Showbizz

Boef domineert: 'Van sommige dingen heb ik spijt'

Boef domineert: 'Van sommige dingen heb ik spijt'

Boef. / Warner Music

Foto van 'Daisy Heyer'

27 MRT 2017

Of je hem nou leuk vindt of niet, je kunt niet meer om hem heen: Boef. De rapper plaatste vrijdagochtend zijn debuutalbum Slaaptekort online, en domineert direct de hitlijsten. Single Salam staat binnen een dag op nummer één op Spotify, waarmee hij onder andere records van Ed Sheeran, Adele en Drake verbrak. De clip van Habiba werd in een uur tijd bijna 100.000 keer bekeken. We kunnen wel stellen: Boef is de nieuwste superster van Nederland.

Boef is blij. Wie hem enkel kent van zijn moeilijke moment bij RTL Late Night, waar hij door onder anderen Rick Nieman en minister Jeanine Hennis-Plasschaert werd aangevallen over zijn manier van vloggen, zou de vrolijke rapper niet herkennen als hij voor het kantoor van management SPEC snel op de foto gaat met een paar jonge fans. „Wel je school afmaken hè?!” roept hij tegen de jochies, voordat zij dolblij met een foto vertrekken.

Volwassener

„Ik ben volwassener geworden de afgelopen tijd”, zegt Boef even later als hij met een frisse blik en een grote lach op zijn gezicht de clip van Habiba laat zien. „In het begin maak je muziek, maar ben je je niet bewust van de voorbeeldfunctie die je hebt. Dat was voor mij best moeilijk. Ik wist nog niet helemaal hoe ik met al die aandacht om moest gaan. Daarna gaat het een beetje settelen en kom je toch tot de conclusie dat er echt verandering moet komen als je bepaalde doelen wilt bereiken.”

Je bent daarom ook gestopt met blowen, toch?
„Ja dat is één van de redenen, maar niet alleen daarom hoor. Het gaat ook om mijn gezondheid. Op een gegeven moment ben je superdruk met die shows. Je moet om 09:00 uur op, bent om 06:00 uur thuis… Je bent gewoon kapot. Daarom heet mijn album ook Slaaptekort. Het was een fase in mijn leven, maar ik had zoiets van: nu moet ik kappen, want dit is niet wat ik op mijn vijftigste nog steeds wil doen.”

En hoe gaat het je af?
„Het gaat goed. Ik zeg je eerlijk; ik slaap lekker, ben actief en vrolijk dus voor mij is het een goede keuze geweest.”

Even wat zelfreflectie: we leggen je wat stukjes tekst voor uit de nummers van Slaaptekort. Allereerst Habiba. ‘Ik ben gefocust op verdienen, dus word niet te verliefd.’ Hoeveel moet je verdiend hebben voordat je tevreden bent?
„Ik ben nu al tevreden om eerlijk te zijn, want ik kom echt van niks. Alleen ik ruik wel dat er nog meer verdiend kan worden. Ik denk dat ieder mens zoveel mogelijk wil verdienen, dus ik kijk waar het kan eindigen. Maar ik heb niks te klagen op dit moment.”

Ga je, als je vindt dat je genoeg verdiend hebt, wel op jacht naar die ene vrouw?
„Ja, absoluut. Ik weet alleen op dit moment nog niet helemaal waar ik sta en heen wil in mijn leven. Als ik een vriendin heb, wil ik ook dat zij weet dat we samen iets moois kunnen opbouwen. Ik neem niet zomaar een vriendin, ik wil haar ook iets kunnen bieden, snap je? Dus het is niet zo dat ik gretig op zoek ben op dit moment. Ik ben nu heel erg gefocust op mijn muziek.”

Wat zoek je eigenlijk in een vrouw?
„Loyaliteit is voor mij heel belangrijk. Dat is echt mijn nummer één als ik een vriendin zou hebben. Ze moet mij succes gunnen, steunen en bijvoorbeeld begrip hebben op de momenten dat ik het druk heb.”

