Showbizz

'Tijn verdient een lintje'

'Tijn verdient een lintje'

Tijn met Domien en Frank op het podium tijdens de afsluitende show van 3FM Serious Request

Foto van 'Jordy Kruse'

26 DEC 2016

Serious Request was dit jaar een groot succes. Dat komt vooral door de zesjarige Tijn uit Hapert. De terminale jongen haalde met zijn nagellak-actie tweeënhalf miljoen op. Veel mensen vinden nu dat Tijn een lintje moet krijgen.

BEKIJK OOK


  ‘Extra aflevering voor docuserie Tiger King op Netflix’

  ‘Extra aflevering voor docuserie Tiger King op Netflix’

  Joe Exotic, één van de karakters uit de serie Tiger King, samen met een tijger | Foto: ANP

  Foto van 'Metro'

  GISTEREN

  Goed nieuws voor de fans van de Netflix-serie Tiger King. Volgens Jeff Lowe, één van de mensen in de serie, komt er namelijk een extra aflevering.

  Wie een beetje actief is op sociale media of de entertainmentsecties van een krant leest, kan de enorme hype rondom Tiger King haast niet gemist hebben. In de serie worden verschillende eigenaren van dierentuinen gevolgd, dierentuinen met de focus op ‘grote katten’. Tijgers, leeuwen, panters en zelfs kruizingen tussen de verschillende dieren.

  Documentairemaker Eric Goode legt in de zevendelige reeks de verhoudingen tussen de verschillende eigenaren bloot en laat daarbij ook een bizarre subcultuur zien. In een video zegt Jeff Lowe dat Netflix aan het filmen is en volgende week een nieuwe aflevering online komt. „Ze komen hier morgen filmen, het is volgende week online", zegt Lowe.


  Ed Sheeran heeft wat anders aan zijn hoofd dan corona, de tuin

  Ed Sheeran heeft wat anders aan zijn hoofd dan corona, de tuin

  Ed Sheeran maakt bezwaar om een tuin. | Foto: EPA / Vicky Flores

  Foto van 'Metro en ANP'

  4 APR 2020

  Beter een goede buur dan een verre vriend gaat niet echt op voor Ed Sheeran. Naast het coronavirus in zijn land, heeft de artiest nog een probleem. 

  De Britse zanger lag al meerdere malen overhoop met zijn buren over wat hij op zijn erf allemaal uitspookte. Nu is het andersom en maakt Ed volgens de Daily Mail bezwaar tegen de tuinuitbreiding van een van zijn buurtbewoners.

  Buurman Tony Robinson wil zijn erf graag uitbreiden en zegt dat het „weinig tot geen gevolgen heeft voor de aantrekkelijkheid van de erven eromheen." Maar Ed is het daar niet mee eens. Volgens zijn bezwaar zou de uitbreiding "niet bij de uitstraling van het dorp passen" en zou het dorp zich zo "op een kunstmatige en ongeplande manier in de natuur uitbreiden."


  Rumag haalt ook kleding met 'wijnen, wijnen, wijnen' uit webshop

  Rumag haalt ook kleding met 'wijnen, wijnen, wijnen' uit webshop

  De familie Meiland. | Foto: ANP

  Foto van 'Metro en ANP'

  3 APR 2020

  Rumag is gestopt met het verkopen van T-shirts, truien en andere kleding met daarop de gevleugelde spreuk 'wijnen, wijnen, wijnen' van de familie Meiland.

  De items zijn in tegenstelling tot eerder deze week niet meer terug te vinden in de webshop.

  Het lijkt erop dat Rumag de collectie uit voorzorg uit de handel heeft gehaald nadat eerder SLAM-dj Bram Krikke met juridische stappen had gedreigd over shirts met daarop de tekst 'joe joe'. Krikke registreerde zijn vaste kreet als intellectueel eigendom waardoor deze niet door derden misbruikt mag worden. Rumag besloot daarop alle kleding met die quote uit de webshop te halen.


