Daisy Heyer
Daisy Heyer Entertainment 16 dec 2016
Leestijd: 1 minuut

Woedende reacties om schrappen van het woord ‘kerst’

Er is boos gereageerd op het besluit van de NPO om van het gebruikelijke ‘Kerst vieren we samen’ te veranderen in ‘December vieren we samen’.

https://www.youtube.com/watch?v=z5JDhe3kxuU

Onder andere Martin Bosma van de PVV is woest vanwege de verandering. ‘Hoera voor de multikul. Weg met ons!’, aldus een tweet van de policitus.

Ook Geenstijl reageert cynisch op de verandering. „Kijk nou. Het officiële kerstfilmpje van de NPO. Wat een gezellige bende, daar bij de NPO! Ho wacht. Zeiden we ‘kerst’? Sorry! Want kerst zit er niet meer in. Want volgens de NPO veels te kwetsend voor anderskokenden”, aldus het nieuwsbericht op hun website.

Bij het publiek kan de verandering in de reclamespot eveneens op weinig sympathie rekenen. Zo twittert widtvoet dat dit al de zoveelste afschaffing van een woord is, vraagt FrankM zich af waar de NPO in godsnaam mee bezig is en wordt wilfred ‘een beetje misselijk van de persoon die dit verzonnen heeft.’

In een reactie laat NPO weten dit jaar te hebben gekozen voor een andere benadering. „Met het vieren van december worden alle feestdagen bedoeld die bij het einde van het jaar horen. Ook Kerstmis en oud en nieuw. Er zijn alleen meerdere dagen rondom kerst die we samen willen vieren.”

https://twitter.com/i/status/809464876611473408

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.