Showbizz

Camera videoDit zijn de leukste fan-accounts van Wie is de Mol

Afscheid van 'Jeroen Kijk in de Vegte' door Cornelia en Hanna van widm_playmobil.

Foto van 'Constance van Amstel'

22 FEB 2017

Of het nu een tafereel met Playmobil is, een complete recap als tekening of een statistische aanpak met felle kleuren: vindingrijke molloten maken de mooiste dingen naar aanleiding van Wie is de Mol. De eigenaren van 3 fan-accounts aan het woord over de kunststukjes die ze wekelijks van hun favoriete tv-programma maken.

Aflevering 1 door Vincent Keuchen

Tekeningen

Vincent Keuchen (29) uit Breda is illustrator van beroep en maakt iedere week een tekening die alle gebeurtenissen in Wie is de Mol? samenvat. Twitter: @Vincent_Keuchen

Begin: Tekenen is mijn grootste passie en Wie is de mol? vind ik een fantastisch programma. Die twee heb ik nu samengevoegd door elke week een tekening van de uitzending te maken. Het uitgangspunt is om anderen er blij mee te maken.

Hoe: Elke week zit ik tijdens de uitzending met een kladblok op schoot om aantekeningen te maken. Ik let op de bedragen die de kandidaten verdienen en op dingen die gebeuren tijdens de opdrachten. Ook luister ik goed naar wat ze zeggen, want van iedere kandidaat gebruik ik ook een quote. Voor de teksten van Art in het begin, kijk ik vaak naar uitzending gemist want hij praat veel.

Tijd: Met het kijken erbij doe ik er zo’n drie uur over. Ik maak de tekening dezelfde avond nog, want aan de respons merk ik dat de meeste mensen er dan behoefte aan hebben om de tekening te zien. Dat motiveert om het af te maken. Ook al is het midden in de nacht!

Aflevering 7 door Vincent Keuchen

Leukste reacties: Dat zijn die van de kandidaten zelf. Sanne, Thomas, Jochem en Imanuelle hebben mijn tekeningen al eens geretweet op twitter. Fantastisch dat zij mijn tekeningen ook gaaf vinden.

Nadeel: Het gaat het wel een beetje ten koste van het kijkplezier. Je zit toch op bij andere dingen te letten dan andere kijkers. Maar misschien kan ik op die manier ook wel sneller de mol ontmaskeren.

Wie is de Mol?: Ik zit op Sanne. Als ik kijk naar waar andere kandidaten op stemmen dan zijn dat vooral Sanne en Jochem. Zij kan denk ik het beste acteren, Jochem vertrouw ik wat meer. Al heeft Jochem wel voor minder geld in de pot gezorgd.

Na de mol? Dan teken ik gewoon door voor anderen. Voor een zwart gat is geen tijd, er is altijd iets te tekenen.

'Imanuelle' en 'Jochem' tijdens de handtekening-test van Imanuelle.

Playmobil

Zusjes Cornelia (13) en Hanna (10) Aanen uit Renkum bouwen iedere week voor een paar Wie is de Mol?-scènes na met Playmobil. Instagram: @widm_playmobil

Begin: We spelen al sinds we klein zijn met Playmobil en hebben daar heel veel van. Ook maakten we vroeger ook weleens filmpjes waarbij je foto’s achter elkaar plakt en waardoor het lijkt dat de poppetjes bewegen. Daaruit ontstond een jaar geleden het idee om The Voice Kids na te maken met Playmobil en op Instagram te plaatsen. Toen dat stopte, stopten wij ook met het account. Maar toen WIDM weer begon, zijn we onder een andere naam weer verder gedaan.

Tijd: Eigenlijk duurt het niet zo lang om de foto’s te maken; 10 minuten per foto misschien. Filmpjes duren wel wat langer want als je bijvoorbeeld per ongeluk tegen de camera aanstoot dan is het perspectief verandert en hoe het licht valt, en kan je weer opnieuw beginnen. Daar zijn we dan wat langer mee bezig, omdat we graag hebben dat het perfect is!

