Showbizz

Voetblablabla: vier napraatshows onder de loep

Voetblablabla: vier napraatshows onder de loep

De mannen van Voetbal Inside met vlnr René van der Gijp, Wilfred Genee en Johan Derksen. / Foto's: ANP en BrunoPress

Foto van 'Erik Jonk'

3 OKT 2016

Tot je ogen uitpuilen als een lederen ‘vijfje’, tot je oren klapperen van buitenspelvallen, onterechte wissels, dode spelsituaties en spelers van de week. Wie al het voetbal een weekend lang heeft gezien, kan sinds kort blijven zitten tot hij of zij een ons weegt, met liefst vier voetbalnapraatshows op zondag en maandag. Metro ging er onlangs eens voor zitten en nam Rondo, NOS Studio Voetbal, Voetbal Inside en Natafelen met Kees onder de loep.

Rondo

Wanneer en waar? Zondag, 21.30 uur, Ziggo Sport.

Hoeveel mensen kijken? De afgelopen weken gemiddeld 47.500.

Wie is de presentator? Good-old Jack van Gelder, die niet aan het hoofd van de tafel zit, maar áán tafel.

Voetblablabla: vier napraatshows onder de loep

Jack van Gelder, Rondo.

Wie zijn de gasten? Vast zijn Wim Kieft en Jan van Halst, mensen als Ruud Gullit en Jaap de Groot (chef sport Telegraaf) schuiven aan.

Tafelinfo? Een keurige bruine, met vijf glazen water erop en een boek van Gullit dat onbesproken blijft.

Wat is het decor? Een lelijke muur.

Wat valt op? Dat Kieft nog dieper zucht dan bij Voetbal Inside; dat het Nederlands voetbal (dat Ziggo niet uitzendt) weinig aan bod komt en de looplijnen van Manchester City uitgebreid worden geanalyseerd.

Wat is leuk? Dat Kieft vindt dat Ronald Koeman eigenlijk de enige van het winnende Oranje (EK ’88) is die het goed doet. De blik van Gullit is kostelijk, maar die redt zich door snel te zeggen dat hij Kieft een schop onder tafel heeft gegeven.

Is er iemand met weinig inbreng? Jan van Halst (althans, minder dan hij bij Fox aanwezig was).

Wordt er gelachen? Nee.

Is het serieus? Vanaf tel één tot de laatste seconde.

En? Grote namen aan tafel, geen kijkers.

NOS Studio Voetbal

Wanneer en waar? Zondag, 22.15 uur, NPO 1.

Hoeveel mensen kijken? De afgelopen weken gemiddeld 902.000.

Wie is de presentator? Sinds het vertrek van Jack van Gelder, Tom Egbers; netjes aan de kop van de tafel.

Voetblablabla: vier napraatshows onder de loep

Tom Egbers, NOS Studio Voetbal.

Wie zijn de gasten? Niemand is er vast, Youri Mulder en Pierre van Hooijdonk zijn er vaak. Andere bekende gezichten zijn Bert van Marwijk, Willem Vissers (Volkskrant) en Arno Vermeulen. Soms is een trainer te gast.

Tafelinfo? Koperkleurig, netjes met erop vijf glazen water en onderwerpenpapiertjes van Tom.

Wat is het decor? Vooral mooi vormgegeven; een voetbalstadion achter Tom, iets rommeliger sportbeelden achter de anderen.

Wat valt op? Veel voetballiefhebbers zeuren er over ‘dat het niks is’, trekt echter al jarenlang richting de miljoen kijkers en soms meer.

Wat is leuk? Het wekelijkse portret van een speler van weleer aan het einde, de weekendfeitjes van sidekick Sjoerd van Ramshorst en dat een item uit het Jeugdjournaal over zeuren tegen scheidsrechters werd behandeld.

Is er iemand met weinig inbreng? In de uitzending die Metro zag, was dat Daniël de Ridder. Die wachtte iets te braaf op een vraag van oom Tom.

Wordt er gelachen? Nee, dat lijkt verboden.

