Erik Jonk
Erik Jonk Entertainment 17 feb 2016
Leestijd: 2 minuten

Kijkers bepalen einde Pip Pellens in GTST

De fans van Goede Tijden, Slechte Tijden mogen van RTL 4 bepalen hoe het personage Wiet van Houten (Pip Pellens) uit de dagelijkse soap gaat verdwijnen. De makers van GTST geven de regie zo voor het eerst in 25 jaar uit handen.

Drie verdachten

In de serie heeft Wiet al weken een mysterieuze achtervolger. Zeven mensen waren verdacht, maar daar zijn er nu nog drie van over. Sinds dinsdagavond hebben de kijkers, dagelijks meer dan 1,6 miljoen, via de app GTST Meerdijk of per sms inspraak in de wijze waarop het populaire personage de soap verlaat.

Er zijn drie scenario’s. De fans kunnen gaan voor Jack van Houten (Mark van Eeuwen), die ineens weer opduikt omdat hij nieuws heeft over (good-old) Martine Hafkamp. Een tweede wending is dat Wiet oog in oog staat met een goede bekende (gastrol van haar vriend in het werkelijke leven, Pim Wessels). De laatste mogelijkheid is dat de geobsedeerde Zeger (Jakob Nieuwenhuijsen) blijkbaar nog in leven is en Wiet niet heeft kunnen loslaten.

Vriend Pim

Metro gokt op een optreden van Pips vriend Pim natuurlijk, het duo is nogal populair samen, maar daar gaan wij niet over. Kijkers mogen tot en met 26 februari stemmen. In de afleveringen van 29 februari en 1 maart is op RTL 4 te zien welk scenario het is geworden.

Films en jurylid

Pip Pellens (23) maakte dinsdag bekend met GTST te zullen stoppen. In 2010 was zij voor het eerst in de serie te zien. De afgelopen jaren was de actrice ook in films als Verliefd op Ibiza, Hartenstraat, Michiel de Ruyter en Fashion Chicks te zien. Pellens is ook jurylid van Battle on The Dancefloor op RTL 5. De actrice gaf in RTL Boulevard aan toe te zijn aan ‘andere leuke dingen’, maar over nieuwe projecten niets te kunnen zeggen. Pellens koos zelf om het tv-dorp Meerdijk te verlaten. Hier wat beelden uit dat interview. Volgende week kijkt Pip Pellens op Metronieuws.nl op haar rol terug.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.