Erik Jonk
Erik Jonk Opinie 22 mei 2016
Leestijd: 1 minuut

Mediacolumn: Petje af voor Pauw (en Max)

Een ruim drie kwartier durend interview met de nieuwe Formule 1-held Max Verstappen, dat had die Jeroen Pauw vrijdag toch maar mooi voor elkaar. Drie dingen vielen me op. Ten eerste: het petje. Max droeg een Red Bullpetje. Natuurlijk heeft het energiedrankje nog maar bijna 2 miljard in de Formule 1-sport gestoken, maar op social media was de wereld te klein. Ik kan daar wel om lachen. Hoe kapot is je leven gegaan als je ziet dat Max een petje op zijn hoofd heeft? Hoe verpest was je weekend nog voordat die was begonnen? ‘Jij je interview, ik mijn petje’, twitterde iemand. Zo is het waarschijnlijk nog gegaan ook. Nou en, denk ik dan. Als er wat aan de hand is, dan zal het Commissariaat voor de Media Pauw dat wel meedelen.

https://www.youtube.com/watch?v=Ch_0B0x-1ns

Voor dummy’s

Ten tweede: Pauw zou te veel voor dummy’s bezig zijn. De interviewer deed echter het juiste en op het goede moment. Net als Pauw snappen naast 1 miljoen echte liefhebbers 16 miljoen andere Nederlanders namelijk helemaal geen hol van dit racegeweld. Vorige week zondag, na Verstappens historische zege, was op Metronieuws.nl het stuk ‘Formule 1 voor leken’ het best gelezen bericht. Het interview werd een mooie les autoracen. Petje af voor Pauw.

Ontwapenend

Petje af voor Max ook. Want wat bovenal opviel, was hoe ontwapenend die Max ‘ik ben nog lang niet te vergelijken met Cruijff’ Verstappen is. Hij antwoordt kort, maar rustig en duidelijk. Jammer dat veel mensen dat niet hebben meegekregen. Zij lagen ongetwijfeld met hun vuisten stampend op de vloer te zwelgen in hun niet meer te herstellen ellende. Want Max had een petje op.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.