Showbizz

Jett Rebel: Iets meer Jelte, wat minder Rebel

Jett Rebel: Iets meer Jelte, wat minder Rebel

Foto: Paul Bergen / ANP

Foto van 'Erik Jonk'

26 AUG 2016

Jett Rebel heeft vrijdag een nieuw album, is blij, clean en een beetje meer Jelte Tuinstra.

Hij kiest met Pllek in Amsterdam-Noord niet de rustigste plek voor een ontmoeting. Het is donderdagmiddag, de mussen vallen er van het horecadak en het terras zit overvol. Jett Rebel begeeft zich met een brede smile tussen de terrasgangers. ,,Druk ja, maar hé: dit is bikini-area, man.”

Uitstekend humeur

Jett Rebel, oftewel de muzikale duizendpoot Jelte Tuinstra, is duidelijk een blij man. Zijn nieuwe album Don’t Die On Me Now is uit, hij is clean van drank en verdovende middelen en in deze bikini-area in een uitstekend humeur. Hij bestelt een pure cola.

Weet je nog wie ik ben?

Zeker, van Metro. We hebben elkaar eerder gezien, toch?

Beetje flauw misschien, maar toen hingen er nogal wat wolken om je heen. Je kon het vergeten zijn.

Ik moet toegeven dat ik me dingen uit die periode niet herinner. Nu onthoud ik alles. Dat is handig! Bijvoorbeeld bij het boodschappen doen, ik sla alles beter op.

Draaiende stoel

Je vertelde er over in De Wereld Draait Door. Mensen twijfelden openlijk of je wel zo clean was, toen je er weer rondjes draaide op je stoel.

Ik heb een beetje een haatliefdeverhouding met reacties. Dan luister ik liever naar fans en mensen die dichtbij me staan. Naar die nare reacties ga ik niet op zoek. En dat van dat draaien, wat is dat nou voor redenering? Die mensen hebben nog nooit een adhd’er gezien. Zij kennen blijkbaar alleen onbeweeglijke mensen. Tja, ik vind het moeilijk om stil te zitten. En die kruk die draait als een gek joh! Daar kan ik niet eens op stilzitten.

De stoelendraaier heeft er een nieuw album uitgeperst, waarop de term rock’ n roll prominent aanwezig is. Wat is rock ’n roll voor jou?

Poeh, moeilijk. Het is namelijk genre-overstijgend. Mensen die andere muziek maken, kunnen per ongeluk best eens rock ’n roll zijn. Je hebt ook artiesten die echt rock ’n roll zijn zoals ik. Ik ben van de fitties-, sixties- en seventiesrock, alles van Elvis tot Led Zeppelin. Van muziek tussen ’66 en ’74 gaat mijn hart het snelste kloppen, toen had je de transitie van bluesrock naar de hardrock die we nu classic noemen.

Jett Rebel: Iets meer Jelte, wat minder Rebel

Foto: Andreas Terlaak

Muziekgeschiedenis

Is het een aanbeveling voor jongeren om daarnaar te luisteren of moeten ze toch maar Don’t Die On Me Now opzetten?

Ik hoop gewoon dat mijn muziek jongeren aanzet om die oudere muziek te onderzoeken. Dat ze, hoe ik het dan noem, de betere tijden uit de muziekgeschiedenis ontdekken. Ik wil niet meteen heel zuur klinken over de huidige muziek, maar die guys van toen – ik tip Cheap Trick bijvoorbeeld, die zijn er trouwens nog steeds – konden gewoon teringgoed spelen.

Vind je het zo slecht dat je je in het openbaar boos maakt, zoals deze week over Lil' Kleine in de Veronicagids?

Nou, dan worden me vragen gesteld waarop ik moet antwoorden. Het kwam niet uit mezelf. En koppen boven artikelen willen ook niet altijd helpen, want dan maakt het ANP er een bericht van en zie je het overal terug. Lil’ Kleine zal dus wel pissed op me zijn. Maar ja, je gaat in je liedjes geen drugspropaganda voor tieners maken. Mensen vinden me dan hypocriet, omdat ik zelf heb gebruikt, maar ik maakte er geen teksten over zoals Lil’ Kleine. ‘Ik ben even aan vakantie toe ouwe, want ik heb te veel drugs gebruikt’, zingt ie. Kom op, zeg.

Kring stoelen

Je was de verrassingsact op Lowlands om je nieuwe plaat integraal te spelen. Hoe vond je dat er gereageerd werd?

