Showbizz

Dj Sophie Francis: eerst Miami, daarna eindexamen

Sophie Francis: "Meisjes moeten zichzelf drie keer zo hard bewijzen."/Foto's David Arnal

Foto van 'Mario Wisse'

21 FEB 2017

De 18-jarige Nederlandse scholiere Sophie Francis tekende onlangs een contract bij Spinnin’ Records en is als meisje een opvallende verschijning in de door mannen gedomineerde dj- en producerswereld.

Sophie Francis vindt dat er te weinig uren in een dag zitten. Ze leert zich een slag in de rondte voor haar examens – aan de Internationale School in Eindhoven volgt ze een opleiding die vergelijkbaar is met atheneum - en schiet daarnaast pijlsnel richting de top van de dancewereld. Met alles wat daarbij komt kijken. „Nu ben ik een paar weken hard aan het leren en in maart vertrek ik naar Ultra in Miami, echt super vet. Daarna heb ik eindexamen.” Voor de leken onder ons: het Ultra Music Festival is het grootste elektronisch muziekfestival ter wereld.

Hoe reageerde je toen je hoorde dat je in Miami mag draaien?
Het enige wat ik riep was: what the fuck! Meer kon ik niet zeggen. Het was trouwens twee keer geweldig nieuws in één telefoontje want ik hoorde ook dat ik van de zomer ook twee keer op Tomorrowland sta. Ik kan echt niet wachten! Nu moet ik nog veel optredens afwijzen omdat ik te veel huiswerk heb. Straks hoeft dat niet meer.

Wat voor muziek maak je?
Mijn stijl kun je niet echt in een hokje stoppen. Het is pop, house, dancehall, future bass, trap, tropical en urban, met heel veel goede energie. Ik wil dat je er blij van wordt. Daar gaat het om.

Je leeft de droom van velen. Voel je dat ook zo?
Ik voel in elk geval dat het mijn eigen droom is die ik leef. Straks mag ik fulltime de wereld rondreizen met mijn muziek. Dat is zo verschrikkelijk cool.

Wat is het beste optreden dat je tot nu toe hebt mee gemaakt?
Valencia waar ik voor 35.000 mensen draaide die helemaal uit hun dak gingen. Dat geeft je een mega adrenaline-rush. De tijd in de dj-booth staat gaat dan ontzettend snel voorbij. Anderhalf uur lijkt vijf minuutjes.

Wat is de beste show die je zelf ooit zag?
Wat performers betreft die een goede connectie hebben met het publiek: Steve Aoki. Hij nodigde me vorig jaar uit op 7th Sunday en toen hebben we later samen gedraaid in een club op Mallorca, beide keren was het geweldig. Hij heeft zo’n power en neemt het publiek helemaal mee.

Je staat dus ook samen met de gearriveerde sterren op het podium. Zo zag ik je ook met Martin Garrix op Mallorca. Wat voor jongen is hij?
Een supertoffe. Heel down-to-earth, praat met iedereen en doet tegen iedereen normaal. In dat opzicht is hij echt een voorbeeld voor mij. Het succes is hem niet naar het hoofd gestegen.

Jij wordt nogal eens met hem vergeleken omdat je ook zo jong bent en hard gaat. Wat vind je van die vergelijking?
Op zich vind ik dat een eer. Maar nu is het een beetje zo dat iedereen mij kent als 'de vrouwelijke Martin Garrix', en ik denk dat hij dat een beetje beu is, haha. En ik zou willen dat ze mij kennen als Sophie Francis.

Ik zie op YouTube dat er behalve complimenten ook kritiek is. ‘Ze wordt gehyped’, ‘Ze kan niet mixen’, ‘Ze heeft een ghostproducer’, ‘Ze heeft een rijke vader die dit voor haar regelt’ – dat soort dingen. Hoe ga je daar mee om?
In het begin vond ik dat verschrikkelijk. Bovendien is het grote onzin. Dat ik een ghostproducer zou hebben, is niet waar. Ik werk vaak met andere schrijvers en producers samen - net als de meeste andere artiesten - die ik ook altijd credits geef. Maar ik heb met een paar grote dj’s gepraat en die zeggen: dat hoort er nu eenmaal bij. Over het mixen: kom maar een keer naar mijn show en zie het voor jezelf, haha. En dan de dingen die ze zeggen over gehyped en rijk... Dat soort onzin is oneerlijk en sommige comments zijn heel seksistisch. Zeker wanneer je een meisje bent want meisjes moeten zichzelf drie keer zo hard bewijzen. Daarom zijn er ook zo weinig bekende vrouwelijke dj’s.

