Showbizz

Jett Rebel: Iets meer Jelte, wat minder Rebel

Jett Rebel: Iets meer Jelte, wat minder Rebel

Foto: Paul Bergen / ANP

Foto van 'Erik Jonk'

26 AUG 2016

Jett Rebel heeft vrijdag een nieuw album, is blij, clean en een beetje meer Jelte Tuinstra.

Hij kiest met Pllek in Amsterdam-Noord niet de rustigste plek voor een ontmoeting. Het is donderdagmiddag, de mussen vallen er van het horecadak en het terras zit overvol. Jett Rebel begeeft zich met een brede smile tussen de terrasgangers. ,,Druk ja, maar hé: dit is bikini-area, man.”

Uitstekend humeur

Jett Rebel, oftewel de muzikale duizendpoot Jelte Tuinstra, is duidelijk een blij man. Zijn nieuwe album Don’t Die On Me Now is uit, hij is clean van drank en verdovende middelen en in deze bikini-area in een uitstekend humeur. Hij bestelt een pure cola.

Weet je nog wie ik ben?

Zeker, van Metro. We hebben elkaar eerder gezien, toch?

Beetje flauw misschien, maar toen hingen er nogal wat wolken om je heen. Je kon het vergeten zijn.

Ik moet toegeven dat ik me dingen uit die periode niet herinner. Nu onthoud ik alles. Dat is handig! Bijvoorbeeld bij het boodschappen doen, ik sla alles beter op.

Draaiende stoel

Je vertelde er over in De Wereld Draait Door. Mensen twijfelden openlijk of je wel zo clean was, toen je er weer rondjes draaide op je stoel.

Ik heb een beetje een haatliefdeverhouding met reacties. Dan luister ik liever naar fans en mensen die dichtbij me staan. Naar die nare reacties ga ik niet op zoek. En dat van dat draaien, wat is dat nou voor redenering? Die mensen hebben nog nooit een adhd’er gezien. Zij kennen blijkbaar alleen onbeweeglijke mensen. Tja, ik vind het moeilijk om stil te zitten. En die kruk die draait als een gek joh! Daar kan ik niet eens op stilzitten.

De stoelendraaier heeft er een nieuw album uitgeperst, waarop de term rock’ n roll prominent aanwezig is. Wat is rock ’n roll voor jou?

Poeh, moeilijk. Het is namelijk genre-overstijgend. Mensen die andere muziek maken, kunnen per ongeluk best eens rock ’n roll zijn. Je hebt ook artiesten die echt rock ’n roll zijn zoals ik. Ik ben van de fitties-, sixties- en seventiesrock, alles van Elvis tot Led Zeppelin. Van muziek tussen ’66 en ’74 gaat mijn hart het snelste kloppen, toen had je de transitie van bluesrock naar de hardrock die we nu classic noemen.

Jett Rebel: Iets meer Jelte, wat minder Rebel

Foto: Andreas Terlaak

Muziekgeschiedenis

Is het een aanbeveling voor jongeren om daarnaar te luisteren of moeten ze toch maar Don’t Die On Me Now opzetten?

Ik hoop gewoon dat mijn muziek jongeren aanzet om die oudere muziek te onderzoeken. Dat ze, hoe ik het dan noem, de betere tijden uit de muziekgeschiedenis ontdekken. Ik wil niet meteen heel zuur klinken over de huidige muziek, maar die guys van toen – ik tip Cheap Trick bijvoorbeeld, die zijn er trouwens nog steeds – konden gewoon teringgoed spelen.

Vind je het zo slecht dat je je in het openbaar boos maakt, zoals deze week over Lil' Kleine in de Veronicagids?

Nou, dan worden me vragen gesteld waarop ik moet antwoorden. Het kwam niet uit mezelf. En koppen boven artikelen willen ook niet altijd helpen, want dan maakt het ANP er een bericht van en zie je het overal terug. Lil’ Kleine zal dus wel pissed op me zijn. Maar ja, je gaat in je liedjes geen drugspropaganda voor tieners maken. Mensen vinden me dan hypocriet, omdat ik zelf heb gebruikt, maar ik maakte er geen teksten over zoals Lil’ Kleine. ‘Ik ben even aan vakantie toe ouwe, want ik heb te veel drugs gebruikt’, zingt ie. Kom op, zeg.

