Jazzmuzikant Toots Thielemans is overleden

Jazzmuzikant Toots Thielemans (94) overleden

Toots Thielemans. Foto:ANP

Foto van 'Rens Oving'

22 AUG 2016

De Belgische jazzmuzikant en componist Toots Thielemans is maandagochtend in het ziekenhuis overleden. Thielemans werd vorige maand na een val opgenomen in het ziekenhuis. Volgens zijn management is hij uiteindelijk in zijn slaap overleden.

Thielemans werd vooral bekend als mondharmonicaspeler, maar speelde daarnaast ook gitaar en kon virtuoos fluiten.

Dat fluiten kent het grote publiek vooral van het deuntje uit de film Turks Fruit. Het begin van de serie Baantjer is in ons land waarschijnlijk het bekendste stuk muziek van zijn hand.

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow

Als jazzmuzikant hoorde Thielemans tot de groten der aarde. Hij werkte onder andere samen met Ella Fitzgerald, Quincy Jones, Jaco Pastorius en Paul Simon. In 1962 schreef hij met Bluesette zijn grootste hit.

Toots Thielemans is 94 jaar geworden.


Views

0

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow

Molloot heeft bizarre theorie dat Simone de mol is

Simone Weimans

Foto van 'Metro'

1 UUR

Het is elk seizoen weer gissen en raden. En ook dit seizoen werden we aflevering na aflevering op het verkeerde been gezet. Half Nederland was ervan overtuigd dat Stine Jensen de mol was. Maar nu ligt ze eruit. Is het Jan Versteegh? WIDM TV denkt van niet: de mensen achter het YouTube-kanaal hebben een ijzersterke theorie waarom Simone Weimans de mol is.

In een video wordt uit de doeken gedaan waarom Simone de mol is. En eerlijk is eerlijk, hoewel wij ervan overtuigd waren dat Jan het was, beginnen wij nu ook enorm te twijfelen...

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

45

Likeability of 5

Jay-Z geeft ton uit aan verjaardag goede vriend

Geld moet rollen, moet Jay-Z hebben gedacht. Foto: ANP

Foto van 'Lisa Vermeij'

VANDAAG, 14:00

Wat geef jij je beste vrienden voor hun verjaardag? Grote kans dat je rapper Jay-Z niet kan overtreffen. Voor de verjaardag van één van zijn beste vrienden heeft hij zo'n 110.000 dollar uitgegeven aan hapjes en drankjes.

De verjaardag van goede vriend Juan "OG" Perez en directeur van Roc Nation Sports (de sporttak van zijn entertainmentbedrijf Roc Nation) is Jay-Z niet zomaar voorbij gegaan. De vriendengroep begon de avond in restaurant Zuma en gaf volgens de New York Post zo'n 13.000 dollar uit. Daarna gingen de groep naar de bar Made in Mexico om verder te drinken. Jay-Z kon daar zo'n 9.000 dollar aftikken.

40 flessen van eigen drank

Het verjaardagsfeest werd afgesloten in club Playroom. De rapper bestelde zo'n 40 flessen champagne van het merk Ace of Spades, zijn eigen drankmerk, dat dan weer wel. Veertig flessen drank was misschien wat veel voor de zes vrienden, dus de rest deelde hij uit aan alle andere aanwezige in de club. Een van de barmannen schijnt de rekening op Snapchat te hebben gedeeld en die was rond de 80.000 dollar. Dat Jay-Z een gulle gever is, is wel duidelijk want hij gaf ook nog eens 11.000 dollar fooi.


lol
user_04af0f5807548e07ebb4030760fb48c375d3473f_avatar

Views

85

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow

Nieuwe cast Ex On The Beach bekendgemaakt

Foto van 'D. van Aken'

VANDAAG, 09:35

De nieuwe cast van Ex On The Beach is door MTV bekend gemaakt. Het is alweer het achtste seizoen van de Britse realityshow.

Geordie

De bekendste naam is die van Geordie Shore's Marnie Simpson. Haar ex-vriendje Casey Johnson zou dit jaar ook van de partij zijn. De namen van de andere deelnemers zijn:  Charlotte Hughes, Katie Champ, Marcel Stevens, Sam Lonsdale, Sofia Filipe, Tom Litten and Zach Tull.

Het nieuwe seizoen van EOTB speelt zich af onder de brandende zon van Spanje. De eerste aflevering wordt uitgezonden op 20 maart. Het is nog onduidelijk of de serie zoals gebruikelijk ook in Nederland in dezelfde week te zien is.

