Showbizz

Bells Of Youth: 'Zijn er ook mannenbands dan?'

Bells Of Youth met rechts Marcia Savelkoul (staand op een tak) en Lisa Moree./Foto's LVDM

Foto van 'Mario Wisse'

12 MEI 2016

Na een met crowdfunding voor elkaar gebokst debuut en een lading shows achter de kiezen vond Bells Of Youth het tijd voor album nummer twee. Dreamers, zo heet-ie, zag vorige week het licht en werd voorafgegaan door de uitstekende singles Arcadia en Running. De vijf Bells of Youth staan intussen op het punt om het nieuwe album, dat vol stevige folky liedjes met meerstemmige zang staat, vanaf meerdere podia op de wereld los te laten.

Lisa Moree, Marcia Savelkoul, Leonie Bos, Hellen Vissers, Estelle Stijkel – tussen half de twintig en begin dertig - leerden elkaar kennen in Tilburg, waar ze allemaal op de Rockacademie zaten. Nu zitten de eerste twee, samen met een kat, op een bankje in een café niet ver van de Amsterdamse Amstel. „Dit is onze homebase”, zegt Marcia. „Het repeteren en vertrekken naar optredens gebeurt hier. Kijk, dat is onze bandbus”, wijst ze naar buiten. „Kevin heet-ie.”

Tentamen

In eerste instantie waren ze alleen nog maar vriendinnen, maar dat veranderde toen Lisa zich wilde voorbereiden op een zangtentamen. „Dat wilde ik niet met een band doen en ik vroeg Estelle om me op akoestische gitaar te begeleiden. De rest was daarbij en besloot ook mee te doen. De volgende dag traden we samen op en merkten we dat het werkte.”

'Zuur wijf!'

De Bells Of Youth ondervinden dat de muziekwereld een mannenbastion is. „Wat emancipatie betreft is er nog werk aan de winkel”, stelt Savelkoul. „Ik hoorde net dat een ander bandje dat ook uit meisjes bestaat van festivals te horen kreeg dat ze niet geboekt werden ‘omdat ze al een vrouwenband hadden’.” Moree: „In het begin merk je het niet eens, omdat je er zo aan gewend bent. Zo zijn wij als meidenband bijvoorbeeld een genre op zich, wist je dat? Maakt niet uit of we metal of reggae spelen.” Savelkoul: „Dat is toch raar! Zijn er ook mannenbands dan?” Moree: „Er wordt vaak gekeken naar hoe we er uit zien in plaats van dat er naar onze muziek wordt geluisterd. Als je er over begint word je meteen uitgemaakt voor ‘zeikerd’ of ‘zuur wijf’. Dat moet stoppen.”

Yeah, party!

Als vrienden samen een bedrijfje hebben, en dat is wat een aan de weg timmerend bandje is, moeten er ineens ook zakelijke beslissingen worden genomen. Even wennen, of niet? Moree: „De verhoudingen zijn iets veranderd, maar het maakt het niet vervelend of zo.” „We zijn er hechter door geworden”, zegt Savelkoul. „We doen nu álles samen. Maar touren blijft het allerleukst.” Moree: „Dan merk je pas hoe fijn het is om met je beste vrienden in een band te zitten.” Savelkoul: „Yeah, party!” Moree: „Ik kan me voorstellen dat zoiets heel anders is voor een band met muzikanten die alleen voor de muziek bij elkaar zijn gekomen.”

De rest van de maand mei rijdt tourbus Kevin met de Bells Of Youth aan boord door het land voor een reeks shows van Tilburg tot Groningen. Waarom heet die bandbus nu eigenlijk Kevin, trouwens? Savelkoul: „Omdat het een echte Kevin is, een beetje fout dus.”

Bells Of Youth live: 12 mei – Extase, Tilburg, 13 mei - Luxor Live, Arnhem, 14 mei – Kroepoekfabriek, Vlaardingen, 19 mei – Patronaat, Haarlem, 20 mei – Wilhelmina, Eindhoven, 21 mei – Hedon, Zwolle en 27 mei – Simplon, Groningen.