Kring stoelen

Je was de verrassingsact op Lowlands om je nieuwe plaat integraal te spelen. Hoe vond je dat er gereageerd werd?

Goed. De mensen klapten op de momenten waarop ik vooraf hoopte, maar het werd ook joelen en juichen. Lowlands is een festival waarbij het publiek je serieus beoordeelt en waar het altijd geweldig is. Ik vergelijk het met een verjaardag waarop je binnenkomt en de kring stoelen nog halfleeg is en een verjaardag waarop ik fashionably late binnenstap en het al in volle gang is. Lowlands is die laatste. Als je het er als artiest goed doet is het echt een pro, doe je niet je best dan gaan de festivalgangers openlijk van je balen. Ze willen een leuke tijd hebben en daar moet jij aan voldoen.

Is een plaat maken voor zo’n duizendpoot als jij moeilijk? Is een song ooit af?

Het is makkelijker geworden met de jaren. Ik heb meer dan duizend nummers geschreven in mijn leven, dus ik ben getraind. Op een gegeven moment begin je te vatten hoe het werkt. Ik ben wel bang om in herhaling te vallen, maar vind telkens nog een manier om mezelf te ontwrichten. Zo kan ik mezelf op een ander been zetten en blijven uitdagen. Het schrijven van muziek is door training iets geworden dat ik kan. Don’t Die On Me Now had als grootste uitdagingen dat hij werd opgenomen in de nieuwe studio in mijn huis en dat ik hem met meerdere mensen heb ingespeeld in plaats van staan te prutsen in m’n eentje. Mijn eerste volwaardige eigen studio! Ik ben nu niet meer die slaapkamerartiest. Elke keer als ik er binnenstap denk ik ‘Jezus-Christus, ik heb gewoon een studio’.

Song vertelt

Maar je jamt er op het album ook op los. Kun je het dan loslaten?

Ik geloof in perfecte combinaties van dingen, van het schrijven van een goeie tekst tot de perfecte opname. Een song vertelt op een gegeven moment ‘ik ben nu de song die ik ben’. Het gaat dan vanzelf.

Schrijf je songs voor mij of voor jezelf?

Eh… toen voor mezelf. Althans, ik denk bij het schrijven niet wat iedereen ervan gaat vinden.

Ben je trots op wat je nu gemaakt hebt?

Dat is een pijnlijk punt, want ik kan dat niet zo goed. Ik ben blij met het album, maar anderen wijzen me er constant op dat ik eens trots moet zijn. Dat is lastig.

Kun je muziek loslaten?

Dat gaat wat beter. Gisteravond heb ik wat zitten studeren in boeken en dat voelde prima. Vroeger riep een stemmetje in mijn hoofd dat ik aan de slag moest gaan. Ik kan iets meer genieten van dingen als lezen, de natuur en achter de wijven aanzitten. En ik kan wat beter gewoon Jelte zijn.

Vond je dit ook een beetje leuk? Want je was een tijdje klaar met journalisten.

Ja, hoor. Het gaat ook wel weer. Ik was moe van alle vragen over mij, die niet over mijn muziek gingen.

Jett Rebel: Iets meer Jelte, wat minder Rebel

Foto: Jerry Lampen / ANP

Richting Ahoy

Live is Jett Rebel de komende maand alleen te zien in Rotterdam (Rotown), Middelburg (Zeeland Nazomer Festival), Emmen (De Opening) en Siddeburen (Schanspop). ,,Er komt nog een korte tour aan van vijf kleine clubs”, zegt Jett Rebel. ,,De mensen dichtbij vind ik geweldig, dat is behoorlijk anders dan Ahoy.” Met Rotterdam Ahoy heeft hij dan over zijn grootste concert tot nu toe, op 4 februari. De voorverkoop van dat optreden begint vrijdag, tegelijkertijd met het verschijnen van Don’t Die On Me Now.

