Jordy Kruse
Jordy Kruse Entertainment 7 mrt 2016
Leestijd: 4 minuten

Afrojack laat wereldsterren voortaan links liggen

Afrojack laat samenwerkingen met grote artiesten voor wat ze zijn en kiest voor jong en onbekend talent.

Van grote artiesten naar onbekend talent

David Guetta, Sting, Snoop Dogg, allemaal werkten ze samen met Nick van de Wall uit Spijkenisse, beter bekend als Afrojack. Leuk, maar net zo leuk is het om te werken met onbekende artiesten en ze op weg te helpen in de muziekindustrie, zo vindt hij. Daarom werpt Afrojack zich nu op als mentor voor jonge talenten. „Ik heb een track gemaakt met Sting. Een levende legende, maar de plaat had lang niet zoveel succes als de track (Ten Feet Tall) die ik maakte met de onbekende zanger/schrijver Wrabel had. Dat nummer maakte ik met een onbekende artiest omdat hij gewoon veel talent had.” Dat zette de dj, die tussen optredens in India, Zuid-Afrika en Amerika door even de tijd had om in Amsterdam een interview te geven, aan het denken. „Ik dacht: waarom zou ik mezelf verplichten om alleen maar met grote artiesten samen te werken? Omdat het er cool uitziet? Of werk ik liever met talenten waarmee ik voor langere tijd samen kan werken en die ook tijdens livesets kunnen optreden? Dat laatste is gewoon veel makkelijker met artiesten die nog niet wereldberoemd zijn.”

Hey

Fais is zo’n talent die een duw in de rug krijgt van Afrojack. De twee hebben een jaar lang samengewerkt in de studio en daar is Hey, de debuutsingle van Fais uitgekomen. „Hij is een echte zanger. Dit nummer is een danceplaat omdat ik veel bereik heb in deze wereld en ik graag zijn stem aan iedereen wil laten horen, maar hij heeft veel meer in huis.” Bang dat het nummer niet succesvol zal worden omdat Fais nog geen wereldberoemde artiest is, is Afrojack niet. „Ik vind dat Fais een vette stem heeft dus ik wil dat mensen Fais kennen en dat ze zijn muziek horen. Als de plaat een succes wordt is dat geweldig, maar als het geen succes wordt, jammer dan. Maar dan hebben in ieder geval veel mensen zijn stem gehoord.’’

School

De twee kennen elkaar al een tijdje. „Afrojack en ik kennen elkaar van de middelbare school", vertelt Fais, „daar merkte ik al dat we dezelfde interesses hadden op muziekgebied. Vijf jaar later kwam ik hem tegen na het Spijkenisse Festival. Hij zei dat ik maar wat dingen op moest sturen. Dat heb ik natuurlijk meteen gedaan. Hij vond het tof, maar gaf me wel tips over hoe ik het beter kon doen.’’ De zanger bleef hard werken en gaf niet op. „Eind 2014 stuurde ik hem een demo op en belde hij me; hij vond dat het tijd was om echt samen te gaan werken. Een halfjaar later was ik getekend op zijn label Wall Recordings. Een fantastisch platform voor jong talent.”

Nederlands talent

Afrojack is een internationale artiest, maar dat betekent niet dat hij niet kijkt naar hoe Nederlandse artiesten het doen. De dj vindt het nieuwe album van Lil Kleine, dat records van Justin Bieber en Marco Borsato verbrak, bijvoorbeeld te gek. „Ik ken Lil Kleine al een tijdje omdat hij goed bevriend is met één van mijn beste vrienden. Hij stuurde zijn album en ik ben het gaan luisteren. Die gast is echt monstergoed! Ik vind hem geniaal. Lil Kleine is een rapper van de toekomst. Als hij in het Engels gaat rappen heeft hij zelfs de potentie om internationaal succes te hebben.” Afrojack is sowieso enthousiast over de nieuwe generatie Nederlandse artiesten. „Nederland heeft echt een hele schep aan muziek klaar staan om de muziekindustrie wereldwijd over te nemen.”

Nieuw album

In 2014 bracht Afrojack zijn eerste album ‘ Forget The World’ uit. Tijd voor een nieuw album, zou je denken. Maar de dj heeft geen haast met het uitbrengen van een nieuwe plaat. „Ik ben bezig, maar de tijd moet juist zijn. Ik heb heel veel klaarliggen, maar als ik iets uitbreng wil ik ook echt dat mensen het begrijpen. We zijn nu de toon aan het zetten en misschien kunnen we aan het eind van dit jaar of begin volgend jaar een album uitbrengen.” Voor fans van de wereldberoemde discjockey zit er dus niets anders op dan afwachten. Maar dat Afrojack keihard werkt aan nieuwe muziek is duidelijk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.