Mario Wisse
Mario Wisse Entertainment 22 nov 2016
Leestijd: 2 minuten

Coen Und Sander Fest: ‘Je staat nooit voor lul’

Sander Lantinga viert traditioneel de winter met Coen Swijnenberg en Das Coen Und Sander Fest.

Er zijn iedere winter een paar zekerheidjes. Het is vaker nat dan koud, er komt dus wéér geen Elfstedentocht en Coen en Sander vieren Das Coen Und Sander Fest in de Heineken Music Hall. „De hoeveelste editie dit wordt?”, herhaalt de 40-jarige radio-dj Sander Lantinga de vraag. „In elk geval de tweede sinds onze overstap van 3FM naar Radio 538. Belangrijkst is dat het wederom een enorm succes… ik bedoel: gezellig wordt.” De verspreking is niet zo gek. Gezelligheid en succes zijn bijna één en hetzelfde wanneer het om de grootste après ski party – de zevende editie overigens – van Nederland gaat.

Coen en Sander tijdens een eerder Coen Und Sander Fest.

Rodelen

Das Coen Und Sander Fest 2017 heeft na ‘Winter Wunderland’ vorig jaar dit keer als thema ‘Die Winterspiele’. „Het wordt dus één en al olympische wintersporten”, vertelt Lantinga. „Langlaufen, skiën, bobsleeën, rodelen, noem maar op. Je kunt niet echt komen bobsleeën, natuurlijk. Maar ik sluit niet uit dat er wel een bobslee staat waar je in kunt gaan zitten. Het is je laten verwennen, je laten vermaken, meedeinen, meezingen, biertje drinken en voldaan naar huis. De bedoeling is dat iedereen in een schaats- of skipak komt. Er is ook olympisch vuur. Laat dit een mooie opmaat zijn naar de echte Olympische Spelen in 2018.”

Ambiance in de HMH.

Roelvink

Welke artiesten op vrijdag 10 februari in de HMH (of AFAS Live, zoals het vanaf 1 januari gaat heten) opdraven is nog niet bekend. Duidelijk is ieder jaar wel dat het qua line-up alle kanten op gaat, van Danny de Munk tot Kensington. „In principe kan inderdaad alles”, stelt Lantinga. „Het mag zo breed zijn als bij De Coen & Sander Show op de radio, en daar is eigenlijk iedereen welkom. Ons motto is: hoe breder, hoe leuker, hoe gezelliger. Het hoeft geen concept te worden, het is gewoon een leuk feest. Wat mij betreft is zelfs Dries Roelvink welkom. Niet dat we die zo snel zouden vragen, trouwens.”

Lantinga ziet zichzelf de komende twintig jaar wel doorgaan met Das Coen Und Sander Fest. „Dit kunnen we wel tot ons vijfenzestigste. Het is tenslotte maar één keer per jaar en het is geen topsport. Het is olympische sport, in dit geval.”

En ja, we worden ook binnengelaten wanneer we ons niet aan de dresscode houden. Lantinga: „We moedigen iedereen aan de verkleedkist in te duiken, voor lul sta je op ons feest nooit.

Das Coen Und Sander Fest vindt plaats op vrijdag 10 februari van 17.00 uur tot 22.00 uur in de AFAS Live. Tickets kosten 27,50 euro, exclusief servicekosten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.