Is het echt zo’n mannenbastion?
Enorm. Als een jongen staat te draaien wordt door niemand in de gaten gehouden, die staat gewoon lekker te mixen. Als ik draai, staat er soms vijf man op mijn handen te kijken. Hebben ze een weddenschap afgesloten, zo van ‘die mixt niet echt, wedden?’. Dan zijn ze zelfs verrast dat ik kan mixen. Maar gelukkig gebeurt het steeds minder vaak. Ook hoor ik vaak hele seksistische opmerkingen over hoe ik hier gekomen ben, zo erg dat ik het niet eens kan herhalen. Nogmaals onzin en niet eerlijk.

Merk je onder collega’s iets van kritiek?
De grote dj’s vinden het leuk. Die vinden het cool dat er ook eens een keer een meisje is, een die het ook echt goed kan. De minder bekende hebben soms kritiek, maar dat is vaak jaloezie, of ze zien mij als een bedreiging (lacht).


Komt Tempation-Megan Joshua verrassen in EOTB?!

Megan uit Temptation Island. / RTL Beeldbank

Foto van 'Daisy Heyer'

GISTEREN

Dikke kans dat de kijkers van Temptation Island (wat nu even niet wordt uitgezonden) zich elke zondagavond storten op een gloednieuwe aflevering van Ex On The Beach All Stars. En daar komt een oude Temptation-deelneemster in terug, als we sommige media mogen geloven: Megan (snap je)!

Megan deed in 2018 mee aan Temptation Island met haar toenmalige lover Kevin. Dat ging al snel mis: Kevin was meerdere malen vreemdgegaan voordat het koppel meedeed aan het programma. Megan kreeg door de lieve woorden en vriendelijke schouder om op te huilen van Joshua al snel het besef dat ze wellicht beter weg kon gaan bij Kevin. En haar 'liefdesverdriet' genas snel door de bedkunsten van Joshua, waar ze al op dag 3 kennis mee maakte.

Doei beste vriend, hallo Ex On The Beach!


Komt er dan toch een Harry Potter-filmreünie?

Komt er dan toch een Harry Potter-filmreünie?

Rupert Grint en Tom Felton lijken wel wat te voelen voor een Harry Potter-filmreünie. /ANP

Foto van 'Metro'

14 JUN 2019

Harry Potter liefhebbers opgelet! Er bestaat een kans dat we Rupert Grint en Tom Felton weer te zien krijgen in de tovenaarswereld, zij lijken namelijk wel wat te voelen voor een eventuele filmreünie. Aan het Amerikaanse tijdschrift Entertainment Weekly vertellen de acteurs dat hun personages een deel van hen zijn geworden en dat het ze erg leuk lijkt weer eens deel te zijn van de magische wereld.

Eerder deze week opende een nieuwe attractie in het het Wizarding World of Harry Potter-pretpark, namelijk Hagrid’s Magical Creatures Motorbike Adventure. Een paar Harry Potter-acteurs waren aanwezig om de opening zo feestelijk mogelijk te maken, waaronder Grint en Felton.

Eventuele remake


Britt Dekker gaat dierenquiz presenteren

Britt Dekker tijdens de seizoenspresentatie van de NPO 2018-2019. / ANP

Foto van 'Metro'

13 JUN 2019

Voormalig realityster Britt Dekker gaat voor het eerst haar eigen studioprogramma presenteren. Dekker, die ook video’s maakt voor haar eigen Youtube-kanaal, zal de dierenquiz Paardenpraat TV op de AVROTROS aan elkaar gaan praten.

Eerste eigen studioprogramma

„Dit is heel cool, ik krijg mijn eigen dierenquiz bij AVROTROS op NPO3” deelt de 27-jarige Dekker donderdag op Instagram. „Echt super gaaf, want dit is mijn eerste eigen studioprogramma en we hebben echt twee mega toffe teamcaptains die nog geheim moeten blijven.”


