Showbizz

Barmeisje VI: Johan Derksen is vooral een lieve man

Foto: Femmy Weijs

Foto van 'Johan van Boven'

19 APR 2017

Het schuim spuit vanuit de tap over de bar in de studio van het RTL7-programma Voetbal Inside. „Zul je net zien”, zegt Escha Tanihatu-Vera, terwijl de fotografe het bekendste barmeisje van Nederland vanuit verschillende hoeken vastlegt. „Ik kan eigenlijk helemaal geen bier tappen. Normaal gesproken komt het bier veel sneller uit de tap stromen, maar speciaal voor mij hebben ze ‘m iets langzamer afgesteld, zodat zelfs ik het publiek een normaal biertje kan voorschotelen.” Toch is dit al het achtste seizoen dat de vrouw van muzikant Danny Vera zich staande houdt tussen Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen, de sterren van de voetbaltalkshow op maandag en vrijdag.

Hoe ben je achter deze bar beland?
Er was eerst een ander barmeisje, dat was vergeten aan het productieteam door te geven dat ze niet meer zou komen. Iedereen was in paniek en op een gegeven moment vroegen ze aan mij of ik achter de bar wilde gaan staan. Ik riep gelijk dat ik geen bier kan tappen, maar dat maakte niet uit. Er moest gewoon even iemand staan. Maar na die eerste uitzending vroegen ze of ik het wekelijks wilde doen. Danny trad toen met zijn band alleen nog op maandag op in het programma en ik was op maandag altijd vrij, dus ging ik vaak met hem mee naar de studio.

Je was wel al aan tv-camera’s gewend.
Ik deed acteerwerk en presenteerde enkele programma’s voor de regionale omroep in Zeeland, waar wij wonen. Maar dit was toch even wat anders. Ik stond ineens in het grote Hilversum.

En jij werd ineens een bekende Nederlander.
Wat een verschrikkelijke term is dat toch. Ik vind het nog steeds bizar dat mensen mij herkennen. Ik ben niet meer dan het behang van het programma, net als Danny en zijn band. Het draait om de mannen aan tafel, dan let je toch niet op mij?

Van der Gijp en Derksen hebben het geregeld over jou.
Na een paar afleveringen zei Gijpie ineens dat er een nieuw barmeisje was en toen kwam ik vol in beeld. Toen kreeg ik meer reacties, vooral online. Maar ik ben er bij Voetbal Inside nooit mee bezig geweest om een bekend tv-gezicht te worden.

Het is niet bepaald een vrouwvriendelijk programma.
Daar heb ik totaal geen problemen mee. Ik hou juist heel erg van platte humor. Ik begeef me altijd tussen de mannen, ook in de band, dus ik ben wel iets gewend. Mij kan het niet plat genoeg zijn.

Stoeide je vroeger op het schoolplein ook al met de jongens?
Ja, ik trok op de een of andere manier veel meer naar jongens toe. Ik had uiteraard vriendinnetjes, maar ik hield ook van in bomen klimmen en zo. Ik was absoluut geen meisje-meisje. Ik vond auto’s en Lego interessanter dan poppen.

Nu zie je eruit als een 100 procent meisje-meisje.
Dat heeft wel even geduurd, hoor. Het duurde heel lang voordat ik make-up op deed. Tegen mijn moeder zei ik altijd dat ik dat nooit zou doen. Maar op de middelbare school draaide dat een beetje om. Maar ik ben heel lang heel erg onzeker geweest. De puberteit was verschrikkelijk voor mij, ik vond mezelf heel erg lelijk. En ik ben nog steeds weleens onzeker.

Achter de bar lijk je heel stoer en zelfverzekerd.
Dat ben ik niet altijd. Ik wil het publiek gewoon een mooie avond bezorgen. Die mensen kennen het programma alleen van tv en als ze dan voor het eerst in de studio zijn, is dat iets magisch voor hen. Ik ben vooral zenuwachtig als ik bijvoorbeeld iets moet overhandigen aan de mannen aan tafel. Dan zie ik het al helemaal voor me hoe ik op mijn muil ga en dat bij De Wereld Draait Door nog eens wordt herhaald.

