Showbizz

Van Egmond: Halverwege Gijp wilde ik ermee stoppen

Foto: Vincent van Dordrecht

Foto van 'Johan van Boven'

24 JAN 2017

Michel van Egmond heeft zo'n 700.000 sportboeken verkocht en is bezig aan een nieuwe potentiële bestseller. Een interview over druk, Thomas Dekker en stiekem toch een beetje over geld.

De ober zet een cola light en een cappuccino op tafel en vraagt of zijn bezoek iets wil eten. Michel van Egmond houdt het liever bij koffie. Na een halfuurtje vraagt de schrijver van ‘Gijp’, ‘Kieft’, ‘Topshow’ en ‘De wereld van Gijp’ om een colaatje. Voor de dorst.

Geen uitsmijtertje?
Aaah, nee! Die heb ik voor de rubriek ‘Uitsmijter’ in Voetbal International zo ongelooflijk vaak op met René van der Gijp, dat ik ze nu niet meer kan zien. Iedereen dacht altijd dat het nep was, maar we aten – zeker in het begin – altijd een uitsmijter als we elkaar spraken. Op een dag kwam Hans van Breukelen het terras op en die geloofde zijn ogen niet. ‘Ik dacht dat jij deze rubriek uit je duim zoog’, zei hij tegen mij. Ik antwoordde dat dat iets zei over zijn wantrouwigheid. ‘Straks ga je me ook nog vertellen dat jullie echt een uitsmijter eten’, zei Van Breukelen. Op dat moment kwam net de ober aanlopen met twee uitsmijters in zijn handen. Je had die kop van Van Breukelen moeten zien!

Mis je dat soms, zo’n wekelijkse rubriek of überhaupt het werken voor een weekblad?
Af en toe liep ik tegen een verhaal aan dat ik niet kwijt kon. Best zonde. Tot Peter Vandermeersch, de hoofdredacteur van NRC, mij een keer vroeg voor zijn krant te schrijven. Ik had geen zin in een column, maar soms een verhaal kwijt kunnen is wel lekker. Laatst heb ik met Jorien van den Herik gedineerd en hij vertelde dat hij na tien jaar weer eens naar De Kuip ging. Daar heb een artikel voor NRC van gemaakt. Dus nu heb ik weer een uitlaatklep voor dat soort verhalen. Maar de redactie of een wekelijkse deadline mis ik absoluut niet.

Nu zit je liever in een vliegtuig met spelersmakelaar Rob Jansen voor een nieuw boek?
Het wordt een portret over hem en de wereld waarin hij zich beweegt. Als zoon van een vakbondsman is hij nu de grootste commerciële spelersagent van Nederland. Hij neemt mij mee in een wereld die normaal gesloten blijft voor een journalist. Ik zit bij gesprekken met spelers en clubbestuurders. Dus ik vond mezelf al vrij snel terug in de boardroom van Everton, achterin de auto bij Dick Advocaat in Istanbul en bij clubs in Milaan.

Mag je alles opschrijven?
Als ik mensen benader voor een boek overheerst altijd het misverstand dat ze álles moeten vertellen. Dat doet natuurlijk niemand. Het gaat erom wat ze wél kwijt willen en de toegang die ze geven tot hun leven. Dat moet interessant zijn voor een boek. In ‘Kieft’ staan heel veel dingen niet. Maar wat er overblijft, moet goed genoeg zijn om 400 pagina’s mee te vullen. Dat probeer ik bij Rob ook te doen en tot nu toe gaat dat zeer voortvarend.

Hebben er mensen nee gezegd toen je hen benaderde voor een boek?
Ja hoor. Meestal omdat ze op dat moment niet zaten te wachten op een boek over zichzelf. Ik heb ook vaak genoeg nee gezegd tegen mensen die mij benaderden. Hoe meer boeken ik verkoop, des te vaker ik word benaderd. In het begin werd ik alleen gebeld door iemand namens zeehondenopvang Pieterburen, maar inmiddels ook door artiesten, aanstormende politici en uitgerangeerde mensen die een graantje mee willen pikken.

