Showbizz

Camera videoTop 2000 volgend jaar weer hetzelfde liedje?

Foto van 'Metro'

30 DEC 2016

Het gourmetstel is de kast weer in en de kerstkaarten liggen alweer bij het oud papier: de week van de Top 2000 is aangebroken. Het aftellen naar het nummer dat al sinds jaar en dag op 1 staat is begonnen. Maar wordt het niet eens tijd voor een andere nummer 1?

Met wachttijden van ongeveer 6 uur trekt het Top 2000 café dit jaar een recordaantal bezoekers. Met zijn allen tellen ze af naar de nummer 1: Bohemian Rhapsody van Queen. De meesten blijven het een terechte winnaar vinden, maar sommigen zien het als traditie.

Komt er aan die traditie de komende jaren een eind? Radio 2-dj Ruud de Wild legt uit waarom de top 10 ieder jaar weer vrijwel hetzelfde is en hoe hij de lijst de komende jaren voor zich ziet.

BEKIJK OOK


  Imanuelle Grives vast in België vanwege drugsvondst
  Likeability of5

  Imanuelle Grives vast in België vanwege drugsvondst

  Foto: ANP

  Foto van 'Metro'

  22 JUL 2019

  Actrice Imanuelle Grives is zondag in België opgepakt tijdens het festival Tomorrowland omdat ze verschillende soorten drugs bij zich had. Dat meldt de Vlaamse krant Gazet van Antwerpen. Volgens de krant verblijft Grives momenteel in een Vlaamse cel.

  Meer dan gebruikershoeveelheden

  Ook tijdens een huiszoeking bij haar verblijfadres werden drugs gevonden. De advocaat van Grives spreekt over een „zeer fout afgelopen experiment." Volgens het Belgische OM had Grives meer dan de gebruikershoeveelheden van verschillende soorten soft- en harddrugs bij zich. Ze zou ongeveer honderd xtc-pillen en meer dan twintig gram cocaïne in haar bezit hebben gehad.


  like
  user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

  10 pareltjes van het grootste straatfestival

  10 pareltjes van het grootste straatfestival

  Het hoogtepunt op de laatste dag, de Straatparade. / Jerry Lampen | ANP

  Foto van 'Erik Jonk'

  22 JUL 2019

  Rotterdam Unlimited geldt als Europa’s grootste, meest uitbundige en veelkleurige straatfestival. Allerlei culturen komen samen en drommen bezoekers uit binnen- en buitenland reizen af naar Rotterdam. Gratis concerten, dansdemo’s, parades en nog veel meer culturele diversiteit: het is er allemaal. Van 23 tot en met 27 juli gaat het in de havenstad weer he-le-maal los. Metro pakt 10 parels uit het aanbod.

  1 Straatparade

  Eén van de hoogtepunten tijdens Rotterdam Unlimited, zo niet hét hoogtepunt, is de Western Union Zomercarnaval Straatparade. Traditiegetrouw op de laatste dag van het festival, gaat de Zomerqueen (Chesley Verbond uit Amsterdam) voorop. De Straatparade neemt voor een dag de Rotterdamse binnenstad over en tovert die om tot een kleurrijke, dansende en energievolle massa.


  Lion King gestopt na 1139 voorstellingen

  Lion King gestopt na 1139 voorstellingen

  De nieuwste Lion King-film is prachtig, maar dat geldt ook voor het decor in Scheveningen. / Deen van Meer

  Foto van 'Erik Jonk'

  22 JUL 2019

  The Lion King is zondag voor het laatst gespeeld en mag zich de beste bezochte musical in Nederland ooit noemen.

  Met 1139 voorstellingen sinds oktober 2016 en 1,7 miljoen bezoekers, viel het doek zondag voor The Lion King. Drie jaar lang bracht producent Stage Entertainment ‘de koning der musicals’ in het AFAS Circustheater in Scheveningen. Tussen 2004 en 2006 was The Lion King in hetzelfde theater te zien. Daarmee staat de teller op 3,4 miljoen bezoekers.

