'Overvallers Kim Kardashian aangehouden'

9 januari 2017 om 09:44 door Jurgen van der Hoeven
'Overvallers Kim Kardashian aangehouden'
Kim Kardashian. Foto: anp.

De Franse politie heeft arrestaties verricht naar aanleiding van de beroving van Kim Kardashian in oktober vorig jaar. Het zou om zestien personen gaan die mogelijk iets met de beroving van doen hebben. De aanhoudingen konden worden verricht nadat DNA werd gevonden op een deel van de gestolen juwelen.

Buit van 9 miljoen euro

De 36-jarige vrouw van Kanye West werd op 3 oktober vorig jaar onder schot gehouden en beroofd van juwelen ter waarde van ongeveer 9 miljoen euro. Gemaskerde mannen lieten haar uiteindelijk vastgebonden achter in haar appartement in Parijs.

Volgens de Franse website bftmv werden de dna-sporen aangetroffen op een juweel dat na de overval werd teruggevonden. De daders sloegen per voet of per fiets op de vlucht. Daarbij ging vermoedelijk een edelsteen verloren. Het juweel werd dagen na de overval even buiten het appartement aangetroffen.

Gewapende overval

Kardashian zou rond 3 uur ‘s nachts zijn overvallen door vijf aanvallers die bivakmutsen en politiekleding droegen. Dat gebeurde in haar exclusieve appartement in Parijs. Ze verbleef daar destijds voor een bezoek aan de Paris Fashion Week.

Haar echtgenoot Kanye West brak een optreden in New York direct af toen het nieuws bekend werd.

Voor haar realityshow Keeping Up With the Kardashians sprak Kardashian onlangs voor het eerst over de overval: „Ze gaan mij in mijn rug schieten. Er is geen manier om te ontsnappen'', vertelt ze wat ze dacht toen de overvallers een pistool op haar richtten. „Ik raak er zo van streek van als ik eraan denk.''

 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!