In EOTB worden acht singles op een droomvakantie gestuurd. Ze krijgen de mogelijkheid om elkaar te daten, maar ondertussen spoelen er ook nog eens ex-geliefdes aan op het strand.

Op de site van MTV is een filmpje te zien waar alle deelnemers zich voorstellen.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

83

Camera videoMeedoen aan Expeditie? Dit is de eerste opdracht

Zien we jou straks terug op de persviewing van Expeditie Robinson? Foto: ANP

Foto van 'Lisa Vermeij'

VANDAAG, 09:16

Fans van Expeditie Robinson opgelet! Ook dit jaar is het weer mogelijk om als niet-bekende Nederlander mee te doen aan een van de best bekeken programma's van Nederland. Maar dit jaar is het wel een stukje lastiger om uiteindelijk tot deelnemer te worden gekozen. Potentiële kandidaten moeten zeven opdrachten uitvoeren om kans te maken om bij de selectiedag te zijn. De eerste opdracht staat online!

'Hang on to a dream'

Carlos Platier Luna won vorig jaar als 'onbekende' Expeditie Robinson. En RTL is op zoek naar een opvolger. Maar voor je het Robinson-eiland mag betreden moet je eerst nog een aantal proeven doorstaan. De eerste opdracht luidt als volgt: „Wil jij ook het Robinson-avontuur beleven? 😃 Doe dan nu mee met de eerste opdracht: Hang on to a dream! Meer info op onze site!" Het maakt niet uit waar je aan hangt, zolang je voeten de grond maar niet raken en je alleen je handen gebruikt. Als de video online staat is het een kwestie van zoveel mogelijk stemmen krijgen. De top 7 van deze week is verzekerd van een plek in de castingronde.

De video mag maximaal twee minuten duren. En in die twee minuten heb je de tijd om mensen te overtuigen en te vertellen waarom jij de ultieme Robinson-kandidaat bent.

Wie gaan er mee doen?

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

100+

Samantha Steenwijk nu op zoek naar die ene hit

Samantha Steenwijk, de verrassing van The Voice 2017-2018./ANP

Foto van 'Constance van Amstel'

VANDAAG, 08:21

Interview. Samantha Steenwijk (31) wilde met TVOH zichzelf én het levenslied op de kaart zetten. Dat lijkt gelukt: ze is gevraagd voor Holland Zingt Hazes. Nu die ene hit nog.

Oké, ze werd zaterdagochtend wakker met een kater, maar dat had niets te maken met het verliezen van de finale van The Voice. Samantha Steenwijk had gewoon tot laat gefeest. Want ook al werd ze tweede, deelnemen aan het succesvolle RTL-programma voelde al als winnen. „We hebben de afloop goed gevierd, ik lag om half zeven in mijn bed! Ik kijk alleen maar goed terug op het programma, het was met recht de mooiste periode uit mijn leven!”

Lachen om volksmuziek

Samantha besloot vorig jaar mee te doen aan The Voice om zichzelf en het levenslied op de kaart te zetten. Het stoorde de zangeres, die al vijftien jaar meedraait in het vak, mateloos dat er altijd lacherig werd gedaan als het over volksmuziek ging. „Als het woord volks valt, wordt er gelachen, geen idee waar dat aan ligt. Vroeger was het heel normaal om naar volksmuziek te luisteren, maar op een gegeven moment kwam daar een soort boycot op en werd het niet meer gedraaid. Met Andre Hazes jr. en Tino Martin gaat het nu beter, maar daar moet nog een vrouw naast. Dat wil ik zijn.”

Auditie deed ze met Ik leef mijn eigen leven van André Hazes. Een spannende dag. „Ik was vooral bang voor Anouk. Ik dacht: stel nou dat zij zegt: ‘Jij bent leuk voor de kroeg, maar verder niks.’ Maar zij draaide juist als eerste, een fantastisch moment. Want ik wist: als Anouk het goed vindt, vindt heel Nederland het goed. Ik keek haar in haar ogen en dacht: het is goed.”

Sceptisch

Na een paar weken in team Anouk belandde Samantha tijdens de Battles in team Miss Montreal. Achteraf een mooie move, want de ogenschijnlijk ontzettend verschillende Samantha en Sanne bleken een hele goede match. „Sanne is echt mijn maatje geworden”, vertelt Samantha. „We noemen elkaar zus. Ik heb dankzij haar ook weer een heel andere kijk op volksmuziek gekregen. Over ons duet van Bløf was ik sceptisch, maar het heeft supergoed uitgepakt. Dat kan in de toekomst nog heel interessant worden. Ik hoop dat we dat voort kunnen zetten.”