  Festivalbaas vreest voor onzekere festivalzomer

  Festivalbaas vreest voor onzekere festivalzomer

  Bezoekers tijdens Lowlands 2019 | Foto: ANP

  Foto van 'Metro en ANP'

  3 APR 2020

  Wie zit te springen om een volle festivalzomer, komt wellicht van de koude kermis thuis. Zelfs de directeur van MOJO - één van de grotere festivalorganisatoren van ons land - maakt zich zorgen om de festivals. 

  Zelfs als de overheid de coronamaatregelen voor de zomer kan afschalen, is het nog zeer onzeker of grote evenementen als Lowlands, Pinkpop of Down the Rabbit Hole kunnen doorgaan. De drie festivals worden allemaal door MOJO georganiseerd.

  Geen afzeggingen


  Miley Cyrus: 'Godsdiensten zijn dodelijker dan corona'
  Likeability of6

  Miley Cyrus: Godsdiensten zijn dodelijker dan corona

  Cyrus tijdens een optreden voor de coronacrisis. | Foto: ANP

  Foto van 'Metro'

  2 APR 2020

  Geloven in God en bij een kerk horen is niet hetzelfde, weet popster Miley Cyrus als geen ander. Het verschil legde ze onlangs uit aan een tv-dominee die haar bedankte voor het aanhangen van de kerk. 

  Cyrus riep haar volgers op social media op om te bidden voor de slachtoffers van het coronavirus. Een tv-dominee schreef: „Goed dat jij als popster nog gelovig bent. Blij dat je nog altijd tot de kerk behoort."

  Erger dan corona


  like
  user_c01145ae7afdf4177bb1ebc7fe861ede4746d054_avataruser_b7a9854e14e8edfa66c7dc3e8fa7f91de0bfc6fe_avataruser_2955c27e6606324f433eb07a3c37405ce771d1a2_avatar

  Mocro Maffia krijgt derde seizoen

  Mocro Maffia krijgt derde seizoen

  Het tweede seizoen, dat sinds 20 maart te zien is, is de best bekeken release bij Videoland van een gescripte serie tot nu toe. | Foto: Videoland

  Foto van 'Metro en ANP'

  1 APR 2020

  De populaire serie Mocro Maffia krijgt een derde seizoen bij Videoland. Het tweede seizoen, dat sinds 20 maart te zien is, is de best bekeken release bij Videoland van een gescripte serie tot nu toe. Wanneer het nieuwe deel te zien is, wordt later bekendgemaakt.

  Na de bloedstollende seizoensfinale was de vraag naar nieuwe afleveringen groot, zegt creatief producent en hoofdrolspeler Achmed Akkabi: „Het tweede seizoen heeft misschien nog wel meer losgemaakt bij de kijkers dan het eerste. Na de laatste aflevering werden we overspoeld met de vraag of er een derde seizoen komt. Ik ben blij dat we nu al aan kunnen kondigen dat we die samen met Videoland gaan maken!"

  Drugsvete


  Miljuschka neemt je mee naar Mexico terwijl je thuis zit

  Camera videoMiljuschka: Benieuwd wat champagne spuitende rappers doen

  'Mexico is trouwens een rauw land met hele warmen mensen.' | Foto's: 24Kitchen

  Foto van 'Erik Jonk'

  30 MRT 2020

  Miljuschka Witzenhausen ‘dook’ de keuken van Mexico in. Zij sprak met Metro over het land dat zoveel meer te bieden heeft dan tacos, burritos en tequila. En over de situatie in coronatijd.