Poppetjes: We hebben heel veel Playmobil dus we kijken welke poppetjes het beste overeenkomen met de kandidaten! We hebben niet echt speciaal voor het programma Playmobil gekocht.

Leukste reacties: We waren ten eerste al heel erg blij toen we volgers kregen! We hebben er nu 200, maar de afgelopen dagen is het ineens heel hard gaan stijgen dus laten we dat volhouden. Deelnemers Sanne en Diederik volgen ons account en ook anndere kandidaten onze foto’s geliked en gereageerd. Roos heeft een keer een foto van ons account op haar eigen account gedeeld, supervet!

Wie is de Mol?: We verdenken Thomas. Maar als er dit jaar twee mollen zijn dan is volgens ons Jochem ook de Mol.

'Follow the money' door WIDM_crosswise

Statistieken

Wout (14) uit Harmelen maakt animaties en overzichten voor zijn Instagram-account WIDM.crosswise

Begin: Sinds afgelopen seizoen ben ik bezig met dit account. De belangrijkste reden is natuurlijk dat ik een 'molloot' ben, iemand die helemaal gek is van Wie is de Mol?. Vorig seizoen maakte ik al overzichtjes, die ik dan in een WhatsApp-groep met wat medekijkers stuurde. Op aanraden van hen ben ik toen begonnen met dit account, een keuze waar ik nu heel blij mee ben.

Hoe:​ De eerste helft van het seizoen heb ik een beetje gezocht naar hoe en wat ik ging plaatsen. Nu houd ik een vast patroon aan. Hierin wissel ik overzichtjes over bijvoorbeeld hoeveel geld iedereen heeft verdient af met molacties en aanwijzingen. Dit lijkt mij op dit moment een goede balans.

Tijd: Dat hangt af van welk soort plaatje ik maak. Ik maak namelijk animaties, overzichten en hints en molacties. Met die laatste ben ik het kortste bezig, omdat dit vaak een kwestie is van een plaatje + een stukje tekst, wat ongeveer 15 tijd kost. Een overzicht en animaties zullen ongeveer evenveel tijd in beslag nemen, maar ze kunnen ook heel erg variëren. Soms 20 minuten en soms tweeënhalf uur. Ik doe het graag!

Quote van Jeroen door WIDM_crosswise

Leukste reacties: De reacties waar ik het meeste van geniet zijn mensen die zelf hints of molacties zeggen te hebben gezien en dat met mij delen. Je merkt dan dat mensen willen bewijzen dat ze gelijk hebben met hun Mol. Zo had ik laatst ook de reactie waarin iemand een ander tagte en zei : KIJK DAN! Ga die chocola maar vast kopen! Dat soort dingen zijn erg leuk om te lezen.

Nadeel: Één woord: Tunnelvisie. De term 'tunnelvisie' staat in het Wie is de Mol-woordenboek voor een iemand die helemaal zeker is dat een kandidaat de Mol is. Een ervaren molkijker zou moeten weten dat je daar niet aan toe moet geven, maar helaas is dat mij niet gelukt. Het nadeel daarvan is, is dat ik mezelf enorm moet bedwingen niet alleen aanwijzingen en hints naar die ene kandidaat te plaatsen.

Wie is de Mol? Dan komen we bij die ene kandidaat: THOMAS CAMMAERT! Ik durf te zeggen dat vrijwel iedere molloot Thomas als mol heeft, waar uiteraard meerdere redenen voor zijn. Één van de sterkste aanwijzingen voor Thomas als Mol is de 'Follow the Money'. De Mol wil natuurlijk zo min mogelijk geld voor de pot verdienen. Thomas staat op dit moment onderaan in die lijst, hij heeft namelijk ruim €740 UIT de pot gehaald! Ter vergelijking: de rest van de kandidaten die nog in het spel zitten hebben allemaal meer dan €500 per persoon voor de pot verdient, en Imanuelle Grives die afgelopen zaterdag naar huis moest maar liefst €3200! En zo zijn er nog wel meer redenen waarom Thomas de Mol, die je allemaal kan vinden op m'n account!