Paspoort

Jett Rebel werd 25 jaar geleden geboren als Jelte Tuinstra.

• Geboorteplaats. Den Haag.

• Eerste kennismaking Nederland. 2003, Junior Songfestival met band The Edge.

• Eerdere albums. Venus & Mars, Hits For Kids, Tight Like A Baby (Live in Paradiso) en Truck.

• Onderscheidingen. 3FM Serious Talent Award, 3FM Beste Nieuwkomer, Edison Beste Nieuwkomer, 3FM Beste Live Act en Zilveren Notekraker.

Jett Rebel, dinsdag in De Wereld Draait Door:


Views

300+

Er kan niet langer gestemd worden op Glennis Grace

Glennis Grace kreeg een staande ovatie van jury en publiek. / ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

1 MIN

Het zit erop voor Glennis Grace. Grace zong dinsdagavond in de finale van America’s Got Talent en kreeg daarvoor een staande ovatie van jury en publiek. Woensdag werden in de Verenigde Staten in de vroege ochtend de stembussen gesloten. Het Amerikaanse publiek kon sinds dinsdagavond twaalf uur lang stemmen op hun favoriet.

Eigen show

Grace zong in de finaleshow het nummer Run van Snow Patrol. Woensdagavond, Amerikaanse tijd, wordt de winnaar aangewezen. Er zijn nog tien finalisten in de race, variërend van comedians tot acrobaten en van een goochelaar tot een operazanger.


Likeability of 5

Ariana Grande stopt tijdelijk na dood ex-vriend

Ariana Grande tijdens een concert. / Getty Images

Foto van 'Daisy Heyer'

GISTEREN

Ariana Grande stopt er tijdelijk mee. Dat maakte de zangeres dinsdag via haar management bekend. Tijdens haar ingelaste pauze wil ze meer tijd met haar verloofde Pete Davidson spenderen, thuis in New York.

„Gezien de gebeurtenissen van de afgelopen tijd zal Ariana alle tijd die zij nodig heeft nemen om te herstellen. Ze zal dichtbij huis blijven en gebruikmaken van deze periode om tijd door te brengen met haar geliefden en muziek te maken zonder druk van deadlines. Ze dankt haar fans voor hun begrip."

Dood Mac Miller


like
user_a9221358d68e2d8210ab01184b6a501665380791_avatar

Views

1k+

Kan een smartphone je digitale zakenpartner zijn?

Een smartphone die ook je digitale zakenpartner is

Foto: AFP

In samenwerking met Huawei

GISTEREN

Speciaal ontwikkeld voor de ambitieuze young professional: de nieuwste Mate 20 lite smartphone van Huawei. De vraag of je smartphone ook je digitale zakenpartner kan zijn kan met deze serie direct met ‘ja’ worden beantwoord. Die young professionals hebben uiteraard te maken met tal van zakelijke partners in levenden lijve, maar zij hebben er nu ook een digitale ‘collega’ bij.

Nu al in Nederland

Werd eerder dit jaar de Huawei P20 Pro gelanceerd (de smartphone met tal van bijzondere fotografiemogelijkheden), onlangs was het op consumentenelektronicabeurs de beurt aan de Mate 20 lite. Met de woorden ‘ideale combinatie van beauty & brains, met kracht, functionaliteit en fotografie in een strak en eigentijds zakenjasje’ werd het nieuwe pronkstuk uit Azië gelanceerd.


Views

700+

Dit is wanneer Riverdale seizoen 3 op Netflix komt

Foto: Netflix

Foto van 'Daisy Heyer'

GISTEREN

Fan van Riverdale? Dan hebben we goed nieuws voor je, want het is eindelijk bekend wanneer het derde seizoen van de serie op Netflix komt te staan. En dat is eerder dan je denkt!

Want waar we normaal nogal eens een tijdje moeten wachten tot Amerikaanse series hier ook worden uitgezonden, geldt voor Riverdale dat alle afleveringen van het derde seizoen wederom 24 uur nadat ze zijn uitgezonden in Amerika ook in Nederland te zien zijn.