  In opvallend fleurige jurkjes fladdert de 34-jarige presentatrice en tv-kok met een grote glimlach over het scherm. Met Miljuschka in Mexico heeft Witzenhausen vanaf maandag (22.00 uur op 24Kitchen, zes afleveringen) een opvolger voor eerdere kijkjes in de keukens van de Verenigde Staten, Vietnam en Japan. Wekelijks neemt zij de tv-kijker mee aan de hand van zes Mexicaanse hoofdingrediënten: mais, avocado, bonen, chocolade, chilipeper en limoen. Ze bekijkt en proeft eten, maar bezoekt ook lokale markten, topchefs en boeren en snuift Mexicaanse cultuur. Maandag gaat het in aflevering 1 over mais: „Pak je popcorn er maar bij.”

  Finale Wie Is De Mol?


  Niemand in de klas, dan de klas (H3L) maar op de buis

  Niemand in de klas, dan de klas (H3L) maar op de buis

  Vlnr: Levy Jansen, Romy van de Put, Serah Doku, Davey Driessen en Hamza Othman. | Foto’s: William Rutten

  Foto van 'Erik Jonk'

  30 MRT 2020

  Geen school heeft de deuren geopend voor lessen op dit moment. Videoland dacht: dan brengen we de school toch bij de mensen thuis?

  H3L is een klas waarmee de kijkers het afgelopen najaar voor het eerst kennismaakten. Vooral jonge kijkers plus nieuwsgierige ouders zagen het wel, maar vooral het wee van een schoolklas aan de hand van vijf zeer uitgesproken types. ‘De nachtmerrie van elke docent’, dat zijn Thomas ​ (Levy Jansen), Faiz (Hamza Othman), Ollie (Davey Driessen​), Roos (Serah Doku​) en Tess (Romy van de Put) van het Keizer Vijzels College. Gewoon pauze hebben ze bijvoorbeeld niet, ‘pizzapauze wel’. En Tess die zoent met Roos op een brug? Filmpen die hap en openbaar maken voor de hele school („meneer, dat is vrijheid van meningsuiting").

  Alles ligt stil


  Volop complimenten tijdens laatste aflevering DWDD

  Volop complimenten tijdens laatste aflevering DWDD

  In een haast lege studio besprak host Matthijs van Nieuwkerk met Marc-Marie Huijbregts de voorbije seizoenen. | Foto: ANP

  Foto van 'Kasper Hermans'

  27 MRT 2020

  Na vijftien jaar heeft De Wereld Draait Door zijn laatste uitzending erop zitten. In een haast lege studio besprak host Matthijs van Nieuwkerk met Marc-Marie Huijbregts de voorbije seizoenen.

  Er kwamen tal van fragmenten voorbij, waarbij Van Nieuwkerk niet moeilijkere momenten uit de weg ging. Zo kwam er onder andere een fragment met Andre Agassi voorbij, waar de presentator zich wat minder makkelijk bij voelde, omdat hij met zijn Engels niet helemaal uitkwam. Ook de kritiek van Queens of the Stoneage-frontman Josh Homme op de beperkte speeltijd die ze kregen, kwam voorbij.

  Ilse en Henny


  Boer Geert Jan shockeert tv-kijkend Nederland

  Boer Geert Jan shockeert tv-kijkend Nederland

  Boer Geert Jan shockeert tv-kijkend Nederland | Foto: Boer zoekt Vrouw.

  Foto van 'Nina Juffermans'

  23 MRT 2020

  Boer zoekt Vrouw is normaal een programma zonder heftige uitspattingen en gekkigheid, maar daar heeft boer Geert Jan zondagavond eigenhandig verandering in gebracht.

  Ruim 3,5 miljoen kijkers zaten zondagavond weer aan de buis gekluisterd om te zien hoe het de datende boeren vergaat. Inmiddels is het programma in de logeerweek beland, wat inhoudt dat elke boer drie potentiële liefdeskandidaten in huis te logeren heeft. Lekker samen een prakkie eten, een beetje televisie kijken, ongemakkelijk voor je uit staren en de koeien melken. Veel romantiek en wilde uitspattingen zal je in de boerderijen niet snel zien.