Foto: Femmy Weijs

Hoe was het om markante figuren als Van der Gijp en Derksen te leren kennen? In de Viva stond ooit dat Derksen je af en toe een klap op je kont geeft.
Haha, nee dat heeft hij nooit gedaan. Johan is wel van de vunzige grapjes, maar dat doet hij in de uitzending ook. Wat niet veel mensen weten of verwachten is dat hij vooral een heel lieve man is. Hij is heel erg geïnteresseerd in anderen. Johan komt nors en direct over, maar dat vind ik juist wel prettig. In Hilversum kom je niet veel mensen tegen die durven te zeggen wat ze vinden. Johan is écht. Maar we hebben wel aan elkaar moeten wennen, want er lopen niet veel vrouwen rond in de voetbalwereld. In het begin ben ik erg voorzichtig geweest. Ik moet bijvoorbeeld geen vragen over voetbal stellen. Dan zeggen ze: Esch, doe even normaal joh.

Dat klinkt als een uitspraak van Van der Gijp.
Ook zo’n lieverd. Bij hem moet ik altijd goed aanvoelen in wat voor bui hij is. Soms vindt hij het voorafgaand aan de uitzending veel te druk in de kleedkamer, dan moet ik wegwezen. Wilfred zie ik eigenlijk nooit, omdat hij pas om 20:15 uur binnenkomt. Wij lopen elkaar meestal mis. In tegenstelling tot Jan Boskamp, die altijd heel vroeg in de studio is. Dan roep ik voor de gein iets stoms over Feyenoord. „Godverdomme Eschaaaa”, brult hij dan. Maar hij zal mij nooit een klap geven, haha. Vanachter de bar zie ik hem aan tafel soms een beuk uitdelen en dan voel ik gewoon dat het pijn doet. Gijpie vertelde mij dat hij een keer bijna geen lucht meer kreeg na een klap van Jan. En af en toe hoop ik er ook op; kom op Jan, haal nú uit. De kijkers vinden dat prachtig.

Wat is jouw hoogtepunt geweest in acht jaar Voetbal Inside?
Poeh, lastig. Wat mij altijd zal bijblijven is dat we in 2011 de Gouden Televizier-Ring wonnen. Vooral omdat niemand had verwacht dat – toen nog – Voetbal International zou winnen.

Ik bedoel meer een persoonlijk hoogtepunt. Of is dat lastig als je alleen maar bier staat te tappen?
Dan moet ik de shoot voor Playboy noemen, want zonder dit programma was ik er niet voor gevraagd. Ik heb geen moment getwijfeld.

Veel vrouwen moeten daar eerst een nachtje over slapen.
Ik heb totaal geen problemen met naakt zijn. Er wordt daar in Nederland veel te preuts over gedaan, vind ik. Het waren ook meer kunstwerkjes dan pornofoto’s ofzo. Gijpie zei dat hij het niet geil vond, maar heel mooi. Dat vond ik heel fijn om te horen.

Vind je Nederland echt zo preuts?
Kinderen mogen wel computerspelletjes spelen waarin mensen worden doodgeschoten, maar als ze een tiet of een piemel zien, raakt iedereen in paniek. Er wordt over naakt en seks bekrompen gedaan. Neem dat filmpje van Patricia Paay. Begrijp me niet verkeerd: het is supervervelend dat zoiets uitlekt, mensen moeten van elkaars privébezittingen afblijven. Maar het is maar seks! Mensen hebben nu eenmaal seks en je hoeft er natuurlijk niet naar te kijken. Wat ik voor haar zo erg vind, is dat ze bang is om de geschiedenis in te gaan als de vrouw van dat plasseksfilmpje.

Wil jij herinnerd worden als het barmeisje van Voetbal Inside?
Haha, nee. Dat is de enige kant die mensen van mij kennen. Ik doe voornamelijk het tourmanagement van de band van mijn man. Verder hou ik me graag bezig met fotografie, vooral de liveoptredens van Danny in zwart-wit. Ik wil mezelf absoluut geen fotograaf noemen, maar ik vind het heel erg leuk om te doen. Zo heb ik de beelden geschoten voor de cover van het album en de posters.

