Constance van Amstel
Constance van Amstel Entertainment 24 apr 2016
Leestijd: 2 minuten

De wereld rekent op ‘onze’ Carice in Game of Thrones

De druk op Carice van Houten is nog nooit zo groot geweest, nu Game of Thrones-fans over de hele wereld hun hoop op haar gevestigd hebben. Want alleen de rode priesteres aan wie de Nederlandse actrice sinds 2011 gestalte geeft in de Amerikaanse serie, zou met haar magische krachten het dode, maar oh-zo geliefde personage Jon Snow weer tot leven kunnen wekken. Zou inderdaad, want niets is zeker in de succesvolle tv-reeks. Dat kan de fans echter niets schelen, zo vertelt Van Houten aan Metro tijdens een interview over het nieuwe, zesde seizoen van de serie dat maandag van start gaat bij HBO.

https://twitter.com/james_ralphs/status/723276472513904640

„Voorheen kreeg ik vooral doodsbedreigingen”, klinkt het droog tijdens de interviewdag voor de serie in Londen. „Als Melisandre weer eens iets afschuwelijks had gedaan, stuurden mensen mij via Twitter berichten als: ‘Sterf trut, sterf. Sterf. Sterf. Sterf.’ Maar sinds Jon Snow dood lijkt, is de toon opeens een stuk vriendelijker en lees ik dingen als: ‘Als je Jon Snow terugbrengt, vergeven we alles wat je in het verleden gedaan hebt.”

https://twitter.com/emmicorn/status/676793386121170944

Of Van Houten haar plotselinge fans tegemoet kan komen, is nog maar de vraag. „Melisandre heeft wel eens dingen gedaan die magisch en onverklaarbaar zijn, maar iemand terugbrengen uit de dood zit daar niet bij. Ik begrijp dat mensen willen dat Jon Snow terugkeert, maar waarom zoveel druk op mij?! Ik ga straks zoveel mensen teleurstellen, vrees ik…”

Fans van de actrice zelf krijgen sowieso een wél goed seizoen voor hun kiezen, want Melisandre is meer in beeld dan ooit. „Tot nu toe is mijn personage wat vaag gebleven. We weten niet precies waar ze vandaan komt, wat ze van plan is en waarom ze doet wat ze doet. Daar gaat dit seizoen verandering in komen. Ze raakt de controle kwijt en begint aan zichzelf te twijfelen. Wat dat betreft is seizoen zes nu al mijn favoriete seizoen. Als acteur heb ik er echt op gewacht om eindelijk meer van haar te laten zien.”

Game of Thrones is vanaf maandag 25 april elke nacht om 3:00 uur (tegelijk met Amerikaanse uitzending) en later die maandag ook om 20:30 uur te zien.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.