Erik Jonk
Erik Jonk Entertainment 17 okt 2016
Leestijd: 5 minuten

Sylvie met slappe lach terug op het Hollandse scherm

Sylvie Meis is terug. Met Jeroen van der Boom vormt zij schaterlachend een nieuw presentatieduo in Wedden Dat Ik Het Kan.

„Het moet helemaal in het Duits hè en je mag Sylvie niet aankijken.” Jeroen van der Boom kan nog lachen bij journalist nummer negentien van de dag: „We hebben er nog steeds zin in!” Het is de persdag van het teruggekeerde Wedden Dat Ik Het Kan, met Sylvie Meis als nieuw gezicht naast Jeroen van der Boom en sinds 2011 terug op de Hollandse buis. Op de vraag wat de meest gestelde vraag van de dag is, schudt Van der Boom ‘hoe laat komt Metro nou eindelijk?’ gevat uit zijn mouw.

Kijkcijferknallers

Superster Sylvie houdt de moed er ook nog in, ze ligt in een deuk. Samen met Van der Boom presenteert ze vanaf zaterdag het oude weddenschappenconcept in een nieuw SBS 6-jasje vanuit de enorme studio 24. Doodgewone zielen zullen de meest merkwaardige weddenschappen aangaan. Terug op het Nederlandse mediapark dus, tussen alle Duitse kijkcijferknallers door. „Heel leuk om er weer te zijn en een mooie kans op de zaterdagavond”, vindt Meis. „Ik hoorde het van John de Mol dat hij Wedden Dat Ik Het Kan na twee eerdere seizoenen (2011 en 2012, red.) weer ging maken. Ik wist wie Jeroen was, maar had nog nooit met hem gewerkt. Ik voelde dat dat zou kunnen gaan klikken. Ik heb even nagedacht over een terugkeer naar Nederland, want dat vond ik best spannend. Oktober en november zijn mijn rustige maanden, dus het kon en ik zei ja.” Over de eerst opnames is Meis duidelijk: „Ik ben blij: grote shows maken ben ik gewend, maar wat is het léuk! Het is genieten en ik zet weer stappen als presentator. Ik kan naast Jeroen heel erg mezelf zijn.”

Sylvie met slappe lach terug op het Hollandse scherm
Jeroen van der Boom in Wedden Dat Ik Het Kan in 2011. / Lex van Lieshout | ANP

Ook haar nieuwe collega werd gebeld door die grote meneer De Mol. „Heb je d’r weer zin in Boom? Zullen we weer eens wat spannends doen?”, zei hij. „Bij mijn deelname aan Dance Dance Dance zag ik hoe groots en moois iets eruit kan zien. Ik zei dat ik altijd te porren ben voor muziekprogramma’s, maar ook voor Wedden Dat Ik Het Kan dat ik eerder mocht maken en het goed deed. De producent wilde naar het niveau van Wedden Dat van vroeger en negentig minuten per week. Anderhalf uur in je eentje presenteren is wel erg lang. Je moet ook geen assistente hebben, je moet het samen met iemand doen. Toen zijn we naar iets aparts gaan zoeken en kwamen we bij Sylvie. Een combinatie volkse jongen en glamour, daar zouden het publiek en pers best nieuwsgierig naar kunnen zijn. Maar ja, Sylvie moest wel willen…”

Sylvie met slappe lach terug op het Hollandse scherm
Sylvie Meis bij haar carrièrestart in 2002. / ANP

Ze zei ja en spannend werd het. Meis: „Zeker, vooral omdat de show groot is en veel mogelijkheden biedt. Er kan van alles gebeuren. Heerlijk dat ik mezelf hierin kan laten zien en ondertussen lachen we ons helemaal kapot. We zijn er trots op.” Van der Boom knikt instemmend: „Ik weet niet hoe vaak we totaal onverwacht de slappe lach al hebben gehad. Maar ja, Wedden Dat Ik Het Kan heeft dan ook de ingrediënten om het juiste gerecht op tafel te zetten. Sylvie en ik zijn ook bloedfanatiek en staan achter wat we doen. De makkelijkste weg is door ons samen te zetten niet genomen, maar het staat. Bij SBS zeiden ze: Boem we doen het, gáán.”

Priemende blikken

Het zaterdagavondgevoel moet er met Wedden Dat Ik Het Kan zijn, maar het tijdstip (20.00 uur) zal ook voor priemende blikken op de kijkcijfers zorgen. Van der Boom: „Wij zijn geen mensen die zeggen dat dat ons geen bal interesseert. Het interesseert ons heel veel, maar of het samen goed hebben gedaan en leuk hebben gehad vinden we net iets belangrijker. En verder tja, je houdt ervan of je houdt er niet van.”

Sylvie met slappe lach terug op het Hollandse scherm
Jos Brink en Sandra Remmer in Wedden Dat (1986). / ANP

Het concept weddenschappen of tv stamt van eind jaren tachtig, toen Jos Brink en zijn assistente Sandra Reemer, door Brink ‘kroepoekje’ genoemd, miljoenen kijkers trokken. Sylvie, toen kind: „Ja, dat keek ik thuis met mijn ouders echt wel. Dat was standaard. Mooi dus dat ik het nu presenteer en in Duitsland al twee keer gast was in Wetten Das om te raden of een weddenschap werd gehaald. Daar keken 14 miljoen mensen. De bank met bekende mensen hebben we in deze versie niet.” Van der Boom: „Dit is een work-out van anderhalf uur, het is snel. Al rennend jagen we er acht, negen weddenschappen doorheen.”

Pokémonschaduwen raden

Zaterdag begint de ‘gekkigheid’ volop. Ene Koen zegt alle 721 Pokémon aan hun silhouet te herkennen, een Amerikaan probeert binnen twee minuten een cactus op te eten en twintiger Aaron maakt uit stand drie salto’s over auto’s die met 50 per uur op hem afrijden.” Welke uitdaging zou het nieuwe presentatiekoppel durven aangaan? Meis: „Een man gaat met zijn kont zo snel en veel mogelijk walnoten pletten. Die durf ik wel.” Van der Boom: „Ik heb dat geprobeerd, bizar. Laat mij maar de eerste maten van een liedje horen, dan raad ik het. Die weddenschap wel winnen, gok ik zo.” Meis: „Ik hoop vooral voor de kandidaten dat hun weddenschappen lukken. Het zijn gewone mensen die toevallig iets goed kunnen en daar álles voor doen. Je zult zien: ik sta echt stampvoetend in de studio als het mis gaat.”

Hier zie je de eerste beelden van SBS van Wedden Dat Ik Het Kan:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.