Je had ook een rol in de film Sint van Dick Maas.
Bij de auditie vroegen ze of ik het erg zou vinden om dood te gaan. Nee! Dat was juist geweldig! Het was een mooi avontuur om aan zo’n grote film mee te werken, maar ik heb er niet veel tijd meer voor in verband met de band.

Hoelang houd je je bijbaantje als bardame nog vol?
Het programma gaat na dit seizoen in elk geval nog een jaar door. Ik weet niet hoe het er daarna uitziet. Het achter de bar staan, zal ik niet zo snel missen. Maar de mensen die hier allemaal rondlopen wel. Soms denk ik weleens aan hoeveel meer tijd we zouden hebben zonder Voetbal Inside. Het zit ons niet in de weg hoor, maar we hebben het wel erg druk met alle optredens. We wonen in Middelburg, dus zijn we veel tijd kwijt aan reizen. Maar stel dat ik hier niet meer achter de bar sta, dan denk ik misschien wel: aaah, waren we maar in Hilversum!


Thorne (21) deelt naakfoto's om hackers voor te zijn

Thorne (21) deelt naakfoto's om hackers voor te zijn

Thorne (21) deelt naakfoto's om hackers voor te zijn. /ANP

Foto van 'Metro'

1 UUR

De 21-jarige Amerikaanse Disneyster Bella Thorne laat zich niet zomaar chanteren. Waarom? Ze heeft haar eigen naaktfoto’s op Twitter geplaatst, nadat ze werd afgeperst door hackers die de beelden in handen kregen.

Chanteren


Yeah! Nieuw deel Hunger Games-reeks in aantocht

Yeah! Nieuw deel Hunger Games-reeks in aantocht

De eerste van vier Hunger Games-films, met Jennifer Lawrence in de hoofdrol, verscheen in 2012 en leverde wereldwijd zo'n 3 miljard dollar (bijna 2,7 miljard euro) op. / ANP

Foto van 'Metro'

VANDAAG, 18:24

Hunger Game-fans opgelet! Nog heel even wachten, maar er komt een nieuw boek mét verfilming. Schrijfster Suzanne Collins brengt in mei 2020 een prequel uit, die naar verwachting vrij snel daarna verfilmd gaat worden, dat meldt The Hollywood Reporter.

Het nieuwe boek


Likeability of5

Pasgetrouwde Daley Blind wordt vader

Daley Blind en Candy Rae Fleur. / AFP

Foto van 'Metro'

VANDAAG, 15:39

Afgelopen weekend trouwde voetballer Daley Blind met zijn vriendin Candy Rae Fleur. Maandag laat de 29-jarige Ajacied weten dat hij niet alleen met Fleur is getrouwd.

Bij een foto genomen op hun huwelijksdag schrijft de voetballer: „Het ene speciale moment na het andere. We zijn met zijn drietjes getrouwd. Mooie vrouw, je maakt me zo trots. Ik word vader.”

Een hoop te vieren


love
user_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

Komt Tempation-Megan Joshua verrassen in EOTB?!

Megan uit Temptation Island. / RTL Beeldbank

Foto van 'Daisy Heyer'

15 JUN 2019

Dikke kans dat de kijkers van Temptation Island (wat nu even niet wordt uitgezonden) zich elke zondagavond storten op een gloednieuwe aflevering van Ex On The Beach All Stars. En daar komt een oude Temptation-deelneemster in terug, als we sommige media mogen geloven: Megan (snap je)!

Megan deed in 2018 mee aan Temptation Island met haar toenmalige lover Kevin. Dat ging al snel mis: Kevin was meerdere malen vreemdgegaan voordat het koppel meedeed aan het programma. Megan kreeg door de lieve woorden en vriendelijke schouder om op te huilen van Joshua al snel het besef dat ze wellicht beter weg kon gaan bij Kevin. En haar 'liefdesverdriet' genas snel door de bedkunsten van Joshua, waar ze al op dag 3 kennis mee maakte.

Doei beste vriend, hallo Ex On The Beach!


