‘Niet Anouk, maar Ilse moet terug in The Voice’

17 februari 2017 om 18:40 door Metro
‘Niet Anouk, maar Ilse moet terug in The Voice’
Ilse en Anouk bij hun rode stoelen./samenstelling met ANP-foto's

De vrijgekomen plaats op de rode draaistoelen van The Voice of Holland moet niet worden ingevuld door Anouk, maar door Ilse DeLange. Dat is althans de wens van de kijker, zo blijkt uit een poll op metronieuws.nl.

Vrijdagochtend maakte Guus Meeuwis bekend dat hij het na slechts een jaartje als coach alweer voor gezien houdt. Naar eigen zeggen omdat hij het komend jaar te druk heeft met zijn eigen projecten, maar achter de schermen wordt ook gezegd dat de Brabantse zanger het simpelweg niet zo naar zijn zin had in de rol van coach.

Officieel is er nog niets over naar buiten gebracht, maar het antwoord op de vraag wie Meeuwis nu moet opvolgen, lijkt niet zo moeilijk. Zangeres Anouk tekende in 2015 voor twee jaar bij het RTL 4-programma, maar moest zich al na een seizoen terugtrekken vanwege haar zwangerschap. Waylon verving haar, maar die kan met het vertrek van Meeuwis waarschijnlijk gewoon blijven zitten. Ook Ali B en Sanne Hans willen blijven en zo zouden de 4 zetels eenvoudig weer gevuld zijn.

Ideale groep

Toch vroegen we ook jullie mening. In een poll over wie er in de ‘ideale Voice-coachgroep’ zou moeten zitten, zijn Inmiddels zijn een kleine 3000 stemmen binnengekomen en daaruit blijkt dat het grootste deel van de metronieuwslezers niet zit te wachten op de terugkeer van de Haagse rockchick.

 

We legden verschillende samenstellingen voor, en slechts 29 procent van de stemmen gaat naar een samenstelling met Anouk daarin. Voor de voor de hand liggende combinatie voor het nieuwe seizoen, dus Anouk, Ali B, Sanne en Waylon, kiest maar 14 procent.

Ilse DeLange

Opvallend is dat veel lezers uitkijken naar de terugkeer van Ilse DeLange. Zij verliet de show na het seizoen 2014-2015 om zich volledig op The Common Linnets te kunnen storten en werd vervangen door Anouk. Ruim 40 procent van de stemmen gaat naar een groep met daarin de Twentse blondine. Met 37 procent van de stemmen is de combi Ilse, Sanne, Waylon en Ali B de populairste.

De kans dat Ilse en Waylon echter naast elkaar in de rode stoelen plaats zullen nemen lijkt ons echter klein. De twee gingen kort na het Eurovisiesongfestival waar ze als The Common Linnets tweede werden met ruzie uit elkaar.

Andere namen die genoemd worden onder poll van metronieuws.nl zijn die van Bløf-zanger Paskal Jacobsen, Edsillia Rombley en Jan Smit. Ongetwijfeld zal er binnenkort duidelijkheid worden verschaft, aangezien de eerste audities voor het nieuwe seizoen van The Voice of Holland er alweer aan zitten te komen.

 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!