Je bent nu een bekende Nederlander. Hoe voelt dat?
„De laatste zes maanden is het echt absurd hoe vaak ik herkend word. Ik vind het heel leuk, al is er natuurlijk ook geen weg meer terug. Meestal geniet ik er van, alleen ook ik ben weleens chagrijnig. Dan houd ik altijd in mijn achterhoofd dat ik ondanks de situatie, altijd aardig moet zijn tegen de fans want die maken jou maar één keer mee, niet ook nog die vijf dagen dat je wel aardig bent. Dat is wel eens lastig qua gedachtegang, maar ik laat dat nooit aan de buitenwereld zien.”

In Salam zing je: ‘Bedank m'n ma, zij heeft gestreden voor dit, maar die klok hier om mijn pols vindt zij een beetje getikt.’ In een interview heb je weleens gezegd dat ze niet goed weet wat je doet. Is dat nu anders?
„Het begint steeds meer te komen, maar mijn moeder woont in Parijs en spreekt geen Nederlands. Mijn broertjes en zusjes laten wel zien wat ik doe, dus trots is ze absoluut. Mee naar een optreden heb ik haar nog nooit genomen. Wie weet als ik ooit een Ahoy of Ziggo Dome uitverkoop: dan moet ze er wel bij zijn.”

Is er nog iets wat je haar zou willen geven?
„Ik geef haar al heel veel, ben haar ontzettend dankbaar. Financieel heeft zij het goed als ik het goed heb en qua liefde sta ik altijd voor haar klaar. Ik heb alleen niet zoiets van: ik geef haar een Range Rover. Mijn moeder krijgt wat zij wil. Ik zorg dat ze het goed heeft.”

Spijt

‘Nu gaat het goed, maar weet nog drie jaar terug’ rap je in Slapend Rijk. Wat zou je jongeren die nu in een rotsituatie zitten meegeven?
„Dat ze hun talent echt moeten ontwikkelen en achter hun dromen aan moeten gaan. Het gaat niet vanzelf, ook bij mij niet. Ik ging ook niet rappen om vervolgens binnen een week succesvol te zijn, ik heb hier heel hard voor gewerkt. Ik denk dat als zij dat ook doen en de negatieve dingen laten, ze er iets heel moois van kunnen maken.”

Heb je spijt van daden uit het verleden? (Boef kwam in het verleden meermalen met politie en justitie in aanraking, onder andere vanwege provocatie, opruiing en betrokkenheid bij een vechtpartij).
„Het is dubbel, want het heeft mij wel gecreëerd en gevormd, maar van bepaalde dingen heb ik wel spijt ja. Ik heb naïef gehandeld op bepaalde momenten. Achteraf bleek ik soms naïef, denk bijvoorbeeld aan blowen in mijn vlogs. Het is een klein voorbeeld, maar ik dacht daar in het begin ook niet bij na, bedacht me pas later dat er ook kinderen naar mijn vlogs kijken en mij als voorbeeld hebben. Ik zou dat nu heel anders hebben gedaan.”

In je nummers ben je best wel open over je verleden, je gevoelens. Zijn er dingen die je wel in een track zegt, maar in een vlog nooit zou laten zien?
„Jawel. Ik vlog bijna alles, maar ik denk wel dat iedereen privedingen mag hebben. Ik rap bijvoorbeeld over mijn moeder, maar zou haar niet op de vlogs laten zien uit respect voor haar. Niet iedereen hoeft mijn moeder te zien.”

En je eigen verdriet?
„Ik zal je vertellen dat ik voor het laatst gehuild heb toen ik 12 of 13 jaar was, maar als ik verdriet zou hebben zou ik dat denk ik wel in mijn vlogs laten zien. Al zou ik niet voor de camera in tranen uitbarsten hoor.”

In Wejoow rap je: ‘Zeg de PVV van "Er is nog hoop". Geef me heel effe, ik verdwijn van hier’ Waar ga je heen?!
„Haha, gewoon even op vakantie hoor. Met rap is het net als met cabaret: niet alles wat je zegt hoeft 100 procent waar te zijn. Af en toe overdrijf je dingen. Het was meer een grap dat ze dan geen last meer van me zouden hebben. Nederland is het best geregelde land ter wereld. Dus nee, het is niet zo dat ik aan het sparen ben, een huis in Spanje koop en nooit meer terugkom. Niemand hoeft bang of blij te zijn dat ik ga emigreren: dit voelt als mijn land.”