Voor de eerste aflevering is dat dus al op 11 oktober, waardoor je binnen een maand al kunt genieten van de volgende afleveringen van de serie. YES!


Views

1k+

Penoza krijgt vervolg in de bioscoop

Monic Hendrickx op de loper van Tuschinski voorafgaand aan de premiere van het vijfde seizoen van misdaadserie Penoza van KRO-NCRV. / ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

GISTEREN

Goed nieuws voor fans van de tv-serie Penoza. Het langverwachte bioscoopvervolg op de hitserie gaat definitief door. De opnames van de film starten binnen enkele maanden in Amsterdam en in het buitenland. Dit heeft productent NL Film dinsdag bekendgemaakt.

Op zichzelf staand verhaal

Regisseur en schrijver Diederik van Rooijen is tevreden met het scenario en de financiering van het project is nagenoeg rond. Waar de film exact over gaat en welke acteurs er precies terugkeren, willen de makers nog niet zeggen. „Maar alle vaste acteurs die we wilden, hebben ja gezegd”, vertelt Van Rooijen.


Views

1k+

Glennis Grace klaar voor Amerikaanse finale

Glennis Grace staat de pers te woord op luchthaven Schiphol. De zangeres slaagde erin door te dringen tot de halve finale van talentenjacht America's Got Talent. / ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

GISTEREN

Dinsdagavond staat Glennis Grace in de finale van het talentenprogramma America’s Got Talent. Vorige week beloonden de Amerikaanse tv-kijkers haar met een plekje in de eindronde van het programma.

De finale is verdeeld over twee avonden, die om 02.00 uur Nederlandse tijd beginnen. Er zijn nog tien finalisten in de race. Glennis Grace heeft al aangekondigd dat ze twee keer optreedt. Dinsdagavond zingt ze solo en woensdag zingt ze een duet met een bekende artiest.

Staande ovatie


Views

700+

Likeability of 5

Kees & Co maakt zich op voor comeback op tv

Simone Kleinsma/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

17 SEP 2018

Na een afwezigheid van twaalf jaar keert Kees & Co terug op de televisie met nieuwe aflevering. De serie werd gemaakt van 1997 tot 2006, maar stopte destijds. De herhalingen op Videoland blijken echter dusdanig populair dat ervoor gekozen is om de show terug te laten keren.

Grote behoefte

,,Het is één van onze populairste series en er is een grote behoefte naar een nieuw seizoen", dat verklaart een woordvoerder van RTL, dat Videoland onder haar hoede heeft.


like
user_21ceecf3f21c41adfd790f51de224ece51f406bc_avatar

Views

1k+

Waar kun je de finale America's Got Talent kijken?

Glennis Grace staat in de nacht van 18 op 19 september in de finale van America's Got Talent. Foto: ANP

Foto van 'Lisa Vermeij'

17 SEP 2018

Het is je vast niet ontgaan. De Nederlandse Glennis Grace staat in de finale van America's Got Talent. Maar waar, wanneer en hoe kun je haar zangkunsten bewonderen?

In de nacht van 18 september op woensdag 19 september zingt Glennis in de finale die op de Amerikaanse zender NBC wordt uitgezonden tussen 02.00 en 04.00 (Nederlandse tijd).

Op deze site van NBC kun je live mee kijken, maar dan moet je wel zorgen dat je via een proxy-server uit de USA kijkt. Als je een beetje handig bent kun je dat zelf instellen. Anders kun je via deze site een account aanmaken voor 3,99 euro (vergeet niet om aan het einde van de maand op te zeggen)


Views

2k+

Famke Louise vond opnames documentaire confronterend

In de documentaire is onder meer te zien hoe Famke Louise omgaat met de extreme roem, ambitie, offers en haters. Foto: Elza Jo Tratlehner

Foto van 'Lisa Vermeij'

17 SEP 2018

Het leven van de 19-jarige artiest en vlogger Famke Louise is door documentairemaakster Elza Jo Tratlehner vastgelegd in een vierdelige documentaire. De serie zal worden uitgezonden door Videoland.