Goed. De mensen klapten op de momenten waarop ik vooraf hoopte, maar het werd ook joelen en juichen. Lowlands is een festival waarbij het publiek je serieus beoordeelt en waar het altijd geweldig is. Ik vergelijk het met een verjaardag waarop je binnenkomt en de kring stoelen nog halfleeg is en een verjaardag waarop ik fashionably late binnenstap en het al in volle gang is. Lowlands is die laatste. Als je het er als artiest goed doet is het echt een pro, doe je niet je best dan gaan de festivalgangers openlijk van je balen. Ze willen een leuke tijd hebben en daar moet jij aan voldoen.

Is een plaat maken voor zo’n duizendpoot als jij moeilijk? Is een song ooit af?

Het is makkelijker geworden met de jaren. Ik heb meer dan duizend nummers geschreven in mijn leven, dus ik ben getraind. Op een gegeven moment begin je te vatten hoe het werkt. Ik ben wel bang om in herhaling te vallen, maar vind telkens nog een manier om mezelf te ontwrichten. Zo kan ik mezelf op een ander been zetten en blijven uitdagen. Het schrijven van muziek is door training iets geworden dat ik kan. Don’t Die On Me Now had als grootste uitdagingen dat hij werd opgenomen in de nieuwe studio in mijn huis en dat ik hem met meerdere mensen heb ingespeeld in plaats van staan te prutsen in m’n eentje. Mijn eerste volwaardige eigen studio! Ik ben nu niet meer die slaapkamerartiest. Elke keer als ik er binnenstap denk ik ‘Jezus-Christus, ik heb gewoon een studio’.

Song vertelt

Maar je jamt er op het album ook op los. Kun je het dan loslaten?

Ik geloof in perfecte combinaties van dingen, van het schrijven van een goeie tekst tot de perfecte opname. Een song vertelt op een gegeven moment ‘ik ben nu de song die ik ben’. Het gaat dan vanzelf.

Schrijf je songs voor mij of voor jezelf?

Eh… toen voor mezelf. Althans, ik denk bij het schrijven niet wat iedereen ervan gaat vinden.

Ben je trots op wat je nu gemaakt hebt?

Dat is een pijnlijk punt, want ik kan dat niet zo goed. Ik ben blij met het album, maar anderen wijzen me er constant op dat ik eens trots moet zijn. Dat is lastig.

Kun je muziek loslaten?

Dat gaat wat beter. Gisteravond heb ik wat zitten studeren in boeken en dat voelde prima. Vroeger riep een stemmetje in mijn hoofd dat ik aan de slag moest gaan. Ik kan iets meer genieten van dingen als lezen, de natuur en achter de wijven aanzitten. En ik kan wat beter gewoon Jelte zijn.

Vond je dit ook een beetje leuk? Want je was een tijdje klaar met journalisten.

Ja, hoor. Het gaat ook wel weer. Ik was moe van alle vragen over mij, die niet over mijn muziek gingen.

Jett Rebel: Iets meer Jelte, wat minder Rebel

Foto: Jerry Lampen / ANP

Richting Ahoy

Live is Jett Rebel de komende maand alleen te zien in Rotterdam (Rotown), Middelburg (Zeeland Nazomer Festival), Emmen (De Opening) en Siddeburen (Schanspop). ,,Er komt nog een korte tour aan van vijf kleine clubs”, zegt Jett Rebel. ,,De mensen dichtbij vind ik geweldig, dat is behoorlijk anders dan Ahoy.” Met Rotterdam Ahoy heeft hij dan over zijn grootste concert tot nu toe, op 4 februari. De voorverkoop van dat optreden begint vrijdag, tegelijkertijd met het verschijnen van Don’t Die On Me Now.

Paspoort

Jett Rebel werd 25 jaar geleden geboren als Jelte Tuinstra.

• Geboorteplaats. Den Haag.

• Eerste kennismaking Nederland. 2003, Junior Songfestival met band The Edge.

• Eerdere albums. Venus & Mars, Hits For Kids, Tight Like A Baby (Live in Paradiso) en Truck.

• Onderscheidingen. 3FM Serious Talent Award, 3FM Beste Nieuwkomer, Edison Beste Nieuwkomer, 3FM Beste Live Act en Zilveren Notekraker.

Jett Rebel, dinsdag in De Wereld Draait Door:


The Lion King opvolgen, tja, dat is niet zomaar wat

The Lion King opvolgen, tja, dat is niet zomaar wat

Albert Verlinde met zijn Anastasia, Tessa Sunniva van Tol. / Foto’s: Bas Czerwinski | ANP

Foto van 'Erik Jonk'

14 FEB 2019

Albert Verlinde haalt eigen productie van Broadway New York naar Scheveningen.

