René Froger vecht tegen de kilo's

6 maart 2016 om 16:40 door Mario Wisse
René Froger vecht tegen de kilo's
René Froger eet tegenwoordig appels in plaats van bitterballen./Foto: Nick van Ormondt.

René Froger vindt zichzelf te dik en wil de komende maanden afvallen. Door iedereen via de website www.XLS-challenge.nl de kans te geven mee te laten kijken hoopt hij Nederlanders die ook met een teveel aan kilo’s kampen te motiveren zijn voorbeeld te volgen.   

De 55-jarige zanger wil op een verantwoorde manier afvallen, vertelt hij. Dat betekent: niet meer dat rigoureuze afvallen waar hij zich vroeger aan bezondigde, maar op zoek naar de balans. „Kijk, als je moet eten, moet je eten. Maar je moet gezonde dingen nemen”, aldus Froger.

Bittergarnituurtje

Als artiest leeft hij een onregelmatig leven, probeer er dan maar eens een regelmatig eetpatroon op na te houden. En gezond eten viel hem altijd zwaar. „’s Avonds laat of ‘s nachts na een optreden heb ik zin een bittergarnituurtje of een chippie, nu neem ik een crackertje met iets gezonds er op. Daar voel ik me veel beter bij. Maar het is iets wat je wel even in je systeem moet krijgen. Of ik nu geheime plekjes heb waar ik mijn chips bewaar? Nee, haha. Dan zou ik mezelf in de maling nemen natuurlijk.”

Toppers

Voor Froger snijdt het mes aan twee kanten: door bewust met eten om te gaan wordt hij gezonder én stoomt hij zich klaar voor de drie concerten met De Toppers, in mei in de Arena. „Eén zo’n show staat gelijk aan twee voetbalwedstrijden achter elkaar, daar moet je fit voor zijn.”

In december werd René Froger door ex-Toppers collega Gordon in het programma Vijf Jaar Later van Jeroen Pauw beschuldigd van een ‘ernstig drankprobleem’. Daardoor viel er volgens Gordon niet meer met Froger te werken en verliet hij daarom De Toppers. Froger wil het er drie maanden later nog steeds niet over hebben. „Nee joh, dat is allemaal negatieve energie.”

Lotgenoten

De reden dat hij er iedereen die ook wil afvallen bij wil betrekken is – op genoemde site deelt hij sinds vrijdag via vlogs, interviews en foto’s de stand van zaken – is de stimulans die daar van uitgaat. „Er zijn heel veel mensen die geen idee hebben: wat is gezond en wat niet? Die krijgen er geen grammetje af maar weten niet hoe dat komt. Op het platform kunnen we elkaar volgen en tips aan elkaar geven. Ik hoop dat zoveel mogelijk mensen hun ervaringen gaan delen. Dat het voor iedereen die meedoet een automatisme wordt om de dag te beginnen met gezondheid.”

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d