Best Social Awards: Bram Krikke en Rico Verhoeven

Best Social Awards: Bram Krikke en Rico Verhoeven

Rico Verhoeven. / Robin Utrecht | ANP

Foto van 'Erik Jonk'

13 JUN 2019

Presentator Bram Krikke, kickbokser Rico Verhoeven, politicus Jesse Klaver en presentatrice Gwen van Poorten zijn donderdagavond beloond met een Best Social Awards. Deze awards worden beschouwd als de belangrijkste social media-prijzen van ons land. Woensdag werden onder meer overheden en merken in business-categorieën al beloond, donderdag waren in Casco Amsterdam de vijftien publieksprijzen aan de beurt.

Nieuw talent

„Wat een geweldige lijst winnaars! We zien veel nieuw talent dat heeft gewonnen, zoals Bram Krikke, Gwen van Poorten en Merol. Social media is in beweging en ook de consument heeft behoefte aan innovatie en creativiteit. Dat bewijst deze groep nieuwe winnaars ook maar weer eens. Het is fijn om te zien dat onze prijzen met de zesde editie steeds groter worden. Dat zie je aan de groei in uitgebrachte stemmen en aandacht voor onze prijzen”, aldus Diederik Broekhuizen, oprichter The Best Social.


Trotse Jonny de Mol wordt opnieuw vader

Trotse Johnny de Mol wordt opnieuw vader

Johnny de Mol en zijn vrouw Anouk verwachten samen hun tweede kindje. Foto: ANP

Foto van 'Metro'

12 JUN 2019

Babynieuws! Johnny de Mol wordt opnieuw vader. Hij en zijn vrouw Anouk verwachten een tweede kindje. Dat laat de presentator weten via Instagram.

Woensdag plaatste De Mol een tekening van zijn stiefdochter Kiki, die Anouk kreeg uit een eerdere relatie, op Instagram.

Tekening


Hoera! Lil' Kleine is voor het eerst vader geworden

Hoera! Lil' Kleine is voor het eerst vader geworden

De verloofde van Lil' Kleine is zaterdag bevallen van hun eerste kindje: een zoon. /Instagram Jaimie Vaes

Foto van 'Metro'

9 JUN 2019

Hoera! Lil' Kleine heeft tijdens zijn optreden op het 7th Sunday festival in Veghel bekend gemaakt dat hij voor het eerst vader is geworden. Zijn verloofde, Jaimie Vaes, is zaterdag bevallen van een jongetje.

'Heel gezellige vader'

De rapper hoopt een „heel gezellige" vader te worden. Eerder zei hij tegen Grazia„Ik word zijn beste vriend." Ook streeft hij ernaar een vader te zijn waarop zijn zoon trots zal kunnen zijn.


Dit zijn de koppels van Temptation Island VIPS

Onder andere de Vlaamse verleiders Pommeline en Fabrizio zien we terug in Temptation Island VIPS. Foto: Instagram @pommelinetilliere

Foto van 'Lisa Vermeij'

6 JUN 2019

Nog een paar weken wachten en dan kunnen liefhebbers van bedrog, drama, lust en sexy intriges weer genieten van een gloednieuw seizoen van Temptation Island VIPS. Vanaf 27 juni is de relatietest weer exclusief te zien bij Videoland. De eerste paar koppels zijn bekend.

Fabrizio & Pommeline


CJP’er Rick op De Parade: dat kan zomaar chaos worden

CJP’er Rick op De Parade: dat kan chaos worden

Rick van Veluw is deze zomer ‘chaotisch talkshowhost’ op de Parade. / Diederick Bulstra Photography

Foto van 'Rick van Veluw Eindredacteur CJP'

6 JUN 2019

Een interview houden met jezelf? CJP-eindredacteur Rick van Veluw doet dat gewoon, als slot van de CJP/Metro-reeks, over zijn andere rol op theaterfeest De Parade.

Hij claimt de bastaardzoon van Jeroen Pauw én het achterneefje van Eva Jinek te zijn: Rick van Veluw (26). Deze zomer mag hij zijn voorbeelden achterna als talkshowhost met Zijn er nog vragen? op rondreizend theaterfestival De Parade. Om te oefenen interviewde hij alvast zichzelf.