Stage Entertainment presenteerde gisteren de nieuwe musicalproductie (en cast) voor het AFAS Circustheater in Scheveningen. Anastasia, gebaseerd op de gelijknamige animatiefilm uit 1997, is een titel van Stage zelf en kende twee jaar geleden een wereldpremière in New York. „Nu komt Anastasia eindelijk naar huis”, zegt producent Albert Verlinde.

Russische revolutie


Linda de Mol moet van Net5 echte vrouwenzender maken

Foto: ANP

Foto van 'Cerise van Vliet'

14 FEB 2019

Broer John de Mol is op rooftocht door medialand, één voor één stappen bekende koppen dit jaar over naar Talpa. Zo ook zus Linda. Naast het feit dat zij op op SBS6 Postcodeloterij MiljoenenjachtWeet ik VeelLinda’s Zomerweek en Oh Wat een Jaar óf Ik Hou van Holland zal presenteren, wordt ze ook creatief directeur van Net5.

Volgens Talpa moet het vertrouwde televisie-gezicht van Net5 „nog meer een vrouwenzender maken". De Mol gaat deze taak overigens niet in haar eentje op zich nemen. Jildou van der Bijl, die op dit moment hoofdredacteur is van het tijdschrift LINDA., is haar rechterhand. Dit tijdschrift is ook meteen overgenomen door de grote broer en verhuist van uitgever Sanoma naar Talpa.

Enorm veel zin


Henny Huisman maakt gehakt van Do en Chazia Mourali

Henny Huisman (rechts, maar dat wist je waarschijnlijk al)/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

14 FEB 2019

Henny Huisman heeft bij RTL Boulevard hard uitgehaald naar presentatrice Chazia Mourali en zangeres Do. Ook Bridget Maasland, die nota bene in het programma aanwezig was, kreeg kritiek.

In het programma waren oude tv-formats die in een nieuw jasje terugkeren, zoals Weekend Miljonairs, Kees & Co en De Zwakste Schakel, onderwerp van gesprek. Maasland is aangewezen om de presentatie van De Zwakste Schakel op zich te nemen, maar dat ziet Huisman niet zo zitten.

Te aardig


'Verleider Temptation Island kan flink verdienen'

De koppels van het huidige seizoen/RTL

Foto van 'Kasper Hermans'

14 FEB 2019

Heb je je altijd al afgevraagd, waarom die verleiders in Temptation Island zo happig zijn om de stellen uit elkaar te halen? Er staan flinke bonussen tegenover, dat zegt Angela de Jong.

De tv-recensent van Het Algemeen Dagblad zegt dat ze van iemand die benaderd is als verleider gehoord heeft, dat er 'grof betaald wordt' aan verleiders. Iets dat altijd ontkend wordt door het programma en bijvoorbeeld presentator Rick Brandsteder.

72.000 euro


'Zeven vrouwen misbruikt door zanger Ryan Adams'

Ryan Adams/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

14 FEB 2019

Zeven vrouwen, waaronder zangeres en actrice Mandy Moore, hebben in The New York Times stevige beschuldigingen geuit tegen Ryan Adams. De zanger zou hen allemaal misbruikt hebben.

Machtsmisbruik

Moore was van 2009 tot 2016 getrouwd met de zanger en stelt dat ze mentaal misbruikt is door haar ex-man. Door haar te kleineren wilde hij controle over haar hebben. „Hij zei altijd dat ik geen echte muzikant was, omdat ik geen instrument bespeel. Zijn controlerende gedrag belemmerde mij om mijn contacten in de muziekwereld uit te breiden in een voor mij bepalende periode, mijn twintiger jaren", zo vertelt ze.


'Ik deed mijn best om een relatie kapot te maken'

De 19-jarige Ayleen is één van de

Foto van 'Daisy Heyer'

14 FEB 2019

Binnengluren in relaties, smikkelen en smullen van het vreemdgaan en alle roddels over verleiders, verleidsters en koppels die wel (of niet) bij elkaar zijn gaan vanaf donderdag weer van start. Dan is de eerste (dubbele!) aflevering van het gloednieuwe seizoen van Temptation Island op televisie.

