Erik Jonk
Erik Jonk Entertainment 28 jul 2016
Leestijd: 1 minuut

Word jij Metro’s vip tijdens Zomercarnaval?

Rotterdam is deze dagen in de ban van Rotterdam Unlimited, met talloze optredens in de stad. De vierde editie eindigt zaterdag met de kleurrijke Zomercarnaval Straatparade. Ruim 2500 dansers, 30 praalwagens, 25 carnavalsverenigingen en naar verwachting 750.000 toeschouwers staan al te trappelen. Metro mag twee mensen bombarderen tot vip (zie onder).

Zomercarnavalcoupé

Mensen die naar de Straatparade komen, kunnen vanuit Leiden, Utrecht en Breda reizen in een speciale Zomercarnavalcoupé. „De coupés heten Latin Express”, zegt Rodney Lont van de Rotterdam Unlimited-organisatie. „De reizigers worden getrakteerd op salsa-, bachata- en kizombaworkshops. Op Rotterdam Centraal worden de coupégasten opgewacht door een brassband, die ze letterlijk begeleidt naar de start van de parade.”

De organisatie hoopt dat veel bezoekers wegens verwachte drukte met het ov komen. Daarom de coupés, meldt Lont: „We hebben een samenwerking gezocht met NS. De pret begint al tijdens de reis.” Wie de vrolijke treinreis wil maken, kan de vertrektijden vinden op zomercarnaval.nl.

Prijsvraag

Wil jij zaterdag met een vriend of vriendin Metro’s vip zijn bij de Zomercarnaval Straatparade?

Stuur dan het antwoord op de vraag ‘waarom ging de editie 2015 niet door?’ naar [email protected].

De winnaar wint:

• Overnachtingen op vrijdag en zaterdag in het hippe The Student Hotel in Rotterdam.

• Het bekijken van de Straatparade vanaf een vipdek.

De winnaar is inmiddels gekozen; de gelukkige is Dayunaira Varlack uit Dordrecht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.