Ilse DeLange: Douwe Bob verademing op songfestival

Douwe Bob treedt samen met The Common Linnets op in de bar van Douwe Bob in Stockholm.

Foto van 'Constance van Amstel'

Constance van Amstel

12 MEI 2016

Twee jaar na haar eigen deelname aan het liedjesfestijn, is Ilse DeLange opnieuw neergestreken in het oog van de Songfestivalstorm. Met The Common Linnets is ze in Stockholm voor een optreden in Douwe Bob’s Fool Bar, maar steekt ze de jonge zanger uiteraard ook een hart onder de riem voor de finale. Al heeft hij dat volgens de Twentse zangeres eigenlijk helemaal niet nodig.

Verademing

„Douwe Bob is echt een verademing tussen alle andere acts op dit Songfestival”, klinkt het opgetogen. „Ik heb de eerste halve finale helaas niet live kunnen zien, maar gebaseerd op wat ik inmiddels wel heb gezien, durf ik wel te zeggen dat als het de finale was Douwe Bob gewoon gewonnen had. Hij straalde van iedereen de meeste rust uit.”

DeLange, die in 2014 nog met Waylon The Common Linnets vormde en tweede werd met het liedje Calm After the Storm, roemt ook het liedje Slow Down waarmee Douwe Bob de Nederlandse eer wil redden. „Het is een waanzinnig liedje. En goed uitgevoerd ook. Je ziet aan alles dat hij hier naartoe is gegaan met een plan.”

Dat plan is behalve winnen ook zijn muziek aan zoveel mogelijk mensen laten horen. Ook buiten Nederland, zo liet de 23-jarige zanger zich al ontvallen. Niet ondenkbaar, als je kijkt naar hoe het The Common Linnets is vergaan na Kopenhagen. „Voor ons heeft het Songfestival internationaal deuren geopend. Het was de start van ons internationale avontuur. Maar”, zo weet DeLange, „je moet zelf hard werken en vooral accepteren dat je in het buitenland weer van voor af aan moet beginnen. Wat je in Nederland ook bereikt hebt.”

Douwe Bob dendert ondertussen vrolijk verder in Zweden en lijkt aan zijn eigen songtekst Slow Down geen boodschap te hebben. Woensdag steeg hij bij de bookmakers al naar de 8e plaats voor de eindoverwinning. Logisch, vindt ook DeLange. „Het wordt sowieso top 10. Ik gun hem én Nederland natuurlijk ook die overwinning. Het zal potverdorie weer eens tijd worden!”


Log in om een reactie te plaatsen

Views

4

Camera videoWat vonden we van The Roast van Giel Beelen?

Giel Beelen op de rode loper/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

Kasper Hermans

VANDAAG, 21:20

Er was lang naar uitgekeken, maar na The Roast van Gordon afgelopen jaar, was het nu dan eindelijk de beurt Giel Beelen. Naast host Gijs Staverman waren Jebroer, Soundos El Ahmadi, Kaj van der Reevan, Peter Pannekoek, Sylvana Simons, Henry van Loon en Dennis Weening uitgenodigd om te roasten.

Pannekoek en Van Loon

Volgend jaar februari nieuw seizoen Homeland

Camera videoVolgend jaar februari nieuw seizoen Homeland

Foto van 'Metro'

Metro

GISTEREN

Fans van de serie Homeland kunnen de datum 11 februari alvast omcirkelen in hun agenda. Dan komt het nieuwe seizoen van de hitserie uit, zo maakte Showtime bekend. Momenteel vinden opnames voor het zevende seizoen plaats in het Amerikaanse Richmond, in de staat Virginia.

Nieuwe trailer

Camera videoThe Last Jedi nieuw hoogtepunt in Star Wars-saga

De uitblinkende Adam Driver als schurk Kylo Ren

Foto van 'Metro'

Metro

GISTEREN

LET OP: DIT ARTIKEL BEVAT SPOILERS

Star Wars: The Last Jedi
Genre: Actie, avontuur, fantasy
Regie: Rian Johnson
Met: Adam Driver, Daisy Ridley, John Boyega, Mark Hamill en Andy Serkis
Waardering: 4 van de 5 ballen

Likeability of 5

Jonna Fraser: ik moest heel erg gestuurd worden

Mael en Jonna Fraser in de studio. / Stacii Samidin, TopNotch

Foto van 'Daisy Heyer'

Daisy Heyer

12 DEC 2017

Platenlabel Top Notch gaat de samenwerking aan met jongerenplatform PASSI van Rabobank. Het doel: jongeren de kans bieden om hun talenten te ontdekken en geld te verdienen met hun passie en talent. Hitartiest Jonna Fraser is één van de zes artiesten die dit project wel ziet zitten en dook recent de studio in met de 21-jarige Herman Brood Academie-student Mael.

Broeden op de titel

Likeability of 3

Camera videoGiel Beelen over The Roast: top dankzij Sylvana

Giel Beelen voor aanvang van Comedy Centrals The Roast./Foto's: Samuel van Leeuwen

Foto van 'Mario Wisse'

Mario Wisse

12 DEC 2017

Vriend en vijand pakten de op grote schaal geliefde en gehate Giel Beelen (40) aan in de nieuwe aflevering van The Roast die woensdagavond te zien is bij Comedy Central. „Toen Sylvana ‘ja’ zei, wist ik dat het top ging worden.”

Hoe voelde je je vijf minuten voordat het begon?
Heel relaxed en nieuwsgierig. Kom maar door, dacht ik. Maar naarmate de avond vorderde, begon ik me steeds ongemakkelijker te voelen. Ze waren allemaal zo goed en ik dacht: kut, ik moet straks ook nog mijn zegje gaan doen.

Likeability of 3

Er wordt wat afgepaft in al die Netflix-series

Foto van 'Sander Schomaker'

Sander Schomaker

11 DEC 2017

Liefhebbers van series op Netflix moet het zijn opgevallen: het constante gerook. Ook in het gloednieuwe seizoen 2 van The Crown, over het leven van de Britse koningin Elizabeth, wordt weer de ene peuk met de andere aangestoken. Mensen die onlangs zijn gestopt met roken, krijgen de kriebels als ze seizoen 2 van The Crown aan het ‘bingewatchen’ zijn. Het roken wordt zo pontificaal in beeld gebracht dat zelfs een niet-roker zin krijgt in een ‘peukie’.

Ongeveer hetzelfde gebeurde eerder overigens al met series als Mad Men, House of Cards, Californication, Sons of Anarchy, Homeland en Orange is the new Black. En dat terwijl er in Nederland een uiterst streng beleid wordt gehanteerd ten aanzien van roken op televisie.

Camera videoCaro Emerald maakt haar eerste kerstsingle

Caro Emerald./ANP

Foto van 'Mario Wisse'

Mario Wisse

11 DEC 2017

In de monumentale open ruimte van het Amsterdamse Conservatorium Hotel staat een joekel van een kerstboom. Toepasselijk, want Caro Emerald (36) heeft net een EP met vijf liedjes gelanceerd waaronder haar eerste kerstsingle ooit: Something For Christmas.