Erik Jonk
Erik Jonk Entertainment 21 jul 2016
Leestijd: 2 minuten

Thijs Boontjes (Douwe Bob): hele dag Silent Disco

Thijs Boontjes is een van de twee toetsenisten van Douwe Bob en heeft zijn eigen Dans- en Showorkest. Vrijdagmiddag staat hij met Douwe op de mainstage van de Zwarte Cross en vrijdagavond met eigen band op de Theaterweide van hetzelfde festival (‘ik speel gelijk met Typhoon, ik ben me er terdege van bewust haha’). Boontjes is de festivalganger van de week.

Hoe ziet jouw ideale festival eruit?

Ik houd ervan als er van álles op een festival te doen is. Natuurlijk houd ik van muziek, maar ik vind het leuk om er rond te waaieren als in een pretpark. Zo staat er op de Zwarte Cross een halve kermis, geweldig. Qua bands boek ik Balthazar uit België en Jungle By Night, die zijn heel vet. En wijzelf? Graag.

Op welk festival was je het laatst als bezoeker?

Dat moet lang geleden Lowlands zijn geweest, in de tijd dat je een dag van tevoren nog een kaartje kon kopen. Ik ging met een groep vrienden, was jong en vond het spannend. We gingen een paar bandjes kijken en stonden vervolgens de hele dag met een koptelefoon op in de silent disco.

Thijs Boontjes (Douwe Bob): hele dag Silent Disco
Thijs Boontjes met Douwe Bob tijdens het Songfestival. / AFP

Wat is je meest memorabele festivalherinnering?

Met het Dans- en Showorkest werden we onlangs last minute geboekt op Down The Rabbit Hole. We speelden in een soort kerkje waar rapper Fresku de volgende dag kreeften serveerde. Terwijl niemand wist dat we kwamen, werd het één dampende bende. Toen mochten we de volgende dag nog een keer.

Waar kijk je deze zomer het meest naar uit?

Festivals waar ik zowel met Douwe als met eigen band mag optreden. Zwarte Cross dus en later nog Into The Great Wide Open op Vlieland en Appelpop. Dat zijn mijn festivalkrentjes uit de pap.

Hier zie jij Thijs Boontjes bij De Wereld Draait Door:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.