Vinchenzo: Meneer de Uil, die kende ik wel

Vinchenzo: Meneer de Uil, die kende ik wel

Vinchenzo Tahapary.

Foto van 'Erik Jonk'

VANDAAG, 07:30

De Fabeltjeskrant is terug van weg geweest. Eén van de Netflix-stemmen is van Vinchenzo.

„Hatsikideeeeee, dat wordt weer smikkelen en smullen.” De sluwe levensgenieter Lowieke de Vos smikkelde en smulde er in De Fabeltjeskrant jarenlang lustig op los. Nu kan de tv-kijker weer smikkelen en smullen, want de beroemde titel is terug. De film De Fabeltjeskrant en de Grote Dierenbos-spelen uit 2018 is bewerkt tot vierdelige tv-serie en vanaf (Goede) vrijdag op Netflix te zien.

Armin en Georgina


Misschien morgen al nieuw album van Beyoncé

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Hier op de redactie zijn we de verschillende streamingsdiensten en muziekplatformen al dagen aan het verversen. Op 4 april werd namelijk bekend dat Beyoncé met een documentaire op Netflix én met nieuwe muziek komt.

Update - We hoeven niet eens meer een dag te wachten, naast de documentaire is ook het album van Beyoncé al te beluisteren! Het gaat inderdaad om een live album, HOMECOMING getiteld. Het album is te streamen op Tidal en Spotify!

Documentaire


Ruziënde Franse rappers tekenen voor kooigevecht

Booba en Kaaris/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

15 APR 2019

Dat er ergens op de wereld twee rappers met elkaar overhoop liggen, dat is amper nieuwswaardig te noemen. Maar de Franse Booba en Kaaris gaan hun ruzie wel op een heel opmerkelijke manier uitvechten. Ze gaan dat namelijk letterlijk doen.

De twee rappers zullen plaatsnemen in een kooi voor een groot kooigevecht, dat aanstaande december in Zwitserland zal plaatsvinden. Sponsoren hebben zich er al massaal op gestort, want de winnaar van de strijd krijgt maar liefst anderhalf miljoen euro op zijn bankrekening bijgeschreven.

Dat het gevecht niet in hun thuisland gehouden wordt, heeft overigens alles te maken met de wetgeving in Frankrijk. Daar zijn kooigevechten, oftewel MMA (Mixed Martial Arts), verboden. Aan de andere kant van de grens is dat niet het geval.


Was de hele wereld maar een beetje als ’t Schaep

Was de hele wereld maar een beetje als ’t Schaep

Reünies zijn het gat in de markt voor café ’t Schaep. Ook een boksvereniging komt langs. / Bram Willems

Foto van 'Erik Jonk'

15 APR 2019

’t Schaep met de 5 Pooten gaat al enkele generaties mee. Nu als musical, maar het werkt nog steeds. ’As je maor een sprankie hoop hept’, klinkt het in volksbuurt de Jordaan.

Zelden zo’n goed aangeklede première gezien als die van de musical ’t Schaep met de 5 Pooten. Zondagavond lag er geen rode loper voor theater DeLaMar in Amsterdam, maar oude vloerkleden uit de jaren zestig. BN’ers – zie de foto’s onderaan - paradeerden er over in tijgerprintjes, trainingspakken en met hier en daar een suikerspinkapsel op het hoofd. Binnen had producent More Theater alles aangekleed in die typische Amsterdamse stijl uit de Jordaan, tot aan een opgebouwde kapsalon en ‘koekies’ op tafel aan toe.

Was de hele wereld maar een beetje als ’t Schaep

Doortje (Eva van der Gucht) en Kootje (Jeroen van Koningsbrugge).


Famke Louise zet biergooister voor gek op Instagram

Portret van zangeres en YouTube-ster Famke Louise. / ANP

Foto van 'Metro'

11 APR 2019

Famke Louise zette woensdagavond een filmpje online op haar Instagram waarin te zien is hoe een jonge vrouw een bierflesje naar haar hoofd probeert te gooien tijdens festival Urban Rebels in Eindhoven afgelopen zaterdagavond. De vrouw is herkenbaar in beeld en daar helemaal niet blij mee.