En dan lig je in een deuk van het lachen als je hebt opgehangen?
Nee, ik ga meestal met die mensen om de tafel zitten. Binnen vijf minuten weet ik vaak al of er een goed boek in zit of niet.

Mensenkennis?
Meer kennis van wat er nodig is om het een half jaar met iemand vol te houden en ik moet een oprechte interesse in iemand hebben. Als dat er niet is, houd ik het niet vol.

Wordt het steeds moeilijker om een interessant persoon te vinden?
Alles moet kloppen. De naam, de populariteit van die persoon, zijn status in zijn wereldje, de klik met de auteur, de levensfase waarin hij of zij verkeert, noem alles maar op. Ik heb – dat klinkt heel wrang, maar je begrijpt wat ik bedoel – mazzel gehad met Gijp en Kieft. Bij het eerste boek van Gijp gebeurde er iets ingrijpends, bij Kieft was het ingrijpende al gebeurd en bij het tweede boek over Gijp gebeurde er weer iets ingrijpends. Dus het is wachten tot het noodlot Rob Jansen treft, haha.

Waarom wilde je het boek over Thomas Dekker niet schrijven?
Hij vond het een voordeel dat iemand van buiten de wielerwereld het zou schrijven, maar ik vond me te veel een outsider. Het leek mij daarom verstandiger dat iemand met verstand van de materie erop zou duiken.

Van der Gijp riep dat jij het verhaal van Dekker niet geloofde.
Dat klopt niet. Het werd een dermate technisch verhaal, ook over die doping, dat het zinloos zou zijn dat ik me vanaf nul zou moeten inlezen. Ik ben hartstikke blij dat Thijs Zonneveld het heeft gedaan.

Bel je Gijp dan nog op om te vragen waarom hij dat over jou heeft geroepen?
Ik ben heel lang geleden opgehouden met dingen rechtzetten die in dat programma worden geroepen. Het was ook niet zo belangrijk allemaal. Als mensen ernaar vragen vertel ik hoe het is gegaan, zoals nu tegen jou.

Van der Gijp had het ook vaak over geld. In 2014 stond er ergens een artikel met de kop ‘Steenrijke Van Egmond verlaat VI’.
Wat is steenrijk? Wat voor bedrag moet je dan op je rekening hebben staan? Mensen zijn heel erg geobsedeerd door de opbrengst van mijn boeken. Er gaat geen interview voorbij waarin niet naar geld wordt gevraagd. Heeft het geld mij veranderd? Nee. Wat doe je met het geld? Niets bijzonders. Moet je nog werken? Ja. Houd je van grote auto’s? Nee.

Vind je dat irritant?
Nee, juist grappig. Want het is een gebrek aan creativiteit. Ik houd al vier jaar lang hetzelfde verhaal.

Maar als je ineens bestsellerauteur bent, verandert je leven toch wel?
Ja, natuurlijk. Het eerste boek heb ik geschreven terwijl ik een baan bij Voetbal International had. Ik was toen best een actief mannetje. Wekelijks drieduizend woorden in de vorm van een reportage, een column, Uitsmijter met Van der Gijp, twee dagen per week eindredacteur van het tv-programma Voetbal International en ik schreef dat boek. Omdat ‘Gijp’ het bestverkochte sportboek aller tijden werd, kon ik bij ‘Kieft’ zeggen: jongens, het is voor iedereen beter als ik me op die boeken concentreer. ‘Kieft’ wilde ik sowieso snel maken.

Waarom?
Het was precies het juiste moment. Ik was bang dat het zou uitlekken, want heel veel mensen in Amsterdam wisten in wat voor situatie hij zat. Na het verschijnen van het boek ben ik misschien wel vijftig mensen tegengekomen die zeiden: leuk boek, dat wist ik allemaal al, want ik ben zijn buurman. Die Kieft heeft vijftig buurmannen, als ik iedereen moet geloven. Maar om op je vorige vraag terug te komen: de grootste verandering voor mij was dat ik me volledig op het schrijven van boeken kon gaan storten. En dat de verhalen nu naar mij toe kwamen, omdat het succes van ‘Gijp’ vertrouwen bij de mensen wekte. Maar het is natuurlijk niet zo dat een boek minimaal 100.000 keer wordt verkocht als mijn naam erop staat. Als ik een slecht onderwerp kies of het gewoon slecht opschrijf, koopt daarna niemand meer een boek van mij.