Komt er dan toch een Harry Potter-filmreünie?

Komt er dan toch een Harry Potter-filmreünie?

Rupert Grint en Tom Felton lijken wel wat te voelen voor een Harry Potter-filmreünie. /ANP

Foto van 'Metro'

14 JUN 2019

Harry Potter liefhebbers opgelet! Er bestaat een kans dat we Rupert Grint en Tom Felton weer te zien krijgen in de tovenaarswereld, zij lijken namelijk wel wat te voelen voor een eventuele filmreünie. Aan het Amerikaanse tijdschrift Entertainment Weekly vertellen de acteurs dat hun personages een deel van hen zijn geworden en dat het ze erg leuk lijkt weer eens deel te zijn van de magische wereld.

Eerder deze week opende een nieuwe attractie in het het Wizarding World of Harry Potter-pretpark, namelijk Hagrid’s Magical Creatures Motorbike Adventure. Een paar Harry Potter-acteurs waren aanwezig om de opening zo feestelijk mogelijk te maken, waaronder Grint en Felton.

Eventuele remake


Britt Dekker gaat dierenquiz presenteren

Britt Dekker tijdens de seizoenspresentatie van de NPO 2018-2019. / ANP

Foto van 'Metro'

13 JUN 2019

Voormalig realityster Britt Dekker gaat voor het eerst haar eigen studioprogramma presenteren. Dekker, die ook video’s maakt voor haar eigen Youtube-kanaal, zal de dierenquiz Paardenpraat TV op de AVROTROS aan elkaar gaan praten.

Eerste eigen studioprogramma

„Dit is heel cool, ik krijg mijn eigen dierenquiz bij AVROTROS op NPO3” deelt de 27-jarige Dekker donderdag op Instagram. „Echt super gaaf, want dit is mijn eerste eigen studioprogramma en we hebben echt twee mega toffe teamcaptains die nog geheim moeten blijven.”


Best Social Awards: Bram Krikke en Rico Verhoeven

Best Social Awards: Bram Krikke en Rico Verhoeven

Rico Verhoeven. / Robin Utrecht | ANP

Foto van 'Erik Jonk'

13 JUN 2019

Presentator Bram Krikke, kickbokser Rico Verhoeven, politicus Jesse Klaver en presentatrice Gwen van Poorten zijn donderdagavond beloond met een Best Social Awards. Deze awards worden beschouwd als de belangrijkste social media-prijzen van ons land. Woensdag werden onder meer overheden en merken in business-categorieën al beloond, donderdag waren in Casco Amsterdam de vijftien publieksprijzen aan de beurt.

Nieuw talent

„Wat een geweldige lijst winnaars! We zien veel nieuw talent dat heeft gewonnen, zoals Bram Krikke, Gwen van Poorten en Merol. Social media is in beweging en ook de consument heeft behoefte aan innovatie en creativiteit. Dat bewijst deze groep nieuwe winnaars ook maar weer eens. Het is fijn om te zien dat onze prijzen met de zesde editie steeds groter worden. Dat zie je aan de groei in uitgebrachte stemmen en aandacht voor onze prijzen”, aldus Diederik Broekhuizen, oprichter The Best Social.


Trotse Jonny de Mol wordt opnieuw vader
Likeability of5

Trotse Johnny de Mol wordt opnieuw vader

Johnny de Mol en zijn vrouw Anouk verwachten samen hun tweede kindje. Foto: ANP

Foto van 'Metro'

12 JUN 2019

Babynieuws! Johnny de Mol wordt opnieuw vader. Hij en zijn vrouw Anouk verwachten een tweede kindje. Dat laat de presentator weten via Instagram.

Woensdag plaatste De Mol een tekening van zijn stiefdochter Kiki, die Anouk kreeg uit een eerdere relatie, op Instagram.