Is het serieus? Nogal.

En? Genoeg kijkers, de meeste van alle vier napraatprogramma’s. Tom kan lekker blijven bladeren door z’n onderwerpenbriefjes.

Voetbal Inside

Wanneer en waar? Maandag, 20.30 uur, RTL 7 (ook op vrijdag).

Hoeveel mensen kijken? De afgelopen weken gemiddeld 728.000.

Wie is de presentator? Wilfred Genee, met twee gasten naast en eentje voor zich; heeft veel oog voor zijn laptop (kijkers kunnen vragen stellen, polls invullen en een speler van de week kiezen).

Voetblablabla: vier napraatshows onder de loep

Wilfred Genee, Voetbal Inside.

Wie zijn de gasten? René van der Gijp en Johan Derksen zijn vast en onmisbaar. Verder rouleren Valentijn Driessen, Hans Kraay jr., Jan Boskamp en Gertjan Verbeek (Gijp: „We hebben zoveel mensen beledigd, niemand anders wil meer.”)

Tafelinfo? Is niet te zien wegens bergen promotiemateriaal (gezond etenacties van Wilfred en boeken die door Voetbal Inside / Johan Derksen worden uitgegeven). Het materiaal wordt schaamteloos en schaterend gepromoot.

Wat is het decor? De grootste studio van de vier met de band van Danny Vera in de hoek en een grote bar waar het bier rijkelijk stroomt. Dit is een onvervalste voetbalkantine (de heren pretenderen trouwens ook te praten als in zo’n kantine).

Wat valt op? De totaal herkenbare persoonlijkheden. Gijp die Peter Bosz een lúl vindt, Derksen die spelersvrouwen voor domme wijven uitmaakt, Jan Boskamp die Genee een eikel vindt en de leuk geacteerde verbolgenheid van Kraay jr.

Wat is leuk? De vrouw van Danny Vera achter de bar, Danny Vera, wekelijkse uitreiking Gouden Veter aan de speler van de week en – ja, toch ook – de flauwe grappen.

Is er iemand met weinig inbreng? Boskamp soms, maar dan uit het niets een klap uitdelen aan Gijp, dat past hem wel.

Wordt er gelachen? De sfeer onderling was twee jaar geleden om te snijden, maar nu optimaal. HAHAHAHAHA, bijvoorbeeld na ‘als de vrouw van scheidsrechter Nijhuis haar bikinilijn niet heeft bijgeschoren krijgt ze geel’; gevolgd door Kraays paardenlul!

Is het serieus? Bij het brengen van nieuws wel, maar verder…

En? Niet weg te denken op RTL 7, maar wel als Derksen over twee jaar aftaait.

Natafelen met Kees

Wanneer en waar? Maandag 22.00 uur, Fox Sports (voor abonnementhouders).

Hoeveel mensen kijken? De afgelopen weken gemiddeld 16.000.

Wie is de presentator? Kees Jansma, als een echte voorzitter aan de kop van de tafel; heeft wel vaste gast Kenneth Pérez recht tegenover zich.

Voetblablabla: vier napraatshows onder de loep

Kees Jansma, Natafelen.

Wie zijn de gasten? Kenneth Pérez als vaste deskundige dus, verder voetbaljournalisten als Valentijn Driessen (Telegaaf), Sjoerd Mossou (Algemeen Dagblad), Mark Misérus (Volkskrant) en Henk Hoijtink (Trouw).

Tafelinfo? Een soort bruin ei met daarop vijf glazen water, brandende kaarsjes en – ze bestaan nog – pepsels.

Wat is het decor? De heren journalisten voor groene (of vieze) ramen, voorzitter Kees voor een open kast vol gezellige prullaria. Enige studio met planten.

Wat valt op? Niemand eet een pepsel.

Wat is leuk? De zes stellingen aan het begin, die alleen met eens en oneens mogen worden beantwoord; vooral als voorzitter Kees het verkeerd voorleest en Valentijn Driessen hem corrigeert dat dat geen stelling is.

