Showbizz

Bladen geven bizar kijkje in opvoedstijl Brangelina

Bladen smullen van ‘bizarre opvoedstijl’ Brangelina

Brangelina met kinderen Pax, Shiloh en Knox. Foto: ANP

Foto van 'Metro'

22 SEP 2016

Nog geen dag geleden kwam het schokkende nieuws naar buiten: Brad en Angelina gaan na twee jaar huwelijk uit elkaar. De scheiding brengt onrust in een samengesteld gezin, dat volgens verschillende bronnen al één grote chaos was.

De roddelbladen smullen ervan. Is het niet vanwege het vermeende vreemdgaan van Pitt, dan wel vanwege het onderzoek dat naar verluidt naar hem is ingesteld vanwege kindermishandeling - al is dat niet bevestigd. Maar ook over de kinderen wordt gepraat. Al langer gingen de geruchten dat Brad en Angelina er een nogal onconventionele opvoedingsstijl op nahouden, maar met een scheiding in het verschiet staat het internet helemaal bol van de verhalen over chaos, gebrek aan structuur en zelfs geweld. Natuurlijk kunnen we lang niet alles geloven, maar vermakelijk is het wel. Daarom: een overzicht van de gekste verhalen uit het leven in het gezin Jolie-Pitt.

Het vele reizen

Een voordeel van een groot vermogen is dat je op elk continent een huis kunt kopen. Een nadeel daarvan is dat je behoorlijk moet reizen om in al die huizen te verblijven. Dat zou precies zijn wat het gezin doet. Kinderen Maddox (15), Pax (12), Zahara (11), Shiloh (10) en de 8-jarige tweeling Knox en Vivienne reizen hun ouders achterna naar de huizen in onder andere Los Angeles, New Orleans, New York en het Franse platteland.

Daarnaast gaat het gezin regelmatig op reis naar de landen waar de geadopteerde kinderen vandaan komen, of gaan de kinderen zelfs mee op tripjes naar oorlogsgebieden. Zo nam Angelina zoon Maddox al mee naar vluchtelingenkampen in Myanmar en New Delhi, tijdens een van haar vele reizen voor de Verenigde Naties.

Het is overigens niet gek dat de kinderen overal mee naartoe gaan, naar school hoeven ze namelijk niet. Volgens Angelina leren haar kinderen veel meer van de vele reizen dan van schoolboeken. „In plaats van kattenkwaad uithalen in de klas, stuur ik ze liever naar een museum, of leer ik ze gitaar spelen”, vertelde de actrice eerder aan The Independent. Wel krijgen de kinderen onderweg les en mogen ze volgens Angelina pas leuke dingen doen wanneer hun schoolwerk af is.

Brad en Angelina met kinderen Zahara en Maddox in India, in 2006. Foto: ANP

De nanny's

Tot voor kort zouden Brad en Angelina een heel arsenaal aan nanny's in dienst hebben gehad, ieder van een andere afkomst. Zo zouden de kinderen meer in contact komen met hun eigen cultuur en leren ze veel verschillende talen. Zo vertelde Angelina eerder aan de BBC dat haar kinderen minstens zeven talen spreken, waaronder Russisch, Arabisch, Frans, Khmer en zelfs gebarentaal.

Brad en Angelina mogen het dan goed voor elkaar hebben, het leven van hun nanny's is een stuk minder glamoureus. Zo zouden ze regelmatig dag en nacht moeten werken, zeker als Brad en Angelina in het buitenland waren voor filmopnames. Slechts een paar maanden geleden zou ‘Angie’ een nanny hebben ontslagen, omdat die met Brad zou hebben geflirt. „De kinderen vertelden Angelina dat de nanny verliefd was op Brad, en dat was de druppel”, vertelt een ingewijde aan Daily Mail.

De vrije opvoeding

De Pitts proberen hun kinderen een zo vrij mogelijke opvoeding te geven, zonder al te veel regeltjes. Het leven met zes kinderen is al vrij hectisch, maar volgens verschillende bronnen zou het gezin van het acteurskoppel een grote „dierentuin” zijn. De kinderen zouden niet veel discipline mee hebben gekregen, vooral niet van Angelina. Volgens een nanny die na haar ontslag uit de school klapte, was het huishouden van de Pitts net een hippie-commune. „Angelina gelooft niet in regels, ze gelooft in vrije expressie van haar kinderen”, vertelt de nanny aan The Star. „Dat pakt alleen niet altijd goed uit.”