  Soldaat van Oranje


  Miljuschka reageert op kritiek over 'plussize'

  Miljuschka reageert op kritiek over 'plussize'

  Miljuschka Witzenhausen. /ANP

  Foto van 'Metro'

  20 JUL 2019

  „Vanaf morgen sier ik met trots als eerste plussize model de cover van Grazia", zo startte presentatrice Miljuschka Witzenhausen haar Instagrampost woensdag. Alhoewel de presentatrice dit goed bedoelde, kreeg ze een hoop kritiek over zich heen. Fans en volgers waren in shock dat ze zichzelf onder het kopje 'plussize' vond behoren.

  Vanaf maat 40 onder plussize


  Partysquad's Ruben komt met eigen 'Indo-kledinglijn'

  Ruben in één van zijn ontwerpen. / Privébeeld

  Foto van 'Daisy Heyer'

  20 JUL 2019

  Ruben Fernhout, dat is toch die van de The Partysquad?! Klopt, maar vanaf nu is Ruben ook de man achter de kledinglijn Masa Cinta: en voor de mensen die een band met Indonesië hebben, komen de stoffen vast heel bekend voor…

  Fernhout praat honderduit als we hem spreken over zijn eerste project op het gebied van fashion. Hij is bloednerveus voor de lancering, zaterdagmiddag in Hotel Jakarta, Amsterdam „Omdat dit iets is wat recht uit mijn hart komt”, vertelt hij vol trots. Het concept is eigenlijk heel herkenbaar voor mensen met Indo-roots of de vele duizenden vakantiegangers die ooit een bezoekje hebben gebracht aan Indonesië: batik-stoffen, maar dan in een hip jasje.


  The Lion King nu al record aantal bezoekers in NL

  De soundtrack van The Lion King wordt gezongen door Beyoncé. Foto: ANP

  Foto van 'Metro en ANP'

  18 JUL 2019

  De nieuwe versie van The Lion King is op de eerste dag dat de Disneyfilm in de bioscoop draaide, bezocht door 112.000 bezoekers. Het is daarmee de beste opening voor een Disney-film ooit in Nederland, maakte de distributeur donderdag bekend.

  Dubbele bedrag

  De nieuwe Lion King bracht in één dag 1,6 miljoen euro op. Dit is bijna het dubbele van het bedrag dat de originele versie uit 1994 in het hele eerste weekend opbracht.


  Nieuwe Lion King is koninklijk

  Nieuwe Lion King is koninklijk

  Simba wordt getoond aan het dierenrijk. / Foto's: Disney Enterprises

  Foto van 'Erik Jonk'

  17 JUL 2019

  Precies een kwart eeuw na de tekenfilm heeft Disney The Lion King in een langverwachte live-actionversie woensdag in de bioscoop gebracht. Metro zette de 3D-bril op (en genoot).

  Alweeeeeeer The Lion King? Die vraag zou je na honderd keer de tekenfilm te hebben gezien of een paar keer naar de musicalversie in Scheveningen te zijn geweest, kunnen stellen. Maar nee. Bij wijze van spreken keek de halve wereldbevolking reikhalzend uit naar het beroemde verhaal dat opnieuw wordt verteld. De eerste korte trailer werd op dag één al meer dan 200 miljoen keer op YouTube bekeken. En nu is The Lion King dan eindelijk terug in de bios. Een Metro-collega probeerde voor de avondvoorstelling van woensdag in Hilversum een ticket te bestellen. Geen kans. Tja, dit wordt natuurlijk de filmklapper van deze zomer (de tekenfilmversie leverde Disney bijna 1 miljard dollar op). Het mag gezegd: uitstekende tip voor diegenen die niet op vakantie gaan.

  Levensecht


  Temptation-Rodanya zwanger van eerste kindje

  Foto: Instagram Rodanya Kelsey

  Foto van 'Metro'

  16 JUL 2019

  Realityster Rodanya Kelsey, bekend van Temptation Island, wordt moeder. Dat maakte Kelsey dinsdagavond bekend op Instagram.

  Niet helemaal eerlijk

  Kelsey deelt foto’s van een fotoshoot met de tekst: „Ik ben verliefd op een klein mensje, alleen heb ik hem nog niet ontmoet. Alleen wij tweetjes.”


  Emmy-nominaties voor The Voice en Carice van Houten

  Sfeerbeeld tijdens de halve finale van The Voice of Holland. / ANP

  Foto van 'Metro'

  16 JUL 2019

  De nominaties voor een Emmy zijn dinsdag bekendgemaakt. De Amerikaanse versie van The Voice is genomineerd in de categorie Outstanding Reality-Competition Program. Het is de achtste Emmy-nominatie voor het programma van John de Mol.