Maar je begint wel aan een boek met het idee: dit wordt weer een bestseller?
Ik moet toegeven dat ik best druk voel. Vanuit de uitgever en de mensen om me heen. Dan zeggen ze: We verwachten niet dat je volgende boek weer zo’n enorm succes wordt, als het 100.000 keer wordt verkocht is het ook goed. 100.000! Tegen die druk moet ik mezelf zien te wapenen.

Hoe?
Niet nadenken en het beste boek schrijven.

Dan zit je te tikken en denk je: ik heb weer een bestseller te pakken?
Bij ‘Kieft’ dacht ik dat al toen ik voor het eerst zijn verhaal aanhoorde. Al moest het wel exclusief blijven. Want als het al op zaterdag groot in De Telegraaf had gestaan, was het niet zo’n groot succes geworden. Bij de andere boeken was ik eigenlijk vrij negatief.

Negatief?
Voordat ik begin met schrijven ben ik vaak heel enthousiast en denk ik dat het boek potentie heeft. Maar als ik eenmaal ga schrijven, denk ik op een gegeven moment: waar slaat dit allemaal op? Wat een onzin allemaal, hier zit niemand op te wachten. Ik ben op zo’n moment in staat alles weg te flikkeren. Dan verzin ik enorm moeilijke constructies met flashbacks en weet ik veel allemaal. Dingen die sinds de uitvinding van de boekdrukkunst nog nooit zijn vertoond, hele schema’s. Maar dan gaat de tijd dringen en realiseer ik me: fuck it, ik moet gewoon schrijven zoals ik altijd schrijf. Dan komt het wel goed. Als ik het dan aan mensen laat lezen, zijn ze enthousiaster dan ik. Dat is een goed teken. Maar bij ‘Gijp’ dacht ik dat dat hele boek niet zou verschijnen. Halverwege wilde ik er echt mee stoppen.

Moet je je voorstellen…
Dan was mijn boekenschrijfcarrière in de kiem gesmoord. Het was echt een molensteen om mijn nek, ik had er totaal geen plezier in. Op een gegeven gebeurde er allerlei dingen rond Van der Gijp en ging het ineens als een speer. Zeker toen het een succes bleek, had ik natuurlijk de smaak goed te pakken. Maar als ik het had opgegeven, was ik nooit meer begonnen aan het schrijven van een boek.


Famke Louise geeft haar eerste soloshow in Paradiso
Likeability of3

Famke Louise geeft haar eerste soloshow in Paradiso

Famke Louise geeft op 9 november haar eerste soloconcert in Paradiso. /ANP

Foto van 'Metro'

GISTEREN

Famke Louise geeft op 9 november haar eerste soloconcert in Paradiso in Amsterdam. De zangeres kondigt de show Boss Bitch aan via Instagram.

„Na alle voorbereidingen mag ik het dan eindelijk zeggen”, begint de zangeres haar post. „Mijn eerste soloshow in Paradiso Amsterdam!” Ze belooft haar fans dan ook dat ze show ‘lit’ wordt. De kaartverkoop voor het optreden op het Amsterdamse poppodium begint op dinsdag 24 september.

Famke Louise begon haar carrière als model en vlogger. In 2017 bracht ze haar eerste single Op Me Monnie uit. Daarna volgden de nummers Vroom, Derrière en de samenwerking met Ronnie Flex voor het nummer Alleen Door Jou.


dislike
user_48e35435a07dbfbeb5eef2280126bbaba92f7b39_avatar

Anastasia-mysterie… aan muur Albert Verlinde

Anastasia-mysterie aan muur Albert Verlinde

Albert Verlinde in zijn werkkamer bij het schilderij waarop ‘zijn’ Anastasia blijkt te staan. / Femmy Weijs

Foto van 'Erik Jonk'

GISTEREN

Niet alleen Rusland en een musical hebben een Anastasia-mysterie. Albert Verlinde heeft er één aan de wand.

