlaar brachten een onherkenbare foto van het kleine meisje naar buiten. „We zijn ongelooflijk dankbaar en genieten volop van dit kleine wonder. We willen de media graag vriendelijk verzoeken de privacy van onze dochter en haar zussen Zoë en Charley te respecteren.”

Knielen op een bed violen


Camera videoGeen biergooien tijdens show Guus Meeuwis voor kids

De kaartverkoop voor Groots Junior start woensdag 28 november om 9.00 uur. Foto: ANP

Foto van 'Pierre Oitmann'

28 NOV 2018

Door de jaren heeft Guus Meeuwis meer dan vijftig stadionconcerten gegeven, maar nog nooit een show voor alleen kinderen en hun ouders. Daar komt in 2019 verandering in. „Tijdens een inspirerend bezoek aan de Efteling is dit idee geboren”, legt hij uit.

Uniek evenement

Toen de uitnodiging binnenkwam voor een persconferentie van Guus Meeuwis in het PSV Stadion was meteen duidelijk dat het om Groots Met Een Zachte G zou gaan. Maar wat precies? Volgens zijn management zou het gaan om een ’in Nederland uniek evenement’. Bij binnenkomst in eetcafé De Verlenging in het PSV Stadion staat het in grote kleurrijke letters uitgelegd wat de plannen van de Brabantse zanger zijn: Groots Junior, het eerste stadionconcert voor kinderen, dat op woensdagmiddag 12 juni plaatsvindt om 16.00u. De ideeën zijn talkrijk voor Groots Junior, maar het wordt wel een echt concert, benadrukt Meeuwis. „We spelen net zolang tot de kinderen moe zijn”, grapt hij.


Lil Kleine: 'Mijn moeder heeft erge dingen gedaan'

In een emotioneel en openhartig gesprek met Johnny de Mol vertelt Jorik voor het eerst over de band met zijn moeder. Foto: ANP

Foto van 'Lisa Vermeij'

28 NOV 2018

Johnny de Mol vertrok voor zijn tv-programma Waar Is De Mol? samen met Lil' Kleine, zijn verloofde Jaimie en Maarten vader van de rapper naar Tanzania. In een emotioneel en openhartig gesprek met Johnny vertelt Jorik (Kleines echte naam) voor het eerst over de band met zijn moeder.

Impulse

Vader is God


Sylvie Meis is weer aan het daten

Portret van presentatrice Sylvie Meis. / ANP

Foto van 'metronieuws'

27 NOV 2018

Sylvie Meis is weer aan het daten! Dit bevestigde de Nederlandse aan het Duitse Bild. Veel wil ze er echter nog niet over kwijt. Wel is duidelijk dat Meis haar nieuwe liefde heeft ontmoet op de set van haar nieuwe film.

Het zou gaan om de 29-jarige Bart Willemsen. De Tilburger is filmproducer en werkt aan de film Misfit, waar Meis een klein rolletje in heeft. Het tweetal ontmoette elkaar dan ook op de set.

Gelukkig in de liefde


Dochtertje van Bibi en Waylon geboren

Foto: ANP

Foto van 'metronieuws'

26 NOV 2018

Babynieuws voor Bibi Breijman en haar liefje Waylon: de tortelduifjes zijn zaterdag de trotse ouders geworden van hun dochtertje. Het kleine meisje heet Teddy Bijkerk. Dat melden de kersverse ouders op Instagram met een foto van Bibi en hun dochter. „Onze liefde heeft zich vermenigvuldigd met de geboorte van onze dochter", schrijft Waylon bij de foto.

'Dit is mijn geluk'

„Wij zijn samen nu en dat is wat telt. Ik heb veel meer dan ik ooit had kunnen dromen", aldus Waylon, die al een zoon heeft uit een eerdere relatie. „Dit is mijn geluk, Ik ben hun en zij zijn mij. Ik ga me uit m’n naad genieten!"


Insight ‘4K Ultra HD TV’: 8 autocoureurs van wereldklassevideo icon
01:00

In samenwerking met Insight TV

26 NOV 2018

Insight ‘4K Ultra HD TV’: 8 autocoureurs van wereldklasse

Nederland is sinds september een tv- en onlinezender rijker. Insight TV zendt uit in Ultra HD en dat is mooi voor iedereen die een 4K-televisie in huis heeft. Metro stelt Insight TV deze weken in enkele video-afleveringen voor.

Snelle auto’s

Een van de pareltjes van Insight TV is The Road to Gymkhana Grid. Sowieso houdt de zender van gave actiesporten, maar nog belangrijker: de (vaak emotionele) verhalen van die sporters. In The Road to Gymkhana Grid zie je acht coureurs van wereldklasse, die vanaf hun woonplaats naar Johannesburg in Zuid-Afrika moeten ‘scheuren’. Dat betekent: opoffering, discipline, gevaren, ambitie en… goede verhalen.

Kortingscode voor Metrolezers

KPN-klanten vinden Insight TV onder nummer 38 en anders kun je ook kijken via Insight.tv. Voor Metro-lezers is er een speciale actie via Insight TV. Gebruik de actiecode InsightTVFree en kijk twee weken gratis.