We zijn reuze benieuwd naar de kijkcijfers, want als iets duidelijk is geworden de laatste weken is dat Temptation Island leeft. Misschien wel heftiger dan ooit tevoren. De berichten over de bekendmaking van de deelnemers gingen allen door het dak. En wat blijkt: de kijker is bijna zenuwachtiger dan de deelnemer. Metro sprak de 21-jarige verleider Danicio uit Amsterdam en de 19-jarige Ayleen uit Oldenzaal aan de vooravond van de aflevering en beiden klinken zó relaxt, dat je eerder zou denken dat ze op yogavakantie zijn geweest dan dat ze hebben meegedaan aan een realityshow die hun leven wel eens volledig op zijn kop kan zetten.

Een baan in de showbizz


'Jebroer reed niet echt 200 km/u op snelweg'

De politie neemt waarschijnlijk alsnog maatregelen tegen rapper Jebroer, na een videoclip waarin hij verkeersovertredingen begaat en zich niet aan de gemaakte afspraken houdt. Foto: ANP

Foto van 'Metro en ANP'

12 FEB 2019

De politie neemt waarschijnlijk alsnog maatregelen tegen rapper Jebroer. Na een videoclip waarin hij verkeersovertredingen begaat en zich niet aan de gemaakte afspraken houdt. In de clip van het nummer Polizei lijkt het net alsof de rapper een rol speelt in het SBS-programma Wegmisbruikers.

Jebroer wordt na een foute inhaalactie aangesproken door agenten. Vervolgens ontstaat een wilde achtervolging, waarbij de artiest de verkeersregels aan zijn laars lapt.De politie wil dat de clip wordt aangepast maar het management doet dat niet, zo stelt de politie. De korpsleiding wil zich daarom alsnog over mogelijke maatregelen buigen.


Utopiaan van het 1e uur Mike: Ik ben er voor mezelf

Utopiaan van het 1e uur Mike: Ik ben er voor mezelf

Utopiaan Mike voor zijn volgende bouwwerk: de boomhut voor hem en Lotus. / Foto’s: Cerise van Vliet

Foto van 'Erik Jonk'

12 FEB 2019

Utopia 2 is ruim 250 dagen onderweg. De deelnemers aan de reality-serie, 24 uur per dag online en op werkdagen op de buis te zien (SBS6), kenden een hete zomer en beleven nu hun eerste winter. Op een braakliggend terrein, waar zij begonnen met modder, een stapel stenen en zes planken. Hoe gaat het eigenlijk in dit, zoals de tv-makers het noemen, beloofde land waarin mensen die elkaar niet kenden een nieuw bestaan opbouwen? Metro sprak Mike, de man die als allereerste voet in de Utopia-prut bij Laren zette.

Het gaat niet zo lekker

Het is maandagochtend als het zonnetje net doorbreekt. Mike, een 30-jarige elektricien uit het Noord-Hollandse dorpje Hensbroek (maar met Rotterdamse roots), staat al te wachten bij de voor tv-kijkers bekende poort. „Welkom, dit is het dan.” Het is rustig op het terrein, waar momenteel veertien mensen leven, werken en – de afgelopen dagen – elkaar flink naar het leven staan. Nee, het gaat onderling even niet zo lekker, maar daar is nu niets van te merken. „Als we bezoek hebben gedragen we ons altijd netjes”, lacht Mike.


Jett Rebel treedt op tijdens de tweede dag van de 43e editie van het North Sea Jazz festival in Ahoy Rotterdam.

Jett Rebel weer aan de drank en drugs?

Jett Rebel treedt op tijdens de tweede dag van de 43e editie van het North Sea Jazz festival in Ahoy Rotterdam. / ANP

Foto van 'Metro'

12 FEB 2019

Muzikant Jett Rebel zat maandagavond aan tafel bij de Wereld Draait Door en maakte daar een wel heel verwarde indruk. De muzikant zou twee jaar geleden gestopt zijn met drank en drugs, maar dit werd na gisteravond door veel kijkers in twijfel gebracht.

Zonnebril op

De 28-jarige Jelte Tuinstra, zoals Jett Rebel in het echt heet, was samen met collega-muzikanten Davina Michelle, André Hazes en Wende Sneijders uitgenodigd om te komen praten over de uitreiking van de Grammy’s afgelopen zondagnacht.


Foto ter illustratie. Beeld: ANP

Veel lof over 'allerbeste optreden' HGT ooit

Foto ter illustratie. Beeld: ANP

Foto van 'Metro'

10 FEB 2019

Veel tv-audities zijn niet altijd even, eh, ontroerend. De 'Holland's Got Talent' opvoering van Sanne Pronk (20) is echter een heel ander verhaal.