  Konijnenpak


  Dit zijn de eerste beelden van Ex on the Beach

  Camera videoDit zijn de eerste beelden van Ex on the Beach

  De acht vrijgezellen van Ex on the Beach. | Foto: MTV

  Foto van 'Erik Jonk'

  23 MRT 2020

  De deelnemers werden vorige week door Metro voorgesteld, nu zijn de eerste beelden van Ex on the Beach: Double Dutch vrijgegeven.

  Je hebt deze dagen vast veel andere dingen aan het hoofd, maar fans van het MTV-programma Ex on the Beach zijn er genoeg. Dan is het toch iets om naar uit te kijken tijdens deze veel-thuis-zit-periode: seizoen 6.

  Ex-lovers spoelen aan


  Davina Michelle brengt 17 Miljoen Mensen met Snelle uit

  Davina Michelle brengt 17 Miljoen Mensen met Snelle uit

  Davina Michelle doet vier concerten voor een leeg Ahoy | Foto: ANP

  Foto van 'Metro en ANP'

  23 MRT 2020

  Het zijn gekke tijden waarin het niet altijd makkelijk is voor veel mensen. Gelukkig komen er ook een hoop mooie initiatieven naar boven. Bijvoorbeeld de concertreeks van Davina Michelle in een leeg Ahoy.

  Natuurlijk staat ze daar zonder publiek, maar met andere artiesten. Eén van die artiesten is Snelle, met wie ze het nummer 17 Miljoen Mensen zong. Het nummer is een cover van 15 Miljoen Mensen van Fluitsma & Van Tijn uit 1996, maar werd herschrijven voor de concertreeks.

  De nieuwe versie is een eerbetoon aan onder anderen hulpverleners, leraren en vakkenvullers in deze tijd van crisis. Bij heel wat luisteraars en kijkers van het concert viel het nummer in goede aarde.


  Gijs Blom, ‘onze’ prins van Netflix

  Gijs Blom, ‘onze’ prins van Netflix

  Gijs Blom als prins Viridian te paard. | Foto: Netflix

  Foto van 'Erik Jonk'

  20 MRT 2020

  Gijs Blom genoot van het succesboek De Brief voor de Koning. Nu acteert hij in de groots opgezette Netflixserie.

  Natuurlijk heeft Gijs Blom (23) het boek De Brief voor de Koning van Tonke Dragt in de kast staan. „Twee zelfs. Een wat modernere uitgave en een oorspronkelijke uitgave van mijn vader. Zijn vader las hem voor, mijn vader mij. Ik ben hem tijdens de draaiperiode weer gaan lezen.” Blom heeft het dan over het filmen van de Netflix-serie The Letter for the King, het wereldberoemde verhaal (zie onderaan) dat vrijdag op de streamingdienst verschijnt.

  Grote première


  Zij doen mee aan Ex On The Beach

  Zij doen mee aan Ex On The Beach

  Foto's: MTV

  Foto van 'Erik Jonk'

  19 MRT 2020

  Omdat we in een tijd leven waarin we op zoek zijn naar vermaak: vanaf 5 april kun je deze acht Nederlanders zien in Ex On The Beach: Double Dutch.

  ‘Een gloednieuw tropisch avontuur.’ Zo kondigt MTV het zesde seizoen aan dat elke zondag vanaf 21.30 uur te zien is. Wekelijks spoelen nieuwe exen aan op de stranden van Thailand. Acht sexy singles bevinden zich al in een riante villa en krijgen te maken met de Tablet Of Terror. We stellen de Nederlanders en Belgen voor. Je gaat van ze houden of…

  Zij doen mee aan Ex On The Beach

  Alessio.


  Seth Rogen recenseert stonded de film Cats
  Likeability of3

  Seth Rogen recenseert stoned de film Cats

  Seth Rogen / ANP

  Foto van 'Metro'

  18 MRT 2020

  Acteur, schrijver en wietactivist Seth Rogen rookt zelf graag ook af en toe een jointje. Zeker nu hij vanwege het COVID-19 virus zelf ook in quarantaine zit.