Het album Slaaptekort van Boef is vanaf nu te koop via iTunes of te luisteren via Spotify.


Deze salarissen krijgen de acteurs van GoT

Deze salarissen krijgen de acteurs van GoT

Emilia Clarke, die in de serie Daenerys Targaryen speelt. / AFP

Foto van 'Metro'

GISTEREN

Game of Thrones is een van de populairste series aller tijden en de serie was zelfs zonder dat er vorig jaar een nieuwe serie kwam nog steeds de best bekeken serie van het jaar. Het succes is te zien in de salarissen van de acteurs, want zij hoeven niet bepaald op een houtje te bijten.

Wat te denken van Kit Harington en Lena Headey? Zij hebben het inmiddels allebei voor elkaar gekregen dat zij op 500.000 dollar per aflevering zitten. Deze salarissen zou hij uitonderhandeld hebben vanaf het vijfde seizoen. Aangezien zowel het vijfde als het zesde seizoen tien afleveringen telt, komen beide acteurs voor twee seizoenen uit op tien miljoen dollar. Daarvoor lag het salaris lager: in 2014 verdiende Harington bijvoorbeeld nog 'maar' 300.000 dollar, meldt RTL Boulevard.

Daenerys Targaryen


Zo kom je een festival door als de hemel blijft huilen

Zo kom je een festival door als de hemel huilt

Vorig jaar plensde het op Paaspop. Twee bezoeksters namen tip 5 ter harte. / Paul Bergen | ANP

Foto van 'Rick van Veluw Eindredacteur CJP'

GISTEREN

Zon staat niet altijd op de line-up. Zeker niet in Nederland aka Het Land Dat Gerust De Zomer Overslaat. Met deze tips van CJP wapen je je tegen de regen tijdens het festivalseizoen, dat de komende maand aftrapt met het Brabantse Paaspop.

1 Outfitgame strong + droog

Laat die bloemenkrans thuis, die rozen verzuipen toch. Als Nederland niet meer te zien is op Buienradar doe je er goed aan een hippe regenjas aan te schaffen. Ga niet lopen klooien met die onhandige poncho’s: slecht voor het milieu en best lelijk toch? Een pet of een muts is altijd handig, net als een extra paar sokken. Koude voeten = koud tot in de diepste vezels van je botten.


South African Dance Battle: Dansers blazen je omver

Camera videoSouth African Dance Battle: Dansers blazen je omver

Precious Alvares: Afrikaanse dansen zijn voor ons allemaal. Het maakt niet uit waar je vandaan komt. / Southbank

In samenwerking met South African Tourism

GISTEREN

Afrikaanse dansers gaan zaterdag 23 maart los in Zaandam. Zij strijden in de South African Dance Battle, georganiseerd door South African Tourism. Zonder (spetterende) choreografie geen dans natuurlijk. Metro spreekt één van de swingende krachten, Precious Alvares.

21 jaar is Precious nog maar (‘natuurlijk mag je mijn leeftijd vragen!’), woonachtig in Utrecht en van Surinaamse afkomst. Precious werkt bij de Touchée Dance Company, een dansschool in haar woonplaats. „Het is overigens een familiebedrijf, met een warme en gezellige sfeer. Mijn oom is de oprichter van dit bedrijf en ben hier dan ook door mijn moeder, zijn zus ingerold. Ik ben in Touchée als klein meisje en als hobby met amateurlessen begonnen. Nu, een aantal jaren verder, coördineer ik de Afrikaanse tak binnen de dansschool. Ik verzorg danslessen, World en Afro, workshops en events.”

South African Dance Battle: Dansers blazen je omver

Precious en haar studenten.


Voor wie van dansen houdt: vibe Afrika komt eraan!

Camera videoVoor wie van dansen houdt: vibe Afrika komt eraan!

Gumbootdansers.