Pia Douwes 2.0

Het jonge Zeeuwse meisje wist het publiek én de jury op zaterdagavond stil te krijgen met haar vertolking Mijn Leven Is Van Mij uit de musical Elizabeth. Een dappere keuze, zeker omdat haar voorganger een paar minuten geleden hetzelfde liedje had opgevoerd. Die auditie verliep niet bepaald succesvol, maar desalniettemin wilde de zangeres tóch een poging doen.


Telefoongesprek Holleeder en De Vries in Boulevard

Rechtbanktekening van de voortzetting van het strafproces tegen Willem Holleeder waarbij misdaadverslaggever Peter R. de Vries opnieuw moest getuigen. Vlnr: Holleeder's advocaat Robert Malewicz, Peter R. de Vries, rechtbankvoorzitter Frank Wieland, Holleeder en zijn advocaat Sander Janssen. ANP

Foto van 'Metro en ANP'

8 FEB 2019

Het op tape opgenomen telefoongesprek uit 2011 tussen Willem Holleeder en Peter R. de Vries is komende dinsdag voor het eerst te horen bij RTL 4. In een negentig minuten durende special van RTL Boulevard kunnen we delen van het gesprek horen, die door De Vries en John van den Heuvel worden uitgelegd.

De twee misdaadverslaggevers hebben vanaf het moment dat bekend werd dat de tapes er waren aangegeven dat de gesprekken van enorm belang zijn in de huidige strafzaak tegen Willem Holleeder. Het gesprek vond in 2011 plaats in het kantoor van de toenmalige advocaat van Holleeder, Stijn Franken. Die kreeg nog een aardige bak kritiek over zich heen: hij had zijn telefoon helemaal niet aan Holleeder mogen geven voor dat gesprek.

Bevestigd


Tieneridool Chad Michael Murray speelt in Riverdale

Chad Michael Murray toen hij nog in Dawson's Creek speelde in 2002. / ANP

Foto van 'Daisy Heyer'

8 FEB 2019

Omg, alle jongens en meisjes die in de jaren '00 fan waren van films als A Cindrella Story, Freaky Friday en House of Wax (die slechte horror-film met Paris Hilton weetjewel) en een dikke crush hadden op de mannelijke hoofdrolspeler in veel van die films springen nu waarschijnlijk op uit hun stoel van blijdschap: tieneridool Chad Michael Murray gaat een rol spelen in Riverdale seizoen 3. Dat maakt People vrijdag bekend.

Edgar Evernever

Murray gaat de rol van Edgar Evernever in de populaire serie op Netflix spelen. „Als de mysterieuze leider van de 'cult-like Farm', arriveert Edgar in Riverdale om zijn geleerdheid te verspreiden en de verwoeste ziel van deze eens zo gezonde stad te genezen. Egar is een charmante, knappe goeroe, maar heeft een sinistere hidden agenda?" luidt de omschrijving van zijn karakter.


Dit seizoen De Luizenmoeder direct ook de laatste

De cast van de Luizenmoeder tijdens de uitreiking van de Nipkowschijf. / ANP

Foto van 'Daisy Heyer'

8 FEB 2019

Er komt geen derde seizoen van de luizenmoeder; dat maakt Diederik Ebbinge bekend in Volkskrant Magazine. Het seizoen dat vanaf zondag op televisie komt is dus het allerlaatste seizoen.

Ebbinge, die je beter kent als de directeur in het programma, wil het programma niet uitmelken en wil er daarom na dit seizoen mee stoppen. „Van legendarische series als Fawlty Towers en The Office zijn ook maar twee seizoenen gemaakt. Ik denk dat onze tweede geweldig gaat worden, maar ik ben er nu ook wel klaar mee", geeft hij aan in het interview.


Modehuis Gucci.

Gucci haalt 'blackface'-trui uit collectie na ophef

Modehuis Gucci. / AFP

Foto van 'Metro'

7 FEB 2019

Modehuis Gucci besloot na een rel op social media een trui uit de collectie te halen. Het merk kreeg de afgelopen dagen de nodige boze reacties over zich heen omdat het ontwerp van de trui als racistisch werd bestempeld.

Blackface

De zwarte wollen trui zou een ode moeten voorstellen aan de klassieke skibivakmuts. De trui is dan ook zo ontworpen dat de trui reikt tot aan de neus, rondom de mond is een opening gecreëerd omringd met een rode rand. Deze rode rand doet denken aan grote rode lippen. Op social media werd de trui vergeleken met blackface.