Is er iemand met weinig inbreng? Misérus misschien, die pakt in tegenstelling tot de anderen weinig het initiatief.

Wordt er gelachen? Nauwelijks, maar dat lijkt de bedoeling ook niet.

Is het serieus? Nogal (‘Ajax staat met het linkerbeen in de jaren zeventig en met het rechterbeen in het het heden’).

En? Blijkbaar zit amper iemand er op te wachten.


Trollenleger Dotan treiterde YouTuber om uit de kast te komen

Dotan/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

13 SEP 2019

Dat Dotan fanverhalen verzon en een trollenleger inzette, is nieuws van nu een dik jaar geleden. Daarmee is echter nog niet elke steen boven gekomen, zo blijkt nu het verhaal van Ramin Rezai.

Rezai is een YouTuber die in 2011 het verzoek van een van de nepaccounts kreeg om een zanger te helpen met doorbreken. 'Nathalie Verduin' was volgens haar profiel een medewerker van EMI en zou Rezai kunnen helpen aan een carrière in de Verenigde Staten indien het hem lukte om Dotan te helpen met doorbreken. Hij kreeg het verzoek om de clip van Dotan in zijn volgende aflevering te promoten, zo openbaart hij aan Story.

Homoseksueel


Gratis concert rapper Willem de Bruin onder Rijksmuseum

Gratis concert rapper Willem de Bruin onder Rijksmuseum

Rapper Willy. / ANP

Foto van 'Metro'

12 SEP 2019

Goed nieuws voor fans van The Opposites. Niemand minder dan Willem de Bruin, ook wel bekend als Willy, treedt zaterdag 28 september eenmalig op in de passage onder het Rijksmuseum. Het concert is gratis.

Het gratis concert is een toegift na zijn uitverkochte concertreeks in Carré. De concerten staan in het teken van zijn eerste soloalbum Man in Nood (2018).

Overeenkomsten Rembrandt en De Bruin


Pearl Harbor was slechts het begin…video icon
02:22
Foto van 'Erik Jonk'

12 SEP 2019

Pearl Harbor was slechts het begin…

Met het spectaculaire oorlogsepos Midway brengt regisseur Roland Emmerich (Indepencence Day) de meest ingrijpende zeeslag van de Tweede Wereldoorlog met een enorme sterrencast (onder meer Woody Harrelson, Luke Evans, Nick Jonas) naar het witte doek.

Vers van de pers: de trailer

De Amerikaanse marine weet zich te herstellen nadat de Japanners in december 1941 dachten de Amerikaanse vloot in Pearl Harbor geheel tot zinken te hebben gebracht. Met hun overgebleven vliegdekschepen gaan de Amerikanen in juni 1942 opnieuw de keiharde strijd aan, dit keer om het strategische eiland Midway in de Stille Oceaan. Door middel van spionage en gewaagde oorlogstactieken weten de Amerikanen - die sterk in de minderheid waren - met de slag om Midway het tij van de oorlog te keren.

De trailer van Midway is donderdagmiddag verschenen. Vanaf 7 november draait de actiefilm in de Nederlandse bioscopen.


Rapper Boef vraagt vriendin ten huwelijk

Rapper Boef vraagt vriendin ten huwelijk

rapper Sofiane Boussaadia, beter bekend als Boef, gaat trouwen. /ANP

Foto van 'Metro'

8 SEP 2019

Sofiane Boussaadia, beter bekend als Boef, gaat trouwen. De 26-jarige rapper deelde zondagmiddag een foto op Instagram waarop te zien in dat hij een ring om de vinger van zijn vriendin Selma Omari schuift.

„Elke man heeft een powervrouw achter zich nodig, zij is de mijne”, schrijft de rapper, die bekend werd met de hits Habiba en Krantenwijk, bij de post.