Tekening


love
user_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

Hoera! Lil' Kleine is voor het eerst vader geworden

Hoera! Lil' Kleine is voor het eerst vader geworden

De verloofde van Lil' Kleine is zaterdag bevallen van hun eerste kindje: een zoon. /Instagram Jaimie Vaes

Foto van 'Metro'

9 JUN 2019

Hoera! Lil' Kleine heeft tijdens zijn optreden op het 7th Sunday festival in Veghel bekend gemaakt dat hij voor het eerst vader is geworden. Zijn verloofde, Jaimie Vaes, is zaterdag bevallen van een jongetje.

'Heel gezellige vader'

De rapper hoopt een „heel gezellige" vader te worden. Eerder zei hij tegen Grazia„Ik word zijn beste vriend." Ook streeft hij ernaar een vader te zijn waarop zijn zoon trots zal kunnen zijn.


Dit zijn de koppels van Temptation Island VIPS

Onder andere de Vlaamse verleiders Pommeline en Fabrizio zien we terug in Temptation Island VIPS. Foto: Instagram @pommelinetilliere

Foto van 'Lisa Vermeij'

6 JUN 2019

Nog een paar weken wachten en dan kunnen liefhebbers van bedrog, drama, lust en sexy intriges weer genieten van een gloednieuw seizoen van Temptation Island VIPS. Vanaf 27 juni is de relatietest weer exclusief te zien bij Videoland. De eerste paar koppels zijn bekend.

Fabrizio & Pommeline


CJP’er Rick op De Parade: dat kan zomaar chaos worden

CJP’er Rick op De Parade: dat kan chaos worden

Rick van Veluw is deze zomer ‘chaotisch talkshowhost’ op de Parade. / Diederick Bulstra Photography

Foto van 'Rick van Veluw Eindredacteur CJP'

6 JUN 2019

Een interview houden met jezelf? CJP-eindredacteur Rick van Veluw doet dat gewoon, als slot van de CJP/Metro-reeks, over zijn andere rol op theaterfeest De Parade.

Hij claimt de bastaardzoon van Jeroen Pauw én het achterneefje van Eva Jinek te zijn: Rick van Veluw (26). Deze zomer mag hij zijn voorbeelden achterna als talkshowhost met Zijn er nog vragen? op rondreizend theaterfestival De Parade. Om te oefenen interviewde hij alvast zichzelf.

Erg vroeg naar bed


Likeability of2

Zoontje Nicolette Kluijver gepest

icolette Kluijver met haar kinderen Isabella, Ana-Sofia en Jesse op de rode loper voorafgaand aan de Christmas Show. / ANP

Foto van 'Metro'

5 JUN 2019

Het vierjarige zoontje van presentatrice Nicolette Kluijver wordt gepest omdat hij op ballet zit. Dat laat de presentatrice weten via een bericht op Instagram, waarin zij tevens een oproep doet aan alle ouders.

Als je maar gelukkig bent


dislike
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avataruser_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

Likeability of3

Emile Ratelband voor de achtste keer vader

Emile Ratelband. / ANP

Foto van 'Metro'

5 JUN 2019

Emile Ratelband verwacht opnieuw een kind. De positiviteitsgoeroe bevestigde het nieuws eerder op woensdag aan BuzzE. Zijn draagmoeder, die twee keer eerder een miskraam kreeg, is opnieuw zwanger.

Omgangsregeling

Ratelband ziet zijn achtste kind als een kans om ‘helemaal opnieuw te beginnen’. Eerder probeerde Ratelband via de rechtbank zijn wettelijke leeftijd aan te passen. Wetenschappelijk onderzoek had volgens Ratelband namelijk uitgewezen dat zijn ‘echte’ leeftijd 41 is.


dislike
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Likeability of3

Martine Bijl op 71-jarige leeftijd overleden

Martine Bijl (1948 - 2019) / ANP

Foto van 'ANP'

3 JUN 2019

Presentatrice, zangeres en actrice Martine Bijl is afgelopen donderdag op 71-jarige leeftijd overleden. Dat heeft productiebedrijf Stage Entertainment laten weten. Bijl was de laatste jaren vooral bekend als presentatrice van het populaire programma Heel Holland Bakt. Martine Bijl kreeg in september 2015 een hersenbloeding. Ze is overleden aan de complicaties van die hersenbloeding.

Martine Bijl overleed in haar atelier in Maarssen, in het bijzijn van haar familie.

