In het nieuws

Oh jee: toeristen massaal naar Amsterdam op 30 april

Eenzaam in oranje op 30 april./ANP (mensen op de foto staan los van het verhaal)

Foto van 'Constance van Amstel'

21 APR 2016

Het lijkt erop dat toeristen van over de hele wereld hun vakanties dit jaar massaal met oude reisgidsen over Nederland hebben gepland. Online reisbureau Expedia ziet namelijk een fikse toename van het aantal boekingen richting ons land op 30 april, de datum waarop we tot 3 jaar geleden Koninginnedag vierden.

Oeps

Iedereen kent ze wel: de foto's van groepjes in oranje gehulde toeristen op Amsterdamse straathoekjes. Ze kijken verbouwereerd om zich heen omdat van het grote oranje feestgedruis dat de reisgids hen beloofde, los van die ene leeggelopen Staatsloterijkroon op de stoep, helemaal niets te merken is. Het lijkt erop dat we dit jaar meer van deze foto's kunnen verwachten, want het aantal boekingen vanuit het buitenland op 30 april is dit maar liefst 44 procent meer dan vorig jaar.

Er komen met name meer toeristen uit het Verenigd Koninkrijk (+120 procent), Japan (+49 procent) en de Verenigde Staten (+32 procent) dit jaar rond de 30ste naar ons land, in vergelijking met vorig jaar.

De échte verjaardag van onze koning op 27 april aanstaande is gelukkig ook net zoals vorig jaar in trek bij buitenlanders. Vooral bezoekers uit de Verenigde Staten komen, maar de populariteit bij de Amerikanen neemt dit jaar nog eens toe met 13 procent. De top 3-lijst van buitenlandse bezoekers aan Koningsdag bestaat verder uit toeristen uit het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Daarnaast staat er dit jaar een opvallende nieuwkomer in de top 10-lijst: Hongkong is met 65 procent de grootste stijger van het aantal bezoekers uit het buitenland ten opzichte van vorig jaar.

Stedentrip

Voor Nederlanders zelf staan Amsterdam en Rotterdam met stip op 1 als het gaat om populaire steden om de verjaardag van de koning te vieren. Bij de mensen die er een hotelovernachting bijboeken dan, anders kan Expedia dat niet meten. Nederlanders die op 27 april de drukte van deze feestdag liever vermijden, vertrekken vooral voor een stedentrip naar New York, Rome en Londen.


Views

200+

Kindje (2) overleden na zwemmen in recreatieplas
Likeability of 3

Kindje (2) overleden na zwemmen in recreatieplas

Foto ter illustratie: ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

GISTEREN

Een peuter van twee jaar oud is vrijdagavond overleden na enige tijd onder water te hebben gelegen bij recreatieplas Funbeach in Panheel, Midden-Limburg.

Hulpdiensten kregen omstreeks half zeven een melding dat er iets mis was. Omstanders die het kind uit het water haalden, begonnen met reanimeren en hulpdiensten namen even later de reanimatie over. De peuter overleed enige tijd later in een ziekenhuis in Roermond.

De politie onderzoekt wat er precies is gebeurd en gaat uit van een noodlottig ongeval. Over de identiteit van het slachtoffer, en of het gaat om een jongen of een meisje, zegt de politie niets.


dislike
user_04af0f5807548e07ebb4030760fb48c375d3473f_avatar

Views

1k+

Hittegolf op komst: 'Grootste droogte van deze eeuw'
Likeability of 2

Hittegolf op komst: 'Grootste droogte van deze eeuw'

Houd je van warm weer? Dan zit je de komende dagen goed in Nederland. / Pexels

Foto van 'Imre Himmelbauer'

GISTEREN

Wie hoopt de komende dagen lekker van het strand te genieten, kan zijn geluk waarschijnlijk niet op. Nederland gaat namelijk een flinke hittegolf tegemoet en dat betekent dat de temperaturen regelmatig boven de 30 graden uitkomen.

Dat zegt weerman Marco Verhoef tegen het AD. Het wordt de komende dagen al warm met temperaturen van boven de 25 graden, maar vanaf dinsdag wordt het overal in het land meer dan 30 graden.

15 dagen


sad
user_04af0f5807548e07ebb4030760fb48c375d3473f_avataruser_f58943cf89efe018d85a873d205f595cdfa98138_avatar

Views

1k+

Camera videoBijna hele familie komt om bij bootongeluk Missouri

Bij het bootongeluk kwamen vrijdag 17 mensen om het leven. / AFP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

VANDAAG, 10:30

Twee opvarenden van de rondvaartboot die vrijdag kapseisde in de Amerikaanse staat Missouri, hebben bij het ongeluk negen familieleden verloren. De familie zat in totaal met elf mensen op de boot, maar alleen een vrouw en haar neefje overleefden het ongeluk.

Tia Coleman, de vrouw die het ongeluk overleefde, vertelde aan de Amerikaanse zender Fox 59 haar verhaal: „Ik verloor al mijn kinderen, ik verloor mijn man, ik verloor mijn schoonmoeder, ik verloor mijn schoonvader, ik verloor mijn oom, ik verloor mijn schoonzus - ze was mijn vriendin - en ik verloor mijn neef.”

Geen reddingsvesten


Views

400+

17-jarige Nederlander vermist aan Gardameer

Het Gardameer in Italië. / Pixabay

Foto van 'metronieuws'

2 UUR

Al meer dan dertig uur zijn de ouders en vrienden van de 17-jarige Koen van Keulen op zoek naar hem. De jongen uit Soest kwam donderdagnacht niet terug na een avondje stappen aan het Gardameer in Italië.

Avondje uit

Een shuttlebus bracht Koen en zijn vrienden donderdagnacht terug naar hun camping. Terwijl Koens vrienden uitstapten bij de juiste halte, wilde Koen nog even blijven zitten. Zijn vader vertelt tegen het AD dat de jongen een halte verder zou zijn uitgestapt en toen teruggelopen zou zijn naar de camping.


Views

300+