Geruchten


Positieve reacties op cellulitis-foto Demi Lovato

Positieve reacties op cellulitis-foto Demi Lovato

Demi Lovato. / AFP

Foto van 'Imre Himmelbauer'

7 SEP 2019

Er zijn veel positieve reacties gekomen op een bikinifoto van Demi Lovato. Op de foto is te zien dat de zangeres lijdt aan cellulitis, waardoor de huid er bobbelig uitziet en niet strak. Op social media wordt dit verschijnsel vaak verborgen. Lovato noemt de foto vaak 'cellulit', een combinatie van cellulitis en 'lit', wat tof of geweldig betekent.

In het bijschrift schrijft de zangeres dat een onbewerkte foto van haar in bikini op social media zetten haar grootste angst is. „Ik ben er gewoon zo klaar mee dat ik me schaam voor mijn lichaam en dat ik het bewerk (en ja, de andere bikinifoto's waren bewerkt - en ik vind het verschrikkelijk dat ik dat deed maar het is de waarheid), om te voldoen aan andermans idee van wat mooi is, terwijl ik het gewoon niet ben op die foto's."


Pommeline laat toch hoofd Fabrizio van been weghalen

Fabrizio en Pommeline in betere tijden... / RTL

Foto van 'Daisy Heyer'

6 SEP 2019

Temptation Island VIPS is nog niet afgelopen, maar van één stel weten we in ieder geval al zeker dat ze nu niet meer bij elkaar zijn: Pommeline en Fabrizio. De tatoeage die Pommeline van Fabrizio had, blijkt nu toch echt naar het verleden gelaserd te worden. 

Pommeline liet al snel toen ze verkering kreeg met haar 'Fabrie' een tatoeage zetten, en niet zo'n kleintje ook: het hoofd van haar (inmiddels ex)-lover prijkte in vol ornaat op haar onderbeen, inclusief indianentooi. Dat deed ze in februari van dit jaar, vlak voordat ze mee gingen doen aan Temptation Island VIPS.

Vreemdgaan


Originele Harry Potter-cast terug voor nieuwe films

Als er nieuwe Harry Potter-films komen, zou de originele cast ook weer terugkeren volgens de geruchten. / ANP

Foto van 'Daisy Heyer'

6 SEP 2019

Heel goed nieuws voor fans van de films van Harry Potter: de geruchten gaan dat er twee nieuwe films gaan komen en dat Daniel Radcliffe, Rupert Grint en Emma Watson dan wederom in de huid van Harry, Ron en Hermelien kruipen. 

Even leek het er in 2011 (!) op dat de laatste film van Harry Potter ooit een feit was: The Deathly Hallows - Part 2. Maar volgens We Got This Covered komt er een verfilming van Harry Potter and the Cursed Child: een stuk dat alleen op Broadway werd vertoond. Warner Bros, de filmmaatschappij die eerder alle Harry Potter-films produceerde, zou de rechten van het Broadway-stuk hebben gekocht. En dat biedt goede vooruitzichten!

Een mysterieuze tweet van J.K. Rowling (de schrijfster van de Harry Potter-reeks) wakkert die geruchten nog even lekker aan, vooral omdat zij eerder maar liefst een half jaar niets op Twitter had geplaatst! Het logo is het nieuwe logo van de Broadway-show, volgens fans nog een reden om te geloven dat er een nieuwe film aan zit te komen.


Dansende sterren zijn na 10 jaar terug!

Dansende sterren zijn na 10 jaar terug!

Foto: RTL

Foto van 'Erik Jonk'

6 SEP 2019

Na tien jaar keert Dancing With The Stars zaterdag terug. Vier deelnemers over hun ballroom- en latinskills. „Dit is de he-le tijd denken. In een panische staat.”

Anouk Hoogendijk (34)

Ex-voetbalster Ajax en Arsenl (103 interlands), analyticus bij de Oranje Leeuwinnen.


Justin Bieber open op Insta over drugs en Hailey

Justin Bieber vertelt over zijn moeilijke jeugd. /Instagram @justinbieber

Foto van 'Metro en ANP'

3 SEP 2019

Dat hij op jonge leeftijd al in de schijnwerpers stond, heeft Justin Bieber niet alleen maar goed gedaan. In een lange Instagrampost deed Bieber maandagavond een boekje open over zijn jeugd.