Zo zouden de kinderen mogen eten wat en wanneer ze willen en zouden ze regelmatig heel druk zijn door het eten van veel snoep. Er duiken regelmatig foto’s op van de bezoekjes die het gezin brengt aan fastfoodketens, zo vaak dat het de pararazzi begint op te vallen. Volgens verklaringen van nanny's zou druk gedrag ook getolereerd zijn, zelfs ’s avonds laat. „Ze hebben absoluut geen vaste bedtijden”, vertelde een voormalige nanny volgens The Mirror aan een roddelblad. „Ze renden soms midden in de nacht door het huis, om hun ouders wakker te maken en bij hen in bed te kruipen.”

Het landgoed van de Pitts. Foto: ANP

De uitspattingen

Met deze onorthodoxe opvoeding wil Angelina haar kinderen alle vrijheid geven om te zijn wie ze zijn. Zoals bekend kleedt dochter Shiloh zich al jaren als jongetje en wil ze volgens Brad alleen nog maar ‘John’ genoemd worden. „We hebben haar haar afgeknipt omdat ze dat wilde en ze draagt alleen maar jongenskleding”, vertelde Angelina eerder aan Vanity Fair. „De denkt dat ze gewoon een van de broertjes is.”

Deze vrijheid zorgt ook voor wat bijzondere hobby’s, mede omdat Angelina hen nepwapens en messen geeft. Dat laatste is ook weer een fascinatie van de actrice, die als kind ook al een messenverzameling had. „Mijn moeder kocht al messen voor mij toen ik 11 of 12 jaar oud was, en ik doe hetzelfde voor Maddox”, vertelde Angelina eerder in een interview met W Magazine.

Waar het Angelina’s doel om vooral zo rustig en liefdevol mogelijk te blijven, schiet Brad nog weleens uit zijn slof. Hij zou het wel eens zijn met de alternatieve levensstijl van het gezin, maar is een stuk strenger dan zijn toekomstige ex-vrouw. Zijn uitbarstingen zouden een van de redenen zijn dat Angelina een scheiding heeft aangevraagd. Zij heeft ‘onoverkomelijke verschillen’ als reden voor de scheiding opgegeven en streeft volledige voogdij van de kinderen na.


Gerard Joling gaat programma’s maken voor RTL

Gerard Joling treedt op tijdens 538Koningsdag. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

GISTEREN

Gerard Joling tekende dinsdagmiddag een contract bij RTL. De zanger gaat exclusief voor de zender programma’s maken.

Joling is vanaf september te zien bij RTL als jurylid in de nieuwe muzikale tv-show The Masked Singer. Daarnaast gaat Joling meerdere RTL-programma’s presenteren, maakte de zender dinsdag bekend.

Al sinds 1996


Zuid-Afrikaanse Dance Battle live op Facebook

Zuid-Afrikaanse Dance Battle live op Facebook

De Afrodans: mix van stijlen.

In samenwerking met South African Tourism

18 MRT 2019

Een spectaculaire Dance Battle met de beste dansers van onder meer Zuid-Afrika. Die wordt zaterdag in Zaandam georganiseerd door South African Tourism en is live op Metro’s Facebook te volgen (zie kader). Metro sprak één van de deelnemers, Patrick Mngeni, over dans in Zuid-Afrika en de drie danssoorten die we tijdens de Dance Battle gaan zien. „Zuid-Afrika ís dans.”

The Lion King

Hij is 35 jaar, maar danst nog altijd de sterren van de hemel. Patrick Mngeni doet dat op dit moment in een Duitse versie van The Lion King. Aan de telefoon klinkt Mngeni nog wat slaperig, hoe anders zal dat zaterdag tijdens de South African Dance Battle zijn. Dan zal hij op en top en vol enthousiasme strijden.


Britney Spears.

Muziek van Britney Spears in sprookjesmusical

Britney Spears. / AFP

Foto van 'Metro'

12 MRT 2019

Niemand minder dan popdiva Britney Spears is later dit jaar te horen in een nieuwe musical. In Once Upon a One More Time zullen 23 liedjes van de zangers ten gehore worden gebracht.

Dit heeft de eigenaar van het James L. Nederlander Theater in Chicago laten weten aan de New York Times. De verwachting is dat het stuk op 13 november in première gaat.

