Showbizz

Pleun (The Voice): Wie weet een goede artiestennaam?

Pleun (The Voice): Wie weet een goede artiestennaam?

Pleun Bierbooms, trots na de finale van The Voice of Holland. / Paul Bergen | ANP

Foto van 'Erik Jonk'

19 FEB 2017

De nieuwe Voice of Holland heet Pleun. Hoe kijkt ze terug en wat gaat ze doen? En hoe moet ze als artiest eigenlijk gaan heten?

Pleun Bierbooms (18) uit Nuenen werd vrijdag voor 2,5 miljoen kijkers de zevende Voice of Holland. De studente marketing en communicatie met een bijbaantje als afwasser heeft nu een platencontract in handen. De fans van de kleine zangeres, Pleunkabouters, dragen haar alvast op handen. Wat zal de toekomst Pleun brengen?

Rustige zaterdag

Wat is er na vrijdagavond op je afgekomen?

Een supergezellige afterparty met feestende coaches en oud-deelnemers. Dat duurde tot diep in de nacht. Ik ben in Hilversum blijven slapen en heb een rustige zaterdag gehad. Met vriendinnen ben ik gaan lunchen, heb bijgeslapen en heb de finale in m’n eentje nog eens teruggekeken. Zondag was vooral een persdag.

Met wat voor verwachting kwam je auditie doen eigenlijk?

Dat ik minimaal één stoel zou laten draaien, haha. Het liefst die van Waylon, nou dat was na twee zinnen geregeld. Helemaal top. Verder wilde ik een mooie blind audition neerzetten met het mooiste nummer van mijn lievelingsartiest (A Million Years Ago van Adele, red.). Ik wilde een ronde meemaken. Pas tijdens de liveshows dacht ik ‘nu wil ik winnen ook’.

Stond je in die auditietijd nog af te wassen in een restaurant?

Ja hoor. Diezelfde week nog een paar avonden volgens mij.

Pleun (The Voice): Wie weet een goede artiestennaam?

Pleun op de afterparty met Maan, de winnares van 2016. / Instagram

De vorige winnares Maan is nooit meer naar school teruggekeerd. Hoe gaat dat met jouw studie?

Ik ga er rustig over nadenken en het bespreken met school en de platenmaatschappij. Misschien kan er zo’n rooster als bij topsport komen. Wat ik zeker weet is dat ik me vol op de muziek wil storten.

Alles of niets

Had je eerder al overwogen om aan The Voice mee te doen?

Zeker weten, maar ik voelde me er nog niet 100 procent klaar voor. Het is bij mij alles of niets.

Na één liedje was je opeens de Nederlandse Adele. Dat is een eer, maar misschien ook een stempel?

Ik ben niet zo bang voor een stempel. Ik voel me vooral vereerd met zo’n vergelijking en zou met niemand anders dan Adele vergeleken willen worden. Als mensen ook maar een beetje Pleun blijven zien. Ik doe Adele niet na en probeer mijn unieke zelf te zijn.

Je werd favoriet voor de winst. Twijfelde je zelf nog?

Ik zag het op social media voorbijkomen, maar ja, dat zei men ook over Dwight. Ik was er niet zo mee bezig. De favorietenrol gaf me motivatie, maar ik probeer nooit iets te verwachten. Dan kan het alleen maar tegenvallen. Mijn doel was elke liveshow genieten en boven mezelf uitstijgen. Dat lukte, want de scores werden steeds hoger. Mijn doel was ook zonder winst bereikt.

Gevoelens op papier

Wat mag de toekomst je brengen?

Mijn eigen pad, mijn eigen muziek en nummers die ik zelf ga schrijven. Gevoelens op papier kunnen zetten, wil ik graag leren. Ik hoop met toffe mensen te gaan werken en dat mijn muziek inspireert en wordt gewaardeerd.

Je hebt een platencontract in the pocket. Wat wil je graag maken?

Ik houd van powerballads en van soul-jazzachtige muziek. Muziek die trekt en sleept, met een lekkere beat eronder. Ik hoop gewoon vette tracks te mogen maken en graag zou ik mijn persoonlijkheid behouden, zoals het bij de blind audition nog was.

Hier zie je de auditie:

Wat is je mooiste prijs? De eer, het platencontract, de auto of optredens bij De Toppers?

Ik vind die bokaal zo cool. Ik kan niet stoppen ernaar te kijken, ik wil er mee slapen en mee opstaan.

