Erik Jonk
Erik Jonk Entertainment 29 jun 2016
Leestijd: 1 minuut

‘Nieuw nummer’ André Hazes gevonden

Een jarenlang als verloren beschouwd nummer van André Hazes is weer opgedoken. Donderdagavond is de song, Op De Schoorsteen Staat Een Foto, te horen bij RTL Late Night (RTL 4).

Op De Schoorsteen Staat Een Foto schreef de in 2004 overleden volkszanger met zijn neef Tony le Roy voor het album ’n Vriend uit 1980. Uiteindelijk vond Hazes het nummer niet goed op ’n Vriend passen. De opnames waren jarenlang onvindbaar, zo stelt RTL. Hoe het nummer werd gevonden is niet bekendgemaakt, wel dat het nu precies ter ere van Hazes’ 65e verjaardag wordt uitgebracht.

Uur Hazes

De gehele RTL Late Night-uitzending staat donderdag in het teken van de zanger uit Amsterdam. Onder meer dochter Roxeanne Hazes, platenbaas Kees de Koning en Hazes’ producer John van de Ven schuiven aan bij Humberto Tan. Met Frits Spits en Lil’ Kleine gaat Tan in op de invloed die Hazes had en nog steeds heeft op de Nederlandse muziekwereld.

Een zoektocht naar de titel van het nummer op het internet bracht ons bij Het Paloma Trio. Luister en vergelijk donderdagavond met het nummer van Hazes.

https://www.youtube.com/watch?v=Oule7BOgLuk

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.