Wennen aan de camera

In de documentaire is onder meer te zien hoe Famke Louise omgaat met de extreme roem, ambitie, offers en haters. Famke Louise voelde zich al meteen vereerd dat er een documentaire over haar werd gemaakt. Ondanks dat Famke vlogt en wel gewend is aan de camera vond het ze wat onwennig om uren per dag een camera op haar gezicht te hebben en zich zo open te stellen. ,,Ik vond het best confronterend om alles terug te zien, maar ik geniet van elke seconde van mijn leven op dit moment. Er zijn goede en slechte momenten, maar ik blijf hard werken."


Views

1k+

Albert Verlinde terug als entertainmentdeskundige

Albert Verlinde. / ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

17 SEP 2018

De geruchten deden al langer de rondte, maar inmiddels is door Albert Verlinde zelf bevestigd dat hij begin volgend jaar zal terugkeren op televisie als entertainmentdeskundige. Verlinde liet aan het AD weten dat hij een contract voor twee jaar heeft ondertekend bij John de Mol.

Het is nog niet bekend hoe het programma gaat heten. Behalve Verlinde zal ook Jan Versteegh zijn medewerking aan het programma gaan verlenen. Het is nog niet duidelijk op welk platform van De Mol het nieuwe concept te zien zal zijn.

Begon weer te kriebelen


Views

1k+

Boer Remco bedonderde de boel bij Boer Zoekt Vrouw

Remco van Boer Zoekt Vrouw. / Boer Zoekt Vrouw

Foto van 'Daisy Heyer'

16 SEP 2018

Het programma is nog maar net begonnen, of er is al (koeien)stront aan de knikker bij Boer Zoekt Vrouw: boer Remco heeft de boel namelijk bedonderd. Dat meldt het programma zelf op hun website.

,,Na de opnamen van het tentfeest hoorden wij dat boer Remco ten tijde van de voorstelaflevering in mei al met meerdere dames intensief contact had", meldt Boer Zoekt Vrouw. ,,Op verzoek van Remco hebben zij een brief geschreven naar het programma en waren ook op het tentfeest."

Snel ter ore


Views

2k+

Finale The Voice Senior 'helpt' Twan Huys aan record

Twan Huys in actie/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

15 SEP 2018

De kijkcijfers van het vernieuwd RTL Late Night met Twan Huys waren tijdens de eerste twee weken niet heel best te noemen. Vrijdag kwam daar echter verandering in. De tiende uitzending zorgde voor een publiek van 1,7 miljoen mensen.

De recordscore is niet los te zien van het programma The Voice Senior. De finale van de talentenjacht werd door twee miljoen mensen bekeken en was daardoor het beste programma van de avond.

Ontknoping


Views

2k+

Jimi Bellmartin (69) winnaar eerste The Voice Senior

Jimi wint The Voice Senior. Foto: ANP

Foto van 'Bregje Simons'

15 SEP 2018

De 69-jarige Jimi Bellmartin heeft vrijdagavond de titel The Voice Senior in de wacht gesleept. De Brabantse Vughtenaar kreeg van de kijkers thuis de meeste stemmen en won daarmee de eerste editie van RTL4-kijkcijferhit The Voice Senior. De vocalist uit het team van Gerard en Gordon mag een EP opnemen en optreden op het Muziekfeest van het Jaar in de Ziggo Dome. Ook mag hij met Marco Borsato op het podium tijdens zijn concert in Carré.

Grote doorbraak

„Ik ben echt in shock", zei de 69-jarige zanger tijdens de uitzending van RTL Late Night, waar Wendy van Dijk en Martijn Krabbé de winnaar bekend maakten. Zijn kleinkinderen gaven hem op voor de talentenshow en al bij de eerste noten van zijn blind audition, waar hij It's A Man's Man's Man's World van James Browns zong, draaiden alle coaches hun stoel om. In de finale vertolkte hij To Love Somebody van Bee Gees en Stand By Me van Ben E. King.