Er was eens een schilderij. Zo zou een sprookjesmusical kunnen beginnen. Bij musicalproducent en tv-maker Albert Verlinde hangt het sprookje aan de wand in zijn werkkamer. In de week voor de première van ‘zijn’ musical Anastasia (zondag in het AFAS Circustheater in Scheveningen), vertelt hij zijn verhaal.

„Hoe vínd je dit???”, begint hij enthousiast. „In 2015 begon ik als algemeen directeur bij Stage Entertainment Nederland. In mijn kamer hing een rood schilderij van een Boeddhabeeld ofzo en niet zo in mijn sfeer. In plaats daarvan koos ik een beetje schimmig familieportret. Zwartwit, heel mooi en groot. Iedereen die binnenkwam vond het intrigerend, maar de vraag wat het voorstelde kon ik niet beantwoorden. Het schilderij hing er zo al vier jaar. Deze zomer kwam ik terug van vakantie en toen had een collega van ICT een papiertje op mijn bureau gelegd. Die had uitgevonden dat de Romanov-zusjes het familieportret vormen. Eén van de zussen is dus Anastasia en die hangt dus gewoon al vier jaar in mijn kamer. Dat verzin je toch niet? Ik ben best wel bijgelovig, maar dit…”


'Bioscoopfilm' Friends komt ook naar Nederland!

De productie Friends 25: The One With The Anniversary zou eerst alleen in de Verenigde Staten te zien zijn. Foto: ANP

Foto van 'Lisa Vermeij'

19 SEP 2019

Goed nieuws voor alle Friends-fans! Vanwege het 25-jarige jubileum van de populaire comedyserie vertoont bioscoopketen Vue volgende maand de leukste afleveringen. Ook kun je genieten van nooit eerder vertoonde beelden.

De productie Friends 25: The One With The Anniversary zou eerst alleen in de Verenigde Staten te zien zijn, maar komt nu ook naar Nederland. Het is dit jaar namelijk precies 25 jaar geleden dat Monica, Joey, Chandler, Ross, Phoebe en Rachel voor het eerst op de televisie te zien waren. En ten ere van dit jubileum zijn er enkele iconische afleveringen omgezet en geremiseerd in 4K beeld.

Nog nooit vertoonde beelden


Talkshow Beau blijft buiten kijkcijfer-top 25

Talkshow Beau blijft buiten kijkcijfer-top 25

Talkshow Beau blijft buiten kijkcijfer-top 25. Foto: ANP.

Foto van 'Metro en ANP'

19 SEP 2019

Het is Beau van Erven Dorens deze week nog niet gelukt om met zijn talkshow een plek te bemachtigen in de kijkcijfer-top 25.

Uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek blijkt dat er woensdagavond 408.000 mensen afstemden op het RTL4-programma, niet genoeg om bij de 25 best bekeken programma's te horen.

Gevecht


Paul van Loon: altijd in voor grumor

Paul van Loon: altijd in voor grumor

Paul van Loon. / Foto: Tuffcat Media

Foto van 'Erik Jonk'

19 SEP 2019

Met drie nieuwe boeken en een theatertournee, overlaadt successchrijver Paul van Loon de jeugd weer met zijn grumor.

Duizelingwekkend, hoeveel titels kinderboekenschrijver en zanger Paul van Loon uit zijn ‘pen’ heeft getoverd (op zijn Wikipediapagina moet je scrollen). Maar schrijfmoe is de 64-jarige Brabander allerminst. Wat heet: een remake van Ontsnapt uit de Dode Hoek is net uit, net als het nieuwe Foeksia en de Bezembus. Woensdag volgt een nieuwe Dolfje Weerwolfje, Dolfje ontvoerd! En vanaf zondag is hij met zijn band (en zijn beroemde Griezelbus) tot en met mei te zien met de theatervoorstelling De Griezelbus on tour. Genoeg grumor dus, zoals Van Loons griezelverhalen met humor in één woord heten.