Feministische kijk


Babynieuws: Danny Froger wordt vader!

Babynieuws: Danny Froger wordt vader!

Danny Froger en Ann Dominique. Foto: ANP

Foto van 'Metro'

11 MRT 2019

Babynieuws in de Froger-familie! Danny Froger en zijn lief Ann Dominique verwachten hun eerste kindje. „Een nieuwe stap in ons leven en ik weet nu al dat het de mooiste uit mijn leven zal zijn", schrijft Froger op Instagram.

Ook Dominique maakte op Instragram bekend dat ze in blijde verwachting is. „Het is tijd om ons geheim te vertellen... We zijn zwanger!", schrijft ze. „Zó enthousiast om dit kleine mensje te ontmoeten die voor de helft mij is en voor de helft de persoon van wie ik hou."


Mol Merel dacht meerdere keren 'dit gaat niet goed'

Mol Merel dacht meerdere keren 'dit gaat niet goed'

Het is bekend: Merel Westrik is de Mol van het negentiende seizoen van Wie is de Mol?. Foto: ANP / Levin den Boer.

Foto van 'Amarins de Boer'

10 MRT 2019

Merel Westrik hoeft niet langer te liegen en bedriegen. Na maanden moeten zwijgen, mocht ze haar Mol-identiteit zaterdagavond voor een uitzinnige menigte in het Amsterdamse Vondelpark bekendmaken. „Wat een bevrijding.”

„Het was geweldig”, blikt Westrik na de uitzending terug op haar Mol-avontuur in Colombia. „Ik had een unieke dubbelrol, waardoor ik het spel in al zijn facetten kon meemaken: zowel als saboteur als kandidaat.”

Kameleon


Documentaire Michael Jackson trekt 600.000 kijkers

ANP

Foto van 'Naomi Defoer'

9 MRT 2019

De documentaire Leaving Neverland, waarin twee mannen vertellen slachtoffer te zijn geweest van seksueel misbruik door Michael Jackson trok vrijdagavond 609.000 kijkers.

De documentaire was te zien op NPO3 en werd uitgezonden voor de VPRO. Om meer duiding te geven over de film en de impact ervan, werd er voor, tussen en na de documentaire een studiogesprek gehouden door tekstschrijver, presentator en journaliste Janine Abbring.

Onschuldig


Ontknoping Wie is de Mol nadert

De finale van 2015 met Rik van de Westelaken als winnaar/ANP

Foto van 'Naomi Defoer'

9 MRT 2019

Molloten in heel Nederland zitten in spanning. Nog even wachten en dan wordt zaterdagavond bekend of hun bevindingen kloppen. Is het journaliste Merel Westrik, singer-songwriter Nielson of toch actrice Sarah Chronis de saboteur?

In de bioscoop

De finale wordt live uitgezonden in het gezelschap van publiek in Amsterdam op NPO 1. Diehard fans kunnen afreizen naar een van de twaalf zalen van de Vue bioscoop om de laatste aflevering op het witte doek te bewonderen.


The Voice blijft voor drie jaar verbonden aan RTL

Dennis van Aarsen won dit jaar/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

8 MRT 2019

Er werd veel weggehaald door SBS bij RTL, maar The Voice blijft ondanks de speculaties de komende drie jaar als programma bij RTL te bewonderen, zo meldt de zender. Dit geldt zowel voor de Holland-, Kids- als Senior-editie.

Alle programma's zullen gepresenteerd worden door Martijn Krabbé, maar hij heeft door het vertrek van Wendy van Dijk iemand anders aan zijn zijde. Bij The Voice of Holland krijgt hij Chantal Janzen naast zich, Lieke van Lexmond bij The Voice Senior en Jamai bij The Voice Kids.

Fans van alle leeftijden


Musical over Tina Turner komt naar Nederland

De échte Tina Turner (l) en musicalactrice Kristina Love. /ANP

Foto van 'Elselotte Smink'

8 MRT 2019

You’re simply the best! Kan jij hits van Tina Turner, zoals The Best en Proud Mary moeiteloos meezingen?

Dan is er goed nieuws voor je. De musical over het wervelende leven van de zangeres komt in 2020 in een Nederlandse versie naar Nederland, kondigt Stage Entertainment aan.

