Verhoeven sleept twee Golden Globes binnen met Elle

9 januari 2017 om 10:19 door Metro
Verhoeven sleept twee Golden Globes binnen met Elle
Foto: ANP

De film Elle van regisseur Paul Verhoeven heeft twee Golden Globes gewonnen. De Nederlandse regisseur versloeg met zijn controversiële film in de categorie beste buitenlandse film onder meer de Duitse favoriet, de komedie Toni Erdmann. Hoofdrolspeelster Isabelle Huppert won de Golden Globe voor beste actrice.

Elle gaat over een vrouw die op zoek gaat naar haar verkrachter. Verhoeven prees bij de uitreiking de filmpers die de Golden Globes uitreikt. „Fijn dat jullie allemaal zo openminded zijn'', aldus de regisseur. Er was enkele weken geleden veel kritiek toen bleek dat Elle de shortlist van de Oscars niet had gehaald.

La La Land

De musical La La Land is de grote winnaar geworden. De film van regisseur Damien Chazelle over de liefde tussen een jazzpianist en een actrice won zeven beeldjes, waaronder die voor beste komedie, beste acteurs (Ryan Gosling en Emma Stone) en beste regie.

 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!