Erg vroeg naar bed


Likeability of2

Zoontje Nicolette Kluijver gepest

icolette Kluijver met haar kinderen Isabella, Ana-Sofia en Jesse op de rode loper voorafgaand aan de Christmas Show. / ANP

Foto van 'Metro'

5 JUN 2019

Het vierjarige zoontje van presentatrice Nicolette Kluijver wordt gepest omdat hij op ballet zit. Dat laat de presentatrice weten via een bericht op Instagram, waarin zij tevens een oproep doet aan alle ouders.

Als je maar gelukkig bent


dislike
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avataruser_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

Likeability of3

Emile Ratelband voor de achtste keer vader

Emile Ratelband. / ANP

Foto van 'Metro'

5 JUN 2019

Emile Ratelband verwacht opnieuw een kind. De positiviteitsgoeroe bevestigde het nieuws eerder op woensdag aan BuzzE. Zijn draagmoeder, die twee keer eerder een miskraam kreeg, is opnieuw zwanger.

Omgangsregeling

Ratelband ziet zijn achtste kind als een kans om ‘helemaal opnieuw te beginnen’. Eerder probeerde Ratelband via de rechtbank zijn wettelijke leeftijd aan te passen. Wetenschappelijk onderzoek had volgens Ratelband namelijk uitgewezen dat zijn ‘echte’ leeftijd 41 is.


dislike
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

Likeability of3

Martine Bijl op 71-jarige leeftijd overleden

Martine Bijl (1948 - 2019) / ANP

Foto van 'ANP'

3 JUN 2019

Presentatrice, zangeres en actrice Martine Bijl is afgelopen donderdag op 71-jarige leeftijd overleden. Dat heeft productiebedrijf Stage Entertainment laten weten. Bijl was de laatste jaren vooral bekend als presentatrice van het populaire programma Heel Holland Bakt. Martine Bijl kreeg in september 2015 een hersenbloeding. Ze is overleden aan de complicaties van die hersenbloeding.

Martine Bijl overleed in haar atelier in Maarssen, in het bijzijn van haar familie.

Hersenbloeding


sad
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

David Bowie-musical langer te zien in Amsterdam

Foto van 'Metro en ANP'

3 JUN 2019

Het laatste meesterwerk van David Bowie is komend najaar langer te zien dan gepland. Lazarus, de musical die de artiest voor zijn dood schreef, draait van oktober 2019 tot april 2020 in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Aanvankelijk zou de voorstelling tot december draaien.

Veel belangstelling

De speelperiode is verlengd tot en met begin april, heeft producent Stage Entertainment maandag bekendgemaakt. Stage heeft besloten tot de verlenging omdat de kaartverkoop harder gaat dan verwacht. Vier maanden voor de première van de Nederlandse versie van Lazarus zijn er al meer dan 50.000 kaarten verkocht.


‘Mannen moeten júist naar Bevallen met... gaan kijken’

‘Mannen moeten júist naar Bevallen met... kijken’

Marly van der Velden.

Foto van 'Erik Jonk'

3 JUN 2019

De tweede reeks van de reality-serie Bevallen met... is onderweg. Dinsdagavond zien we onder meer actrice Marly van der Velden. Zij maakte een heftige en bijzondere bevalling mee.

De tweede reeks Bevallen met... is begonnen en dat betekent dat BN’ers de kraamkamers mogen binnenstappen. Eén van hen is Goede Tijden, Slechte Tijden-actrice Marly van der Velden. De 31-jarige zal op straat meer met Nina Sanders worden aangesproken (ze speelt de rol al 14 jaar!), maar voor zender TLC heeft ze eens iets totáál anders gedaan: meekijken met zwangere vrouwen.

Stiekem meekijken


Film Elton John in Rusland zonder seksscènes

Elton John/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

31 MEI 2019

Russische bioscoopgangers die naar Rocketman gaan, de biografische film over Elton John, krijgen de seksscènes niet te zien. Ook fragmenten met drugsgebruik komen na bewerking voor de Russische markt niet voor. Filmrecensenten merkten de verschillen met het origineel vrijdag op tijdens een voorvertoning.

Triest

Het distributiebedrijf Central Partnership erkende dat de film is aangepast „om te voldoen aan de wetten van de Russische Federatie''. Details gaf het bedrijf niet. De Russische wet verbiedt sinds enkele jaren „het promoten van niet-traditionele seksuele relaties onder minderjarigen". De film over de beroemde Britse artiest is geschikt bevonden voor kijkers van 18 jaar en ouder.