Grote hit


Duncan de Moor na afloop van de tweede liveshow van het vijfde seizoen van The Voice of Holland.

Duncan Laurence met ballad Arcade in Tel Aviv

Duncan de Moor na afloop van de tweede liveshow van het vijfde seizoen van The Voice of Holland. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

7 MRT 2019

Met het liedje Arcade gaat singer-songwriter Duncan Laurence namens Nederland naar het Eurovisiesongfestival in Israël. De zanger presenteerde de ballad donderdagavond in het tv-programma De Wereld Draait Door. AVROTROS deelde de Nederlandse inzending aan het begin van de avond via YouTube.

The Voice of Holland

De keuze voor de 24-jarige Laurence was al sinds 21 januari bekend, maar nu dus ook het nummer waarmee hij naar Israël gaat. Hij komt uit in de tweede halve finale op 16 mei in Tel Aviv. De relatief onbekende zanger deed in 2014 mee aan de talentenjacht The Voice of Holland.


Koningin Elizabeth.

Queen Elisabeth nu ook op Instagram

Koningin Elizabeth. / EPA

Foto van 'Metro'

7 MRT 2019

Niemand minder dan de koningin van Engeland zit sinds kort op Instagram. Er bestond al een tijdje een account voor het Britse koningshuis. Met enige regelmaat waren daar berichten te lezen afkomstig van de prinsen William en Harry en Kate en Meghan.

Donderdag plaatse koningin Elizabeth echter voor het eerst zelf een berichtje. Aanleiding was het bezoek van de koningin aan het Science Museum in Londen. Daar kwam ze een brief tegen die geadresseerd was aan haar over-overgrootvader.


Lex Uiting: 'Twan wilde direct stoppen'

Lex Uiting: 'Twan wilde direct stoppen'

Foto: ANP.

Foto van 'Metro en ANP'

6 MRT 2019

Lex Uiting, presentator en sidekick van Twan Huys onthult waarom de talkshow RTL Late Night van RTL4 maandag abrupt is gestopt. Nadat Twan Huys zijn ontslaggesprek had, wilde hij er direct mee stoppen. In tegenstelling tot Humberto Tan, zag Huys het niet zitten om nog een aantal maanden door te pakken. Toen hij zondag te horen kreeg dat zijn carrière bij Late Night erop zat, was hij er direct klaar mee, zegt hij tegen De Telegraaf.

Uiting was het totaal niet eens met het ontslag van de journalist. „Een journalistiek talent als Twan had zoveel meer verdiend dan dit", zegt hij. Volgens Uiting was bij veel kijkers 'de beeldvorming niet juist'. „Veel mensen die ik kritiek hoorde uiten op het programma, haalden die kritiek uit de media. Ze gaven toe zelf niet eens naar Late Night te kijken."

„Dit was een programma in opbouw en we waren er nog niet. Al heeft het zich echt ontwikkeld'', vindt hij. „Ik hield er rekening mee dat een discussie over Late Night misschien ergens in de lente zou plaatsvinden. Maar nu al…?"


Keith Flint.

Prodigy last volledige tour af

Keith Flint. / ANP

Foto van 'Naomi Defoer'

6 MRT 2019

De Britse Band The Prodigy heeft alle optredens gecanceld na het overlijden van leider Keith Flint. De groep zou onder meer het podium van het Lowlands festival in Biddingshuizen betreden. De 49-jarige zanger werd maandag na zelfmoord dood aangetroffen in zijn huis in Essex.

Begrip voor de situatie

De bandleden maakte maandag via social media bekend dat de geplande tour volledig afgelast wordt. The Prodigy zou in mei door de Verenigde Staten gaan toeren en daarna in de zomer neerstrijken in Europa. De organisatie van Lowlands liet dinsdagavond via Instagram weten begrip te hebben voor de situatie en het besluit.


Kylie Jenner op de rode loper bij de Grammy Awards.

Kylie Jenner jongste 'selfmade' miljardair ooit

Kylie Jenner op de rode loper bij de Grammy Awards. / AFP

Foto van 'Metro'

5 MRT 2019

De 21-jarige Kylie Jenner is door Forbes uitgeroepen tot jongste ‘selfmade’ miljardair ooit. De halfzus van Kim heeft dit volgens het blad grotendeels te danken aan haar succesvolle cosmeticabedrijf, Kylie Cosmetics. Die onderneming zou minstens 900 miljoen dollar (bijna 796 miljoen euro) waard zijn.