In samenwerking met South African Tourism

20 MRT 2019

Nog maar drie dagen te gaan en dan is de South African Dance Battle dáár. Voor wie het gemist heeft: zaterdag komen buitengewoon talentvolle dansers, onder meer uit Zuid-Afrika, naar Zaandam om een heuse battle uit te vechten eh… te dansen.

De South African Dance Battle is een initiatief van South African Tourism, dit onder de noemer Ontmoet Zuid-Afrika. De reisorganisatie wil iedereen laten genieten van het land, dat zo bekend staat om de levendige cultuur, ongerept wild, adembenemende landschappen, als outdoorparadijs, de zonovergoten kust, bruisend stadsleven en de aardige mensen.

Live op Facebook


Nieuwe trailer Stranger Things seizoen 3 online

De releasedatum van de serie is ook bekendgemaakt. Vanaf 4 juli is Stranger Things 3 te zien op Netflix. Foto: ANP

Foto van 'Metro en ANP'

20 MRT 2019

Na twee spannende en succesvolle seizoenen van de populaire serie Stranger Things werd het tijd voor een nieuw seizoen. Netflix heeft eindelijk de nieuwe trailer online gezet.

Een zomer kan alles veranderen

De trailer zit vol met jaren '80 nostalgie en de nodige monsters en heeft als bijschrift: één zomer kan alles veranderen. De scholen zijn uit, het zwembad is open. Welkom tot de zomer van '85 in Hawkins.


Gerard Joling gaat programma’s maken voor RTL

Gerard Joling treedt op tijdens 538Koningsdag. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

19 MRT 2019

Gerard Joling tekende dinsdagmiddag een contract bij RTL. De zanger gaat exclusief voor de zender programma’s maken.

Joling is vanaf september te zien bij RTL als jurylid in de nieuwe muzikale tv-show The Masked Singer. Daarnaast gaat Joling meerdere RTL-programma’s presenteren, maakte de zender dinsdag bekend.

Al sinds 1996


Zuid-Afrikaanse Dance Battle live op Facebook

Zuid-Afrikaanse Dance Battle live op Facebook

De Afrodans: mix van stijlen.

In samenwerking met South African Tourism

18 MRT 2019

Een spectaculaire Dance Battle met de beste dansers van onder meer Zuid-Afrika. Die wordt zaterdag in Zaandam georganiseerd door South African Tourism en is live op Metro’s Facebook te volgen (zie kader). Metro sprak één van de deelnemers, Patrick Mngeni, over dans in Zuid-Afrika en de drie danssoorten die we tijdens de Dance Battle gaan zien. „Zuid-Afrika ís dans.”

The Lion King

Hij is 35 jaar, maar danst nog altijd de sterren van de hemel. Patrick Mngeni doet dat op dit moment in een Duitse versie van The Lion King. Aan de telefoon klinkt Mngeni nog wat slaperig, hoe anders zal dat zaterdag tijdens de South African Dance Battle zijn. Dan zal hij op en top en vol enthousiasme strijden.


Britney Spears.

Muziek van Britney Spears in sprookjesmusical

Britney Spears. / AFP

Foto van 'Metro'

12 MRT 2019

Niemand minder dan popdiva Britney Spears is later dit jaar te horen in een nieuwe musical. In Once Upon a One More Time zullen 23 liedjes van de zangers ten gehore worden gebracht.

Dit heeft de eigenaar van het James L. Nederlander Theater in Chicago laten weten aan de New York Times. De verwachting is dat het stuk op 13 november in première gaat.

Feministische kijk


Babynieuws: Danny Froger wordt vader!

Babynieuws: Danny Froger wordt vader!

Danny Froger en Ann Dominique. Foto: ANP

Foto van 'Metro'

11 MRT 2019

Babynieuws in de Froger-familie! Danny Froger en zijn lief Ann Dominique verwachten hun eerste kindje. „Een nieuwe stap in ons leven en ik weet nu al dat het de mooiste uit mijn leven zal zijn", schrijft Froger op Instagram.

Ook Dominique maakte op Instragram bekend dat ze in blijde verwachting is. „Het is tijd om ons geheim te vertellen... We zijn zwanger!", schrijft ze. „Zó enthousiast om dit kleine mensje te ontmoeten die voor de helft mij is en voor de helft de persoon van wie ik hou."


