Daisy Heyer
Daisy Heyer Entertainment 23 dec 2016
Leestijd: 1 minuut

Boerin Bertie wint Expeditie Robinson

De publiekslieveling van Expeditie Robinson, ‘Boerin Bertie’, oftewel Bertie Steur, heeft het bekende televisiespel gewonnen. Dit werd donderdagavond duidelijk tijdens de uitzending van de bloedstollende finale van het tv-programma.

Bertie won de expeditie van rapper Dio (die tweede werd) en oud-wielrenner Thomas Dekker (die als derde eindigde).

Nuchter

De boerin die we vooral kennen uit ‘Boer Zoekt Vrouw’ was dit seizoen de publiekslieveling van Expeditie Robinson. De nuchtere Zeeuwse werd er als allereerste van het seizoen uitgestemd omdat ze het ‘niet zo verschrikkelijk zou vinden als de rest’ als ze naar huis zou moeten. Vervolgens overleefde Bertie bijna de volledige expeditie op verliezerseiland, waar ze grotendeels met een of twee andere afvallers doorbracht.

Bertie versloeg de andere kandidaten stuk voor stuk en won de expeditie uiteindelijk met vlag en wimpel. In interviews gaf de boerin voorlopig aan even klaar te zijn met televisie. We zullen in ieder geval niet snel een realitysoap over Bertie zien: „Ik geloof niet dat mijn leven zo boeiend is", aldus de kersverse winnares van Expeditie Robinson in het interview.

https://www.youtube.com/watch?v=lXHd6xNzw_w

YouTube

Helemaal soepel ging het niet met de bekendmaking. AD schrijft dat de overwinning van Bertie al iets te vroeg op het YouTube-account van RTL stond. Daarin werd zowel de finalestrijd tussen Dio en Bertie als de winnaar vertoond.

De beelden, waarin Bertie en Dio een kokosnoot met een katapult moeten lanceren, bleken inderdaad gedeeld op het officiële kanaal van RTL, maar vergeten werd de video op ‘privé’ te zetten. Na een paar minuten verdwenen de beelden weer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.