Jaspers stopt maand na ophef bij For Farmers

Yvon Jaspers/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

17 MEI 2019

Presentatrice Yvon Jaspers van Boer zoekt Vrouw stopt met haar promotiewerk bij het grootste veevoederbedrijf van Europa, ForFarmers. Het besluit zou niks te maken hebben met de recente commotie over haar nevenfunctie.

Op de website van het bedrijf staat: „Yvon Jaspers heeft ons laten weten zich voorlopig alleen te zullen richten op haar tv-programma’s en daarom geen nieuwe activiteiten met ons op te zetten."

Niets te verwijten


14 miljoen dollar staat er op zijn hoofd! Een leger meedogenloze huurmoordenaars jaagt op een misdaadlegende, die slechts een uurtje voorsprong op hen heeft.  John Wick 3 We hebben het hier over de legendarische John Wick (Keanu Reeves). In deel 3 van deze sequel – vanaf donderdag 16 mei in de bioscoop – is Wick tot excommunicado verklaard. Dit omdat hij een lid van het internationale moordenaarsgilde The High Table op neutrale grond heeft koud gemaakt. Dat had hij beter niet kunnen doen…video icon
02:30

In samenwerking met Independent Films

16 MEI 2019

Leger huurmoordenaars jaagt op misdaadlegende

14 miljoen dollar staat er op zijn hoofd! Een leger meedogenloze huurmoordenaars jaagt op een misdaadlegende, die slechts een uurtje voorsprong op hen heeft.

John Wick 3

We hebben het hier over de legendarische John Wick (Keanu Reeves). In deel 3 van deze sequel – vanaf donderdag 16 mei in de bioscoop – is Wick tot excommunicado verklaard. Dit omdat hij een lid van het internationale moordenaarsgilde The High Table op neutrale grond heeft koud gemaakt. Dat had hij beter niet kunnen doen…


Songfestivaluitzending niet overal vlekkeloos

De eerste halve finale van het Eurovisionsongfestival. / AFP

Foto van 'Metro en ANP'

15 MEI 2019

Dinsdagavond vond de eerst halve finale van het Eurovisiesongfestival plaats. De uitzending is echter niet overal vlekkeloos verlopen. In Nederland en Engeland waren er problemen en de Israëlische online-uitzending werd korte tijd gehackt.

Op de website van de Israëlische omroep KAN stonden tijdens de show korte tijd berichten als 'Waarschuwing. Risico op raketaanval. Ga alsjeblieft schuilen'. En 'Israël is niet veilig. Jullie zullen wel zien!'. Een woordvoerder van KAN bevestigt de hack tegenover The Jerusalem Post.

Oorzaak onbekend


Eerste artiesten op songfestivalpodium

Duncan Laurence op het Eurovisie-podium, tijdens een repetitie voor het Songfestival. / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

14 MEI 2019

Dinsdag begint in Tel Aviv de halve finale van het Eurovisiesongfestival. Zeventien landen maken hun opwachting en strijden om in totaal tien tickets voor de finale van zaterdag.

Hoewel de eerste voorronde te boek staat als de halve finale waarin de toppers nog niet in actie komen, is er voor de kijker nog genoeg spektakel over. Vooral Australië en IJsland (twaalfde en dertiende in de startvolgorde) maken er een visueel schouwspel van met een vliegende zangeres en seksueel getinte act.

Tweede halve finale


Lekker borden smijten in Nieuwe Buren

Lekker borden smijten in Nieuwe Buren

Sarah Chronis en Kay Greidanus. / RTL

Foto van 'Erik Jonk'

9 MEI 2019

De serie Nieuwe Buren houdt een traditie in stand: elk seizoen twee acteurs geliefden laten spelen, die ‘in het echt’ elkaars partners zijn. Nu zijn dat Sarah ‘winnares Wie Is De Mol?’ Chronis en Kay Greidanus.