Maar ook de Amsterdam ArenA wacht op Pleun.

Jaaaaaaaa, Toppers.

Yesssss

Ben jij de vierde Topper soms die bekendgemaakt gaat worden?

Nee, maar ik ben wel héél benieuwd. Hoe wordt die bekendgemaakt dan?

De Toppers zitten bij RTL Late Night maandagavond.

Ooohhh, daar zit ik ook! Yessss.

Pleun (The Voice): Wie weet een goede artiestennaam?

Pleun met nummer 2 Isabel Provoost; coach Waylon omhelst Sanne Hans. / Paul Bergen | ANP

Je coach Waylon vertelde Metro dat hij je wil blijven steunen als de liefde van twee kanten komt. Wat denk je?

Ik sta er helemaal in met hem, we begrijpen elkaar. Ik hoef niks van Waylon, hij hoeft niets van mij en we gunnen elkaar alles. Hij vindt het vooral belangrijk dat ik doe wat ik wil. We hebben enorm veel reacties op ons duet van vrijdag gehad. Als ik er naar kijk, schiet ik elke keer weer vol. Superirritant, haha.

Hij gaf je als cadeau je rijbewijs. Wanneer begin je met lessen?

Heel lief, maar ik hoorde dat de autosponsor me het rijbewijs ook wil geven. Hoe dan ook, ik wil nog deze maand mijn eerste rijles.

Plouououwn

Ga je optreden als Pleun of overweeg je een internationale naam?

Tja, ik zit wel met een dilemma. Als ik in het buitenland ben, klinkt het van Plooiin of Plouououwn. Niemand kan mijn naam uitspreken! Dus… mag ik in Metro een oproep doen voor een goede en leuke artiestennaam?

Pleun (The Voice): Wie weet een goede artiestennaam?

Coach Waylon knielt voor zijn winnende pupil Pleun. / Paul Bergen | ANP

Eerdere Voice-winnaars

Eén man en verder alleen maar vrouwen gingen Pleun als winnaars voor. Dit zijn ze (en hun coaches):

• 1 Ben Saunders (Roel van Velzen)

• 2 Iris Kroes (Marco Borsato)

• 3 Leona Philippo (Trijntje Oosterhuis)

• 4 Julia van der Toorn (Marco Borsato)

• 5 O’G3NE (Marco Borsato)

• 6 Maan de Steenwinkel (Marco Borsato)


Views

300+

Take That viert jubileum en komt naar Nederland

Take That begon bijna dertig jaar geleden met vijf leden. Foto: ANP

Foto van 'Lisa Vermeij'

21 SEP 2018

Het is al ruim 24 jaar geleden dat Take That doorbrak in Nederland en volgend jaar viert de band hun dertigjarige jubileum. Om dat te vieren gaan ze op tournee. De Britse boyband staat op 17 juni met hun Greatest Hit Live 2019 in AFAS Live.

De band gaat niet alleen op tournee, op 23 november verschijnt er ook een Best Of-album met alle hitsingles en vier nieuwe nummers.


Views

1k+

Wesley en Yolanthe gestart met adoptietraject

Wesley Sneijder met zijn vrouw Yolanthe en zijn kinderen Xess Xava en Jessey na afloop van de oefeninterland tussen het Nederlands elftal en Peru. Foto: ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

21 SEP 2018

Voor Wesley Sneijder en zijn vrouw Yolanthe was het al een lange tijd een wens om een tweede kindje te adopteren. Binnenkort zou de wens misschien werkelijkheid kunnen worden. ,,We wachten nu tot we worden gebeld", zegt Yolanthe in een interview met het AD.

Lang traject

Maar het adopteren van een kindje is een langlopend traject. ,,Het kan nog wel twee jaar duren voordat we iets horen. Als het komt, dan komt het."


Views

700+

Kan een smartphone je digitale zakelijke partner zijn?

Een smartphone die ook je digitale zakenpartner is

In samenwerking met Huawei

18 SEP 2018

Speciaal ontwikkeld voor de ambitieuze young professional: de nieuwste Mate 20 lite smartphone van Huawei. De vraag of je smartphone ook je digitale zakenpartner kan zijn kan met deze serie direct met ‘ja’ worden beantwoord. Die young professionals hebben uiteraard te maken met tal van zakelijke partners in levenden lijve, maar zij hebben er nu ook een digitale ‘collega’ bij.

