Erik Jonk
Erik Jonk Entertainment 8 mei 2016
Leestijd: 3 minuten

Hysterische taferelen bij einde K3-tijdperk

Aan het K3-tijdperk Karen, Kristel en Josje komt zondag een einde.

Zeventien jaar Karen Damen en Kristel Verbeke, tien jaar Kathleen Aerts en zeven jaar Josje Huisman… Weinig Metro-lezers van onder de 30 jaar zullen deze K3-dames niet in hun leven hebben gehad. Wat ooit de Vlaamse Spice Girls moest worden, werd een kinderhit en komt nu tot een einde.

Nieuwe garde

Na negentien (verzamel)albums, tientallen hitnoteringen in volwassen hitlijsten, 25 dvd’s, vijf films, tv-series en drie musicals worden Karen, Kristen en Josje in Sportpaleis Antwerpen uitgezwaaid. En de nieuwe garde Klaasje, Marthe en Hanne verwelkomd.

Een uitzinnig sportpaleis welteverstaan. De laatste dagen waren er in deze Belgische ‘Ziggo Dome’ ook staplaatsen gecreëerd, waardoor vooral de ‘fans van toen’ naar de afscheidsconcerten kwamen. De menigte die Metro zag, met een gemiddelde leeftijd van dik boven de 20, gilde, schreeuwde en joelde alsof Beyoncé op de bühne stond. Maar het was toch echt K3.

Einde K3
De 'oude en nieuwe' K3 traden tijdens de laatste tournee ook samen op. / ANP

De dames hadden er vooraf gemengde gevoelens over, zo geven ze backstage – kort voordat de gekte losbarst – in alle rust toe. „Heel dubbel. Ik vergeleek het een beetje met een zwerende vinger”, zegt Kristel. „Hak ‘m er gewoon af. Tegelijkertijd had ik dan weer heel veel zin in shows.” Josje: „Ik snak niet naar het einde, maar leef er wel naartoe. We hebben een intense tournee met heel veel shows gedaan. Ik heb het gevoel dat iedereen die wilde komen kijken gekomen is en dus is het mooi zo. Beter dan dit hadden we niet kunnen eindigen.”

In het reine

Karen: „Ik ben er niet klaar mee, maar wel klaar voor. Ik kan het. Heel veel mensen denken dat het stoppen erg voor me is, maar voor mij is het okay. Ik ben niet verdrietig over de beslissing, maar ik ben er mee in het reine. We proberen te genieten en ons niet door emoties te laten leiden. Ook de laatste shows moeten goed zijn.”

En nu, na een laatste tournee van 122 uitverkochte shows, wat doen ze maandagochtend? Kristel: „Boterhammendozen maken voor mijn meisjes die naar school moeten en in de middag heb ik een meeting gepland.” Karen: „Uitslapen en iets leuks doen met mijn zoontje. Hij heeft geen school en slaapt ook graag lang, dus dat vind ik super.” Josje: „Een beetje brak zijn waarschijnlijk na een feestje zondagavond en dan mijn koffers pakken voor een reis naar Argentinië en Colombia.”

Inspiratiegids

Dan is het voorbij een gaat Josje zich storten op ‘een inspiratiegids’. Kristel is de manager van de nieuwe K3-meiden en blijft dus betrokken en Karen gaat zich richten op televisiewerk.

Hebben ze nog iets te zeggen tegen al die Metrolezers die ongetwijfeld (stiekem) fan waren? Kristel: „Ik had zeventien jaar gelden nooit gedacht dat mijn grote droom zou uitkomen. Dus Metrolezers, als je een droom hebt: geloof erin.” Josje: „Daar sluit ik me graag bij aan. Ik ben trots op wat we hebben bereikt en dankbaar voor wat we allemaal hebben mogen meemaken. We hebben dat in the pocket en niemand pakt het ons af.” Karen: „Ik ben blij dat jullie allemaal zijn komen kijken en diegenen die niet zijn komen kijken: jullie hebben wat gemist.”

Hier zie je een compilatie van een van de afscheidsconcerten in Antwerpen:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.