Dit zijn de succesvolste films van 2016

6 januari 2017 om 16:19 door Jessica Heijmans
Dit zijn de succesvolste films van 2016
Foto: EPA/HANNAH MCKAY

Ondanks de grote hoeveelheid digitale alternatieven, hebben ook dit jaar weer veel mensen de bioscoop gevonden. Van deze hoge bezoekersaantallen heeft vooral Disney profijt gehad. De vier films die het meest hebben opgebracht, zijn namelijk allemaal door dit bedrijf geproduceerd.

De Amerikaanse site The Hollywood Reporter heeft op een rijtje gezet welke twintig films wereldwijd de meeste omzet genereerden. Hieruit blijkt dat Disney, waaronder ook Pixar en Marvel vallen, maar liefst 7,61 miljard dollar omzet heeft gedraaid, terwijl de studio minder films heeft uitgebracht dan de grootste concurrenten.

De succesvolste film van het jaar was Captain America: Civil War. Deze film over Marvel-held Steve Rogers heeft meer dan 1,15 miljard dollar opgebracht. Ook de films op plek 2 (Finding Dory) en 3 (Zootopia) waren zeer lucratief voor Disney; beide films brachten rond de 1 miljard dollar op. De top 10 wordt afgemaakt met The Jungle Book, The Secret Life of Pets, Batman v. Superman: Dawn of Justice, Rogue One: A Star Wars Story, Deadpool, Fantastic Beasts and Where to Find Them en Suicide Squad.

Aankomend jaar

Naar alle waarschijnlijkheid zal Disney deze positieve resultaten ook voortzetten in 2017. Naast gegarandeerde kaskrakers als Star Wars: Episode VIII en Thor: Ragnarok, komt Disney met de volgende films:

Beauty and the Beast

Met The Junglebook heeft het bedrijf al aangetoond dat remakes van klassieke Disneyfilms zeer succesvol kunnen zijn. Het sprookje Beauty and the Beast, waarin Emma Watson boekenwurm Belle vertolkt, is de volgende in het rijtje. Afgaand op het aantal weergaven van de trailer (meer dan 28 miljoen!) zal ook deze film veel geld in het laatje brengen.

Guardians of the Galaxy Vol 2.

De eerste Guardians of the Galaxy was een gigantische hit in de bioscopen en dat betekent dat een tweede deel natuurlijk niet uit kan blijven. In Guardians of the Galaxy Vol 2. gaat het team op zoek naar de ware identiteit van Peter Quill (Chris Pratt).

Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales

Pirates of the Caribbean is een van de succesvolste filmreeksen ooit gemaakt. Hoewel Stranger Tides duidelijk minder populair was dan zijn drie voorgangers, hoopt Disney dit jaar de serie weer te laten herleven. In de nieuwste film komt piraat Jack Sparrow (Johnny Depp) opnieuw in de problemen. Ditmaal neemt hij het op tegen zijn oude aartsvijand kapitein Salazar (Javier Bardem).

 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!