Halló allemaal, wat fijn dat jullie terug zijn

Halló allemaal, wat fijn dat jullie terug zijn

De cast van De Luizenmoeder op een schoolfoto zoals we die allemaal wel kennen. / Elvin Boer

Foto van 'Erik Jonk'

6 FEB 2019

De hitserie van 2018, De Luizenmoeder, is zondag 10 februari met een tweede seizoen terug op de buis. Wat gebeurde er vorig jaar allemaal?

Luizenwat??

Voor wie het vorig jaar echt heeft gemist: De Luizenmoeder is een comedyserie van AVROTROS. De serie speelt zich af op een basisschool en is een satire op het wel, vaak het wee en vooral het gedrag van schoolpersoneel en de ouders op het plein. Hoofdrollen zijn er onder meer voor Diederik Ebbinge, Ilse Warringa, Henry van Loon, Bianca Krijgsman en Jennifer Hoffman. Zondag start het tweede seizoen om 20.25 uur op NPO 3.


John van den Heuvel eindelijk weer in RTL Boulevard

Misdaadverslaggever John van de Heuvel tijdens de persdag van de documentaire Moorddossier Holleeder. / ANP

Foto van 'Daisy Heyer'

6 FEB 2019

Voor John van den Heuvel was het flinke tijd niet mogelijk om in de studio van RTL Boulevard langs te komen. Dat is nu verleden tijd, maakt het programma woensdag bekend.

Ze plaatsten een foto van de misdaadverslaggever op hun Instagram-account, met daaronder de tekst: „Zo zien we het graag. John van den Heuvel terug in onze studio!"


Yes! Er is een spin-off van Pretty Little Liars

Videostill Pretty Little Liars: The Perfectionists.

Foto van 'Daisy Heyer'

6 FEB 2019

Kon jij geen genoeg krijgen van Pretty Little Liars? We moeten eerlijk toegeven dat ook voor ons de rek er wel een beetje uit was op het einde, maar we hebben goed nieuws voor fans van de serie: er komt een spin-off. En Mona en Alison doen ook daarin weer mee!

In de serie The Perfectionists begint het verhaal met een mysterieuze moord, waarna natuurlijk de vraag is wie die moord heeft gepleegd. De serie wordt omschreven met de woorden: ,,In Beacon Heights, dat lijkt op een perfect dorpje, worstelen drie schoolvriendinnen met de stress van het uitsloven. In de nasleep van een moord in het dorp verschuilen de perfectionisten zich achter een geheim, leugen en alibi!"

Mona wordt ook deze keer weer gespeeld door Janel Parrish en ook Sasha Pieterse kruipt weer in de rol van Alison DiLaurentis. Ook de bekende teen serie-moeder Kelly Rutherford (die Lily van der Woodsen speelde in Gossip Girl) speelt een rol in de serie als Claire Hotchkiss.


7 tv-series 2019 met een fashionstatement

7 tv-series 2019 met een fashionstatement

Killing Eve. / Foto: BBC

Foto van 'Metro'

5 FEB 2019

Verschillende releases zullen de kijkers niet alleen veroveren met hun plots en personages, maar ook met bijzondere vermommingen en uitdossingen. Fans van zeven tv-series verwachten een geweldig 2019, omdat hun favoriete personages terugkeren op het kleine scherm. Zij kunnen weer het nodig visuele spektakel verwachten, met kostuums die viral zullen gaan. Welke series gaan een fashion statement maken?

7 tv-series 2019 met een fashionstatement

Game of Thrones. / Foto: HBO

Game of Thrones, seizoen 8


Giechelende Michael Jackson tijdens misbruikverhoor

Michael Jackson tijdens het verhoor. / Videostill

Foto van 'Metro'

5 FEB 2019

De overleden King of Pop Michael Jackson ligt al dagen onder vuur na de vertoning van de documentaire Leaving Neverland tijdens een filmfestival. In de documentaire vertellen twee vermeend misbruikslachtoffers over het misbruik. Nu is er ook een oude video van een verhoor met Michael Jackson opgedoken, die voor nog meer commotie zorgt.

Op de beelden is te zien dat Michael Jackson in het Four Seasons Hotel in New York wordt verhoord over het vermeende misbruik van een aantal kinderen op zijn landgoed Neverland; hij zou een aantal minderjarige jongetjes, waaronder Home Alone-acteur Macauly Culkin betast hebben volgens een paar van zijn werknemers op Neverland. De video is van Daily Mail en werd gemaakt op 1 maart 1996.

Leugens