Nu al in Nederland

Werd eerder dit jaar de Huawei P20 Pro gelanceerd (de smartphone met tal van bijzondere fotografiemogelijkheden), onlangs was het op consumentenelektronicabeurs de beurt aan de Mate 20 lite. Met de woorden ‘ideale combinatie van beauty & brains, met kracht, functionaliteit en fotografie in een strak en eigentijds zakenjasje’ werd het nieuwe pronkstuk uit Azië gelanceerd.


Views

2k+

Downton Abbey-film komt in najaar 2019 uit

De cast van Downtown Abbey. / ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

19 SEP 2018

Goed nieuws voor fans van de populaire televisieserie Downton Abbey. Zij kunnen vast de datum waarop de film uitkomt omcirkelen in hun agenda. Deadline meldt dat de film voor het eerst te zien is op 13 september 2019. Iets minder dan een jaartje wachten nog dus.

„Sinds de serie is beëindigd wachten veel fans van Downton op het volgende hoofdstuk van de Crawley-familie", zegt Peter Kujawski van het productiehuis Focus Features. „We zijn zeer verheugd om deel uit te maken van deze ongelooflijke groep filmmakers en de wereld van Downton volgend jaar september naar het grote scherm te brengen."

Emmy's en Golden Globes


Views

1k+

Ook Snow Patrol onder de indruk van Glennis Grace

Ook Snow Patrol onder de indruk. / ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

19 SEP 2018

Ook Snow Patrol heeft genoten van de vertolking van Glennis Grace van een van hun nummers. Grace zong in de finale van America’s Got Talent het nummer Run van de Britse band.

„Ik zag net Glennis Grace’ versie van ons liedje Run in America’s Got Talent. Wow!”, staat in een tweet van de band, ondertekend door Lightbody. „Wat een geweldig optreden. Goed gedaan.”


Views

900+

Er kan niet langer gestemd worden op Glennis Grace

Glennis Grace kreeg een staande ovatie van jury en publiek. / ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

19 SEP 2018

Het zit erop voor Glennis Grace. Grace zong dinsdagavond in de finale van America’s Got Talent en kreeg daarvoor een staande ovatie van jury en publiek. Woensdag werden in de Verenigde Staten in de vroege ochtend de stembussen gesloten. Het Amerikaanse publiek kon sinds dinsdagavond twaalf uur lang stemmen op hun favoriet.

Eigen show

Grace zong in de finaleshow het nummer Run van Snow Patrol. Woensdagavond, Amerikaanse tijd, wordt de winnaar aangewezen. Er zijn nog tien finalisten in de race, variërend van comedians tot acrobaten en van een goochelaar tot een operazanger.


Views

1k+

Likeability of 5

Ariana Grande stopt tijdelijk na dood ex-vriend

Ariana Grande tijdens een concert. / Getty Images

Foto van 'Daisy Heyer'

18 SEP 2018

Ariana Grande stopt er tijdelijk mee. Dat maakte de zangeres dinsdag via haar management bekend. Tijdens haar ingelaste pauze wil ze meer tijd met haar verloofde Pete Davidson spenderen, thuis in New York.

„Gezien de gebeurtenissen van de afgelopen tijd zal Ariana alle tijd die zij nodig heeft nemen om te herstellen. Ze zal dichtbij huis blijven en gebruikmaken van deze periode om tijd door te brengen met haar geliefden en muziek te maken zonder druk van deadlines. Ze dankt haar fans voor hun begrip."

Dood Mac Miller


like
user_a9221358d68e2d8210ab01184b6a501665380791_avatar

Views

2k+

Dit is wanneer Riverdale seizoen 3 op Netflix komt

Foto: Netflix

Foto van 'Daisy Heyer'

18 SEP 2018

Fan van Riverdale? Dan hebben we goed nieuws voor je, want het is eindelijk bekend wanneer het derde seizoen van de serie op Netflix komt te staan. En dat is eerder dan je denkt!

Want waar we normaal nogal eens een tijdje moeten wachten tot Amerikaanse series hier ook worden uitgezonden, geldt voor Riverdale dat alle afleveringen van het derde seizoen wederom 24 uur nadat ze zijn uitgezonden in Amerika ook in Nederland te zien zijn.

Voor de eerste aflevering is dat dus al op 11 oktober, waardoor je binnen een maand al kunt genieten van de volgende afleveringen van de serie. YES!