Daan Schuurmans & Bracha van Doesburgh, Anna Drijver & Benja Bruijning, Fedja van Huêt & Karina Smulders, Thijs Römer & Katja Schuurman en Abbey Hoes & Tobias Kersloot. Allemaal speelden ze als setje een setje in dramaserie Nieuwe Buren. Volgens traditie is vanaf vrijdag 10 mei op Videoland (de serie komt niet op tv) een nieuw verliefd koppel te zien. Metro sprak Kay Greidanus (27), die net uit Zuid-Afrika terugkeerde van vijf weken opnames voor de serie Commando’s; en zijn geliefde Sarah Chronis (32), momenteel te zien in een gastrol in Goede Tijden, Slechte Tijden en in Nederlands sinds kort wereldberoemd als winnares van Wie Is De Mol? 2019. Zij betreden de seriebuurt Zonnewijk, in werkelijkheid in Almere te vinden, als Sophie en Kik. En dat gaat in Nieuwe Buren doorgaans niet zonder pijn, woede, wraak en ruzie.

Nu mag jij


Birgit Schuurman: Nee, het is niet even gevangenisje spelen

Birgit Schuurman: Het is niet gevangenisje spelen

Birgit Schuurman in een scène van de Gevangenis Monologen 2. / Marijn van Leeuwen

Foto van 'Erik Jonk'

8 MEI 2019

Birgit Schuurman speelt voor de tweede keer in de Bijlmer Bajes tijdens het theaterstuk de Gevangenis Monologen 2. Theater achter gesloten deuren, vanaf donderdagavond geopend voor publiek.

Voor de tweede keer is een waargebeurd levensverhaal van een Nederlandse gevangene te zien onder de naam Gevangenis Monologen 2. Niet in de theaters in het land, maar in een leegstaande gevangenistoren van de Bijlmer Bajes. Birgit Schuurman is de enige actrice die er voor de tweede keer bij is. Metro schoof bij haar aan.

„De Gevangenis Monologen 2 is wat rauwer dan 1 en wordt vanuit meerdere perspectieven belicht. Bijvoorbeeld vanuit de moeder van gevangene Jack”, begint Birgit Schuurman (41) direct enthousiast te vertellen. Ze prikt op een terras naast Artis in een flink stuk appeltaart, voordat zij zich straks op de scooter naar de repetities in de Bijlmer Bajes begeeft.


Moeder Judy reageert op Friends-break Ross en Rachel

Ross (links) en Rachel (tweede van rechts)/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

8 MEI 2019

Het is een van de beroemdste break-ups uit de tv-historie: het einde van de relatie tussen Ross en Rachel in de serie Friends. Het leverde een van de bekendste zinnen uit de sitcomhistorie op 'We were on a break' en het was een rode draad gedurende de rest van de nog altijd immens populaire serie.

Waar waren de ouders?

Waar de conflicten tussen de Ross, Rachel en de andere vrienden na die break regelmatig zagen, ontbraken de reacties van de ouders. Vooral de ouders van Ross hadden in de serie een aanzienlijke rol, maar lieten zich nooit uit over de situatie.


De datum voor de tweede Avatar-film is bekend!

ANP

Foto van 'Daisy Heyer'

7 MEI 2019

Weet je nog Avatar, die fantastische Disneyfilm? We weten dat de focus voor velen nu ligt op Avengers: Endgame, maar wij zijn alweer een stapje verder. Disney heeft namelijk recentelijk een lijst met ongeveer zestig films uitgebracht die we voor het jaar 2027 allemaal kunnen verwachten. En daar zit onder andere een tweede Avatar bij!

2021

De follow-up van James Cameron's Avatar wordt aangekondigd alweer tien jaar nadat de eerste film uit werd gebracht. En het blijkt dat we niet eens heel lang moeten wachten: volgens de berichtgeving wordt de film uitgebracht op 17 december 2021. En dat is een jaartje korter dan verwacht. En als klap op de vuurpijl is er ook een derde deel aangekondigd in 2023, een vierde deel in 2025 en een vijfde deel in 2027.


Fans teleurgesteld in Game of Thrones

Fans teleurgesteld in Game of Thrones

Een replica van de Iron Throne / ANP

Foto van 'Anne Kersten'

7 MEI 2019

De nieuwe afleveringen van het laatste seizoen van Game of Thrones kunnen fans niet bekoren. Sterker nog, de aflevering van maandag is als slechtste ooit beoordeeld door de fans.

Op ratingsite IMDB, waar cijfers aan films of series worden gegeven, krijgt de aflevering The Last of the Starks een 7,1. Een prima voldoende, maar in vergelijking met eerdere afleveringen valt deze toch een beetje uit de toon. Andere delen konden namelijk op dikke negens rekenen.

