Erik Jonk
Erik Jonk Entertainment 12 dec 2016
Leestijd: 1 minuut

Hardwell doet deur Glazen Huis op slot

Dj Hardwell geeft dit jaar het startsein voor Serious Request. Hij draait op zondag 18 december de deur van het Glazen Huis op slot en sluit daarmee de radio-dj’s Domien Verschuuren en Frank van der Lende voor een week zonder voedsel op.

Stille killer

Hardwell, geboren als Robbert van der Corput, woont in Breda, de plaats waar het Glazen Huis deze editie voor de tweede keer wordt neergezet. Tot en met kerstavond wordt op de Grote Markt met een lege maag aandacht gevraagd voor longontsteking, een stille ramp die jaarlijks 900.000 kinderlevens eist. Deze ‘stille killer’ eist de meeste levens in Azië en Afrika en met name in Ivoorkust, Soedan en Ethiopië.

„Ik ben blij dat ik in mijn Breda op deze manier een steentje aan 3FM Serious Request kan bijdragen. Het evenement leeft ontzettend in de stad, ik hoor het echt van alle kanten”, zegt Hardwell, de beste dj ter wereld in 2013.

Hardwell doet deur Glazen Huis op slot
Domien Verschuuren en Frank van der Lende bemannen het Glazen Huis. / Sander Koning | ANP

Verschuuren en Van der Lende krijgen behalve hun gast die de deur voor hen sluit, ook nachtgasten. Onder hen Humberto Tan en Dionne Stax. 3FM-dj’s die niet in het Glazen Huis verblijven, trekken door het land om acties en actievoerders te ondersteunen.

Sinds 2004

De allereerste Serious Requestactie leverde in 20o4 ruim 900.000 euro op. Vorig jaar, toen het ging om de toekomst van jongeren in conflictgebieden, stopte de teller bij 8,4 miljoen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.