Lage vaste lasten

Het in 2015 opgerichte Kylie Cosmetics heeft volgens het zakenblad lage vaste lasten. Er staan maar zeven voltijds- en vijf deeltijdsmedewerkers op de loonlijst. De productie wordt uitbesteed en de marketing grotendeels gedaan via sociale media, waar Jenner een enorme schare volgers heeft.


Peter Dinklage op de set tijdens het zevende seizoen.

HBO deelt trailer laatste seizoen Game of Thrones

Peter Dinklage op de set tijdens het zevende seizoen. / EPA

Foto van 'Metro'

5 MRT 2019

HBO deelde dinsdag de eerste beelden van het achtste en daarmee laatste seizoen van hitserie Game Of Thrones. De video laat beelden zien van de langste aaneengesloten vechtscene in televisiegeschiedenis.

Het duurde volgens de makers van Game Of Thrones 55 dagen om deze scene te schieten. Om het einde voor zowel de makers zelf als de acteurs verborgen te houden, zijn er meerdere scenario’s voor de finale gefilmd.

Zes afleveringen


Relatie Wesley Sneijder en Yolanthe Cabau voorbij

Het koppel in gelukkigere tijden ©ANP

Foto van 'Jelmer Visser'

5 MRT 2019

Het huwelijk tussen voetballer Wesley Sneijder en presentatrice Yolanthe Sneijder-Cabau is voorbij. Dat bevestigt de agent van Yolanthe na berichten van RTL Boulevard.

Het koppel woont niet meer samen en zal op termijn scheiden. Over de verdere toedracht van de breuk is geen verdere informatie bekendgemaakt. De relatie zou al langere tijd in zwaar weer verkeren.

Sprookjeshuwelijk


Famke Louise mét okselhaar op cover LINDA.meiden
Likeability of3

Famke Louise mét okselhaar op cover LINDA.meiden

Famke Louise. Foto: ANP

Foto van 'Rosan de Vos'

4 MRT 2019

Een beetje okselhaar bij vrouwen vies? Famke Louise bewijst het tegendeel. De 20-jarige heeft een opvallende covershoot gedaan voor het blad LINDA.meiden. De zangeres laat op de foto haar okselhaar zien. „Een beetje ophef kan geen kwaad", vindt ze.

Een vrouw mag doen wat ze zelf wil

„Maar vooral omdat ik vind dat een vrouw mag doen wat ze zelf wil. Als ik me even niet wil scheren, doe ik dat niet. Waarom mag een man wel okselhaar hebben, en is het bij een vrouw vies? Het is gewoon háár - niet meer dan dat", zegt Famke in het begeleidende interview.


dislike
user_b813bdc1492e6438db65972a8444f71a0ece22af_avatar

RTL Late Night stopt! Vanavond laatste uitzending

Twan Huys/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

4 MRT 2019

RTL Late Night verschijnt maandagavond voor het laatst op de televisie. Dat heeft de tv-zender RTL bekend gemaakt. Het voorheen zo succesvolle tv-programma verkeert al een tijdje in zwaar weer.

Geen groot publiek

Dat was vooral het voorbije halfjaar zo met de nieuwe presentator Twan Huys. Hij kon de matige kijkcijfers nimmer opkrikken. „Met veel enthousiasme en energie ben ik samen met RTL in september 2018 begonnen aan een nieuw en groot avontuur. Helaas heeft het programma niet het grote publiek kunnen bereiken", zegt Huys zelf. „Ik vind het heel jammer dat er nu een einde aan komt en ik wil vooral mijn redactie bedanken voor de tomeloze inzet."


Luizenmoeder verliest kwart kijkers in twee weken

De Luizenmoeder won vorig jaar de Zilveren Nipkowschijf/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

4 MRT 2019

De Luizenmoeder trekt nog altijd bijzonder veel kijkers, maar het totaal aantal is in een maand tijd wel enorm teruggelopen. Deze zondag schakelden nog 'maar' iets meer dan drie miljoen mensen in.

4,1 miljoen

Dat is een stuk minder dan een paar weken terug, toen de vier miljoen (4,1) nog werd overschreden. Vorige week week liep dat al terug naar 3,5 miljoen en nu dus tot net boven de drie.