Privacy geschonden

De vrouw wordt namelijk bedolven onder de haatreacties en ook bekend Nederland heeft van zich laten horen. Zo schrijft rapper Kempi: ‘Ik hoop dat haar ouders het zien’. Noemt Monica Geuze de actie ‘kansloos’, terwijl make-upspecialiste Nikkie de Jager stelt dat de vrouw ‘een kronkel in haar kop heeft’.


Likeability of5

Disney lanceert nieuwe trailer van The Lion King

Screenshot trailer The Lion King.

Foto van 'Metro'

10 APR 2019

Walt Disney Studios deelde woensdag de nieuwste trailer van The Lion King. Te zien is hoe een jonge Simba de enge Scar ontmoet.

Voor de film reisde regisseur Jon Favreau naar de Afrikaanse Savanne. Daar wordt een toekomstige koning geboren, de kleine Simba. Scar, de broer van Koning Mufasa heeft echter andere plannen.

Sterrencast


like
user_b7f656bba9aa7ded0b97fa542d24091ae0590d86_avatar

She said yes: Anna Nooshin gaat trouwen!

She said yes: Anna Nooshin gaat trouwen!

She said yes: Anna Nooshin gaat trouwen! / ANP

Foto van 'Metro'

10 APR 2019

Anna Nooshin gaat trouwen! Samen met haar vriend Nassim Zeta stapt ze in het huwelijksbootje. Dat maakte de 32-jarige influencer woensdag bekend op Instagram.

Big question, simple answer


Dua Lipa onthult eigen beeld in Madame Tussauds

Dua Lipa in Madame Tussauds Amsterdam. Beeld: Spice PR

Foto van 'Metro en ANP'

9 APR 2019

Niemand minder dan zangers Dua Lipa onthulde maandag haar eigen wassenbeeld in Madame Tussauds Amsterdam. Een grote groep Nederlandse fans mocht aanwezig zijn bij de onthulling. Het is niet het eerste wassenbeeld van de zangeres. Eerder al was Madame Tussauds in Londen aan de beurt.

Dua Lipa in Madame Tussauds Amsterdam. Beeld: Spice PR

Het gaat niet om zomaar een wassenbeeld van de zangeres. De Dua Lipa is interactive en zal nu ook in Amsterdam voor iedereen te bewonderen zijn in de vernieuwde A-List ruimte van het museum. Deze ruimte kenmerkt zich door kleurrijke neonvlakken met meerdere dynamische en interactieve sets. Naast Dua Lipa zijn er ook beelden te zien van Lady Gaga, Michiel Huisman en Zayn Malik.


Beyoncé komt met documentaire op Netflix

Beyoncé komt met documentaire op Netflix

Beyoncé. Foto: ANP

Foto van 'Metro'

7 APR 2019

Goed nieuws voor alle fans van Beyoncé. De zangeres brengt een documentaire uit op Netflix. De wereldwijde release van haar documentaire Homecoming is op 17 april. Dat maakte Netflix zondag bekend via Twitter.

Bekendmaking via Twitter

De streamingdienst pakte de bekendmaking op een opmerkelijke manier aan: officiële twitteraccounts van Netflix van verschillende landen tweetten de poster van de documentaire bijna gelijktijdig.


Sharon laat bebloede tampon-tatoeage coveren

Sharon (links) kreeg een tampon-tatoeage van haar tweelingzus Esmee cadeau. / Videostill MTV

Foto van 'Daisy Heyer'

7 APR 2019

We kennen ze allemaal nog wel van het tweede seizoen van Ex On The Beach Double Dutch: de tweeling uit Maaskantje, Sharon en Esmee. We zijn een aantal jaartjes verder en de tweeling ziet er momenteel door de nodige cosmetische ingrepen behoorlijk anders uit dan toen. Echter zijn ze nog altijd knettergek, bleek maar weer toen ze meededen aan de Nederlandse versie van Just Tattoo Of Us. 

