Santana over Beyoncé: ze is niet echt een zangeres

15 februari 2017 om 12:14 door Daisy Heyer
Santana over Beyoncé: ze is niet echt een zangeres
Santana en Beyoncé. / Getty Images

Hoewel het internet de afgelopen dagen bijna uit elkaar barst van al het positieve nieuws omtrent Beyoncé, is niet iedereen fan van de zangeres. De legendarische gitarist Carlos Santana heeft fans van Queen Bee woedend gemaakt, door in de Australische pers te verkondigen dat hij haar „geen zangeres” vindt.

Santana deed de uitspraken naar aanleiding van het optreden van Beyoncé tijdens de Grammy's eerder deze week. Adele vertrok bij de Grammy's met maar liefst vijf beeldjes, terwijl Beyoncé er ‘slechts’ twee op haar schoorsteenmantel kan bijplaatsen. „Ik denk dat Adele heeft gewonnen, omdat zij echt kan zingen”, aldus Santana tegen het Australische persbureau.

Wel mooi, geen zangeres

„Met alle respect naar Beyoncé, ze is ontzettend mooi om naar te kijken en het is meer een soort van modelachtige vorm van muziek. Muziek die gestalte geeft aan kleding bijvoorbeeld. Ze is niet echt een zangeres, nogmaals met alle respect naar haar.”

Adele en Beyoncé traden allebei op tijdens de Grammy's zondag, maar waar Adele het deed met slechts een microfoon en haar enorme stemvolume, trok Beyoncé er tijdens de performance van de nummers Love Drought en Sand Castles een grote groep met danseressen en visual effects bij. „Adele kan echt zingen”, zegt Santana. „Zij brengt geen dansers en extra's op het podium. Zij kan daar gewoon staan en het liedje brengen en dat is alles. Dat is waarom zij de winnares is.”

 

Niet iedereen was pro Adele dit weekend. Fans van Beyoncé waren woest dat de zangeres geen award kreeg voor haar album Lemonade en ook Adele vond eigenlijk dat Beyonce er met de prijs vandoor had moeten gaan. Ze brak zelfs haar Grammy in tweeën om een helft aan haar ‘idool’ te geven.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!