Uitpuilende boekenkasten


Trollenleger Dotan treiterde YouTuber om uit de kast te komen

Dotan/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

13 SEP 2019

Dat Dotan fanverhalen verzon en een trollenleger inzette, is nieuws van nu een dik jaar geleden. Daarmee is echter nog niet elke steen boven gekomen, zo blijkt nu het verhaal van Ramin Rezai.

Rezai is een YouTuber die in 2011 het verzoek van een van de nepaccounts kreeg om een zanger te helpen met doorbreken. 'Nathalie Verduin' was volgens haar profiel een medewerker van EMI en zou Rezai kunnen helpen aan een carrière in de Verenigde Staten indien het hem lukte om Dotan te helpen met doorbreken. Hij kreeg het verzoek om de clip van Dotan in zijn volgende aflevering te promoten, zo openbaart hij aan Story.

Homoseksueel


Gratis concert rapper Willem de Bruin onder Rijksmuseum

Gratis concert rapper Willem de Bruin onder Rijksmuseum

Rapper Willy. / ANP

Foto van 'Metro'

12 SEP 2019

Goed nieuws voor fans van The Opposites. Niemand minder dan Willem de Bruin, ook wel bekend als Willy, treedt zaterdag 28 september eenmalig op in de passage onder het Rijksmuseum. Het concert is gratis.

Het gratis concert is een toegift na zijn uitverkochte concertreeks in Carré. De concerten staan in het teken van zijn eerste soloalbum Man in Nood (2018).

Overeenkomsten Rembrandt en De Bruin


Pearl Harbor was slechts het begin…video icon
02:22
Foto van 'Erik Jonk'

12 SEP 2019

Pearl Harbor was slechts het begin…

Met het spectaculaire oorlogsepos Midway brengt regisseur Roland Emmerich (Indepencence Day) de meest ingrijpende zeeslag van de Tweede Wereldoorlog met een enorme sterrencast (onder meer Woody Harrelson, Luke Evans, Nick Jonas) naar het witte doek.

Vers van de pers: de trailer

De Amerikaanse marine weet zich te herstellen nadat de Japanners in december 1941 dachten de Amerikaanse vloot in Pearl Harbor geheel tot zinken te hebben gebracht. Met hun overgebleven vliegdekschepen gaan de Amerikanen in juni 1942 opnieuw de keiharde strijd aan, dit keer om het strategische eiland Midway in de Stille Oceaan. Door middel van spionage en gewaagde oorlogstactieken weten de Amerikanen - die sterk in de minderheid waren - met de slag om Midway het tij van de oorlog te keren.

De trailer van Midway is donderdagmiddag verschenen. Vanaf 7 november draait de actiefilm in de Nederlandse bioscopen.


Rapper Boef vraagt vriendin ten huwelijk

Rapper Boef vraagt vriendin ten huwelijk

rapper Sofiane Boussaadia, beter bekend als Boef, gaat trouwen. /ANP

Foto van 'Metro'

8 SEP 2019

Sofiane Boussaadia, beter bekend als Boef, gaat trouwen. De 26-jarige rapper deelde zondagmiddag een foto op Instagram waarop te zien in dat hij een ring om de vinger van zijn vriendin Selma Omari schuift.

„Elke man heeft een powervrouw achter zich nodig, zij is de mijne”, schrijft de rapper, die bekend werd met de hits Habiba en Krantenwijk, bij de post.

Geruchten


Positieve reacties op cellulitis-foto Demi Lovato

Positieve reacties op cellulitis-foto Demi Lovato

Demi Lovato. / AFP

Foto van 'Imre Himmelbauer'

7 SEP 2019

Er zijn veel positieve reacties gekomen op een bikinifoto van Demi Lovato. Op de foto is te zien dat de zangeres lijdt aan cellulitis, waardoor de huid er bobbelig uitziet en niet strak. Op social media wordt dit verschijnsel vaak verborgen. Lovato noemt de foto vaak 'cellulit', een combinatie van cellulitis en 'lit', wat tof of geweldig betekent.