Hersenbloeding


sad
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

David Bowie-musical langer te zien in Amsterdam

Foto van 'Metro en ANP'

3 JUN 2019

Het laatste meesterwerk van David Bowie is komend najaar langer te zien dan gepland. Lazarus, de musical die de artiest voor zijn dood schreef, draait van oktober 2019 tot april 2020 in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Aanvankelijk zou de voorstelling tot december draaien.

Veel belangstelling

De speelperiode is verlengd tot en met begin april, heeft producent Stage Entertainment maandag bekendgemaakt. Stage heeft besloten tot de verlenging omdat de kaartverkoop harder gaat dan verwacht. Vier maanden voor de première van de Nederlandse versie van Lazarus zijn er al meer dan 50.000 kaarten verkocht.


‘Mannen moeten júist naar Bevallen met... gaan kijken’

‘Mannen moeten júist naar Bevallen met... kijken’

Marly van der Velden.

Foto van 'Erik Jonk'

3 JUN 2019

De tweede reeks van de reality-serie Bevallen met... is onderweg. Dinsdagavond zien we onder meer actrice Marly van der Velden. Zij maakte een heftige en bijzondere bevalling mee.

De tweede reeks Bevallen met... is begonnen en dat betekent dat BN’ers de kraamkamers mogen binnenstappen. Eén van hen is Goede Tijden, Slechte Tijden-actrice Marly van der Velden. De 31-jarige zal op straat meer met Nina Sanders worden aangesproken (ze speelt de rol al 14 jaar!), maar voor zender TLC heeft ze eens iets totáál anders gedaan: meekijken met zwangere vrouwen.

Stiekem meekijken


Film Elton John in Rusland zonder seksscènes

Elton John/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

31 MEI 2019

Russische bioscoopgangers die naar Rocketman gaan, de biografische film over Elton John, krijgen de seksscènes niet te zien. Ook fragmenten met drugsgebruik komen na bewerking voor de Russische markt niet voor. Filmrecensenten merkten de verschillen met het origineel vrijdag op tijdens een voorvertoning.

Triest

Het distributiebedrijf Central Partnership erkende dat de film is aangepast „om te voldoen aan de wetten van de Russische Federatie''. Details gaf het bedrijf niet. De Russische wet verbiedt sinds enkele jaren „het promoten van niet-traditionele seksuele relaties onder minderjarigen". De film over de beroemde Britse artiest is geschikt bevonden voor kijkers van 18 jaar en ouder.


Filmstudio's dreigen met boycot anti-abortusstaat

Onder andere Avengers: Endgame werd in Georgia opgenomen/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

30 MEI 2019

Grote entertainmentbedrijven Disney, Netflix en WarnerMedia, ook bekend van HBO, dreigen geen films en series meer op te nemen in de Amerikaanse staat Georgia. Daar is namelijk een wet aangenomen die de mogelijkheid van abortus flink inperkt.

Ernstig beperkt

„Ik denk dat veel mensen die voor ons werken daar niet meer aan de slag willen", stelt topman Bob Iger van Disney. Een bestuurder van Netflix reageerde eerder deze week al: „We hebben veel vrouwen die in Georgia werken aan producties en hun rechten, samen met die van miljoenen anderen, zullen ernstig worden beperkt door deze wet."


Borat oorzaak scheiding Pamela Anderson en Kid Rock

Borat/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

30 MEI 2019

In sommige gevallen scheiden mensen omdat de liefde verwaterd is, in andere gevallen scheiden ze vanwege Borat. De beroemde tv-ster is verantwoordelijk voor de echtscheiding van Pamela Anderson en Kid Rock.

Snel einde

Het over hun oren verliefde duo stapte in 2006 in het huwelijksbootje, maar een jaar later was het schip alweer gezonken. De liefde was omgeslagen in ruzie met dank aan de Kazach Sacha Baron Cohen. Zijn personage Borat valt in de film Sascha voor de beroemde tv-actrice en middenin signeersessie probeert hij haar te kidnappen, zodat hij de plaats van Kid Rock als haar man over kan nemen.