Mol Merel dacht meerdere keren 'dit gaat niet goed'

Mol Merel dacht meerdere keren 'dit gaat niet goed'

Het is bekend: Merel Westrik is de Mol van het negentiende seizoen van Wie is de Mol?. Foto: ANP / Levin den Boer.

Foto van 'Amarins de Boer'

10 MRT 2019

Merel Westrik hoeft niet langer te liegen en bedriegen. Na maanden moeten zwijgen, mocht ze haar Mol-identiteit zaterdagavond voor een uitzinnige menigte in het Amsterdamse Vondelpark bekendmaken. „Wat een bevrijding.”

„Het was geweldig”, blikt Westrik na de uitzending terug op haar Mol-avontuur in Colombia. „Ik had een unieke dubbelrol, waardoor ik het spel in al zijn facetten kon meemaken: zowel als saboteur als kandidaat.”

Kameleon


Documentaire Michael Jackson trekt 600.000 kijkers

ANP

Foto van 'Naomi Defoer'

9 MRT 2019

De documentaire Leaving Neverland, waarin twee mannen vertellen slachtoffer te zijn geweest van seksueel misbruik door Michael Jackson trok vrijdagavond 609.000 kijkers.

De documentaire was te zien op NPO3 en werd uitgezonden voor de VPRO. Om meer duiding te geven over de film en de impact ervan, werd er voor, tussen en na de documentaire een studiogesprek gehouden door tekstschrijver, presentator en journaliste Janine Abbring.

Onschuldig


Ontknoping Wie is de Mol nadert

De finale van 2015 met Rik van de Westelaken als winnaar/ANP

Foto van 'Naomi Defoer'

9 MRT 2019

Molloten in heel Nederland zitten in spanning. Nog even wachten en dan wordt zaterdagavond bekend of hun bevindingen kloppen. Is het journaliste Merel Westrik, singer-songwriter Nielson of toch actrice Sarah Chronis de saboteur?

In de bioscoop

De finale wordt live uitgezonden in het gezelschap van publiek in Amsterdam op NPO 1. Diehard fans kunnen afreizen naar een van de twaalf zalen van de Vue bioscoop om de laatste aflevering op het witte doek te bewonderen.


The Voice blijft voor drie jaar verbonden aan RTL

Dennis van Aarsen won dit jaar/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

8 MRT 2019

Er werd veel weggehaald door SBS bij RTL, maar The Voice blijft ondanks de speculaties de komende drie jaar als programma bij RTL te bewonderen, zo meldt de zender. Dit geldt zowel voor de Holland-, Kids- als Senior-editie.

Alle programma's zullen gepresenteerd worden door Martijn Krabbé, maar hij heeft door het vertrek van Wendy van Dijk iemand anders aan zijn zijde. Bij The Voice of Holland krijgt hij Chantal Janzen naast zich, Lieke van Lexmond bij The Voice Senior en Jamai bij The Voice Kids.

Fans van alle leeftijden


Musical over Tina Turner komt naar Nederland

De échte Tina Turner (l) en musicalactrice Kristina Love. /ANP

Foto van 'Elselotte Smink'

8 MRT 2019

You’re simply the best! Kan jij hits van Tina Turner, zoals The Best en Proud Mary moeiteloos meezingen?

Dan is er goed nieuws voor je. De musical over het wervelende leven van de zangeres komt in 2020 in een Nederlandse versie naar Nederland, kondigt Stage Entertainment aan.

Grote hit


Duncan de Moor na afloop van de tweede liveshow van het vijfde seizoen van The Voice of Holland.

Duncan Laurence met ballad Arcade in Tel Aviv

Duncan de Moor na afloop van de tweede liveshow van het vijfde seizoen van The Voice of Holland. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

7 MRT 2019

Met het liedje Arcade gaat singer-songwriter Duncan Laurence namens Nederland naar het Eurovisiesongfestival in Israël. De zanger presenteerde de ballad donderdagavond in het tv-programma De Wereld Draait Door. AVROTROS deelde de Nederlandse inzending aan het begin van de avond via YouTube.