Hij stelt onder meer dat kindsterren onder ondoenlijk veel druk staan en er veel te veel verantwoordelijkheid wordt gegeven aan deze jonge mensen „van wie de hersenen nog niet ontwikkeld zijn."

Op zijn kop


‘Bibberen’ voor Beau: talkshow tegenover Eva

‘Bibberen’ voor Beau: talkshow tegenover Eva

Beau van Erven Dorens begint maandagavond met Beau. / RTL

Foto van 'Erik Jonk'

2 SEP 2019

Misschien wel de spannendste ‘clash’ van allemaal: de nieuwe talkshow Beau tegenover Eva Jinek.

Maandagavond gaat een droomwens voor Beau van Erven Dorens in vervulling: een eigen talkshow (22.30 uur RTL 4), simpelweg Beau geheten. Na teruglopende kijkcijfers voor Humberto Tan (RTL Late Night) en een mislukte missie voor zijn opvolger Twan Huys, moet Van Erven Dorens de late RTL-avond nu dragen. En dat tegenover Eva Jinek op NPO 1. Met spanning wordt naar deze confrontatie uitgekeken.

Verwachtingen positief


Grootste clashes op het tv-scherm

Grootste clashes op het tv-scherm

Foto: Colourbox

Foto van 'Erik Jonk'

1 SEP 2019

Het nieuwe tv-seizoen is op gang gekomen. Wat zijn de meest spannende clashes op belangrijke tijdstippen op de buis? Een vooruitblik op de zenders NPO 1, RTL 4 en SBS 6.

Houdt NPO de ijzersterke kijkcijfers op het eerste net vast? Hoe hard knalt John de Mols Talpa op SBS 6, nu zijn zus Linda en Wendy van Dijk zijn binnengehaald? Kan RTL 4 tegen dit geweld op en redt Expeditie Robinson de zondag? Allemaal vragen waarbij de televisiewereld met spanning op de antwoorden wacht. Natuurlijk kun je elk programma terugkijken op het moment waarop jij dat wil, maar het aantal ‘live-kijkers’ op prime time blijft voor televisiemakers nog altijd een belangrijke zaak. Metro zet de clashmomenten na de seizoenspresentaties van NPO en RTL (opmerkelijk: Talpa hield zo’n presentatie niet) voor de komende vrijdag-, zaterdag- en zondagavonden op een rij.

De vrijdagavond


Martien Meiland te zien in Ranking The Stars

Martien Meiland te zien in Ranking The Stars

Martien Meiland in de studio bij Jinek. /Jinek

Foto van 'Metro'

1 SEP 2019

We staan aan de start van het nieuwe TV-seizoen en dat betekent ook weer een nieuw seizoen van Ranking The Stars. Op Instagram geeft presentator Paul de Leeuw alvast een voorproefje en onthult per ongeluk de laatste gasten.

En dan blijkt dat Martien Meiland dit seizoen op de lijstjes van de sterren pronkt!

Rondleiding


Youtuber Nienke Plas krijgt eigen realityshow

Youtuber Nienke Plas krijgt eigen realityshow

Nienke Plas. / ANP

Foto van 'Metro'

29 AUG 2019

Youtuber Nienke Plas (33) is binnenkort niet alleen online, maar ook op tv te zien. De vlogster krijgt op RTL 5 én Videoland haar eigen realityshow. „Zo zien kijkers mij vanuit een ander perspectief”, zei Plas tegenover het AD.

Wennen aan camera's

De vlogster - zelf dagelijks met een camera in weer - gaf aan toch even aan de camera’s om haar heen te moeten wennen. „Het was wel even wennen om continue een camera om je heen te hebben. Dan denk je: oh, jullie zijn hier ook!”


Robots schitteren in Almere

Robot met actrice Anne Katic. / Anna van Kooij

Foto van 'Erik Jonk'

29 AUG 2019

In een serie besteedt Metro aandacht aan het ruim 40 jaar jonge Almere. Deze keer: vernuftige robots schitteren als acteurs in het buitentheater.