Views

2k+

Penoza krijgt vervolg in de bioscoop

Monic Hendrickx op de loper van Tuschinski voorafgaand aan de premiere van het vijfde seizoen van misdaadserie Penoza van KRO-NCRV. / ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

18 SEP 2018

Goed nieuws voor fans van de tv-serie Penoza. Het langverwachte bioscoopvervolg op de hitserie gaat definitief door. De opnames van de film starten binnen enkele maanden in Amsterdam en in het buitenland. Dit heeft productent NL Film dinsdag bekendgemaakt.

Op zichzelf staand verhaal

Regisseur en schrijver Diederik van Rooijen is tevreden met het scenario en de financiering van het project is nagenoeg rond. Waar de film exact over gaat en welke acteurs er precies terugkeren, willen de makers nog niet zeggen. „Maar alle vaste acteurs die we wilden, hebben ja gezegd”, vertelt Van Rooijen.


Views

1k+

Glennis Grace klaar voor Amerikaanse finale

Glennis Grace staat de pers te woord op luchthaven Schiphol. De zangeres slaagde erin door te dringen tot de halve finale van talentenjacht America's Got Talent. / ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

18 SEP 2018

Dinsdagavond staat Glennis Grace in de finale van het talentenprogramma America’s Got Talent. Vorige week beloonden de Amerikaanse tv-kijkers haar met een plekje in de eindronde van het programma.

De finale is verdeeld over twee avonden, die om 02.00 uur Nederlandse tijd beginnen. Er zijn nog tien finalisten in de race. Glennis Grace heeft al aangekondigd dat ze twee keer optreedt. Dinsdagavond zingt ze solo en woensdag zingt ze een duet met een bekende artiest.

Staande ovatie


Views

800+

Likeability of 5

Kees & Co maakt zich op voor comeback op tv

Simone Kleinsma/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

17 SEP 2018

Na een afwezigheid van twaalf jaar keert Kees & Co terug op de televisie met nieuwe aflevering. De serie werd gemaakt van 1997 tot 2006, maar stopte destijds. De herhalingen op Videoland blijken echter dusdanig populair dat ervoor gekozen is om de show terug te laten keren.

Grote behoefte

,,Het is één van onze populairste series en er is een grote behoefte naar een nieuw seizoen", dat verklaart een woordvoerder van RTL, dat Videoland onder haar hoede heeft.


like
user_21ceecf3f21c41adfd790f51de224ece51f406bc_avatar

Views

1k+

Waar kun je de finale America's Got Talent kijken?

Glennis Grace staat in de nacht van 18 op 19 september in de finale van America's Got Talent. Foto: ANP

Foto van 'Lisa Vermeij'

17 SEP 2018

Het is je vast niet ontgaan. De Nederlandse Glennis Grace staat in de finale van America's Got Talent. Maar waar, wanneer en hoe kun je haar zangkunsten bewonderen?

In de nacht van 18 september op woensdag 19 september zingt Glennis in de finale die op de Amerikaanse zender NBC wordt uitgezonden tussen 02.00 en 04.00 (Nederlandse tijd).

Op deze site van NBC kun je live mee kijken, maar dan moet je wel zorgen dat je via een proxy-server uit de USA kijkt. Als je een beetje handig bent kun je dat zelf instellen. Anders kun je via deze site een account aanmaken voor 3,99 euro (vergeet niet om aan het einde van de maand op te zeggen)


Views

2k+

Famke Louise vond opnames documentaire confronterend

In de documentaire is onder meer te zien hoe Famke Louise omgaat met de extreme roem, ambitie, offers en haters. Foto: Elza Jo Tratlehner

Foto van 'Lisa Vermeij'

17 SEP 2018

Het leven van de 19-jarige artiest en vlogger Famke Louise is door documentairemaakster Elza Jo Tratlehner vastgelegd in een vierdelige documentaire. De serie zal worden uitgezonden door Videoland.

Wennen aan de camera

In de documentaire is onder meer te zien hoe Famke Louise omgaat met de extreme roem, ambitie, offers en haters. Famke Louise voelde zich al meteen vereerd dat er een documentaire over haar werd gemaakt. Ondanks dat Famke vlogt en wel gewend is aan de camera vond het ze wat onwennig om uren per dag een camera op haar gezicht te hebben en zich zo open te stellen. ,,Ik vond het best confronterend om alles terug te zien, maar ik geniet van elke seconde van mijn leven op dit moment. Er zijn goede en slechte momenten, maar ik blijf hard werken."


