Ex-Utopiaan Ruud ziet Expeditie Robinson wel zitten

3 januari 2017 om 19:50 door Constance van Amstel
Ex-Utopiaan Ruud ziet Expeditie Robinson wel zitten

Voor de tweede keer heeft bewoner Ruud Zwaan het tv-programma Utopia verlaten. Dit keer samen met stier Bender. Metro belde even met de opnieuw naar de bewoonde wereld teruggekeerde Utopia-veteraan.

Hoe gaat het met je?

Heel goed. Ja, echt. Vooral de rust heb ik gemist. Die kon ik daar ook wel vinden, maar je hebt toch de hele dag mensen om je heen. Af en toe was ik daar helemaal klaar mee.

Ben je nu uit onvrede opgestapt omdat niet jij, maar Bas de Utopiaan van het jaar werd?

Nee, absoluut niet. Het stond voor mij al een maand vast dat ik op deze dag zou vertrekken. Mijn besluit heeft dus niks met de anderen te maken, ik was sowieso weggegaan. Mensen die zeggen dat ik boos ben, vind ik kortzichtig.

Zou je je tweede keer Utopia een geslaagde comeback noemen?

Ik kwam terug om het weer spannend te maken en dat is gelukt. Ik vond mijn tweede keer ook leuker dan de eerste. Een leukere groep en er was minder stress omdat alles er al was.

En je hebt stier Bender meegenomen…

Ja, die staat nu bij een boer in de wei. Maar hij is echt mijn huisdier, dus het is de bedoeling dat ik snel iets vind waar we allebei kunnen wonen. En Rowena? Ja, die straks misschien ook wel. Ik heb geen verwachtingen, maar wat mij betreft blijft dat wel ‘aan’.

 

Wat ga je nu doen met je leven?

Dat weet ik nog niet. Ik heb geleerd dat ik echt heel gek ben op dieren, dus wie weet kan ik daar iets mee doen. Ik hoef niet per se op tv te blijven om maar op tv te zijn, dat is niks voor mij. Hoewel, ik heb wat dat betreft wel een wens: meedoen aan Expeditie Robinson. Dat lijkt me zo’n fantastische ervaring!

En een derde keer Utopia?

Dat sluit ik niet uit. Maar hé, ik ben er nu net weer uit!

Utopia is elke dag te zien op 19.30 uur bij SBS6

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!