Eigenlijk weet je niet wat je ziet, als je je auto nabij het Almeerderstrand hebt geparkeerd. Plots doemt namelijk een heel dorp op, een ‘buitentheaterdorp’ welteverstaan. Met horeca, een gezellig plein, een gigantisch decor, tribunes met 720 plaatsen en een enorme kraan waarvan je nog niet weet wat die in vredesnaam op het terrein doet. Hier, op deze fijne gastvrije plek, huist al twaalf jaar het gezelschap Vis à Vis.

De grenzen opzoeken


Voice-coach Frans Bauer: Ik ben een gevaarlijke outsider!

Voice-coach Bauer: Ik ben een gevaarlijke outsider!

Frans Bauer. / Paul Bergen | ANP

Foto van 'Erik Jonk'

28 AUG 2019

Frans Bauer debuteert vrijdagavond als tv-coach. Hij draait zijn stoel in The Voice Senior.

Ping, sms’je (jawel, Frans Bauer sms’t): ‘Wil je een half uurtje later bellen? Ik zit nog op de fiets.’

Antwoord: ‘Is goed. Pas je op? 95 euro boete hè!’


Yolanthe reageert voor het eerst op scheiding

Yolanthe reageert voor het eerst op scheiding

Tijdens de uitzending van Jinek reageerde Yolanthe voor het eerst op de scheiding met Wesley Sneijder. /ANP

Foto van 'Metro'

28 AUG 2019

Yolanthe Cabeau (34) sprak dinsdag voor het eerst op televisie over haar breuk met Wesley Sneijder. Dat deed ze tijdens de uitzending van Jinek.

Spannend

Veel wilde ze niet zeggen. „Om heel eerlijk te zijn vind ik het spannend om hier vanavond te zitten”, gaf Yolanthe toe toen Eva Jinek vroeg hoe het met haar ging.


Taylor, Ariana en Billie winnaars MTV Awards

Taylor, Ariana en Billie winnaars MTV Awards

Taylor Swift mocht drie prijzen in ontvangst nemen. / AFP

Foto van 'Metro en ANP'

27 AUG 2019

Bij de 36ste editie van de MTV Video Music Awards zijn popsterren Taylor Swift, Ariana Grande en Billie Eilish de grote winnaars geworden. De zangeressen wonnen tijdens de ceremonie in Newark elk drie prijzen.

Award van de avond

Taylor Swift ging er met de belangrijkste award van de avond, die van Video Of The Year, vandoor voor You Need To Calm Down. Ook won ze in de categorieën Video For Good, opnieuw met You Need To Calm Down, en Best Visual Effects voor Me! met Brendon Urie.


Presentator Henny Huisman komt met een biografie

Henny Huisman/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

26 AUG 2019

Tv-presentator Henny Huisman komt met een biografie. Het boek Henny moet uitkomen voor zijn zeventigste verjaardag in juni 2021.

Dat heeft de voormalige presentator van de Mini-playbackshow en de Soundmixshow maandag bevestigd naar aanleiding van een bericht in het radioprogramma Veronica Inside. „Er waren een aantal mensen die het de afgelopen jaren graag wilden doen, maar ik heb de boot lange tijd afgehouden", aldus Huisman. „Het heeft iets definitiefs, alsof je bijna dood bent. Maar mijn zeventigste verjaardag leek mij toch een mooie mijlpaal."

Luchtige terugblik


Lof voor Man Bijt Hond, twijfels over nieuw Lingo

Jan Versteegh/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

26 AUG 2019

Het was van te voren al duidelijk dat maandag 26 augustus een historische tv-avond zou opleveren. Man Bijt Hond en Lingo keerden beide terug op de buis. Tot vreugde van velen, maar hoe pakte dat uit?

De eerste die zijn rentree mocht maken was Man Bijt Hond. Een rentree die met gejuich onthaald werd. Dat blijkt wel uit een greep van de vele reacties op Twitter. Al moet er wel gewend worden aan de nieuwe zender, wat overigens niet iedereen een probleem lijkt te vinden.