  Nederlands tintje

  De talentenjacht werd voor het eerst genomineerd in 2012, en won de eerste Emmy het jaar erop. Ook in 2015, 2016 en 2017 ging De Mol er met de prijs vandoor. Vorig jaar moest hij RuPaul's Drag Race voor laten gaan.


  Technokoning Adam Beyer: ‘Talent gaat vóór gender’

  Adam Beyer, de man achter Drumcode Festival.

  Foto van 'Daisy Heyer'

  15 JUL 2019

  Vorig jaar was het daar opeens: een eigen festival voor het immens populaire Drumcode label. Dit jaar gaat het festival van één naar twee dagen. De man achter het label, de muziek en het festival: Adam Beyer.

  De 43-jarige Zweedse dj die oorspronkelijk uit Stockholm komt en die al vanaf zijn vijftiende besloot als dj aan de slag te gaan, blijkt al jaren een succes. Anno 2019 woont hij met zijn vrouw (en tevens dj) Ida Engberg op Ibiza, heeft hij eigen succesvolle avonden op Awakenings Festival, draait hij over de hele wereld als een van de pioniers van de scene en is ‘zijn’ festival na de eerste editie direct uitgebreid naar twee dagen.

  Opvallend accent


  Amsterdamse dolblije zomerqueen van Rotterdam

  Amsterdamse is de dolblije zomerqueen van Rotterdam

  Chesley Verbond kan haast niet wáchten op 27 juli. / Thijs Tromp

  Foto van 'Erik Jonk'

  15 JUL 2019

  Rotterdam krijgt een Amsterdamse zomerqueen, of beter gezegd: de Queen Western Union Zomercarnaval 2019.

  Want zo heet deze eervolle ‘job’ tegenwoordig in plaats van zomerqueen of zomerkoningin. Chesley Verbond (27) is op zaterdag 27 juli het stralende middelpunt van de wereldberoemde Zomercarnaval Straatparade in de havenstad. Dit praalwagen- en muziekfeest is een van de hoogtepunten van Rotterdam Unlimited. Van 23 tot en met 27 juli staat Rotterdam in het teken van het grootste gratis straatfestival van Europa, waar vele culturen samenkomen.

  Liefde na Caribana


  Dj mist optreden door in brand gevlogen auto

  Hardstyle-dj Psyko Punkz miste zaterdag een optreden doordat zijn auto op de snelweg in brand vloog. / Pexels

  Foto van 'Metro'

  13 JUL 2019

  Het optreden van hardstyle-dj Psyko Punkz liep zaterdag iets anders dan gedacht. Psyko Punkz moest zijn optreden cancelen omdat zijn auto onderweg in brand was gevlogen.

  Zware beschadigingen

  Wietse Amersfoort, zoals de dj eigenlijk heet, was zaterdagmiddag onderweg naar een optreden in Duitsland toen zijn auto op de A12 ter hoogte van Zevenaar in brand vloog. Zowel de dj als de bijrijder zijn ongedeerd gebleven, schrijft Omroep Gelderland


  Christoph Waltz toch weer de schurk in Bond-film

  Acteur Christoph Waltz. / AFP

  Foto van 'Metro'

  12 JUL 2019

  Acteur Christoph Waltz keert mogelijk terug als schurk in de 25e James Bond-film die momenteel in de maak is. De geruchten gaan nadat de acteur werd gesignaleerd op de set.

  In 2015 nam de Duits-Oostenrijkse acteur voor het eerst de rol van slechterik op zich in de film Spectre. Het was lang onduidelijk of Waltz ook voor de opvolger de rol van Blofeld zou vertolken, dat lijkt nu bevestigd te worden.

  Tip


  Geen nieuw seizoen meer voor Marvel-series Netflix

  Luke Cage krijgt ook geen nieuw seizoen/ANP

  Foto van 'Kasper Hermans'

  11 JUL 2019

  Na Netflix, Videoland, HBO en Amazon Prime komt er een nieuwe streamingdienst bij, eentje van Disney. Dat heeft gevolgen voor het grote Marvel-aanbod dat bij Netflix onder is gebracht.