  De Canadees besloot dat hij zijn weken goed door moest komen en steekt daarom regelmatig een joint op. Net als anders. Dit keer liet hij zijn volgers op Twitter echter ook deelgenoot worden van zijn high. Hij zette de film Cats op en recenseerde deze.

  Musical


  dislike
  user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

  65e editie Songfestival gaat naar 2021
  Likeability of5

  65e editie Songfestival gaat naar 2021

  Rotterdam krijgt dit jaar geen Eurovisie Songfestival / ANP

  Foto van 'Pierre Oitmann'

  18 MRT 2020

  Steeds meer grote evenementen worden afgelast vanwege de uitbraak van het COVID-19 virus en nu moet ook het Eurovisie Songfestival eraan geloven. De 65e editie wordt verplaatst naar volgend jaar.

  De organiserende partijen van het Songfestival, te weten de European Broadcasting Union (EBU), de Nederlandse Publiek Omroep (NPO), de omroepen NOS en AVROTROS en de Gemeente Rotterdam, kondigden woensdagmiddag aan dat ze geen andere kans zagen dan het jaarlijkse liedjesconcours niet door te laten gaan. Het is daarmee voor het eerst in de geschiedenis dat het Eurovisie Songfestival een jaartje overslaat.

  Nieuwe datum onduidelijk


  like
  user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

  Katy Perry wint copyright-zaak alsnog

  Katy Perry wint copyrightzaak alsnog

  Katy Perry tijdens een concert in Australië / ANP

  Foto van 'Metro'

  18 MRT 2020

  Goed nieuws voor Katy Perry: zij heeft alsnog de copyrightzaak rondom haar nummer Dark Horse gewonnen. De zangeres werd voor de rechter gesleept voor plagiaat.

  Deze week oordeelde rechter Christina A. Snyder dat het korte fragment dat plagiaat zou zijn, geen inbreuk maakt op het auteursrecht. Daarmee doet de rechter het oordeel van de jury van de hand, in juli besloten zij dat het inderdaad plagiaat was.

  Daarop moest Perry 2,8 miljoen euro betalen aan Flame, de maker van het nummer Joyful Noise, waar de acht noten uit zouden zijn gestolen. De rechter besloot echter dat er niet genoeg bewijs is voor dit oordeel, meldt Variety.


  Plan: docu Bridget Maasland over haatreacties

  Plan: docu Bridget over haatreacties

  Bridget Maasland. | Foto: ANP / Jeroen Jumelet

  Foto van 'Metro en ANP'

  18 MRT 2020

  Bridget Maasland is van plan om, na alle verwensingen die zij naar haar hoofd geslingerd kreeg, een documentaire te maken over haatreacties.

  Het liefdesleven van Bridget Maasland (45) is de laatste maanden veel besproken in de media. In een interview met Veronica Magazine vertelt de presentatrice deze week over de vervelende reacties die ze kreeg na het uitgaan van haar relatie met André Hazes, waar ze later een documentaire over wil gaan maken.

  Dood wensen


  Mocro Maffia eerder te zien voor de thuiszitters

  Mocro Maffia eerder te zien voor de thuiszitters

  Still uit Mocro Maffia. | Foto: Videoland

  Foto van 'Erik Jonk'

  17 MRT 2020

  Het tweede seizoen van Mocro Maffia is vanaf vrijdag al te zien bij Videoland. Dit speciaal voor alle mensen die door het coronavirus noodgedwongen thuiszitten. 

  Vanaf vrijdag verschijnt er dagelijks een aflevering van het nieuwe seizoen, dat uit zeven afleveringen bestaat. De oorspronkelijke releasedatum was 2 april. Seizoen 1 van de keiharde serie werd in 2018 uitstekend bekeken.

  Veel vraag