Constance van Amstel
Constance van Amstel Entertainment 22 jul 2016
Leestijd: 2 minuten

Billy terug in Utopia: ‘Ik wil niks moeten’

De kijker heeft gesproken: Billy Bakker mag terug naar Utopia. Liefst 70,49 procent van de kijkers blijkt vóór de terugkeer van de oud-inwoonster van het realityprogramma. Ze stapt vrijdagavond de poort weer binnen en is van plan om voorlopig niet meer weg te gaan. Metro belde even met de blonde soon-to-be-back-Utopiaan.

Wat was je eerste reactie op de uitslag van het referendum onder kijkers?

Ik was toch nog best wel verbaasd. Ik wist wel dat veel mensen het leuk zouden vinden als ik weer terug zou komen, maar vanochtend sloeg opeens de twijfel toe. Ik dacht: wat als ze nou ‘nee’ zeggen? Dan sta ik hier met m’n hele hebben en houwen!

Wat neem je straks mee van huis?

Dingen die ik de vorige keer niet mee kon nemen, zoals herinneringen aan thuis. Ik heb nu van alle gezinsleden hun favoriete kledingstuk gestolen, dus die zien ze straks wel terug, haha!

Je wilde terug om Utopia af te maken, wanneer is het ‘af’ voor jou?

Voor mij is het af als ik er 15 maanden heb gewoond en dan stabiel ben met een handel voor mijn kunst. Ik wil echt iets opbouwen deze keer. Als ik er ooit uitkom, wil ik iets hebben waar ik mee verder kan. Ik zeg 15 maanden, maar kijkers kunnen er eigenlijk wel op rekenen dat ik veel langer ga blijven.

Onlangs is er een dictatuur ingesteld in Utopia, hoe kijk je daarnaar?

Mensen die mij nog een beetje kennen weten: ik ben niet zo van de regeltjes. Ik ben er wel voor dat de BV Utopia iemand heeft die beslissingen en verantwoordelijkheid neemt, maar daar hoort het woordje moeten wat mij betreft niet bij. Als iemand tegen mij zegt dat ik móet, dan doe ik dat niet. Wat dat betreft ben ik weinig veranderd.

Je ziet er wel beter uit dan toen, is er iets veranderd?

Dank je, ik voel me ook een stuk beter dan toen. Ik ben twee jaar ouder geworden en merk dat ik wat stabieler ben. Ik denk ook dat ik wat volwassener ben geworden.

Ga je wel voor opschudding zorgen?

Haha, ik denk niet dat ik daar erg mijn best voor hoef te doen. Ik wil wel een aantal dingen bespreekbaar maken en zal dat op mijn eigen manier doen.

Utopia is elke werkdag om 19.30 uur te zien op SBS6

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.