In het bijschrift schrijft de zangeres dat een onbewerkte foto van haar in bikini op social media zetten haar grootste angst is. „Ik ben er gewoon zo klaar mee dat ik me schaam voor mijn lichaam en dat ik het bewerk (en ja, de andere bikinifoto's waren bewerkt - en ik vind het verschrikkelijk dat ik dat deed maar het is de waarheid), om te voldoen aan andermans idee van wat mooi is, terwijl ik het gewoon niet ben op die foto's."


Pommeline laat toch hoofd Fabrizio van been weghalen

Fabrizio en Pommeline in betere tijden... / RTL

Foto van 'Daisy Heyer'

6 SEP 2019

Temptation Island VIPS is nog niet afgelopen, maar van één stel weten we in ieder geval al zeker dat ze nu niet meer bij elkaar zijn: Pommeline en Fabrizio. De tatoeage die Pommeline van Fabrizio had, blijkt nu toch echt naar het verleden gelaserd te worden. 

Pommeline liet al snel toen ze verkering kreeg met haar 'Fabrie' een tatoeage zetten, en niet zo'n kleintje ook: het hoofd van haar (inmiddels ex)-lover prijkte in vol ornaat op haar onderbeen, inclusief indianentooi. Dat deed ze in februari van dit jaar, vlak voordat ze mee gingen doen aan Temptation Island VIPS.

Vreemdgaan


Originele Harry Potter-cast terug voor nieuwe films

Als er nieuwe Harry Potter-films komen, zou de originele cast ook weer terugkeren volgens de geruchten. / ANP

Foto van 'Daisy Heyer'

6 SEP 2019

Heel goed nieuws voor fans van de films van Harry Potter: de geruchten gaan dat er twee nieuwe films gaan komen en dat Daniel Radcliffe, Rupert Grint en Emma Watson dan wederom in de huid van Harry, Ron en Hermelien kruipen. 

Even leek het er in 2011 (!) op dat de laatste film van Harry Potter ooit een feit was: The Deathly Hallows - Part 2. Maar volgens We Got This Covered komt er een verfilming van Harry Potter and the Cursed Child: een stuk dat alleen op Broadway werd vertoond. Warner Bros, de filmmaatschappij die eerder alle Harry Potter-films produceerde, zou de rechten van het Broadway-stuk hebben gekocht. En dat biedt goede vooruitzichten!

Een mysterieuze tweet van J.K. Rowling (de schrijfster van de Harry Potter-reeks) wakkert die geruchten nog even lekker aan, vooral omdat zij eerder maar liefst een half jaar niets op Twitter had geplaatst! Het logo is het nieuwe logo van de Broadway-show, volgens fans nog een reden om te geloven dat er een nieuwe film aan zit te komen.


Dansende sterren zijn na 10 jaar terug!

Dansende sterren zijn na 10 jaar terug!

Foto: RTL

Foto van 'Erik Jonk'

6 SEP 2019

Na tien jaar keert Dancing With The Stars zaterdag terug. Vier deelnemers over hun ballroom- en latinskills. „Dit is de he-le tijd denken. In een panische staat.”

Anouk Hoogendijk (34)

Ex-voetbalster Ajax en Arsenl (103 interlands), analyticus bij de Oranje Leeuwinnen.


Justin Bieber open op Insta over drugs en Hailey

Justin Bieber vertelt over zijn moeilijke jeugd. /Instagram @justinbieber

Foto van 'Metro en ANP'

3 SEP 2019

Dat hij op jonge leeftijd al in de schijnwerpers stond, heeft Justin Bieber niet alleen maar goed gedaan. In een lange Instagrampost deed Bieber maandagavond een boekje open over zijn jeugd.

Hij stelt onder meer dat kindsterren onder ondoenlijk veel druk staan en er veel te veel verantwoordelijkheid wordt gegeven aan deze jonge mensen „van wie de hersenen nog niet ontwikkeld zijn."

Op zijn kop


‘Bibberen’ voor Beau: talkshow tegenover Eva

‘Bibberen’ voor Beau: talkshow tegenover Eva

Beau van Erven Dorens begint maandagavond met Beau. / RTL

Foto van 'Erik Jonk'

2 SEP 2019

Misschien wel de spannendste ‘clash’ van allemaal: de nieuwe talkshow Beau tegenover Eva Jinek.