Views

2k+

Justin en Hailey Baldwin zijn stiekem getrouwd

Foto: Instagram @justinbieber

Foto van 'metronieuws'

14 SEP 2018

Hij was een tijdje de meest begeerde knul onder dertienjarige meisjes (en allicht nog vele andere vrouwen), maar zanger Justin Bieber is nu officieel van de markt.

Het is niet helemaal zeker, maar als we anonieme bronnen aan onder andere People mogen geloven, is Bieber donderdag stiekem getrouwd met model Hailey Baldwin. Hoera!

Religieuze ceremonie


Views

3k+

Steun voor Jantina en Gerard uit 'Hello Goodbye'

Vader en dochter op schiphol. / Foto: KRO-NCRV

Foto van 'metronieuws'

14 SEP 2018

Jantina Koeman en haar man Gerard waren afgelopen week te zien in het programma Hello Goodbye van de KRO-NRCV. De video van de dementerende Gerard ging viral.

Het echtpaar werd gefilmd terwijl ze op Schiphol aan het wachten waren op hun dochter Sylvia. Te zien was hoe Jantina liefdevol vertelde over het leven met haar dementerende man en dat ze hoopte dat hij hun dochter zou herkennen.

Lofprijzingen


Views

3k

Sylvie Meis klaagt voormalig beste vriendin aan

Sylvie Meis en Sabia Engizek in betere tijden. / ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

14 SEP 2018

Sabia Engizek, voormalig beste vriendin van Sylvie Meis, zei in de Duitse realityshow Global Gladiators, „sommige mensen gaan zover dat ze een ziekte verzinnen om daar zelf beter van te worden.” Volgens Duitse media doelt ze op Meis, die in 2009 borstkanker had. Meis heeft laten weten hierom naar de rechter te stappen.

De manager van Meis in Duitsland zegt in De Telegraaf dat Meis tot juridische stappen heeft besloten omdat de manager van Engizek in het programma Shownieuws heeft bevestigd dat haar cliënt inderdaad op de ex van Rafael van der Vaart doelde. „Dit geeft ons de kans de zaak groot door te pakken”, stelt Marina Coburger.

Verkeerde context


Views

2k+

‘Belangrijk personage Modern Family overlijdt’

De cast bij de uitreiking van de Emmy Awards in 2011. / EPA

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

14 SEP 2018

Slecht nieuws voor de trouwe volgers van de Amerikaanse comedyserie Modern Family. Christopher Loyd, bedenker van de serie, heeft in een interview met Entertainment Weekly laten weten dat in het komende seizoen een belangrijk personage zal overlijden. Hij wil niet prijsgeven om wie het gaat.

Kasten vol prijzen

„De familie maakt de grote dingen des levens mee”, zegt hij. „En daar hoort de dood natuurlijk ook bij. Het is nooit gemakkelijk om dat te doen in een televisieserie. Maar anderzijds, het zou heel vreemd zijn als de families Pritchett en Dunphy er niet mee te maken krijgen.”


Views

3k+

Tim Hofman gaat Over Mijn Lijk presenteren, Zeno weg

Tim Hofman met kandidaat Mirjam. Foto: Instagram @debroervanroos

Foto van 'metronieuws'

13 SEP 2018

Al tien jaar was hij een vertrouwd gezicht bij BNNVARA: Valerio Zeno. Daar komt binnenkort een einde aan, de presentator en dj vertrekt bij de zender.

Tim Hofman gaat daarom het ijzersterke en heftige programma over ongeneeslijk zieke jongeren, Over Mijn Lijk, presenteren. Dat heeft hij op Instagram laten weten.

‘Beloof dat het bijzonder wordt’


Views

2k+

Glennis Grace in de finale van America's Got Talent

Glennis Grace in de finale van America's Got Talent

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

13 SEP 2018

Glennis Grace heeft de finale bereikt van America’s Got Talent. Woensdag zagen we al dat ze een staande ovatie kreeg van de jury. Het behalen van de finale hing enkel en alleen nog af van de mensen thuis, en zij beloonden het optreden van de Nederlandse zangeres met een finaleplek.

In totaal gaan er vijf mensen door naar de laatste ronde van America's Got Talent, Grace is daar één van.


Views

2k+