De 71e aflevering krijgt zelfs een dik punt lager dan de voorheen laagst beoordeelde aflevering. Dat was Unbowed, Unbent, Unbroken uit seizoen 5, waarin Sansa Stark met Ramsay Bolton trouwt.


RTL heeft interesse in Ranking the Stars

RTL heeft interesse in Ranking the Stars

RTL, foto ter illustratie. /ANP

Foto van 'Metro en ANP'

6 MEI 2019

Een echte fan van Ranking the Stars? Dan hebben we nieuws waar je blij van wordt. RTL heeft interesse in het overnemen van Ranking the Stars. Dat heeft een RTL-woordvoerder maandag gezegd.

BNNVARA maakte zaterdag bekend te stoppen met het programma, dat bij de NPO een van de grote succesnummers van Paul de Leeuw was. De Leeuw tekende in november een contract bij RTL.

'De puzzel nog niet gelegd'


Meghan Markle bevallen van een zoon

Meghan Markle bevallen van een zoon

Prins Harry en Meghan Markle. /ANP

Foto van 'Metro'

6 MEI 2019

Eindelijk is het dan zo ver! Meghan Markle, de vrouw van de Britse prins Harry, is bevallen van een zoon. Dat laat het stel weten via Instagram. De jongen kwam maandagochtend ter wereld.

Het nieuws kwam binnen het uur nadat Buckingham Palace bekendmaakte dat Markle aan het bevallen was. Volgens de laatste informatie van het koninklijk paleis is de jongen om 05.26 uur geboren en weegt hij ongeveer 3260 gram.

Een zoontje


Duncan Laurence wil onbezorgd naar Tel Aviv

Foto van 'Metro en ANP'

6 MEI 2019

Zanger Duncan Laurence probeert zich zo min mogelijk bezig te houden over het opgelaaide geweld tussen Israël en Gaza. Over zijn eigen veiligheid maakt hij zich geen zorgen, al houdt hij het conflict wel in de gaten.

De afgelopen dagen laaide het geweld in de Gazastrook op en bestookten de twee partijen elkaar met raketten. Daar vielen meerdere doden. Voor de repetities in Tel Aviv had dat geen gevolgen, die gingen gewoon door. Ook de komende dagen wordt niets gewijzigd in het geplande programma, meldde de organisator (European Broadcasting Union) eerder.

Rekening houden met conflict


Acteur Luke Perry begraven in 'champignonpak'

Luke Perry is op een speciale manier begraven, namelijk in een milieuvriendelijk 'champignonpak' in plaats van in een traditionele kist. Foto: ANP

Foto van 'Metro en ANP'

4 MEI 2019

Luke Perry is op een speciale manier begraven, namelijk in een milieuvriendelijk 'champignonpak' in plaats van in een traditionele kist. Dat heeft zijn dochter Sophie deze week onthuld op Instagram. Volgens haar was het pak een van Lukes laatste wensen.

Laatste wensen

De 18-jarige Sophie schrijft dat champignons "een heel nieuwe betekenis" voor haar hebben gekregen door het pak. „Mijn vader ontdekte het zelf en ik heb hem nog nooit zo opgewonden over iets gezien. Hij is er in begraven, het was een van zijn laatste wensen. Het is iets moois voor deze prachtige planeet en ik wilde het met jullie allemaal delen."


Kim Kardashian krijgt opnieuw een gevangene vrij

Kim Kardashian heeft opnieuw gezorgd voor de vrijlating van een gevangene. Foto ter illustratie: ANP

Foto van 'Metro en ANP'

4 MEI 2019

Kim Kardashian heeft opnieuw gezorgd voor de vrijlating van een gevangene. Eerder had de realityster al de hand in de vrijlating van drie anderen en ging ze langs bij president Trump om te praten over de hervorming van het Amerikaanse gevangeniswezen.

22 jaar lang achter tralies

„Het is opnieuw gelukt!", schreef Kim vrijdag verheugd op Twitter, bij een foto van de familie van de vrijgelaten gevangene. „Ik had net een geweldig telefoongesprek met zijn prachtige familie en met de advocaat die ervoor zorgde dat hun geliefde Jeffrey in Miami is vrijgelaten - hij bracht 22 jaar van zijn leven achter de tralies door vanwege een klein, drugsgerelateerd vergrijp."


