Ramin is YouTube-hit door cover die hij niet zingt

17 februari 2017 om 09:07 door Constance van Amstel
Ramin is YouTube-hit door cover die hij niet zingt
Ramin Rezai heeft miljoenen views op YouTube./eigen foto

UPDATE 05/04/2017: De video is inmiddels verwijderd door Universal, de platenmaatschappij van Drake.

De 23-jarige Ramin Rezai uit Hoofddorp is een hit op YouTube. Zijn naam staat als ‘featuring artist’ bij een cover van de populaire Canadees Drake en die video is inmiddels bijna driehonderdmiljoen (!) keer bekeken. Absurd veel, helemaal als je je bedenkt dat de stem die op de plaat te horen is, helemaal niet die van de Nederlandse student is!

Wie het dan wel zingt, is onbekend. Maar dat maakt Ramin niet uit, want hij heeft dankzij deze cover eindelijk de aandacht waar hij al zo lang op zat te wachten. „Ik zing zelf al jaren covers van nummers van andere artiesten. Het liefst zou ik zoals Esmée Denters en Justin Bieber doorbreken dankzij mijn video’s, maar dat bleef tot nu toe uit. Ik studeer marketing, maar mijn grote droom is om zanger te worden”, vertelt Ramin.

Tekst gaat verder onder de video
 

Afgelopen zomer ontdekte Ramin dat de tot dan doe anonieme cover van de Drake-song One Dance het erg goed deed op YouTube. Zelf zette Drake deze song nooit op deze videosite en dus komen fans die het liedje zoeken al snel uit bij de cover. Omdat Ramin zelf ook wel hoorde dat zijn stem een beetje leek op die van de onbekende zanger, zocht hij contact met de eigenaar van het YouTube-kanaal dat de Drake-cover online had gezet.

Slimme zet

Deze Duitser wist ook niet wie het inmiddels al miljoenen keren beluisterde liedje dan wel had ingezongen en wilde Ramin wel helpen. Hij zette de naam van de Nederlandse student als ‘featuring artist’ bij de video. „Mensen die de video bekijken, kunnen vervolgens makkelijk doorklikken naar mijn eigen YouTube-kanaal. Daar heb ik natuurlijk snel nieuwe video’s op gezet”, vertelt de slimme Ramin.

De doorbraak van de Hoofddorper lijkt opeens toch een stuk dichterbij, nu zijn video’s massaal worden bekeken door mensen die denken dat hij de zanger is van de Drake-cover. „Door deze slimme marketingactie zijn mijn covers al meer dan 600.000 keer bekeken en krijg ik interesse van labels”, klinkt het trots. Over of hij het niet erg vindt dat hij nu bekend wordt met een liedje dat hij zelf niet heeft gezongen, is Ramin duidelijk. „Nee hoor, alle andere liedjes zijn wel van mij en daar krijg ik positieve reacties op. Ik vind het eigenlijk gewoon een bizar, maar grappig verhaal!”

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!