Aambeien en tampon

De aflevering met de tweeling is een paar dagen geleden uitgezonden en tijdens die aflevering was te zien dat beide dames elkaar absoluut niet gespaard hebben. Esmee loopt vanaf nu namelijk permanent met opengesperde billen met aambeien op haar been en ook de tatoeage van Sharon was ronduit verschrikkelijk: een bebloede tampon.


Loretta Schrijver gastrol GTST

Loretta Schrijver binnenkort te zien in GTST

Loretta Schrijver heeft in Koffietijd bekend gemaakt dat ze een gastrol krijgt in GTST. /ANP

Foto van 'Roos Ravensbergen'

5 APR 2019

Loretta Schrijver heeft in Koffietijd, waarvan zij de presentatrice is, bekend gemaakt dat ze binnenkort te zien zal zijn in een aflevering van Goede Tijden, Slechte Tijden. Ze krijgt een gastrol in de zomercliffaflevering. In welke rol zij precies zal kruipen, is nog niet bekend.

Het is niet de eerste keer dat Schrijver te zien is op de buis, ze heeft al meerdere kleine rollen op haar naam staan. Zo speelde ze in A'dam-EVA, Gooische Vrouwen, Onderweg naar Morgen en Familie Kruys.

6000 afleveringen


Zo gaat het er écht aan toe in GTST's Meerdijk

Foto: Feriet Tunc

Foto van 'Ingelise de Vries'

5 APR 2019

Vrijdagavond is de zesduizendste aflevering van Nederlands langstlopende soap: Goede Tijden, Slechte Tijden. In deze minifilm wordt de kijker dit keer iets langer dan normaal meegenomen naar al het wel en wee in Meerdijk. Hoewel, Meerdijk wordt ingeruild voor de knisperende sneeuw in Lapland.

Dat het om Lapland gaat, betekent niet minder drama zo vlak voor het weekend. Een vrijgezellenfeest in Lapland en een ontmoeting met een bijzondere vrouw leiden tot een zoektocht in de sneeuw én de vraag of de bruiloft van Amir en Sjors wel doorgaat. Een hoop spanning in elk geval.

Vijf afleveringen per week


Er komt nieuwe muziek en een docu van Beyoncé

Beyonce. / ANP

Foto van 'Daisy Heyer'

4 APR 2019

Alles wat Beyoncé - ook wel 'Queen B' genoemd - aanraakt, verandert in goud. Het is dan ook geen verrassing dat nieuws over nieuwe muziek van de zangeres door het dak gaat. Er schijnt namelijk een nieuw soloalbum aan te komen. En dat niet alleen: ook een documentaire op Netflix staat ons te wachten!

Dat maakt de Amerikaanse website US Weekly bekend. De laatste plaat die Beyoncé solo opnam, Lemonade, stamt alweer uit 2016. Het schijnt dat de zangeres op dit moment bezig is in de studio voor de opnames van een deluxe album: een nummer met oude nummers, maar ook enkele nieuwe tracks.

Netflix-documentaire


YES: Penoza's Carmen van Walraven leeft nog!

De foto die Dutch FilmWorks op Instagram plaatste. / Instagram @dutch_filmworks

Foto van 'Daisy Heyer'

4 APR 2019

Goed nieuws voor de fans van Penoza (en dat zijn er nogal wat!) die met smart zitten te wachten op de eerste film: Carmen van Walraven, de hoofdrolspeelster uit de serie, leeft nog. Dat is bekendgemaakt via een fictief nieuwsbericht van de producent van de serie, Dutch FilmWorks. In het nieuwsbericht wordt aangegeven dat 'De Zwarte Weduwe niet dood is.'

„Drugskoningin Carmen van Walraven is opgepakt in Canada na een schietpartij in restaurant Danny's Diner", aldus het bijschrift van de foto. In het verstuurde persbericht over Van Walraven staat verder nog vermeld dat bij de schietpartij drie mensen werden gedood, en dat Van Walraven is aangehouden. Interpol zou daarna contact hebben gezocht met de Nederlandse recherche en een oude bekende uit de serie: onderzoeksleider Jim Leeflang.