Maandagavond gaat een droomwens voor Beau van Erven Dorens in vervulling: een eigen talkshow (22.30 uur RTL 4), simpelweg Beau geheten. Na teruglopende kijkcijfers voor Humberto Tan (RTL Late Night) en een mislukte missie voor zijn opvolger Twan Huys, moet Van Erven Dorens de late RTL-avond nu dragen. En dat tegenover Eva Jinek op NPO 1. Met spanning wordt naar deze confrontatie uitgekeken.

Verwachtingen positief


Grootste clashes op het tv-scherm

Grootste clashes op het tv-scherm

Foto: Colourbox

Foto van 'Erik Jonk'

1 SEP 2019

Het nieuwe tv-seizoen is op gang gekomen. Wat zijn de meest spannende clashes op belangrijke tijdstippen op de buis? Een vooruitblik op de zenders NPO 1, RTL 4 en SBS 6.

Houdt NPO de ijzersterke kijkcijfers op het eerste net vast? Hoe hard knalt John de Mols Talpa op SBS 6, nu zijn zus Linda en Wendy van Dijk zijn binnengehaald? Kan RTL 4 tegen dit geweld op en redt Expeditie Robinson de zondag? Allemaal vragen waarbij de televisiewereld met spanning op de antwoorden wacht. Natuurlijk kun je elk programma terugkijken op het moment waarop jij dat wil, maar het aantal ‘live-kijkers’ op prime time blijft voor televisiemakers nog altijd een belangrijke zaak. Metro zet de clashmomenten na de seizoenspresentaties van NPO en RTL (opmerkelijk: Talpa hield zo’n presentatie niet) voor de komende vrijdag-, zaterdag- en zondagavonden op een rij.

De vrijdagavond


Martien Meiland te zien in Ranking The Stars

Martien Meiland te zien in Ranking The Stars

Martien Meiland in de studio bij Jinek. /Jinek

Foto van 'Metro'

1 SEP 2019

We staan aan de start van het nieuwe TV-seizoen en dat betekent ook weer een nieuw seizoen van Ranking The Stars. Op Instagram geeft presentator Paul de Leeuw alvast een voorproefje en onthult per ongeluk de laatste gasten.

En dan blijkt dat Martien Meiland dit seizoen op de lijstjes van de sterren pronkt!

Rondleiding


Youtuber Nienke Plas krijgt eigen realityshow

Youtuber Nienke Plas krijgt eigen realityshow

Nienke Plas. / ANP

Foto van 'Metro'

29 AUG 2019

Youtuber Nienke Plas (33) is binnenkort niet alleen online, maar ook op tv te zien. De vlogster krijgt op RTL 5 én Videoland haar eigen realityshow. „Zo zien kijkers mij vanuit een ander perspectief”, zei Plas tegenover het AD.

Wennen aan camera's

De vlogster - zelf dagelijks met een camera in weer - gaf aan toch even aan de camera’s om haar heen te moeten wennen. „Het was wel even wennen om continue een camera om je heen te hebben. Dan denk je: oh, jullie zijn hier ook!”


Robots schitteren in Almere

Robot met actrice Anne Katic. / Anna van Kooij

Foto van 'Erik Jonk'

29 AUG 2019

In een serie besteedt Metro aandacht aan het ruim 40 jaar jonge Almere. Deze keer: vernuftige robots schitteren als acteurs in het buitentheater.

Eigenlijk weet je niet wat je ziet, als je je auto nabij het Almeerderstrand hebt geparkeerd. Plots doemt namelijk een heel dorp op, een ‘buitentheaterdorp’ welteverstaan. Met horeca, een gezellig plein, een gigantisch decor, tribunes met 720 plaatsen en een enorme kraan waarvan je nog niet weet wat die in vredesnaam op het terrein doet. Hier, op deze fijne gastvrije plek, huist al twaalf jaar het gezelschap Vis à Vis.

De grenzen opzoeken