Filmstudio's dreigen met boycot anti-abortusstaat

Onder andere Avengers: Endgame werd in Georgia opgenomen/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

30 MEI 2019

Grote entertainmentbedrijven Disney, Netflix en WarnerMedia, ook bekend van HBO, dreigen geen films en series meer op te nemen in de Amerikaanse staat Georgia. Daar is namelijk een wet aangenomen die de mogelijkheid van abortus flink inperkt.

Ernstig beperkt

„Ik denk dat veel mensen die voor ons werken daar niet meer aan de slag willen", stelt topman Bob Iger van Disney. Een bestuurder van Netflix reageerde eerder deze week al: „We hebben veel vrouwen die in Georgia werken aan producties en hun rechten, samen met die van miljoenen anderen, zullen ernstig worden beperkt door deze wet."


Borat oorzaak scheiding Pamela Anderson en Kid Rock

Borat/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

30 MEI 2019

In sommige gevallen scheiden mensen omdat de liefde verwaterd is, in andere gevallen scheiden ze vanwege Borat. De beroemde tv-ster is verantwoordelijk voor de echtscheiding van Pamela Anderson en Kid Rock.

Snel einde

Het over hun oren verliefde duo stapte in 2006 in het huwelijksbootje, maar een jaar later was het schip alweer gezonken. De liefde was omgeslagen in ruzie met dank aan de Kazach Sacha Baron Cohen. Zijn personage Borat valt in de film Sascha voor de beroemde tv-actrice en middenin signeersessie probeert hij haar te kidnappen, zodat hij de plaats van Kid Rock als haar man over kan nemen.


Dit is ‘m dan! De teasertrailer van Rambo 5video icon
01:49
Foto van 'Erik Jonk'

30 MEI 2019

Dit is ‘m dan! De teasertrailer van Rambo 5

Door velen langverwacht, maar nu door Dutch Film Works aan Metro vrijgegeven: de teasertrailer van de vijfde Rambo: Last Blood.

Acteur Sylvester Stallone heeft de gerespecteerde leeftijd van 72 jaar. En ook zijn beroemde personage John Rambo wordt er niet jonger op. Na een leven in een wereld vol verderf, is Rambo met pensioen. De keiharde actie is ingeruild voor een luie schommelstoel.

Dood komt eraan

Maar ja… Dan blijkt zijn dochter ontvoerd door een Mexicaans drugskartel. Rambo moet toch weer terug naar zijn verleden en zijn donkere stem klinkt als vanouds: „De dood komt eraan. Ze kunnen het op geen enkele manier tegenhouden.”

Dit zijn de eerste officiële beelden. Op 19 september is Rambo V: Last Blood in de bioscoop te zien.


Wie wil het Songfestival? Halsema speelt het chique

Winnaar Duncan Laurence/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

29 MEI 2019

Nederlandse steden die volgend jaar graag het Eurovisie Songfestival willen huisvesten, kunnen zich vanaf nu melden. Dat heeft de European Broadcasting Union (EBU) woensdag bekendgemaakt.

Bidbook

In de eerste helft van juni krijgen de steden de criteria te horen. Op basis daarvan kunnen ze een zogeheten bidbook samenstellen waarin ze de organisatie proberen te overtuigen waarom het songfestival juist daar plaats moet vinden.


1 miljoen kristallen verwerkt in outfits Spice Girls

De Spice Girls zijn begonnen aan hun concerten-reeks. Hier en daar is er wat kritiek op het geluid van de zangeressen, maar aan de outfits van de dames lijkt het niet te liggen. Foto: ANP

Foto van 'Lisa Vermeij'

29 MEI 2019

De Spice Girls zijn begonnen aan hun concertreeks. Hier en daar is er wat kritiek op het geluid van de zangeressen, maar aan de outfits van de dames lijkt het niet te liggen. Deze week werd bekend dat er maar liefst 1 miljoen Swarovski-kristallen in de 100 kostuums van Geri Horner, Emma Bunton, Mel B. en Mel C. en hun dansers verwerkt zijn. Dit meldt The Hollywood Reporter.

Maandenlang werk