Erik Jonk
Erik Jonk Entertainment 10 mei 2016
Leestijd: 1 minuut

Docu over Mattie en Wietze in de maak

Hidde van Warmerdam is een documentaire aan het maken over het radioduo Mattie en Wietze. Hij volgt de dj’s van Q-music niet vanwege het nieuws van vorige week, toen bleek dat Mattie niet de vader is van ‘zijn’ tweeling.

In het nachtprogramma Het Wordt Nu Laat van WNL vertelde Van Warmerdam dat hij al drie jaar met het filmen van de twee bezig is. „Ik vond het interessant dat twee jonge jongens in de eredivisie van het radio maken werden neergezet en het moesten opnemen tegen mastodonten als Giel Beelen en Edwin Evers”, vertelde de documentairemaker dinsdag.

Verdrietige weken

Tegen Metro zegt de documentairemaker dat de plotselinge wending in het leven van Mattie (tweeling veel te vroeg geboren, na enkele weken bleek hij de vader niet te zijn, relatie op de klippen) ‘eigenaardig en vooral heel erg verdrietig was’. „Weet je, ik ben zelf vader van een prachtige dochter. Dit is een scenario waar ik natuurlijk absoluut niet aan moet denken.”

Afspraak met Mattie

Omdat hij de radiojongens volgt, heeft hij de ellende van Mattie uiteraard vastgelegd. „Het is mooi en integer geworden. Hij is bijzonder open tegen me geweest. Voor de documentaire ga ik nu eens rustig bekijken wat het geworden is en afwachten wat er nog gebeurt. Met Mattie heb ik een duidelijke afspraak dat ik verder niets over hem zeg.”

De docu is nog niet verkocht aan een televisiezender. Van Warmerdam tegen WNL: ,,Ach, dat is een lang verhaal, maar het wordt ergens uitgezonden.”

Docu Mattie en Wietze
Hidde van Warmerdam met Louis van Gaal bij de bekendmaking van een uittenue van het Nederlands Elftal. / Koen van Weel | ANP

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.