  Netflix geproduceerd

  De heldenseries van Marvel vallen onder Disney en zullen, nu daar een eigen streamingdienst komt, de overstap maken. Dat betekent dat de series die door Netflix geproduceerd werden, Daredevil, Iron Fist, Jessica Jones en Luke Cage, er niet een nieuw seizoen zullen krijgen.


  Nieuwe seizoen Stranger Things breekt records

  Stranger Things/ANP

  Foto van 'Kasper Hermans'

  9 JUL 2019

  Stranger Things seizoen 3 ging afgelopen donderdag in première op Netflix. Volgens de streamingsdienst zorgde de serie direct voor een nieuw record doordat er vanaf 40,7 miljoen accounts al is afgestemd op de show.

  Bovendien slaat het seizoen ook goed aan, want al vanaf 18,2 accounts zijn de acht afleveringen al helemaal afgekeken. Sowieso moet 'zeventig procent' van het seizoen gezien zijn door een gebruiker om door Netflix als bekeken te worden gecategoriseerd.

  Murder Mystery


  Ranking the Stars terug bij RTL mét Paul de Leeuw

  Paul de Leeuw gaat weer aan de slag met 'zijn' Ranking The Stars, maar nu op RTL. / ANP

  Foto van 'Daisy Heyer'

  6 JUL 2019

  Ranking the Stars keert terug op televisie, maar dit keer niet bij de NPO maar bij RTL. Het programma verhuist, samen met presentator Paul de Leeuw, van BNNVARA naar RTL 5, meldt NU.nl aan wie de zender dat bevestigd heeft.

  De Leeuw maakte de overstap naar RTL in 2018 al, maar lange tijd was onduidelijk wat er zou gebeuren met het programma dat hij bij de publieke omroep maakte. Bij de NPO werd het programma gezien als 'te veel entertainment', waardoor het daar niet meer mocht worden uitgezonden.

  Bekende Nederlanders ranken


  Temptation-Rosanna en Michella Kox samen op de bank

  Michella Kox en Rosanna van Temptation Island samen op de bank. / Videostill Michella Kox YouTube

  Foto van 'Daisy Heyer'

  5 JUL 2019

  Wie Temptation Island de afgelopen jaren heeft gevolgd weet twee dingen: Michella Kox is de koningin wat betreft de roddels over het programma en Rosanna (die van Niels) had tot voor kort een bloedhekel aan haar precies om die reden. De meeste roddels die Kox naar buiten bracht, gingen namelijk over Rosanna en haar huidige lief Niels. En dat blijkt best veel te weeg te hebben gebracht in het leven van Rosanna.

  Verrassend genoeg is Rosanna te gast geweest bij Michella Kox voor de opnames van Alles Kan Kapot: een serie op het YouTube-kanaal van Kox. Hoewel de twee al tijden met elkaar lopen te ruziën op social media, bleek Rosanna niet de beroerdste om langs te komen toen Kox haar vroeg voor de video, waar ze voor eens en altijd samen roddels konden bespreken én ontkrachten.

  Vaak ruzie


  Tv-serie over Harry Potter in de maak

  Harry Potter aan het zwerkballen. / EPA

  Foto van 'Metro'

  3 JUL 2019

  Goed nieuws voor fans van de tovenaarsleerling van Zweinstein! Naar verluidt is Warner Bros bezig met een tv-serie over Harry Potter, Ron Wemel en Hermelien Griffel.

  Trouwe fans

  Het is inmiddels alweer acht jaar geleden dat de laatste Harry Potter-film uitkwam en nog steeds zijn de boeken en films zeer geliefd bij een grote groep fans. Volgens het AD wordt er door Warner Bros momenteel gewerkt aan een serie welke zich afspeelt in hetzelfde universum.


  Famke Louise maakt acteerdebuut

  Famke Louise maakt acteerdebuut

  Famke Louise, hier als zangeres tijdens Noorderslag. / Ferdy Damman | ANP

  Foto van 'Erik Jonk'

  3 JUL 2019

  Famke Louise maakt haar acteerdebuut. De zangeres speelt de hoofdrol in de korte film Hitte van regisseur Thessa Meijer.

  Meijer en productiebedrijf July Film maakten Hitte in opdracht van filmplatform Cineville. Vanaf 8 augustus is de korte film in de 43 Cineville-filmtheaters te zien. Eerder speelde Famke Louise een 'hoofdrol' in een Videolandproductie, maar dat was een documentaire over haar leven.

  Knappe ijscoman