Amerikaanse rapper komt via Twitter uit de kast

20 januari 2017 om 17:44 door Daisy Heyer
Amerikaanse rapper komt via Twitter uit de kast
iLoveMakonnen tijdens een optreden. / Getty Images

Hoewel homoseksualiteit tegenwoordig steeds minder als iets ‘vreemds’ gezien wordt, is het nog niet in elke (sub)cultuur even geaccepteerd. Eén van de werelden waarin homoseksualiteit soms nog een probleem lijkt te zijn, is de hiphopscene. Maar daar heeft rapper iLoveMakonnen geen boodschap aan: hij kwam vrijdag via Twitter uit de kast voor zijn fans.

De geruchten dat Makonnen Sheran, zoals de rapper echt heet, op mannen viel, gingen al langer rond. Nu besloot de rapper echter om voor eens en voor altijd duidelijk te zijn. In een aantal tweets kwam de 27-jarige Amerikaan uit de kast.

„Als fashionicoon kan ik je niets vertellen over de kasten van alle andere mensen. Ik kan je alleen iets over de mijne vertellen en het is tijd dat ik eens uit de kast kom”, was zijn eerste tweet. „En omdat jullie allemaal van breaking news houden, heb ik hier oud nieuws voor jullie: ik ben gay. En nu ik jullie iets heb verteld over mijn leven, kunnen jullie misschien dat van jullie gaan leiden.”

 
 

Drake

iLoveMakonnen kan op veel sympathie en liefde van zijn fans rekenen. We kennen de rapper vooral van zijn samenwerking met Drake voor het nummer Tuesday uit 2014. De track is officieel van iLoveMakonnen, maar Drake remixte het nummer. Het werd een hit, en Makonnen tekende op het label van Drake. Daarna heeft hij geen enorme hits meer gehad.

 

 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!