The Voice of Holland

De keuze voor de 24-jarige Laurence was al sinds 21 januari bekend, maar nu dus ook het nummer waarmee hij naar Israël gaat. Hij komt uit in de tweede halve finale op 16 mei in Tel Aviv. De relatief onbekende zanger deed in 2014 mee aan de talentenjacht The Voice of Holland.


Koningin Elizabeth.

Queen Elisabeth nu ook op Instagram

Koningin Elizabeth. / EPA

Foto van 'Metro'

7 MRT 2019

Niemand minder dan de koningin van Engeland zit sinds kort op Instagram. Er bestond al een tijdje een account voor het Britse koningshuis. Met enige regelmaat waren daar berichten te lezen afkomstig van de prinsen William en Harry en Kate en Meghan.

Donderdag plaatse koningin Elizabeth echter voor het eerst zelf een berichtje. Aanleiding was het bezoek van de koningin aan het Science Museum in Londen. Daar kwam ze een brief tegen die geadresseerd was aan haar over-overgrootvader.


Lex Uiting: 'Twan wilde direct stoppen'

Lex Uiting: 'Twan wilde direct stoppen'

Foto: ANP.

Foto van 'Metro en ANP'

6 MRT 2019

Lex Uiting, presentator en sidekick van Twan Huys onthult waarom de talkshow RTL Late Night van RTL4 maandag abrupt is gestopt. Nadat Twan Huys zijn ontslaggesprek had, wilde hij er direct mee stoppen. In tegenstelling tot Humberto Tan, zag Huys het niet zitten om nog een aantal maanden door te pakken. Toen hij zondag te horen kreeg dat zijn carrière bij Late Night erop zat, was hij er direct klaar mee, zegt hij tegen De Telegraaf.

Uiting was het totaal niet eens met het ontslag van de journalist. „Een journalistiek talent als Twan had zoveel meer verdiend dan dit", zegt hij. Volgens Uiting was bij veel kijkers 'de beeldvorming niet juist'. „Veel mensen die ik kritiek hoorde uiten op het programma, haalden die kritiek uit de media. Ze gaven toe zelf niet eens naar Late Night te kijken."

„Dit was een programma in opbouw en we waren er nog niet. Al heeft het zich echt ontwikkeld'', vindt hij. „Ik hield er rekening mee dat een discussie over Late Night misschien ergens in de lente zou plaatsvinden. Maar nu al…?"


Keith Flint.

Prodigy last volledige tour af

Keith Flint. / ANP

Foto van 'Naomi Defoer'

6 MRT 2019

De Britse Band The Prodigy heeft alle optredens gecanceld na het overlijden van leider Keith Flint. De groep zou onder meer het podium van het Lowlands festival in Biddingshuizen betreden. De 49-jarige zanger werd maandag na zelfmoord dood aangetroffen in zijn huis in Essex.

Begrip voor de situatie

De bandleden maakte maandag via social media bekend dat de geplande tour volledig afgelast wordt. The Prodigy zou in mei door de Verenigde Staten gaan toeren en daarna in de zomer neerstrijken in Europa. De organisatie van Lowlands liet dinsdagavond via Instagram weten begrip te hebben voor de situatie en het besluit.


Kylie Jenner op de rode loper bij de Grammy Awards.

Kylie Jenner jongste 'selfmade' miljardair ooit

Kylie Jenner op de rode loper bij de Grammy Awards. / AFP

Foto van 'Metro'

5 MRT 2019

De 21-jarige Kylie Jenner is door Forbes uitgeroepen tot jongste ‘selfmade’ miljardair ooit. De halfzus van Kim heeft dit volgens het blad grotendeels te danken aan haar succesvolle cosmeticabedrijf, Kylie Cosmetics. Die onderneming zou minstens 900 miljoen dollar (bijna 796 miljoen euro) waard zijn.

Lage vaste lasten

Het in 2015 opgerichte Kylie Cosmetics heeft volgens het zakenblad lage vaste lasten. Er staan maar zeven voltijds- en vijf deeltijdsmedewerkers op de loonlijst. De productie wordt uitbesteed en de marketing grotendeels gedaan via sociale media, waar Jenner een enorme schare volgers heeft.