Views

1k+

Albert Verlinde terug als entertainmentdeskundige

Albert Verlinde. / ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

17 SEP 2018

De geruchten deden al langer de rondte, maar inmiddels is door Albert Verlinde zelf bevestigd dat hij begin volgend jaar zal terugkeren op televisie als entertainmentdeskundige. Verlinde liet aan het AD weten dat hij een contract voor twee jaar heeft ondertekend bij John de Mol.

Het is nog niet bekend hoe het programma gaat heten. Behalve Verlinde zal ook Jan Versteegh zijn medewerking aan het programma gaan verlenen. Het is nog niet duidelijk op welk platform van De Mol het nieuwe concept te zien zal zijn.

Begon weer te kriebelen


Views

1k+

Boer Remco bedonderde de boel bij Boer Zoekt Vrouw

Remco van Boer Zoekt Vrouw. / Boer Zoekt Vrouw

Foto van 'Daisy Heyer'

16 SEP 2018

Het programma is nog maar net begonnen, of er is al (koeien)stront aan de knikker bij Boer Zoekt Vrouw: boer Remco heeft de boel namelijk bedonderd. Dat meldt het programma zelf op hun website.

,,Na de opnamen van het tentfeest hoorden wij dat boer Remco ten tijde van de voorstelaflevering in mei al met meerdere dames intensief contact had", meldt Boer Zoekt Vrouw. ,,Op verzoek van Remco hebben zij een brief geschreven naar het programma en waren ook op het tentfeest."

Snel ter ore


Views

3k+

Finale The Voice Senior 'helpt' Twan Huys aan record

Twan Huys in actie/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

15 SEP 2018

De kijkcijfers van het vernieuwd RTL Late Night met Twan Huys waren tijdens de eerste twee weken niet heel best te noemen. Vrijdag kwam daar echter verandering in. De tiende uitzending zorgde voor een publiek van 1,7 miljoen mensen.

De recordscore is niet los te zien van het programma The Voice Senior. De finale van de talentenjacht werd door twee miljoen mensen bekeken en was daardoor het beste programma van de avond.

Ontknoping


Views

2k+

Jimi Bellmartin (69) winnaar eerste The Voice Senior

Jimi wint The Voice Senior. Foto: ANP

Foto van 'Bregje Simons'

15 SEP 2018

De 69-jarige Jimi Bellmartin heeft vrijdagavond de titel The Voice Senior in de wacht gesleept. De Brabantse Vughtenaar kreeg van de kijkers thuis de meeste stemmen en won daarmee de eerste editie van RTL4-kijkcijferhit The Voice Senior. De vocalist uit het team van Gerard en Gordon mag een EP opnemen en optreden op het Muziekfeest van het Jaar in de Ziggo Dome. Ook mag hij met Marco Borsato op het podium tijdens zijn concert in Carré.

Grote doorbraak

„Ik ben echt in shock", zei de 69-jarige zanger tijdens de uitzending van RTL Late Night, waar Wendy van Dijk en Martijn Krabbé de winnaar bekend maakten. Zijn kleinkinderen gaven hem op voor de talentenshow en al bij de eerste noten van zijn blind audition, waar hij It's A Man's Man's Man's World van James Browns zong, draaiden alle coaches hun stoel om. In de finale vertolkte hij To Love Somebody van Bee Gees en Stand By Me van Ben E. King.


Views

2k+

Justin en Hailey Baldwin zijn stiekem getrouwd

Foto: Instagram @justinbieber

Foto van 'metronieuws'

14 SEP 2018

Hij was een tijdje de meest begeerde knul onder dertienjarige meisjes (en allicht nog vele andere vrouwen), maar zanger Justin Bieber is nu officieel van de markt.

Het is niet helemaal zeker, maar als we anonieme bronnen aan onder andere People mogen geloven, is Bieber donderdag stiekem getrouwd met model Hailey Baldwin. Hoera!

Religieuze ceremonie


Views

3k+

Steun voor Jantina en Gerard uit 'Hello Goodbye'

Vader en dochter op schiphol. / Foto: KRO-NCRV

Foto van 'metronieuws'

14 SEP 2018

Jantina Koeman en haar man Gerard waren afgelopen week te zien in het programma Hello Goodbye van de KRO-NRCV. De video van de dementerende Gerard ging viral.

Het echtpaar werd gefilmd terwijl ze op Schiphol aan het wachten waren op hun dochter Sylvia. Te zien was hoe Jantina liefdevol vertelde over het leven met haar dementerende man en dat ze hoopte dat hij hun dochter zou herkennen.

Lofprijzingen


Views

3k+