Erik Jonk
Erik Jonk Entertainment 5 aug 2016
Leestijd: 2 minuten

Rosanna wordt mam en man (3): eerst Canal Parade

Tv-zender TLC houdt tot zondag, gelijk met de Euro Pride, een Pride Week met het thema ‘iedereen moet zijn wie hij wil zijn’.

Rosanna en Louisa Janssen zijn zaterdag vanaf 12.00 uur te zien met hun realityshow bij TLC en die dag ook op de Canal Parade in Amsterdam aanwezig. Het getrouwde transgenderstel wil een gezin stichten. Louisa was ooit Lowieke, Rosanna wil man worden, maar eerst een kind ter wereld brengen. Laatstgenoemde vertelt in drie afleveringen over hun leven. Het slot.

Niet om de hoek

„Het klinkt misschien gek, maar de Canal Parade is voor Louisa en mij nieuw, we zijn er nog nooit geweest. We zeiden telkens ‘daar moeten we heen’, maar het kwam er telkens niet van en Limburg ligt niet om de hoek. Nu kregen we het van alle kanten aangeboden om erbij te zijn, dus gaan we graag.

We varen mee op de transgenderboot, Trans United. Daar ben ik best een beetje zenuwachtig voor; meer dan Louisa. Zij is veel meer out-going dan ik en kan ook echt genieten van alle aandacht. En dan is de dresscode ook nog eens wit, terwijl ik niet zo ‘van het witte’ ben. Maar ach, als ik maar fris ruik en mijn haar perfect zit. Dat zijn voor mij de twee belangrijkste dingen.

Rosanna wordt mam en man (3): eerst Canal Parade
Louisa en Rosanna.

Vandaag pak ik nog even een zonnebankje en ga ik langs de kapper. Gelukkig worden we gebracht, want mocht er champagne aan boord zijn dan kunnen we er een mooi feestje gaan bouwen. Louisa moet op de boot optreden, ik kan lekker genieten en om me heen kijken, haha. Ik weet niet zo goed wat ik kan verwachten en laat die hele Canal Parade mooi op me afkomen. Nu maar hopen dat Dana International en Conchita Wurst er spontaan zijn. Die waren er natuurlijk al eerder bij. Louisa is helemaal gek van die twee.

Razendspannend

Voor mij start daarna de weg naar het moederschap en daar kan ik natuurlijk nog veel zenuwachtiger van worden dan die hele Canal Parade. Vanaf oktober kun je op TLC zien hoe die weg verloopt. Louisa en ik gaan een razendspannende tijd tegemoet. Enne, mocht ik ooit op die Canal Parade in Amsterdam terugkeren, dan hoop ik dat heel graag als moeder én als man te doen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.