Verliezende Channing Tatum naakt op Instagram

Channing Tatum/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

2 MEI 2019

De fans van Channing Tatum die niet alleen gek van hem zijn vanwege zijn acteerkwaliteiten, maar ook vanwege zijn looks kunnen hun geluk waarschijnlijk niet op. De acteur heeft een foto geplaatst op Instagram, waarop hij geen kleren aan heeft.

De verantwoordelijke hiervoor is Jessica Cornish, beter bekend als zangeres Jessie J, zo blijkt. Voor de simpele reden dat zij hem heeft verslagen met een potje Jenga. Aan dat spelletje was een weddenschap aan verbonden met als gevolg dat er een pikante foto online moest.


9 ton voor huis Lil Kleine, hij gaat 'ruimer' wonen

Lil Kleine/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

2 MEI 2019

Altijd al ervan gedroomd om thuis een 'champagnemuur' te hebben. Dan is dit je kans. Het appartement van Lil Kleine staat namelijk te koop. Het door de rapper en zijn vriendin verlangde bedrag: 899.000 euro.

139 vierkante meter

Daarvoor krijg je een luxe optrekje in het centrum van Amsterdam van 139 vierkante meter met drie kamers. Wat verder niet onhandig is om te vermelden, is dat er een garage bij inzit. Dat is met de hoge parkeerkosten in hoofdstad tegenwoordig een goede investering.


Ronaldo koopt naar verluid duurste personenauto ooit

Ronaldo koopt naar verluidt duurste auto ooit

Ronaldo koopt duurste personenauto ooit. /ANP

Foto van 'Metro'

1 MEI 2019

Cristiano Ronaldo dook diep in de portemonnee voor zijn nieuwe auto: hij heeft mogelijk de duurste personenwagen ooit aangeschaft. Het gaat om een Bugatti van zo'n 11 miljoen euro. Een prototype, welteverstaan, genaamd La Voiture Noire.

Bugatti heeft nog niet bevestigd dat Ronaldo de koper is - naar verluidt wegens privacyredenen -, wel melden ze dat de auto daadwerkelijk is verkocht. Zo stellen verschillende media, waaronder Daily Mail.

Racen vanaf 2021


Wie schitterden er het meest op social media?

Wie schitterden er het meest op social media?

Gaat Chantal Janzen opnieuw aan de haal met de Social Award Best Personality? / Levin den Boer | ANP

Foto van 'Erik Jonk'

1 MEI 2019

Eeuwige toppers en frisse aanwas. Die komen samen op de nominatielijst van de zesde editie van The Best Social Awards.

Gaat de Social Award Best Personality naar Chantal Janzen, rapper Donnie, Gwen van Poorten, Nienke Plas, Vjeze Fur, Bram Krikke of Tim Hofman? En is het beste dier Pip the Otter, kat Dennieeeeeeeeee, kat Dirkieeeeeeeeeeeee, Claire the bull terrier, Fiep of toch weer politiehond Bumper? Dat zijn tijdens The Best Social Awards slechts twee van de zestien categorieën, waarvoor woensdag (en nu door Metro) de lange lijsten met genomineerden bekendgemaakt worden.

Goede grappen, rake reacties


Donny Roelvink en vriendin Amijé zijn uit elkaar

Donny Roelvink en Amijé van der Laan. Foto: ANP

Foto van 'Metro en ANP'

30 APR 2019

Donny Roelvink gaat weer als vrijgezel door het leven. De realityster en Amijé van der Laan zijn niet langer samen, laat Donny dinsdag weten via Instagram.

De geruchten dat het over en uit was, gingen al langer omdat het koppel al een tijdje niet meer op elkaars social media te zien was. Donny besloot om hun relatiestatus te delen om indianenverhalen te voorkomen. „Verder ga ik hier NIKS over zeggen aan wie of wat dan ook, want dat gaat verder niemand wat aan", schrijft de oud-Expeditie Robinson-kandidaat. „Amije en ik hebben beiden geen behoefte om dit aan iemand te moeten uitleggen."