In de finale beleefde Samantha een emotioneel moment toen ze zei al vijftien jaar naar dit moment toe te werken. Over waar ze dan naartoe wil, zegt ze: „Uiteindelijk wil je als artiest die ene hit scoren, dat is het allerbelangrijkste. Kijk naar Why Tell Me Why van Anita Meijer; dat nummer is 30 jaar oud, maar ook nu zingen jongeren het mee in de discotheken.”

De eerste stappen naar een grote doorbraak zijn inmiddels gezet. Gisteren werd bekend dat Steenwijk is toegevoegd aan de line-up van muziekfestijn Holland Zingt Hazes. Een hoogtepunt, zegt de zangeres. „Dit betekent heel veel voor me. Ik ben dol op die familie, echt waar! Andre jr. liet al weten dat hij vindt dat ik daar Ik leef mijn eigen leven moet zingen, terwijl dat ook zijn nummer is. Geweldig toch?”


Views

94

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow
Actrice Jennifer Lawrence wordt activist

Actrice Jennifer Lawrence wordt activiste

Jennifer Lawrence wordt activiste. Foto: ANP.

Foto van 'Amarins de Boer'

VANDAAG, 20:19

De Amerikaanse actrice Jennifer Lawrence stopt met acteren. Ze neemt een sabbatical van een jaar om te gaan strijden tegen corruptie en voor democratische waarden.

Dat zei de actrice tegen Entertainment Tonight. Ook wil de 27-jarige actrice proberen om jonge mensen voor de lokale politiek te interesseren en gaat dat doen door zich in te zetten voor de non-gouvernementele organisatie Represent.Us.

Het is niet de eerste keer dat Lawrence, die sinds 2008 in maar liefst 23 films meespeelde, haar stem laat horen. Zo was ze een van de bekende boegbeelden van de Women's March, een protest tegen president Trump.

Ook pleit ze voor hetzelfde loon voor mannen en vrouwen. Na de opnames van American Hustle kaartte Lawrence aan dat Amy Adams en zij minder verdienden dan hun mannelijke tegenspelers Bradley Cooper en Christian Bale.

Goed salaris

Toch verdient Lawrence, die vooral bekend is van de Hunger Games-films, niet slecht; ze is een van de bestbetaalde Hollywood-actrices. In 2016 verdiende zij zelfs het meest, vorig jaar verdienden alleen Emma Stone en Jennifer Aniston meer.

Lawrence is dit jaar nog in twee films te zien die voor haar beslissing zijn opgenomen. Dit zijn Red Sparrow en de nieuwe X-Men.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Views

100+

Peter van der Vorst verliest in één week beide ouders
Likeability of 2

Ouders Peter van der Vorst kort na elkaar overleden

Peter van der Vorst: “Pa overleed aan een gebroken hart."

Foto van 'D. van Aken'

GISTEREN

Een zware week voor Peter van der Vorst. De 46-jarige RTL-presentator verloor in één week tijd zijn moeder en zijn vader.

Hospice

Allebei zijn ouders van Van der Vorst lagen in een hospice omdat ze al langere tijd ziek waren. Zijn moeder, die aan kanker leed, overleed vorige week zondag op 77-jarige leeftijd. Afgelopen zaterdag stierf zijn 82-jarige vader, die een herseninfarct heeft gehad.

“Hoe moeilijk het voor mijn broer en voor mij ook is, we zijn blij dat ze nu weer samen zijn”, vertelt de presentator van RTL Boulevard aan De Telegraaf.

Gebroken hart

Van der Vorst laat op Facebook weten intens verdrietig te zijn, maar ook blij dat ze niet meer hoefde te lijden. “Het was en is een onwerkelijke periode nu mijn vader nog in het hospice ligt. Gelukkig zijn ze daar beiden fantastisch verzorgd.”

De RTL-presentator denkt dat het overlijden van zijn vader te maken heeft met het gemis van zijn moeder. “Pa overleed aan de gevolgen van zijn ziekte en een gebroken hart. Als een echte gentleman heeft hij zijn vrouw voor laten gaan. Hij is vredig ingeslapen.”

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


saddislike
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avataruser_04af0f5807548e07ebb4030760fb48c375d3473f_avatar

Views

100+