Geraldine Kemper vertrekt naar RTL

Geraldine Kemper. / ANP

Foto van 'Daisy Heyer'

4 APR 2019

Presentatrice Geraldine Kemper maakt per 1 juni de overstap van BNNVARA naar RTL. De zender liet donderdag weten dat ze bij RTL verschillende programma's gaat presenteren, waaronder Expeditie Robinson Videoland.

„Het is tijd voor nieuwe kansen en ik heb hier zo veel zin in!", zegt de presentatrice over haar overstap. „Ik heb met heel veel plezier tien jaar bij BNNVARA gewerkt en prachtige programma's mogen maken. Ik ben er opgegroeid en heb mezelf kunnen ontwikkelen."

Kemper neemt voor zover bekend, naast haar klus voor Expeditie Robinson, bij The Voice of Holland de backstagerol over van Jamai Loman.


Op Kinky Boots langs de grote theaters in het land

Op Kinky Boots langs de grote theaters in het land

Achter vlnr: Jonathan Demoor, Naidjim Severina, Vajèn van den Bosch en Hans Cornelissen. / Van Emst Vakfotografie

Foto van 'Erik Jonk'

2 APR 2019

De voor Nederland nieuwe musical Kinky Boots gaat dit najaar met 26 acteurs en een liveband van 7 ‘man’ het land door. Bijzonder voor deze tijd.

Grote musicaltitels als Soldaat van Oranje, Mamma Mia! en The Lion King zijn op vaste locaties te vinden. Met dergelijke enorme producties is het amper mogelijk om met trailers en cast van theater naar theater te touren. De Graaf en Cornelissen Entertainment, een van de grootste spelers achter Stage Entertainment, durft het nog wel aan. Daarvoor is een slimme (en nodige) constructie bedacht, samen met 25 van de grootste theaters in ons land. Met z’n allen delen zij de financiële verantwoordelijkheid, niet de producent alleen.

Feelgood met prijzen


Roel van Velzen gaat scheiden

Roel van Velzen gaat scheiden: 'Beter als vrienden'

Na acht jaar huwelijk gaat Roel van Velzen scheiden. /ANP

Foto van 'Roos Ravensbergen'

2 APR 2019

Na acht jaar huwelijk en twintig jaar samenzijn gaat Roel van Velzen scheiden, zo meldt zijn management. Hij en zijn (binnenkort ex-)vrouw Marloes hebben twee kinderen samen, Laut Pepijn (7) en Boaz (6). „We zullen er alles aan doen om ze een fantastische jeugd te geven." Ook melden ze dat ze 'altijd voor hen blijven zorgen'.

Gezamenlijke beslissing

De 41-jarige zanger laat weten dat de beslissing in goed overleg is genomen. „We zijn er de afgelopen tijd achter gekomen dat we als goede vrienden gelukkiger zijn dan als geliefden", geeft Roel als verklaring voor de scheiding.


Gert Verhulst stopt na 30 jaar met Samson & Gert

Foto: ANP

Foto van 'Metro en ANP'

2 APR 2019

Na dertig jaar zegt Gert Verhulst zijn trouwe viervoeter Samson gedag. Dat heeft de Belgische televisiester dinsdag bekendgemaakt tijdens een persconferentie van Studio 100 in het Belgische Schelle. Gert neemt aan het eind van het jaar afscheid met een jubileumvoorstelling.

„Ik doe het nog altijd graag en ik heb er veel plezier in. Maar ik wil het moment voor zijn, dat er straks een zielig oud ventje naast een pop liedjes staat te zingen", licht Gert zijn beslissing toe. Het stoppen van de acteur en baas van Studio 100 betekent niet dat Samson ook stopt. Wat hij gaat doen en hoe, wordt later bekendgemaakt."


Doodsoorzaak Nipsey Hussle bekend gemaakt

Nipsey Hussle. Foto: ANP

Foto van 'Metro en ANP'

2 APR 2019

Nipsey Hussle, de rapper die zondag overleed nadat hij voor zijn kledingwinkel in Los Angeles werd neergeschoten, is overleden aan de gevolgen van de kogels die door zijn hoofd en torso zijn gegaan. Dit maakte de lijkschouwer van de Los Angeles County bekend.

Kogels Fataal