Elle van Rijn: Van Robinson naar online ontbijtsoap

9 januari 2017 om 08:00 door Constance van Amstel
Elle van Rijn: Van Robinson naar online ontbijtsoap
Elle van Rijn in de hoofdrol van comapatiënt Eva.

Het nieuwe project van Robinson-survivor Elle van Rijn is er een in een heel andere categorie: de online ontbijtsoap Over Eva.

Kijkers van Expeditie Robinson zagen Elle van Rijn een paar maanden geleden nog ploeterend de eerste zes afleveringen van de realityserie overleven. In werkelijkheid was de scenarioschrijfster en actrice op dat moment alweer met heel andere dingen bezig, namelijk het schrijven van de online ontbijtsoap Over Eva. Vanaf deze week is er iedere ochtend vanaf 7.30 uur een nieuwe aflevering beschikbaar via libelletv.nl, de site van het magazine Libelle.

Ontbijt

,,Ja, het leek me een uitstekend idee om mensen de dag te laten beginnen met de kommer en kwel van een ander!”, zegt Van Rijn lachend als Metro haar vraagt naar het uitzonderlijke tijdstip waarop haar nieuwe serie online staat. ,,Nee, zonder dollen: ik moet eerlijk zeggen dat ik zelf ook een beetje verrast was toen ik hoorde dat Over Eva een ontbijtserie zou worden, maar nu denk ik dat het heel goed is. Mensen kunnen ‘s morgens in de trein op weg naar werk alvast een aflevering kijken.”

Over Eva gaat - zoals de titel al doet vermoeden - over Eva, een moeder die op een ochtend wordt aangereden door een vrachtwagen en in coma belandt. Haar kinderen, man, vriendinnen en moeder gaan vanaf dat moment geregeld bij Eva langs en luchten hun hart. Dit alles in de veronderstelling dat de comateuze Eva niets meekrijgt van wat ze haar vertellen. Maar ja, is dat wel zo?

Afscheid

,,Het gegeven van een coma vond ik erg interessant, want wat gebeurt er dan? Afscheid nemen kan nog niet, waardoor het ziekbed een soort biechtstoel wordt”, vertelt Elle over het onderwerp van de serie. ,,Iedereen kent wel dat verhaal van die Amerikaanse jongen die op jonge leeftijd in coma raakte en waarbij jaren later bij het ontwaken bleek dat hij alles gehoord had. Fascinerend vind ik dat.”

De schrijfster speelt ook zelf de hoofdrol van Eva. Maar gelukkig voor Elle hoeft ze daarvoor niet steeds in bed te liggen. ,,De kijker leert ook het leven van Eva voor de coma kennen, dus in die flashback-scenes ben ik gewoon aan het acteren. Overigens zijn mijn scenes in coma wel handig voor de rest van de cast. Omdat ik de dialogen heb geschreven, kunnen ze op die momenten even bij mij checken of ze het goed uitspreken.”

Seizoen 2

Vooralsnog telt de serie 22 afleveringen, maar Van Rijn hoopt met smart op een vervolg. ,,Dat hangt natuurlijk een beetje af van hoeveel mensen er zullen kijken of het een succes wordt, maar als dat zo is dan beloof ik nu alvast een heel spannend nieuw seizoen. Dus mensen, allemaal kijken!”, besluit ze lachend.

Bekijk hier de eerste twee afleveringen: http://www.libelletv.nl/serie/over-eva-serie/aflevering-1-2-verliest-eva-alles/

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!